Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    "Paha yskä" - ja yhä pahenee. Ei se olisikaan mitään, mutta yskimisestä on jo kurkku kipeä. Talven "riemuja"...

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Juniku Näytä viesti
      Viime viikolla 2x Ubuntu 14.04 koneeseen Katsomo & HBOnordic toimimaan tällä: https://www.youtube.com/watch?v=Hd2kerWTIHY

      Viimeisen viiden vuoden aikana on Katsomo mennyt käyttökelvottomaksi noin 2 kertaa vuodessa ja sitten saa odotella kuukausia, että joku kehittele uudet moonlight pipelight kikkareet.
      Onneksi Netflix ei sentään enää pakota Silverlightia käyttämään ja sen saa siten toimimaan myös Ubuntussa...

      Comment


      • Tässä talossa on räplätty lattialämmön jakotukin ja lämmityksen asetukset ihan päin v**tuja! Nyt joutuu tuonkin opettelemaan, mutta alkaa tuntua että kohta kutsutaan lvi henkilö paikalle...

        Comment


        • Noihin lienee laadittu suunnitteluvaiheessa osien toimittajan puolelta jonkinlainen suuntaa-antava säätöohje. Se vois olla hyvä lähtökohta jos alkaa hakemaan vesikiertoiseen lämmitykseen sopivia säätöarvoja.

          Comment


          • Aikani kun etsin niin löyty lämmityksen pirustukset talon papereista. Samalla selvisi nuo jakotukin merkinnätkin. Enää pitää etsiä säätöohjeet että pääsee säätämään kierrot kohdalleen. Tai ainakin oletusasetuksille mitä suunnitelmassa lukee.

            Comment


            • Lähdin illalla urheilemaan kun saavuin perille oli parkkipaikat varattuja ja ajattelin että pyörähdän rakennuksen takana ja ajan auton oven eteen. No lumen alla olikin jäätä ja auto lähti kunnon nelipyörä luisuun ja pamahti perä edellä jäiseen penkkaan. Tämä takapiha on semmonen suht jyrkkä. Vauhtia ei juurikaan ollut enkä yrittänyt edes leikkiä mitään yritin vain kääntää auton ympäri, mutta eipä näköjään onnistunut.

              Auton takapuskuri kävi viimme pääsiäisenä maalauksessa kun yksi pappa ajoi perään. Taitaa taas mennä tällä kertaa vaan menee omasta pussista. Komeasti näkyy pohjamaali... Eikö tuo maali halkeile vähän ihmeellisesti jos miettii että puskuri on maalattu vuosi sitten? Vai kuvittelenko vain.

              Tuo ei edes harmittaisi niin paljon jos olisin yrittänyt vähän luistella tuolla pihalla, olisinpa saanut siitä pelleilystä pienen opetuksen. Mutta nyt kun vahingossa sattuu tämmöistä niin kyllä harmittaa. Tietää mihinkä tämän vklopun ylityörahat käyttää...
              Attached Files

              Comment


              • Ei ihan täydellisesti onnistunut maalaus ole ollut. Pohjamaalin välihionta on jäänyt puuttelliseksi tai sitten maalatessa on alkuun vedetty liian kuivia kerroksia. Puskusrissa kannattaisi myös käyttää elastaania, jotta maali ei lohkea noin helposti muovin joustaessa. Oikein maalattusta puskurista ei pitäisi maalin irrota tuolla tavalla.

                Aika ikävä lähteä korjaamaan, kun käytännössä maalit pitää poistaa melko isolta alueelta. Käytännössä koko puskuri pitäisi hioa pohjamaaliin asti. Muuten lohkeilee samaan tapaan suraavassa osumassa.

                Comment


                • No niin ajattelinkin että varmaan jossain ollut vikaa kun noin maali lohkeilee. Enpä taida samaan firmaan viedä puskuria enää.. Kyllä meinasin koko puskurin maalauttaa, kun ei itsellä ole noista maalaushommista kokemusta.

                  Comment


                    Puhelin oli kolme viikkoa huollossa, koska ei tunnistanut sim-korttia. Huollon lapussa lukee, ettei vikaa esiintynyt huollon aikana. Kuitenkin äsken puhelinta avatessani ongelma ilmenee. On se niin mahtavaa...

                    Comment


                      Luulis, että on joku varsin tyypillinen ongelma huollon näkökulmasta. Ite sain joskus vanhemman suomalaisen puhelinmallin tunnistamaan SIMin semmosella purkkavirityksellä, kun kiilasin mukaan paperia poistamaan väljät. Tuli mieleen, että eikö nykyään ole niitä mikro-simejä mutta perus-SIMin rungossa. Sitten, kun se mikroSIMi napsahtaa liitoksestaan jostain nurkasta, niin myötää sen verran, ettei puhelin saisi kontaktia?

                      Itteä päällimmäisenä hermostutti äsken (B3) pyyhkijävivuston jumitus, kun räntääkin satoi. Onneksi sai tarpeeksi usein ajettua tien sivuun ja pyyhittyä. Kehälle tms. en olisi lähtenytkään toki.

                      Comment


                        Niinhän sitä luulisi. Kait se on pakko joku purkkaviritys keksiä, ellei huomenna mene puhelin uudestaan huoltoon tai laite vaihtoon.

                        Comment


                          Ei kyllä kovin hyvää kokemusta noista huolloista yleensä ole (pois lukien Sampan näytönvaihdot odottaessa). Yleensä puhelin lähtee huoltoon ja tulee takaisin viikkojen jälkeen ja lapussa lukee, tehdas asetuksien palautus ja ohjelmapäivitys. Tämä silti vaikka huoltoon viedessä kertoo tehneensä nuo. Yleensä vasta toisella kertaa kun menee heti perään hieman kiukkusena niin huolto tehdään, niin kuin se olisi pitänyt tehdä jo ekalla kerralla. Mm. oman S3:n kohdalla aikoinaan tuli erään päivityksen myötä ominaisuus, että boottaili itsekseen. Tähän auttoi vain emolevyn vaihto. Tätähän ei huollossa uskottu, kun kerroin vian ja mitä vaati korjautuakseen.

                          Comment


                            Alkuperäinen kirjoittaja Zeronine Näytä viesti
                            Puhelin oli kolme viikkoa huollossa, koska ei tunnistanut sim-korttia. Huollon lapussa lukee, ettei vikaa esiintynyt huollon aikana. Kuitenkin äsken puhelinta avatessani ongelma ilmenee. On se niin mahtavaa...
                            SIM-kortin kuoleminen johtaa myös tähän herjaan - tämä on tietenkin poissuljettua, jos vika on satunnainen...

                            Comment


                              Voittajafiilis näin -20 c pakkasaamuna kun autolle kävellessä muistat, että oot unohtanu illalla tankata ja polttoainelämppäri ei oo polttoaineen vähyyden takia lähteny tulille.

                              Comment


                                SIM-kortin kuoleminen johtaa myös tähän herjaan - tämä on tietenkin poissuljettua, jos vika on satunnainen...
                                Joo unohtui mainita, että SIM vaihdettiin ennen huoltoa, ilman parannusta toimivuuteen.
                                Ja huoltolapussa tosiaan luki myös tuo Riston mainitsema buuttaus. Kehotettiin vielä itse tyhjentämään laite tasaisin väliajoin.

                                Comment


                                • Suomalaiset jetin/veneen osia myyvät firmat. Vastataan kyllä puhelimeen ja käsketään laittamaan s-postia, mutta ei vastata ollenkaan...

                                  Comment


                                  • Partiolippukunnan retkeilymajaprojekti.

                                    Käytiin eilen partiokämpän rakennuspaikasta hakemassa työkaluja kaverin remonttia varten.
                                    Kävin kämpässä sisällä esittelemässä kaverille kesän talkootöiden aikaansaannosta (itse siis projektissa vetäjänä). kaikissa hirsiseinissä sisällä pieniä homepilkkuja... Meillä loppui syksyllä säät ja aika kesken, eli seiniä ei saatu sisältä käsiteltyä, eikä eristeitä laitettua lattiaan tai kattoon joten kylmänä on seissyt. Pilkut alkaneet ilmestyä joulukuun puolen välin jälkeen.

                                    Melkein teki mieli itkua vääntää.

                                    Comment


                                    • Meillä homehtui kerput ja mielestäni vasta joulukuun aikana. Syksyllä tutkin kerppuja ja ne oli hyvin kuivuneita ja en nähnyt pilkkuja. Joulukuun loppupuolella sitten huomasin, että suurimpaan osaan kerppuja on ilmestynyt homepilkkuja. Ja erikoista mielestäni, että pilkut olivat pinnassa ja kerppujen sisus oli homeettomampaa.

                                      Tainnut aika monen rakennusprojektit vetää homeeseen talven aikana.

                                      Comment


                                        En tiiä, mitä kerput on, mutta apukuskin penkin alta löytyi hometta (itselläni).

                                        Comment


                                        • Kurkku kipiä

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja JonasK Näytä viesti
                                            En tiiä, mitä kerput on--
                                            Kerput on vähän niin kuin isoja kuivattuja vihtoja. Mm lampaiden talviruokaa.

                                            Comment


                                              On tainnu olla tarvetta, kun on jollekkin kelvannut pihaharja. Naapurilta oli lähteny puutarha tonttu samoihin aikoihin.

                                              Comment


                                              • Hain nykyisen autoni liikkeestä viikko sitten. Sunnuntaina tuli sitten kivi ikkunaan motarilla ja hirveä iskemä siinä. Että voi vi.....aa

                                                Comment


                                                  Ei hitto oo todellista. Rahat polttalis taskussa, että pääsis saksinosturin tilaamaan talliin. Yhdestä paikasta hinta pompsahti ylöspäin - en halua käydä kauppaa tällaisten yritysten kanssa, oli nousun syy mikä hyvänsä.

                                                  Toisesta ei saa teknisiä tietoja varmistettua, kun on ristiriitaista aineistoa.

                                                  Kolmannesta varteenotettavasta ei saa hintaa eikä toimitusaikaa.

                                                  Taitaa käydä kauppa liian vilkkaana vai mikä tässä nyt oikein mättää...

                                                  Comment


                                                  • Sairaslomat lusittu ja paluu päivittäiseen kärsimykseen odottaa, että osaa taas masentaa. Tuntuu että mieluummin sitä olisi vaikka jatkossakin jalkapuolena tai jossain ebolan kourissa.

                                                    Comment


                                                      No nyt tuo A4 työnsi öljyt ulos jostain öljynsuodattimen luota. Oli vissiin liian kylmä sille..

                                                      Comment


                                                        Lohdutuksena, onneksi ei ole kallis remppa :) 6,90 makso se öljynjäähdyttimen ja jalan välinen O-rengas marmorilta.

                                                        Comment


                                                        • Hattis, se on varmaan sitten sanottava irti ittensä, jos ei työssäkäynti kiinnosta? Silloin ei tartte sairastaakaan suotta sen takia, että saa olla kotona.

                                                          Comment


                                                            Toki jos sanoo ittensä irti, niin tarttis olla toinen duuni jo valmiiks, mikä ei tässä taloustilanteessa ole ihan itsestään selvyys. Itekkin vaihtaisin alaa heti, jos saisin vain vakipaikan.

                                                            Comment


                                                              Hopeanuoli lähti tuulilasin vaihtoon. Sovittiin niin että auto haetaan tästä työpaikalta ja palautetaan sitten muutaman tunnin päästä. Lasikorjaaja on tuttu mies johon luotan, sillä oli kuitenkin joku perkeleen bensalenkkari siinä apupässinä. Oli kiva katsoa ikkunasta kun apupoika lähti parkkipaikalta eikä selvästi juurikaan nuukaillut kaasun kanssa.

                                                              Olisi edes kysynyt luvan että saako hiukan kokeilla tai odottanut edes sen verran ettei ole näkö- tai kuuloetäisyydellä. Tästä tulee tasan 5 km edestakaisin matkaa siihen verstaalle jossa tuulilasin vaihtavat. Jos vain vähänkään enemmän on mittarissa niin lasinvaihdon hinnasta alkaa uudet neuvottelut.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X