Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Valokuvaus topic

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  No niitä on tullut tehtyä. Varsinkin Aperturen hydra plugarilla. Se on vielä siitä näppärä ohjelma, että se sallii aikamoisen määrän liikettä kuvassa, ennen kuin alkaa tulla haamuja. Ts. käsivaralta voi ottaa ihan hyvin HDR matskut ja vaikka kaverit kuvissa liikkuisivatkin, se osaa kyllä kasata niistä skarpin kuvan. Älä kysy miten :D Voiha sen HDR:n kyllä tehdä yhdestäkin kuvasta, mutta sitä en oo harjoitellut.

  Moneessa HDR editorissa on vaan se ongelma, että preview ei vaan meinaa koskaan näyttää samalta kuin lopullinen versio. No kyllä siitä on pikkuhiljaa päässyt kärryille.

  Comment


  • Siistejä kuvia,mutta mikä tuo yksi vempula tuossa konepellillä on pilaamassa kuvaa ;-D

   Comment


    Joo, hyvän näköistä settiä. Kolmas mun mielestä paras. Näissä kuvissa etenkin missä on vettä mukana niin ainakin itseä häiritsee jos horisontti on kallellaan.

    Mutta kolmen päivän kuvaksella aivan loistava tulos.

    Mä kävin aamulla ottaa taas pari räpsyä, piti olla auringon-nousu kuva mutta oli niin rankka sumu että edes vasta rantaa ei näkynyt.

    Kivenlahti silta:

    Comment


    • vempula:P se taidan olla minä itte :D

     Comment


     • Vempulaan olisi tarvinnut minusta vähän täytevaloa salamalla... Mutta ehkä parempi kuitenkin ilman vempulaa ;-) Ei herneitä.

      Hyviä kuvia ovat. Ohiajavan auton kanssa otettu oli paras.

      Comment


       Audi ja laivakuvista

       Joissain noista kuvista olisin korjannut valkotasapainoa. Keltaisuuskin on ihan kiva efekti, mutta sitä vois olla ehkä hieman vähemmän. Tulisi paremminmuutkin värisävyt esille. Myös kontrastia voi olla ehkä karvan verran enemmän. Nyt värit näyttivät hieman vaisuilta. Sitten tosta GTI-lehti-tyyppisestä asettelusta. Joskus se toimii, että kuvataan reilusti vinoon, mutta musta parempi tehokeino on rajata tehokkaasti ja pitää horisontti suorassa. Nää on toki makuasioita, mutta minusta se on hieman huono tehoste käytettäväksi useissa samaa aihetta käsittelevissä kuvissa. Highlights ja Shadows säädöillä autokuvista vois saada vielä enemmän irti. Sekä tt että a4 kuvat olivat autojen osalta melko tummia joistain paikoista.

       Itselläkin tuo asettelu on vielä pahasti hakusessa. Täytyy varmaan turvautua ihan luetavaan materiaaliin. Tiettyyn pisteeseen asti itsekin oppii kaikenlaista, mutta nyt alkaa tuntumaan siltä, että kehitys junnaa omalla kohdalla paikallaan.


       Toi kivenlahden silta oli kyllä hieno. Joduitko korjailemaan, vai syntyikö ihan laakista noin komeaa jälkeä?

       Comment


       • Omalle kohdalle paras kuva tähän mennessä tuli kun otin kaverin bemmistä kuvan ilta-auringossa.

        http://ertsi.kuvat.fi/kuvat/Kuvailuja/DSC01404.JPG/full

        Todella komia siltakuva!

        Comment


         Kyllä noita jokaista tulee sieltä sun täältä korjailtua, ei tosin mitään isoa hommaa. Raw säätö ja sitten photoshopissa terävöitys ja kohinan poisto.

         Comment


          Kokeiltiin eilen muutama ruutu kaverin teeteestä sinisen hetken tietämillä.
          Tuon kuvan kohdalla paras sininen taisikin jo ehtiä mennä ohi. Täysin pilvetön taivas olisi ollut optimi. 4m puomi sekä kaukolaukaisin ja kamera, sillä tuollainen kuva syntyy.

          Toisessa ruudussa kokeilin valomaalausta class olssonin 60-ledin työvalolla. Suurena innoittajana toimii taas Anssi Ranki, jonka yli-inhimillisiä kuvia voi käydä tutkailemassa mm. www.m5time.com tai www.oneframecinema.com saiteilta.

          Ekaksi kokeiluksi ihan ok. Jäi itselle sellainen olo, että ei jää viimeisiksi kokeiluiksi maalata lampun kanssa.
          Attached Files

          Comment


           Toi TT kuva on ihan törkeen hyvä, jos jotain sanomista pitäis keksiä niin vasemman alareunan asfaltin valoero vähän häiritsee. :)

           Mitäs tässä A6:s kuvassa on tehty? Onkos tässä liikkunut auto vai kamera? Bulb ja kameralla pannaaminen on kyllä tiedossa mutta mites toi katuvalo on sitten paikoillaan.

           Raapii päätä. :)

           Comment


           • TT:n kuvaa katsellessa tulee kyllä hetkittäin sellainen olo, että asfaltti vilistää auton alla.
            Noh, niinhän se tuossa kuvaustilanteessa on tietty tehnytkin... Mutta aika hyvin se fiilis tullu tuohon kuvaan mukaan.

            Comment


             http://www.flickr.com/photos/lostamerica/

             Tää linkki ei varmaan oo ollut täällä, Light paintingia?

             Comment


              Pari ruutua otin tuossa, enemmänkin olisin ottanut mutta kamera alkoi vittuileen.

              http://duke.1g.fi/kuvat/Car+Photoshoots/MB+E320+Cdi/

              Mistähän muuten vois johtua? Ottaa kuvan, suljin sulkeutuu ja siinä vaiheessa kun kuvan pitäs näytöllä näkyä niin ei tapahtu mitään, menee jumiin koko kamera, ei edes sammu, pitää akku käyttää irti.

              Comment


               Tekeekö valosalla kelillä samaa? Meinasin vaan että onko noise reduction päällä.

               Comment


                No sisällä vielä testailin niin samaa se teki sittenkin. Pitää käydä ostaan uus muistikortti jos siinä olisi jotain vikaa.

                Comment


                • Laitetaas omiakin tuotoksia kehiin. Vähän sitä sun tätä, ja enemmän tai vähemmän Corelin Photo Paintilla leikittynä. Kalusto on erittäin vaatimatonta, eli Canonin PowerShot SX100 IS. Tuolla nyt koitan vielä pärjätä ja "opetella" kuvaamaan. Jos sitten joskus ylimääräisen rahan ilmaannuttua ostaisi ensimmäisen järkkärin. Toistaiseksi tuntuu siltä, että menisi vain "hukkaan" järkkärin ominaisuudet, kun ei osaamista löydy.

                 Täällä kuvat: http://js1984.kuvat.fi/kuvat/Photographing/ Osa syntynyt ihan vain tilannekuvina, osa otettu "kuvausmielessä".

                 Comment


                  Jimi pyytää sitten joltain kaverilta järkkärin viikonlopuksi lainaan, katoaa noi järkkäri pelot pois. ;)

                  Toi käsi & lehti vedessä oli hyvä, laitoitko koneella siihen flaret päälle vai...

                  Comment


                  • Hehheh :) Ei uskalla pyytää, kun tota rahaa ei kuitenkaan järkkäriin ole tällä hetkellä.
                   Koitetaan tällä häkkyrällä vielä ainakin toi tammikuun Thaimaan reissu selvitä. Eipä se ongelma ole kuvata, kun valoa riittää. Niin ainakin itse olen todennut :) Iltakuvia varten on tuo kolmijalka. Viime kesän Rodoksen kuvat ketuttaa, kun oli vielä ikivanha digikamera, jossa ei edes manuaalisäätöjä ollut. Illan hämärissä 90% kuvista meni persiilleen :(

                   Pitäs Sami sun seuraks lähtee joskus kuvausreissulle, kun sulta toi näyttää luonnistuvan! Jos sitä sais imettyä jotain oppia :) Mullakin nää alkuviikot on aika kiireettömiä, kun ei koulua juurikaan oo. Loppuviikot menee sitten Tampereella.

                   edit: Mitä on flaret? Ei tuo sanasto vielä niin taivu.. Mutta siis nuo valorinkulat ainakin lisäsin siihen jälkikäteen huvin vuoksi. Ei juuri muuta oleellista muutosta ole tehty siihen kuvaan.

                   Comment


                    Ne on just niitä flareja ;)

                    Comment


                     Pitäs Sami sun seuraks lähtee joskus kuvausreissulle, kun sulta toi näyttää luonnistuvan! Jos sitä sais imettyä jotain oppia :)
                     Heh, vai opeksi. Ei kai noi mun kuvat nyt mitään niin ihmeellisiä ole, sullakin näyttäis toi sommittelu onnistuvan niin siihen lisäät vaan oikean valon niin alkaa tapahtua. Jättää ne keskipäivän räpsyt ottamatta ja pyhittää ne kuvien otot valoisasta ajasta ekaan kahteen ja vikaan kahteen tuntiin kuvaukseen.

                     Ja vapaa aikaa ei mulla oikeastaan ole, yksi eka luokkalainen ja toinen tarhassa ja siihen päälle vaimon iltaduunit. Soppa on valmis. :)

                     Comment


                     • Sami mainitsi jossain ketjussa, että Paijalantiellä oli korokekiviä asennellut.
                      Tuli vaan mieleen, kun siinä alikulku-työmaan kohdilla seisoi tänään Transit ja jotain kivien asettelua oli ilmeisesti taas menossa. Että oliko Audisti Fordistin viittaan pukeutuneena, vai ihan tavan Transitmieskö siellä vaan kykki. :)

                      Comment


                       alikulku-työmaan kohdilla seisoi tänään Transit ja jotain kivien asettelua oli ilmeisesti taas menossa.
                       En ollut minä tai meidän auto. Mutta kuka oli tekemässä meidän hommia? :)

                       Mulla on muuten kartellifirman vermeet päällä töissä. Oranssi turvaväri ja viininpunainen transit kivihommissa niin se tod. minä. ;)

                       Comment


                       • Taisi olla enemmänkin tiilenpunainen se Transit. Ja keltainen turvaliivi oli Transitmiehellä. Sillan päällä jotain kyykisteli siinä reunassa ja ajattelin, että olisiko jotain tiiliä/kiviä siinä laitellut. -Näytti ihan siltä, mutta mitään isompia vermeitä en vieressä nähnyt.

                        Firma, joka sillan teki, niin nimeä en muista, mutta kaveri puhui, että ei tainnut olla kovin hyvässä maineessa. Olikohan maksuvaikeuksia ollut heillä tai jotain.
                        Tuli vaan kasa höylättyä lautaa sieltä työmaalta. Saa nähdä koska tulee TM:n raati paikalle. :)

                        Comment


                         Hurjaa menoa Lammilla eilen:                         Comment


                          Siljan kannelta räpsästy kuva:                          klikkaamalla suuremmaksi.

                          Comment


                           Mistähän muuten vois johtua? Ottaa kuvan, suljin sulkeutuu ja siinä vaiheessa kun kuvan pitäs näytöllä näkyä niin ei tapahtu mitään, menee jumiin koko kamera, ei edes sammu, pitää akku käyttää irti.
                           vaikuttaisi akkuvialta enemmän, itsellä käynyt noin muutaman kerran, kun akut rupeavat olemaan finaalissa. Kamera kyllä näyttää että virtaa olisi, mut ei niissä mitään jerkkua enää ole ollut.

                           Comment


                           • Samilla komea kuva!

                            Comment


                             Tattista vaan, varmaan puoli tuntia tuolla palelin ja kun muistikortti alkoi olla täynnä niin muistin että olishan mulla ollut hanskatkin tuolla laukussa just tätä varten. :)

                             Laitetaan vielä pari lisää mitä tuolta tuli otettua:

                             Smoke on the water:
                             http://bighugelabs.com/onblack.php?i...013&size=large

                             Aallot:
                             http://bighugelabs.com/onblack.php?i...629&size=large

                             Comment


                              Hei kuvat.fi käyttäjät, miten joillakin henkilöillä nuo kuvat tuolla palvelimella jäävät niin pieneksi yhden kuvan katselutilassa, en tarkoita kun kansioita selaa, esikatselukuvan kokoahan pystyy mielen mukaan säätämään. Kun haluaa jotakin kuvaa erikseen katsoa niin näkyy koko kuva, itsellä tuo kuva näkyy tuolloin liian isona ja joutuu hiirellä skrollailemaan jotta näkee kaiken kuvassa, sitten kuva alkuperäisessä koossa on tietenkin vielä isompi. Jos joku tajusi ongelman niin apu olisi poikaa.

                              Comment

                              Working...
                              X