Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ilkka L
    vastasi
    Pannukahveita olen keitellyt sen parikymmentä vuotta. Tuttu juttu sinällään. Löytyy pannukin kotoa. Mutta, kun ei ole sitä pannujauhatuskahvia kotona ja suodatinjauhatuksesta tulee vähän liikaa pikku partikkeleita kahvikupposeen, Jotenkin se kahvi pitäisi saada suodatettua. Yksi vaihtoehto toki on se, että laskee kihuvaa vettä rikkinäisen keittimen suodatinosioon ja antaa sen sieltä tippua keittimen pannuun jne. Mutta nyt tilanne jo ohi. Takuuna ei tietty saanut enää samanlaista keitintä, kun valmmistus jo loppunut mutta sen sijaan sain rahanpalautuksena laitteen ostohinnan. Uusi keitin jo hankittu.

    Leave a comment:


  • JM
    vastasi
    Lapio-ongelmaan löytyy ehkä ratkaisu laskettelupuolen lumivyöryvälineistä. Löytyy kaikenlaista ihan toimivaa pikkulapioo, jotka mahtuu osina vaikka varapyörän koteloon. Mitä keittimeen tulee, niin tuossahan on mahdollisuus pannukahveen keittelyyn :) Rouvan kans katseliin vuosia Virkkalan pehtoori-pannua hyllyssä ja aateltiin, että mitähän hittoa tuollakin tehdään... Sit yks viikonloppu keksittiin keittää pannukahveet ja hitto siitähän synty tapa kiireettömiin viikonloppuaamuihin ;)

    Leave a comment:


  • Ilkka L
    vastasi
    First world problems. Toissapäivänä jäi auton lumiharja auton katolle liikkeelle lähtiessäni. No se katosi tietenkin. Ja nyt nuo perinteiset puuvartiset (jonka varren päässä kolmionmallinen jääraappa) lumiharjat ovat, kuin yksisarvisia. Ei meinaa löytyä mistään ja muovista rimpulaa en huoli. Lisäksi tuon kolmioraapan saa kivasti viilalla tms. hiontavälineellä teroitettua, kun se tylsyy käytössä. Pitkällisen etsimisen jälkeen Konalan Fixus pelasti tilanteen. Ostin sieltä samantien kaksi niin on ainakin varaharja. Oletettavasti ei ole viimeinen kerta, kun vastaava tilanne sattuu.

    Tänään etsiskelin lumisateen vuoksi quattrolapiota. Siis sellainen alumiinilapio joka sopii kivasti Audin takakonttiin ja jonka avulla mukava kaivella autoa penkasta tms. pahasta paikasta. Ei vaan löydy mistään ja olen ihan satavarma, että se oli hiljattain parvekkeella. Esine on vielä kohtuu iso niin ei se mihinkään pöytälaatikkoon voi hukkua. Ärsyttävää, kun tavaroita katoaa.

    Kolmas harmituksen aihe. Eilen hajosi kahvinkeitin. No onneksi siinä vielä 2kk takuuta jäljellä. Mutta on tässäkin oma riesa roudata se liikkeeseen josta sen ostin ja tehdä takuurekkula sekä ennen kaikkea se, että kahveen keittely ilman keitintä on oma hommansa.

    Toivottavasti viikonloppu sujuu mukavammissa merkeissä ja lapio löytyy sieltä salaisesta paikasta.

    Leave a comment:


  • nomoreford
    vastasi
    Parin erilaisen lumilinko kokeilun jälkeen ajattelin, että nyt loppuu edullisten kanssa kikkailu ja ostan kunnollisen. Päädyin Stigan ST 966 malliin, jossa löytyy sähköisiä kääntöjä ja ohjaus ja vaikka mitä.

    Nyt kun sitä ekan kerran pääsi käyttämään tuossa syheröisellä pihalla, niin tuli todettua, että ohjaus on vaivan mahdotonta. Lukko ei vapaudu, jos on vetoa vapautettavalla pyörällä. Joskun vapautuu joskus ei, ennalta sitä et voi tietää. Todella hieno linko, jos ei tarvii koskaan kääntyä. Sinne meni kolme tonnia ja ei kun seuraavaa etsimään. Pää meinaa räjähtää prkl.

    e: Ohjauksen vaijerit oli liian löysällä. Ne pitää olla riittävän tiukalla, jotta veto vapautuu kunnolla. Olivat siis jo tehtaalta liian löysällä. Kiristin niitä itse jo aikaisemmin, mutta en tarpeeksi. Vaijereissa on jousi, joka estää liiallisen kireyden, mutta samalla ne vaatii riittävän kireyden, jotta saadaan riittävä voima vedon vapauttamiseksi. Tästä oli oikein huoltotiedote, mutta tämä oli sarjanumeroltaan muutaman uudempi, joten sitä ei ollut tehty, vaikka ongelma olikin olemassa.
    Viimeksi muokannut nomoreford; 3.12.2023, 08:07.

    Leave a comment:


  • hopsis
    vastasi
    Karilla on selvästi uhkapeliongelmia.

    Leave a comment:


  • Audiowille
    vastasi
    Hahaa, hauska juttu ja ihan ymmärrettävää sun toiminta. Varmasti näitä kaikenlaisia sattuu, mutta huonolla omatunnolla varustetut immeiset ei näitä vaan tunnusta tai varsinkaan kirjoita siitä minnekään :)

    Eli sulla on hyvä omatunto!

    *ei omatunto vaan itsetunto

    Leave a comment:


  • kvande
    vastasi
    Nyt meikäläinen on tullut virallisesti vanhaksi ja pudonnut kehityksen kelkasta: Tulin eilen käymään kotipuolessa ja päädyin tekemään kioskilla euroarvontapelin.
    Tokihan sellaisen uhkapelin pelaamiseen on täytynyt tunnistautua, mutta eihän kaikkia muovikortteja jaksa mukanaan raahata. - Onneksi tunnistautumisen voi suorittaa vaikka ajokortilla. Arvontapeli tuli siis onnistuneesti hankittua.

    Arvonrapelin maksoin käteisellä, joten setelirahasta jäi kouraan pari kolikkoa, jotka ajattelin uhrata kansanterveydelle.
    Jahans, automaatti vaatii tunnistautumisen. No problem? - Ajokortillahan se hoituu?
    Mutta minnekäs ajokortti laitetaan tunnistautumisen suorittamiseksi?
    Pankkikortinlukijaan? - Ei kai sentään, mutta tuossa oikeassa sivussahan on samanlainen viivakoodinlukija, kuin lentokentän Check in -automaatissa… Kortti sisään, surrurur… Kolikot automaattiin, mutta automaatti ei hyväksy kolikoita… Tunnistautuminen puuttuu.

    Hetken päässä raksuttaa, kunnes epäusko vaihtuu epäilyksen kautta tuskaiseen todellisuuden tajuamiseen: Stana kele ttu! - Olen tunkenut ajokorttini peliautomaatin setelinsyöttöön… Siellä lepää, sanoisi Antero Mertaranta.

    Soitto palvelunumeroon, jonka ystävällinen asiakaspalvelija boottasi automaatin etänä. - Vaan siellä se ajokortti on syvällä setelisiepparin syövereissä, ja pysyy…

    Anteeksipyyntö huoltomiehelle, joka joutuu tämän munauksen vuoksi automaatin purkamaan.
    Itse tässä mietin, tuleeko helpommaksi tilata ajokortin kaksoiskappale, vai odottaa josko kortti joskus toimitetaan Etelä-Suomeen poliisilaitokselle noudettavaksi.

    Että hävettää.

    Leave a comment:


  • vV8m5
    vastasi
    Volvo V50 (peraatteessa Ford Focus, kaikissa osissa lukee FoMoCo) ilmastoinnin läppien askelmoottorien vaihto. Otattaa pyyhkijänvarret ja koko vivuston irti, rattiakseli irti, etuovet ruuvattava ja nostettava saranoiltaan että saa kojelaudan rungon pitkät päätypultit pihalle jne jne... Moottorinvaihtokin olisi ollut nopeampi homma.

    Leave a comment:


  • jannekk
    vastasi
    Äläpä muuta sano. Ostin takaluukkuun Spareton halvimmat eli parhaimmat kaasujouset, joissa ei tietenkään ollut päätyvaimennusta. Luukku piti aina saattaa ylös, koska muuten se olisi ampunut niin lujaa ylös, että auto heilahti. Kerran sitten pääsi lipeämään ote luukusta ja se ponkaisi holtittomasti ylös sillä seurauksella, että toinen kaasujousi irtosi kuulasta ja luukku rymähti vauhdilla alas - ja se irronnut kaasujousi jäi luukun ja takapilarin väliin. Ja takalasi murusiksi tietenkin. Lasi oli kolmisensataa, uudet alkuperäiset kaasujouset 150 euroa siihen päälle. Että aika tyyriiksi tuli ne Spareton parin kympin kaasujouset.
    Viimeksi muokannut Killeri; 19.11.2023, 11:05. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

    Leave a comment:


  • leoporsti
    vastasi
    Ajatuksena vaihtaa takaluukun kaasujouset – eipä tullut vaihdettua, vaan takaikkuna säpäleiksi.. Tyhmästä päästä kärsii koko kosla.

    Leave a comment:


  • TomVi
    vastasi
    TT hukkaa virtaa johonkin, tai sitten ~kk vanha akku on kuollut ja purkaa itsensä tyhjäksi vuorokauden seisonnassa.

    Leave a comment:


  • Ihmemies
    vastasi
    Joo-o, pienestä menee paalit autoon nykyään, mutta ei voi mitään.

    Leave a comment:


  • hopsis
    vastasi
    Ottaa päähän ja ei ota päähän. Joutu profiilin allekirjotuksen ajoneuvotietokenttää muokkaan. Tänään sovittu vakuutusyhtiön kanssa että lunastukseen lähtee Cayenne. Sain tonnin tarkkuudella sen mitä siitä olis hyvänä päivänä saanu vapailla markkinoilla myydessä. Eihän sitä romuihin rakastua kannata mutta oli se vaan niin helvetin hauska leikkikalu kaikin puolin. Toisaalta nyt on sitten positiivinen ongelma kun rahat polttelee tilillä että mitä sitten tilalle.

    Leave a comment:


  • Stig
    vastasi
    Nyt paljastui miksei uusiakaan renkaita saanut oireettomiksi, 4/4 vanteesta kieroja!

    Leave a comment:


  • välkky
    vastasi
    Tuommoiset toiminnot itse laittanut heti auton oston jälkeen MMI:stä pois päältä.

    Leave a comment:


  • okkim
    vastasi
    Huh huh, tuo on kyllä varmasti ollut "kiva" yllätys :)

    Leave a comment:


  • pta
    vastasi
    Ensilumi yllätti taas. Pitäisi aina syksyllä muistaa ohjelmoida comfort function talvimoodiin, ettei kävisi näin, kun kyykkii kotona avaimet taskussa.

    Melkein alkoi otaa päähän, mutta periksi ei anneta, vaikka lunta tuleekin tupaan.
    Click image for larger version  Name:	3110202310084.jpg Views:	0 Size:	167,5 Kt ID:	1963403 Click image for larger version  Name:	3110202310085.jpg Views:	0 Size:	103,7 Kt ID:	1963404 Click image for larger version  Name:	3110202310086.jpg Views:	0 Size:	154,0 Kt ID:	1963405

    Ensiapuna lumien imurointi ja ovet sai aika hyvin puhallettua paineilmalla kuiviksi. Sitten perslämmittimet täysille ja lämppäristä puhallus sekä lämpö maksimiin. Tunnin ajelun jälkeen vein talliin kuivumaan.
    Viimeksi muokannut pta; 31.10.2023, 23:01.

    Leave a comment:


  • T.Hell
    vastasi
    Eräällä toisella foorumilla jätetty myynti-ilmoitus kiinnostavasta tavarasta 15.10. ja yhteydenotot privaan. Myyjä ei kuitenkaan ole sen jälkeen käynyt ollenkaan ko. sivustolla edes katsomassa olisiko joku laittanut sitä privaviestiä...
    Vähän kyllä ihmetyttää, että haluaako se edes mitään myydä. Ymmärrän että saattaa olla lomalla tms, mutta miksi laittaa myyntiin, jos ei viitsi edes välillä käydä tarkistamassa onko niitä potentiaalisia ostajia...

    Leave a comment:


  • pta
    vastasi
    Ennemmin paikkaisin renkaan kuin vaihtaisin ABS-anturin impulssikehän taakse. Varmaan se 22,3 vuotta vanha anturikin pitää porailla pois. Potilaana C5 quattro.

    Leave a comment:


  • Merza
    vastasi
    Naula renkaassa. Prkl!

    Leave a comment:


  • +RISU
    vastasi
    Mä olen ehkä karvan verran liikaa tarkan markan mies, että lähtisin nykyisellä korkotasolla ostamaan velaksi autoa. Antaa rahan tehdä rahaa tassa nyt vähän aikaa, kyllä mä varmaan jaksan odotella. Toki se hommahan tässä on, että mitä pidempään nykyistä pitää, sitä vähemmän sillä saa myydessä, tuolla nykyiselläkin saisi varmaan melkein omat pois, jos nyt myisi. Hieman on poltellut päivittää tuota norsunkorvaakin siihen uuteen luiskaperäiseen SQ5-malliin, kävin yhden pakasta vedetyn koeistumassa tuossa keväällä ja se kyllä tuntui "ihan kivalta" ja soppelin kokoiselta... Vaikeita valintoja, mutta jollain aikataululla tulee taas jokin sellainen yli kylien peli, ettei kovin montaa projektiosastolla ole.

    Leave a comment:


  • Makrilli
    vastasi
    Eikös jenkeissä ole suosittua ostaa omaan taloudelliseen tilanteeseen nähden aivan liian kalliita autoja jopa 8 vuoden maksuajalla?
    Kyllähän tänne tarvitaan jonkunlaista projektikertomusta uudemmista RS-häristimistäkin.

    Leave a comment:


  • +RISU
    vastasi
    Aika ajoin pientä autokuumetta pukkailee ja minä joskus 2022 itselleni vähän lupailin sellaista kolmivuotissuunnitelmaa, että katsellaan sitten vuonna 2025 niitä ensimmäisiä 2021-mallisia Ronsuja, mitä tänne on tuotu.
    Nyt näyttää kovasti siltä, että siitä on tulossa viisivuotissuunnitelma, erehdyin nimittäin viime viikonloppuna tylsyyden hetkillä keskellä yötä katsomaan hintoja, niin vielä ovat ryökäleet yli sadassa tonnissa...

    Leave a comment:


  • Benkku
    vastasi
    Pitäiskö huolestua: äsken kun olin pihalla kävelemässä autolta sisään työpäivän jälkeen alkoi järven suunnalta kuulumaan kunnon jytinää, tuli 2 kpl helikopteria matalalla suoran kämpän yli- ilman mitään valoja, niiden perässä sitten kolmas jolla kulkuvalot päällä. Ne kaks ekaa oli mielestäni erityisen kovaäänisiä. Isoisä olisi varmaan jo ollut asekaapin kimpussa, minä nyt vielä odottelene alkaako stadin suunnassa paukkumaan :-)

    Leave a comment:


  • pta
    vastasi
    Olen ollut etätöissä mökillä. Näillä nurkilla on aika vähän kauppoja, jotka noita myyvät. Se on sitten ihan sama vaiva edessä riippumatta siitä tilaako noita Kiinasta vai Suomesta. Jos suomalainen kauppias lähettää rikkinäisen, niin sen palauttamisesta tulee vielä ylimääräistä vaivaa. Kiinalaisille ei yleensä tarvitse palautella mitään.

    Leave a comment:


  • Japi
    vastasi
    Kannattaako tuollaisia ulkomailta alkaa tilaamaan kun Suomestakin saa alkaen kuudella eurolla saman tyyppisiä? Ja kotimaisten liikkeiden kanssa lienee helpompi kiistellä.

    Leave a comment:


  • jannekk
    vastasi
    Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
    Onhan se hyväksytty. China Export lukee kyljessä.
    Kyllä tuo on ihan CE merkintä. China Export -merkissä C ja E ovat paljon lähempänä toisiaan.

    Leave a comment:


  • pta
    vastasi
    Nyt selkis miksei tuo jännitemittari toimi. Kinukki vastasi: "item must be affected somehow during the long shipping"
    Nyt ne pelaisivat aikaa ja lähettäiviät uudet, että reklamaatioaika kuluisi niitä odotellessa umpeen.

    Leave a comment:


  • hopsis
    vastasi
    Onhan se hyväksytty. China Export lukee kyljessä.

    Leave a comment:


  • pta
    vastasi
    Kinukki kusetti. Ostin eBaysta neljä jännitemittaria auton tupakansytytinliitäntään. Ihmettelin, kun voltit pysyy vakaasti 12,5 kohdalla vaikka mitä tekisi. Varmistin auton kytkentäkaavasta, ettei akun ja pistorasian välissä ole muuta kuin sulake. Sitten purin yhden noista WGS-G27 -kalikoista nähdäkseni miten minua on huijattu.

    Huijaus oli tehty monimutkaisemmin kuin oletin. Kalikassa on taustavalo ja sen etupuolella 12.5 maski. Ei ole koskaan ali- eikä ylijännitettä! Ihmetyttää miten kinukki kuvittelee tämän "CE-hyväksytyn" kalikan toimivan 24 voltin järjestelmässä, kun kyljessä sanotaan Input: DC 12-24V... En vaivautunut testaamaan USB-porttia.
    Click image for larger version

Name:	1409202310002.jpg
Views:	686
Size:	108,9 Kt
ID:	1961258 Click image for larger version

Name:	1409202310001.jpg
Views:	683
Size:	146,7 Kt
ID:	1961259 Click image for larger version

Name:	1409202310000.jpg
Views:	692
Size:	138,8 Kt
ID:	1961260 Click image for larger version

Name:	140920239998.jpg
Views:	699
Size:	164,9 Kt
ID:	1961261 Click image for larger version

Name:	1409202310006.jpg
Views:	689
Size:	134,2 Kt
ID:	1961262 Click image for larger version

Name:	1409202310007.jpg
Views:	640
Size:	213,4 Kt
ID:	1961263
    Hatuttaa tällainen ajan hukkaaminen. Kuukauden verran näitä odottelin, kun en viitsinyt viritellä yleismittaria tuohon pistorasiaan. Autossa nimittäin saattaa olla latausongelma ja tällä ylimääräisellä mittarilla olisin poissulkenut mahdollisen mittaristo-ongelman. Onneksi pessimisti ei pety. Nyt ei muuta kuin uutta matoa koukkuun.

    Leave a comment:

Working...
X