Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Valokuvaus topic

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Viikki/vanhakaupunki, vettä.
  Klikkaamalla suurempi versio.

  Comment


  • Kivan satumaisia kuvia tulee hieman pitemällä valotusajalla? :)

   Comment


    Eka oli 10s. ja toka 30s. eli suht pimeitä paikkoja kun kuvia otti. Vähän ennen auringon-nousua.

    Comment


    • tunti ulkona.

     Comment
     • Comment
      • Comment


       • Vähän halloween fiilistä:        Comment


        • No niin, nyt on ensimmäisiä kuvia räspytelty uudella kameralla. Ensimmäinen viikko meni odotellessa aurinkoisia ilmoja. Vieläkään ei ole kerennyt "kuvausreissuille" joten ihan vain mukana menossa on ollut kamera ja sitten käsivaralta räpsitty. Enemmänkin vasta ominaisuuksien hakua harjoittelen. Tässä kuitenkin mielestäni ihan mukavan aito tunnelma yöllisestä seikkailusta Tampereen keskustassa. Muokkailin iltani iloksi jonnin verran alkuperäistä kuvaa.
         Frenckell by night

         Comment


          Jos olet käsivaralta ampunut ton iltakuvan niin täytyy sanoa että en itse tohon pystyisi. Noin pitkä valoitusaika kummiskin.

          Millä tiedostomuodolla muuten talletat kuvat muistikortille? Millä ohjelmalla muokkaat kuvia?

          Comment


          • Kyllä se käsivaralta tuli otettua. Oltiin iltaa istumassa ja syömässä ja sitten kotiin lähtiessä napsin matkalla autolle kuvia. Muistaakseni tuin vaan tohon mahan kohdalle, jolloin aika paikalleen saa kameran. Sitä en muista että oisko ollut P-tilassa kamera, eli ei manuaalisäädöillä.
           Kuvankäsittelyohjelma on serkun aikanaan mulle asentama Corel Photo Paint 11. Vieläkään en täysin sen kaikkia saloja ymmärrä, joten vähän kokeilemalla sitäkin renkkaan aina. Ehkä joskus hahmottuu vielä sekin, että miten muokata kuvasta "hyvä". Tuohon kuvaan tosin käytin mm. Sharpenia, eli hieman sumeampi oli alkuperäinen kuva (pientä eloa siis kuitenkin käsivaralta otettaessa, etten mä niin rautakäsi oo!).
           Ihan jpg muodossa tallennan, kun menee hermot jos kuvat on jotain 5 megan luokkaa. Sit pitäs aina tallentaa ulkoselle kovalevylle koneella, kun on musaa täynnä tämä läppäri. Toistaiseksi vain vanha 1 gigan xD-muistikorttikin, kun en isompaa ostanut kameran kanssa vielä. Kamerasta kuva-asetukset middle (ja siitä muistaakseni nyt toiseksi isoin pikselikoko) ja superfine laatu. Aiemmin oli pienin pikselikoko 1600x1200 mutta nyt nostin sitä eilen, en muista mikä on seuraava. Mutta yli 300 kuvaa vähemmän mahtuu nyt kortille kameran mukaan.

           Comment


           • Minkäslaisia ohjelmia ihmisillä on käytössä kun muokkaatte kuvia? Ois vähän tarvetta päästä "kääntelemään" kuvia.
            Jalusta pitää kyllä seuraavaksi hommata, ei tuosta yökuvailusta muuten tule yhtään mitään.
            Tässä pari kuvaa eiliseltä yrittämiseltä
            http://ertsi.kuvat.fi/kuvat/Audi/DSC00049.JPG/full
            http://ertsi.kuvat.fi/kuvat/Audi/DSC00056.JPG/full

            Comment


             Itsellä koneelta löytyy Photoshop CS4, Picasa 3, Xnview, Photomatix Pro 3 ja Canonin järkkärin mukana tulleita ohjelmia, noista eniten tulee käytettyä Picasaa jolla saa säädettyä perusjuttuja eli kontrastia jne nopeasti ja helposti ja sitten Xnview ohjelmaa kuvien kääntelyyn ja pienennykseen lopuksi. Photomatix on helppo ohjelma hdr matskun kokoomiseen ja Photoshop sitten erinäisiin kikkailuihin, Photoshopin käyttö itsellä kyllä jää vähän vähemmälle ja osaaminenkin on kyllä niin minimissä. Noilla ohjelmilla olen tähän asti pärjännyt hyvin ja pärjään varmaan jatkossakin kiitettävästi.

             Comment


              Aperturella tulee kaikki tehtyä. Sen lisäksi löytyy photoshop elements jossa neatimage plugari kohinan poistoa varten. Harvoin tuota tulee käytettyä, mutta pahasti kohinaisia kuvia ei kyllä aperturella saa oikein kuntoon. Ei se neat imagegaan mikään taivaan lahja kyllä oo. Hemmetisti tuppaa pehmentämään kuvaa.

              http://www.apple.com/fi/aperture/

              Comment


               CS3, photomatix ja PTgui. Kaikki oikeastaan tulee väännettyä photarilla, paitsi hdr kuvat on tullut väännettyä tolla photomatixilla. PTgui sitten panoraama kuviin.

               Ois vähän tarvetta päästä "kääntelemään" kuvia.
               Ei ollut ainakaan nämä yökuvat pahasti vinossa. Eka tais olla alle asteen riippuen mistä tolpasta sitä sihtas. CS3:lla ja ruler tool on resepti millä noita itse suoristelen.

               Comment


                Peruseditointi, eli värit, kontrastit jne. tulee tehtyä Panan mukana tulleella Silkypixillä. On mulla joku Photoshopin vanhahko versio koneella, mutta se ei suostu tunnistamaan Panan RAW-formaattia, joten käyttö on jäänyt todella vähälle.

                Töissä saa nykyään kuvata jatkuvasti ja käytössä onkin jo ihan oikea järkkäri, olikohan Canonin 500D ja siihen joku pikkuputki. Niiden kuvien pienennykseen ja säätöön on toistaiseksi riittänyt Microsoftin Office Picture Manager. Ne on taiteesta kaukana ne kuvat, mutta haastetta niissä riittää. Vapaalla kädellä kun kuvaa kasi millisestä reijästä poralastuja, oppii ottamaan asentoja ja pitämään taskulamppua hampaissa.. =) Varsinkin kun Canonin autofocus ottaa milloin mistäkin ja käsifokuksen käyttöön loppuu kädet kesken.

                Mitä enemmän on tullut pelattua tuon Canonin kanssa, sen enemmän on oppinut arvostamaan Panan autofocusta ja muutenkin helppo käyttöisyyttä. Se taitaa olla pokkariksi ihan oikeesti aika kova.

                Comment


                 Kuvasin kesällä tollasta melko leveetä suparua.

                 Näissä kuvissa mulla oli apuna 2 x avenger F1000 imukuppeja jotka kiinnitettiin auton kattoon. 4m alumiinipuomi, manfrotto magic arm, erilaisia kiinnitys clampeja (puristimia), ND4 ja ND8 filtterit, canonin viis dee ja kaukolaukaisin.
                 Sit hitaasti ja vakaasti kuvia ottaen.
                 Lisää suparun kuvia --> http://jtmedia.kuvat.fi/kuvat/Subaru...Wide%20Subaru/
                 Viimeksi muokannut JAP3; 8.12.2009, 00:36.

                 Comment


                 • Parit uudet kuvat uudella kameralla illan hämyssä. Siihen päälle pientä käsittelyä oman silmän mukaan. Kyllä siitä vielä joskus jotain tulee ;)

                  http://js1984.kuvat.fi/kuvat/Photogr...nnan+silta.jpg
                  http://js1984.kuvat.fi/kuvat/Photogr...M%F6kkitie.jpg Mökkitie on vanhalla kameralla aiemmin otettu, kevyesti muokattu muistaakseni :)

                  Comment


                   Minkäslaisia suodattamia ihmiset käyttää kuvatessaan? Tulisi .. vähän kaikenlaiseen kuvaukseen: autot, maisemat, arkkitehtuuri. UV? Polarisaatio? Ihan aloittelevalle kuvaajalle olisi tulossa mutta varusteitahan ei koskaan ole liikaa ;D

                   Comment


                    Ei mulla oo kuin -3 aukon harmaasuodin ja uv suodin. Sinistä suodinta oon harkinnut, kun monissa juhlissa on tullut kuvattua sellaisissa paikoissa, jossa on paljon maalaamatonta puuta. Semmoisessa ympäristössä kuvista tulee ärsyttävän keltaisia.... Pyöröpolaa oon myös kokeillut. Sen puutteen oon korvanut alivaloittamalla ja sen jälkeen aperturella kaivellu tummemmat alueet esiin. Varmaan semmonen silti täytyy hommata jossain vaiheessa.

                    Comment


                     Sain vaimolta työkaluja. :)

                     Comment


                     • Nyt on kyllä tyylikäs kuva!

                      Comment


                       Voi luoja minkä kamerakuumeen sain tänään. Sain töihin D300s nikonin 18-200 kittilasilla ja pientä testiä on tullut tehtyä koko päivän ajan. Ensinäkin kittilasin piirto yllätti erittäin positiivisesti. Suurin kuolauksen aihe on kuitenkin tuo runko ja sen kennon herkkyys. Sisällä keinovalossa 3200 herkkyydellä tulee ihankelpo kuvia kittilasillakin. 6400 kohisee saman verran kuin D200 rungon 500. On melkoinen harppaus suorituskyvyssä. 720p videokin oli oikein hyvää. Tommonen on pakko saada. Ei vaan ole ihan ilmainen runko... Jos taas sattuis löytämään sopivasti käytetyn...

                       Comment
                        Täysikuu

                        Comment


                         Kokeilin uutta makroa keittiössä, hieman epäskarppi kuva mutta tuossa filetin, oikeasti huipputerävän, terä:

                         http://kalle.kuvat.fi/kuvat/Makrot/Veitsen+ter%E4.JPG

                         Comment


                         • Osta uus veitti, tossahan on terä pyöreä ja naarmuja täynnä ;)

                          Mitenköhän moninkertainen tuossa on suurennus, jos sitä kautta ajattelis...?

                          Comment


                           Tossa kuvassa on suurennos jotain reilua 4 eli 4:1, putki kykenee 5:1 suurennokseen. Kunhan oppii käyttää tota paremmin ja varsinkin valon käytön niin saanee aika makeita kuvia.

                           Comment


                           • Pirun siisti tuo missä Marita on oikealla puolella, eli siis toka.

                            Itellä tuli kokeiltua jalustan kanssa, helpottaa hieman pimeellä kuvailua
                            http://ertsi.kuvat.fi/kuvat/DSC00114.JPG/full

                            Kylläpä vielä on kuvailun maailmassa matkaa kun näitä muiden ottamia kuvia kuolailee...

                            Comment


                             Hdr puu stadista:

                             Comment


                              Hieno kuva. HDR kikkaiut ovat kyllä hauskaa hommaa. Itse olen paininut paljon vihreän värin kontrastin kanssa. Kun taivaan saa hienoksi, näyttää kallio ja ruoho/sammal jotekin vaisun väriseltä. Sitten kun ne saa kohdalleen, ei taivas enää ookkaan yhtä hyvä. Paras fiilis tulee kuitenkin silloin kun pääsee hdr:n näköiseen lopputulokseen ihan yhdellä räpsyllä. Sitä tapahtuu kerran vuodessa...

                              Tässä parit hdr säädöt. Tarttis maksaa tuo hydran lisuri niin pääsis noista teksteistä eroon. Macci miehet voi täälä ihmetellä ko ohjelmaa.
                              http://www.creaceed.com/hydra/ Sillä pystyy ottamaan HDR kuvat käsivaralta ja jotenkin tuo silti vääntää niistä hyvät kuvat ilman haamuja. Esim tuon pösö kuvan aihiot (4kpl) otin käsivaralta.

                              Pari kuvaa Liedon Linnavuorelta Vanhalinnasta.
                              Yksi kuva entisestä kauppakassista. Siinä sain vahingossa osumaan semmosen karkkifiiliksen värien kanssa.

                              Comment

                              Working...
                              X