Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Valokuvaus topic

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • No ainakin Photobucketissa kun klikkaa kuvaa niin se näkyy koko näytöllä samalla lailla, eli jos "liian" iso kuva niin joutuu scrollailemaan. Ootko varma ettei muiden kuvat vaan oo pienennetty alkuperäisestä jolloin näkyy pienempänä? Ja taitaa selainkin vaikuttaa tohon, muistaakseni Explorerilla ja Firefoxilla näkyy eri tavalla. Ja ainakin Firefoxilla saa kätevästi zoomattua sisään/ulos kun pitää controlin pohjassa ja pyörittää hiiren rullaa.

  Edit: Jos siis ymmärsin oikein mikä ongelmana.
  Viimeksi muokannut sonikk; 15.10.2009, 22:43.

  Comment


   Esim kun Japen tai jonkin muun kuvaajan kuvaajia katselee niin vaikka kuvan koko on sama niin silti Japen kansioissa kuvaa ei joudu skrollaamaan, tähän voi sitten vaikka Jape itse vastata. Esim. http://jtmedia.kuvat.fi/kuvat/LOWR1D..._5974+copy.jpg Ja verrataan johonkin oman gallerian kuvaan http://vvvuori.kuvat.fi/kuvat/Audi+A4/IMG_2553.JPG näin. Nyt viimeistään jokainen tajuaa mikä ongelmani on, itsehän en täyttä versiota omista mutta tuskin tuo vain maksaneille käyttäjille tuleva ominaisuus on.

   Comment


   • Ihan samalla tavalla nuo linkit mulla ainakin aukeaa... Ja ilman mitään skrollaustarvetta.

    Toki jos klikkaa "Näytä alkuperäinen kuva", niin ensin kuva tulee koko näytölle sopivaksi ja sen saa vielä kerran klikkaamalla alkuperäiseen kokoonsa.

    Comment


     Asiahan on ja toimii juuri näin kuin Aki sanoi.
     Ettei sulla Ville olisi tuolla kuvat.fi palvelussa joku asetus silleen, että se väkisellä täyskokosena. (en kyllä löydä mitään sellaista asetusta kuvat.fi palvelusta mikä tuon voisi tehdä) Tai sitten joku selaimen asetus?
     Selaimena minulla Firefox.

     Comment


      Kuvat.fi gallerioissa on tuolla yläoikeella noita pieniä "neliöitä" joilla kuvan koko muuttuu. Liekkö Villellä se eri asennossa?

      Comment


      • Siitä sen on oltava kiinni, näyttää jäävän jopa muistiin tuo kuvakoon asetus jokaiselle gallerialle erikseen.

       Comment


        Hyvä homma että se näkyy vain itsellä, sekin toi jo mielenrauhaa, pitänee perehtyä noihin pieniin neliöihin. Ärsyttävää kun itse omia kuvia selaillessa ei näe tosiaan kuvan kokonaisuutta, selaimena on kyllä firefox, kiitokset.

        Comment


         Violettiaamu:         Taitaa tulla tutuksi tämä rantsu kun on ihan talvi duuni paikan vieressä. ;)

         Comment


         • Tähän topiciin varmaan sopii pienenä lisäkysymyksenä, että mitä te "ammattilaiset" olette mieltä kyseisestä järkkäristä? : http://www.olympus.fi/consumer/dslr_...ails_18954.htm Tuosta vielä siis myyntipakkausvälilehdeltä tuo E-420 Double Zoom Kit:

          Kävin tuossa kaupoilla ja kyseinen laite tuli nokan eteen hyvään hintaan omalle kukkarolle. Kaverin kanssa kerettiin aiemmin päivällä turisemaan ja hän mainitsi kyseisen kameran että jos edukkaasti löytää niin olisi pätevä laite, joskin vakaaja puuttuu, mutta sitä ilmankin tietysti pärjää. Sattumalta siis sitten samalla reissulla törmättiin kameraan joka oli tarjoushintaan tasan 400€. Kaksi objektiivia sisältävänä pakettina mukavan hintainen, varsinkin omalle lompakolle. Mutta onko kenelläkään kokemuksia? Itse siis en järkkäriä aiemmin ole omistanut, joten harjoitellessa, harjoitellessa... Ainakin alkuun :) Ja jos hieman pidemmälle ajatellaan (ei todellakaan ihan heti ajankohtaista) niin millaista lisätarviketta tuohon on saatavilla? Mihin hintaluokkaan, suhteessa muihin? Ettei tule ostettua jotain kameroiden Rollsia johon sitten lisähärpäkkeet/varaosat maksaa maltaita. Tuolla dollarin kurssilla voisi vaikka rapakon takaa miettiä lisäosien ostamistakin...?

          Sikäli houkuttaisi tuo järkkäri kuitenkin ostaa, että tammikuun Thaimaan reissun jälkeen ei tarvitsisi ainakaan tuskailla, että OLISI pitänyt olla se "parempi" kamera (kuin perus pokkari) mukana, kuten kävi viime vuonna ;)
          Kiitokset fiksuista avuista jo etukäteen! :) Audifoorumiin voi aina luottaa :D

          Comment


           No, mulla oli ekana järkkärinä E-510 ja samat lasit. Olin erittäin tyytyväinen kyseiseen settiin. Olympuksen käytettyä tavaraa ei tosin paljon liiku, meinaan jos alkaa lasien vaihto kiinnostaa ja lasivalikoimakin on suppeampi kuin canon/nikon. Itse vaihdoin myöhemmin merkkiä ja sony löytyy nyt(pitää aina mennä vähän vastavirtaan.) ;)

           Itse otin n.90% kuvistani tolla 14-42mm lasilla ja jos nyt ostaisin niin ottaisin ehkä vain sillä yhdellä kitti lasilla ja ostaisin jonkun vielä pitemmälle ulottuvan sitten myöhemmin kun siltä tuntuisi.

           E-520 (kuvanvakaaja) ja tolla lyhkäsellä lasilla 392e verkkokauppa.com

           Omasta olympuksesta sain muuten 350e kesällä kun myin pois. :)

           Mutta uskoisin että toi on ihan hyvä eka järkkärikamera jota käyttämällä saat siitä sitä lisä infoa mitä ehkä vaadit sitten seuraavalta kameralta jos kuvaus kärpänen pääsee purasemaan.

           Comment


            Digicamera.netissä oli tarjolla puolisen vuotta vanha E-520 (jossa tärkeimpänä erona E-420:aan on rungossa oleva vakaaja) tuplakitti hintaan 450e. Uuden hinta Koneboxilla on (oli?) 499 joten tarjosin myyjälle 400e. Ei myynyt mutta oli nyttemmin pudottanut pyyntihintaa 440 euroon. Ilmoitus löytynee vieläkin Digicamera.netin myyntipalstalta. Toinen hyvä paikka käytetylle tavaralle on Kameralaukku.com.

            Itsekin siis pähkäilin pari - kolme viikkoa sitten järkkärin hankintaa koska on reissu tiedossa. Päädyin käytetyyn Nikonin D70s -malliin 18-70mm/3.5-4.5F putkella jonka sain ostettua 300 eurolla. Ei ehkä halvin mutta kun ei tullut kauppoja tuosta Olympuksen E-520:stakaan niin ostin Nikonin. Olympuksen kittilaseja on käsittääkseni kehuttu kohtuullisen hyviksi joten vaikka käytettyä tavaraa ei hirveästi liiku, se ei ole suuri haitta. Kamera kannattaa hankkia reilusti ennen reissua jotta ei tarvitse reissussa opetella sen käyttöä.

            Comment


            • Jep, kyllä se kamera tässä kohta tulee ostettua, niin jää opetteluaikaa vielä tammikuun reissua ajatellen. Käytettynähän noita olisi järkevä ostaa, mutta joskus olen vaan niin huono käytettynä ostamaan. Varsinkin tavaroita joista en vielä niinkään tiedä asioita. Varmempi olo kun ostaa kaupasta uutena. Sitten niitä objektiiveja yms. voi miettiä käytettynä joskus jos ja kun sen aika tulee.
             Pitää tänään vielä mennä hypistelemään tuota nelikakskymppistä kauppaan, että miten se käsissä taipuu. Vähän eilen tuntui pienehköltä tuolta otekäden puolelta. Mutta katsotaan.

             Tyhmä kysymys, mutta mites tuo lyhyt lasi (14-42mm) sitten käytännössä tarkottaa, jos Sami kuvas sillä 90% ajasta, eli tuolla kaiketi ainakin ihan lähikuvia (makroja) saa napsittua? Mites sitten normaalit kuvat, esim maisemista? Siinäkö ei ole sitten vain "zoomia"? Kun taas tuolla pitemmällä putkella saa otettua zoomikuvia kauempaa kohteesta? Mutta makroja ei?
             Nyt tuli rautalankakysymyksiä, mutta ei voi tietää kun ei oo aiemmin tullut vastaan informaatiota. Suoranaisesti en löytänyt vastausta tähän asiaan täältä kun eilen illalla lueskelin perusinfoa.

             Comment


             • Lyhyt tarkoittaa lyhyttä polttoväliä eli laajaa kuvakulmaa. Pitkät ovat sittne teleobjektiivejä. Ne siis suurentavat kohdetta (ts. tuovat sen lähemmäs). Zoom taasen tarkoittaa, että polttoväliä voi muuttaa (esim juuri tuo 14-42). Makroilussa sitten taasen kuvataa hyvin pieniä juttuja hyvin läheltä. Siihen on ihan omat putkensa.

              Maisemakuvauksessa tuommoinen 14-42 kuullostaisi ihan järkevältä putkelta.

              Wikipedia voisi auttaa polttoväliasioiden nopeassa hahmottamisessa.

              Kameran istuvuus käteen on oleellisen tärkeä juttu, koska muuten et saa hyvää aj tukevaa otetta kamerasta ja tärähdyksiä tulee tosi paljon helpommin. Itselläni esimerkiksi Canonin 450 on aivan liina pieni, kun taas vanhempi 300 on sopiva. Nyt käytössä on !Ds, joka on sitten taas ihan omassa kokoluokassaan, mutta ergonomialtaan ihan omalla planeetallaan noihin toisiin mainittuihin verrattuna. Tosin niin on hinnaltaankin.

              Toivottavasti tuo pikainen selostus polttoväleistä vähänä auttoi hahmottamaan asiaa paremmin.

              Comment


              • Kyllä, kiitos! :)

               Comment


               • Tuohon kameran istuvuuteen on hyvänä apuna ainakin Canonilla akkukahvat. Samalla saa lisää kuvausaikaa ilman akun vaihtoa. Kahvaan menee 2 akkua ja itse kameraan vain 1. Omaan käteen Canonin 400D on aivan liian pieni, ilman tuota kahvaa. Se myös vakauttaa kuvaamista siinä samalla. Hyvä keksintö.

                Comment


                • E-420 ei sopinut käteen sitten ollenkaan, olemattoman muotoilunsa takia. Sen sijaan verkkokauppa.comissa käytyäni pääsin hypistelemään tuota E-520 laitetta. Siinä muotoilu oli oikein käteen sopiva. Päädyinkin sitten siis tuohon E-520:een. Tupla kitti vieläpä, kun pelkkä 14-42mm kitti olisi ollut sen 390e ja risat, kun taas tupla kittinä (eli edellä mainitun lisäksi 40-150mm) 499,90e. Kaveri sanoi että saa tuon erotuksen milloin vain tienattua kun myy pidemmän putken pois. Kyseinen putki irrallaan oli verkkokaupassa 229e... Saa nähdä myynkö edes, vai pidänkö tuossa mukana matkassa. Se on sitten myöhäisempi murhe :) Nyt vain ohjekirjan pariin ja räpeltämään. Aurinkoisia päiviä odotellessa ;)

                 Comment


                  Alkuperäinen kirjoittaja JS1984 Näytä viesti
                  E-420 ei sopinut käteen sitten ollenkaan, olemattoman muotoilunsa takia. Sen sijaan verkkokauppa.comissa käytyäni pääsin hypistelemään tuota E-520 laitetta. Siinä muotoilu oli oikein käteen sopiva. Päädyinkin sitten siis tuohon E-520:een. Tupla kitti vieläpä, kun pelkkä 14-42mm kitti olisi ollut sen 390e ja risat, kun taas tupla kittinä (eli edellä mainitun lisäksi 40-150mm) 499,90e. Kaveri sanoi että saa tuon erotuksen milloin vain tienattua kun myy pidemmän putken pois. Kyseinen putki irrallaan oli verkkokaupassa 229e... Saa nähdä myynkö edes, vai pidänkö tuossa mukana matkassa. Se on sitten myöhäisempi murhe :) Nyt vain ohjekirjan pariin ja räpeltämään. Aurinkoisia päiviä odotellessa ;)
                  Onnea hankinnasta, on varmasti alkuvaiheeseen enemmän kuin sopiva kamera. Siitä sitä sitten näkee että innostuuko järjestelmäkameran mahdollisuuksista. Ei sitä pidempää kannata pois myydä, kyllä sille käyttöä keksii. Itsekin tässä harva se päivä kattelen myyntipalstoja ja haen Nikkorin 70 - 300 VR-putkea käytettynä.

                  Comment


                   No niin, tulipa annettua onnistunut kommentti aiemmin Jimille. ;)

                   Onnea hankinnalle.

                   Selvennyksenä tosta pidemmästä lasista että ei se mikään huono lasi ole, sain silläkin ihan mukavia kuvia. Jotenkin jäi vaan sellainen olo että toi lasi jäi vähän liian lyhkäseksi ollakseen telezoom. Itsellä postissa tulossa 28-300mm sigma.

                   Annampa vielä ekan lisävaruste vinkin, toinen akku on aika ehdoton. Mikään ei voi ottaa enempää päähän kun on raahannut ittensä johonkin vuoren nokkaan ja ekojen kuvien jälkeen loppuu akku. :)

                   Ebaystä ostin itse halpis akun joka ajoi asiansa siinä missä alkuperäinenkin.

                   Tästä Tero vaan huutamaan. :)
                   Viimeksi muokannut quattro20v; 22.10.2009, 18:44.

                   Comment


                   • Onko tuossa 520:sessä miten kova ääninen suljin? itellä on tuo 510 ja aika kovasti nasahtaa kun jyräyttelee ottaa kuvia. Pienenä ajatuksena ollu pienessä mielessä että vaihtas e-3:seen tuon. Ihmetyttää vähän että miten Olympusta käytetään niin vähän? en ole nähnyt kuin muutaman olympusta käyttävän kuvailian.

                    Comment


                    • Juu kiitokset vaan Sami :) Kaveri oli vielä korvan juuressa liikkeessä hokemassa että ota nyt tuo tuplakitti kun noin halvalla saa lisäputken mukaan. Ihan siihen se sitten ratkesi, että 420:ssä ei käytännössä ole minkäänlaista kädensijaa, joten veemäistä touhua olisi sillä kuvata. Tuossa mun canonin perusdigissäkin on muhkeampi "kahva".

                     Tommille en osaa oikein vastata kuinka kovaääninen tuo suljin on, kun ei ole vertailukohtaa... Ehkä joku osaa havainnollistaa paremmin. Mutta sellainen "kuvaaja"mainen loksunta siitä kyllä kuuluu ;)
                     Itselleni tuo on kolmas Olympus-merkkinen digikamera kaikkiaan neljästä omistamastani digikamerasta (neljäs on se Canon) ja tosiaan ensimmäinen järkkäri.

                     Comment


                      http://www.netanttila.com/webapp/wcs...goryId=3162427

                      Hilajoen Anttilasta kävin hakee 70-300mm Tamronin putken 145 euron hintaan Tampereelta. Vaikuttaa mun tietämyksellä ja kokemuksella hyvälle laitteelle. Ei ole tosin kuvanvakainta. Putki kasattu kiinassa ja linssiryhmiä vähempi kuin Canonin vastaavassa putkessa.

                      Comment


                      • Itsellä tuli juuri tuo sama Tamronin putki Sony ASLR-200:n kaupassa mukana.
                       Lisäksi kuului toi oma putki 18-70mm.

                       Setillä oli hintaa 499e.

                       Sitä en osaa yhtään sanoa miten hyvä tai huono toi Tamron on kun ei ole noilla kuvaajan tiedoilla ja taidoilla siunattu.
                       Kuvia olen sillä onnistunu ottamaan :)

                       Comment


                        Vaimokkeen kaverilla on kuvauskokemusta paljon, ja sanoi putken olevan hinta/laadultaan todella hyvä.

                        Comment


                         Canonissa mua on aina häirinnyt se "lelumaisuus". Samoin noissa pienissä olymmpuksissa. Nikonin rungot tuntuvat vaan paljon enemmän työkalulta käteen. Nappien asettelu on riittävän avara ja koko paketti tuntuu semmoiselta jämäkältä.

                         Comment


                         • Muutama kokeilu illalla kahden ledityövalon kanssa.

                          http://romarille.1g.fi/kuvat/Johto/M3/BMW_pimea+6.jpg

                          http://romarille.1g.fi/kuvat/Johto/M3/BMW_pimea+9.jpg

                          Comment


                           Hieno toi eka bemari kuva, aika aavemainen tunnelma. Kun olis ollut kuskin oven ikkuna auki niin ei olisi tullut heijastuksia. ;)

                           Comment


                           • eilen illalla kuvailtua Kuppeja

                            Comment


                             Noi bemarikuvat oli tosi hienoja (ja ei sillä etteikö tuoppikuvakin olis ollu). Pitäisköhän sitä alkaa itsekin pikkuhiljaa investoimaan myös valaistukseen...

                             Comment


                             • Bemarikuvissa 20-30s valotusaika. Valaisuun käytettiin kahta motonetin tämän kaltaisia työvaloja ja Qashqain ajovaloja :)

                              Comment


                               Tuossa kun käyttäis vielä haarukointia ja tekis HDR kuvat niin jo olis mahtavat värit (vaikka hienot ne on jo nyt!).

                               Comment

                               Working...
                               X