Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Akku mokoma otti ja simahti. Edellisenä päivänä ajelin tarkoituksella pitkän lenkin, että akku varmasti latautui täyteen. Eilen illalla oli tarkoitus hakea kepappia ennen lätkän finaalia, mutta ei sitten. Säästetään nekin kepappirahat uuteen akkuun. Ei muutakun akku sisälle lataukseen, jospa se jaksaisi viimeisen reissun vielä heittää akuukauppaan asti.

    Vanha akku on luultavasti >4v vanha Rocket-merkkinen akku, jonka kyljessä lukee Made in Korea. Yllättävän pitkään tuokin toiminut.

    Eihän tässä muuten mitään, mutta näin loppiaisena ei oo akkukaupat auki eikä netistä uskalla tilata akkua, kun viikonloppuna jo tarvis autolle eikä uskalla luottaa siihen, että matkahuolto toimittaa akun ennen viikonloppua. Vanhaan akkuun en myöskään uskalla enään luottaa varsinkaan näillä pakkasilla. Laturi ei sitä saanut ladattua ihan täyteen asti edes.

    Comment


      Olen varsinainen talvi-ihminen. Tiesin että tänään tartten traktoria, laitoin akun lataukseen, lohkolämppärin päälle ja kaiken piti olla valmista. Ei sitten edes luvannut, edes puolipuristimella. Hmmh milloinkahan ostin dieselit mitkä mulla oli kannuissa mistä olen syksyn mittaan tankannut tuon. Oliskohan ollut elokuussa???
      No ens viikolla uusi yritys jos naftat hieman notkistuis....

      Comment


        Eilen kävi sähkömies tarkastamassa kun avokaivopumppu ei toimi. Mittaili aikansa ja sano että pumppu on rikki, hain sitte uuden pumpun eilen iltapäivällä ja tänään -28 pakkasessa vaihtelin pumpun ja kytkin sähköt. Ei, edelleen palaa sulakkeet samalla tavalla. 3~ pumppu siis kyseessä.

        Aikamme tutkittiin, kontaktorille, josta lähtee johto pumpulle, tulee virta eli siihen asti on kaikki ok? Ennen kontaktoria on painekytkin ja turvakytkin.

        Kun kytkee kontaktoriin pumpulle menevän johdon ja johdon päähän ei ole kytketty mitään, johdonpäät erillään, niin palaa sulakkeet samantien, kun virrat kääntää päälle. Tästä voinee päätellä kontaktorin ja pumpunvälisen johdon olevan oikosulussa?

        Sähkömiestä paikalla joka voisi vahvistaa tämän?

        Tällähetkellä taloon ei tule vettä...

        Comment


          Tuon kontaktorilta pumpulle menevän johdon kunnon voi helposti mitata yleismittarilla. Kummastakin päästä johtimet irralleen ja niiden väliltä mittaamaan resistanssia, ääretöntä pitäisi näyttää paitsi siellä missä vika on.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja Janza Näytä viesti
            Kipaseppas risto uus antennijohto, Meillä teki samaa ja oli johto melkein poikki liittimen juuresta.
            Taitaapi olla taloyhtiön antennissa vikaa, kun en ole ainut jolla on hävinnyt nuo HD-kanavat.

            Comment


              Alkuperäinen kirjoittaja andre_ Näytä viesti
              Tuon kontaktorilta pumpulle menevän johdon kunnon voi helposti mitata yleismittarilla. Kummastakin päästä johtimet irralleen ja niiden väliltä mittaamaan resistanssia, ääretöntä pitäisi näyttää paitsi siellä missä vika on.
              Ei ollu mittaria nyt käsillä, sähkäri tulee huomenna mittailemaan uudestaan ja varmaankin vetää uuden maakaapelin talon ja kaivon välille, tosin kaivuu työt jodun suorittamaan itse vähän keväämmällä...

              Comment


                Sopivasti tässä säässä Eberi päätti heittää vikakoodia 14. Mukava arpoa nyt sitten miksei vesi kierrä muutaman viikon ikäisessä lämmittimessä. Nesteiden kesto on kyllä mitattu.

                Comment


                • Kellään ei ostohousut kutia meidän autoa kohtaan.

                  Comment


                    Neljä päivää ilman quattroa. Ostohousut korvia myöden jalassa. Manuaali vaihteinen diesel quattro b6 tai bg passat on vissiin joku katoava luonnonvara auto24kin aikas tyhyjä. Huomenna vissiin 1.9tdi A4sta kokeileen, passatissa oli ainakin liian luuska.

                    Comment


                    • Se on vaan niin hyvä yhdistelmä tuo 1,9tdi+ torsen quattro...

                      Tuossa toissapäivänä oli työpaikan parkkihallissa passatti merkannut ruutunsa. Joku kummallinen, erittäin epäsäännöllisesti esiintyvä, eberin toimintaan ja hieman kovempaan pakkaseen liittyvä vuoto kyseessä.

                      Comment


                      • Auton akku oli kyykähtänyt n. 24h seisomisen aikana. Muutenkin tullut vain muutaman kilometrin ajoa päivittäin, nyt ei jaksanut kuin muutaman kierroksen startti pyöräyttää. Ja ulkonahan onkin oikein miellyttävä kävelyilma, prkl. Vieläköhän tuon saisi elvytettyä jos käppäilisi hakemaan jonkun sähkötolppaan käyvän akkulaturin, vaiko uusi akku samantien?

                        Comment


                        • Audi sylki noin desin verran öljyä pihalle öljynsuodattimen jalan tienoilta toistamiseen. Onneksi ei sen enempää vuoda. Täytyypä käydä Laakkoselta hakee uusi tiiviste suodattimen jalkaan.

                          Niin ja syttypä se bäginvalo myös kun työkaverin nappasin kyytiin töihin ajellessa.. Jostain syystä ei jaksa kun hörähdellä.
                          Viimeksi muokannut Topsuu; 7.1.2016, 07:13.

                          Comment


                          • Taas se mullakin paukki bägin valon tauluun. Aina kovalla pakkasella. No eipä tukala helle tästä nauttivia vaivaa. PRKL.

                            Comment


                            • Teukka tarkasta vikakoodit onko takapenkin keskivyön kiristimestä. B5 FL tuppasi siitä herjaamaan aina pakkasella, korjausta en kyllä tuohon tiedä.

                              Comment


                              • Ei ole kuin lannevyö takana. Hyvin todennäköisesti tuo on rattibägiltä. Ei ole eka kerta. Edesmenny passatti antoi samaa.

                                Comment


                                  Loppus jo tuo pakkanen. Ohan tuota yheksi talveksi ollu. Ei muuten mutta töissä ollessa ulkona on lämpimämpi ku työautossa ja pakkasta ~30

                                  E: aamulla oli hyvin pitkälti tämmönen tunnelma ku yritti käynnistää kyseisen auton
                                  Attached Files

                                  Comment


                                    Kesäsin monesti haaveilen että pääsispä tekee jotain oikeita hommia ulos.. tämmösinä päivinä sitä taas mielellään istuu naputtamassa koneella sen 8h :)

                                    Ottaa päähän -aiheeseen liittyen, eilen kävin ajeluttaa 100q:ta ja tietysti lohkossa nesteet jäässä ja piti keskeyttää ajo kun lämmöt nousi sadan tienoille, onneksi suli vartissa... Ja syksyllä siihen vaihdoin uudet -36C nesteet, mutta koska se jostain vähän vuotaa oon sinne lisänny laiskana pelkkää vettä. Otetaan opiksi 1) korjataan ne alkuperäiset viat 2) jos tehdään patentteja, nekin vois tehdä hyvin = käyttää asiallista nestettä.

                                    Comment


                                      Aamulla tuli viestiä että yksi klo. 9.00 sovittu asia peruuntui liian kovan pakkasen takia.
                                      Muuten ei ollut ongelmia järjestellä päivän tekemisiä uudelleen mutta isälle joutui soittaa että eläs tulekaan Mikkeliin. Vanha oli kerennyt jo Jyväskylään asti josta heitti uukkarin ja ajeli 140km takaisin kotiin.

                                      No nyt iltapäivällä huomasin että kiveniskeämä tuulilasissa on lähtenyt leviämään ja halkaisee kohta lasin

                                      Comment


                                      • Piti nopeasti käydä motonetissä, ei ollutkaan kovin nopea keikka...
                                        Lainaus omasta somestani:


                                        Kävim motonetissä palauttamassa yhden sulakerasian ja katkaisimen tossa vähä ennen klo 16.

                                        Mutta voi morjes, pihaan oli jonoa, parkkipaikalla täysi kaaos, joka nurkka ammuttu täyteen autoja.
                                        Liikenteenohjaus olisi ollut tarpeen.


                                        Jouduin infotiskille jonottamaan hyvän tovin, niin ehdin silmittelemään kassavirtaa joutessani.

                                        Kaikki kassat auki, piiiitkät jonot kaikissa ja silmiin sattui että kaupaksi meni useasti lämmityspatteria, hallilämmitintä, jäähdytysnestettä, jäänestoainetta, starttikaapeleita ja akkuja.
                                        Pihassa oli useampikin pelti pystyssä ja akkuja nosteltiin suuntaan jos toiseen, samoin yhdelle myyjälle oli melkein jonoa, hän ravasi ulkona akkutesterin kanssa.

                                        Äkkiä voisin kuvitella että vuoden kovin myynti tehtiin tänään :)

                                        Comment


                                        • ^samanlainen meininki oli Kuopion Motonetillä tänään :)

                                          Comment


                                            Auto maanantaista asti ajamatta, ei vaan enää jaksanut lähteä, pyörittää niukinnaukin mutta ei lupaakaan. Olisi varmaan pitänyt tiistaina käydä se vähän pidempi lenkki jotka ei laiskuuttaan viitsinyt...

                                            Comment


                                              Mulla on kasi seisonut varmaan pari viikkoa, tänään sillä töihin. No, lähtiessä totesin että ajastinkellokin on jäässä, eikä ole antanut virtaa. Lähti silti hyvin käyntiin, tosin kone pyöri "hieman" kankeasti.

                                              Sitten töihin päästessäni totesin että jätinpä lämmitysjohon kotiin! Vihaan näitä pakkasia!

                                              Comment


                                                Itse käytin auton huollossa eilen, mm. uudet öljyt ja löpösuodatin, keulassa viimasuojat viimesen päälle. Akkuakin latailin eilisen ylläpitolaturilla että on mukava käytellä Webastoa tänään työreissulla. Ysiltä nukkumaan, että jaksaa lähteä taas ennen sianpierasua. Unta en saanut kun joskus kolmen neljän korvilla, nosti näköjään kuumetta. Noh, menee se päivä kai näinkin kotona sairastellessa.

                                                Comment


                                                • B6 1.8tq avantin takajarruletku, oikea. Tana. Haluaakos joku vaihtotyön pk-seudulla?

                                                  Comment


                                                    LeasePlanin työautoni VW Tranportter jääty eilen kotipihaan, ei lähde käyntiin, vaikka käynnistykaapeleilla virtaa-antaa, ei auttanu akun lataaminen 4h oli laturissa, webasto ei lähde käyntiin, olen koittanu soittaa LeasePlanin tiepalvelu 24h ei vastaa, elilen illalla 1h 10min puhelujonossa ja tänään sama homma, aikalailla naalin paskaa tollanen palvelu, raha kelpaa mutta palvelua ei saa.

                                                    Comment


                                                    • Meni rengas ja ei ole korjattavissa enää, eli joutuu ostamaan akselille uudet renkaat, kun eivät mitään uusia enää olleet.

                                                      Comment


                                                        Oma laiskuus autojen talvihuollon suhteen:
                                                        Opeli lähti aamulla nätisti käyntiin, mutta sammui 10 sekunnin kuluttua. - Taisi vetäistä naftansuodattimen hyhmään, kun en viitsinyt syksyllä sitä vaihtaa.

                                                        No sitten A8:sta webasto tulille ja vartin päästä katsomaan: Webasto ei käy ja jäähdytysneste hyhmässä. - Eipäs siinä muuta, kuin kasi raakana tulille ja työmaata kohden. Länsiväylällä lämmöt 125°C ja kojelauta huutaa punaisena. Firman parkkihallissa (kylmä) konepellin alta kuului samanlainen porina kuin perunoita keitellessä.
                                                        Ruokatauolla totesin paisarin tyhjäksi, joten taidanpa hakea muutaman litran glykolia Prismasta ennen kotiin lähtöä. - Toivottavasti en paskonut konetta.

                                                        Comment


                                                          Tehtiinkö tähän koneeseen just joku aika sitten se kansipahviremontti?

                                                          Comment


                                                            Juu, tehtiin kaikilla koneistuksilla ja muilla herkuilla.

                                                            Comment


                                                              OK. Toivottavasti ei oo kansipahvit palaneet uudestaan.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X