Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Autonosturi

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Autonosturi

  En nyt ollut ihan varma mihin ryhmään laittaisin tän viestin, mutta toivottavasti kukaan ei närkästy =)

  Siis, alkaa tympimään kun tuota autoa ei saa ylös tallissa oikein millään eli nyt olisin hommaamassa autonosturia. Itseasiassa, hiukan kun mietin niin autoa ei tarvitsisi nostaa maasta kuin sellaisen metrin verran niin pääsis puuhastelemaan jo melko hyvin.

  Käytettyinä saa noita 2-pilari nostimia (esim. Stenhoi 2500) aika hyvään hintaan ~1000-1500 euroa. Näillä saa auton jo todella ylös, mutta tallini korkeus tulee vastaan.

  Nyt mietinkin, että mitenkäs tällainen voisi toimia (ns. fiksausnostin):

  http://www.asunmaa.fi/yyj2800.htm


  Nostokorkeus juuri sopiva, sattuuko kenelläkään olemaan kokemuksia laitteesta? Kilomäärä riittää tuon rohjon (Audi A8) nostamiseen, mutta mietin uskaltaako tuon hökötyksen alle mennä =)

  Niin ja jos käytössä on muita tuollaisia nostimia niin vinkkejä otetaan vastaan

 • #2
  Vastaavasta ratkaisusta olen itse haaveillut kun tässä suunnittelee uutta autotallia. :) Ainakin katselemani mallit ovat olleen sangen moneen asentoon lukittavissa, mutta hommista riippuen keskiosan vapaaksi jättävä nostin voisi olla toimivampi.

  EDIT: Näyttäähän tuossakin olevan työsylintereiden välissä varsin moneen asentoon lukittava tukipalkki.

  EDIT2: Esim. arpre.fi kautta löytyvät Rotaryn matala- ja saksinostimet voisivat kiinnostaa. Mitähän mahtaisivat maksaa?
  Viimeksi muokannut liki; 30.9.2007, 10:51.

  Comment


   #3
   Itsekin mietin tuota vaihtoehtoa, jossa keskiosa jäisi vapaaksi, mutta se taas tarkoittaa melkein aina sitä, että renkaat on sitten tasoilla. Suurin osa noista rempoista ym, pyörii renkaiden/akselien ym. ympärillä niin ajattelisin tuon olevan pienempi haitta. Lisäksi tuollainen tasonosturi veisi julmetusti tilaa, pituuden kun pitäis olla ~5-6m metriä. Lisäksi koneisto olisi aika suuri (4 mastoinen) Minun talli kun ei suuruudellaan huimaa (n~80 neliötä) ja se on muutenkin tupaten täysi...

   Tuo pikkunosturi olis kyllä kätevä, tuollaisen kun sais jostain käytettynä...

   Comment


   • #4
    Mä pähkäilin pitkään 2-pilari, 1-pilari ja matalan saksinosturin välillä kunnes törmäsin tuollaisen käytettynä. Renkaat jää tuossa vapaasti roikkumaan, keskustasta 80cm auki. Lattiat jää toki piiloon, mutta harvemminpa siellä mitään rempattavaa on. Auton sivuilla ei ole mitään turhia tolppia viemässä tilaa, ainoastaan puoli metriä kanttiinsa olevat pönttö seinän vieressä.

    Nostokorkeuden tuosta saa rajoitettua mihin tahtoo, joten niiltä osin soveltuu hiukan matalampaankin talliin.

    Comment


    • #5
     Minun talli kun ei suuruudellaan huimaa (n~80 neliötä) ja se on muutenkin tupaten täysi...
     Taitaa viimeinkin todistaa, että vaikka olisi minkäkokoinen autotalli niin ei sinne kuitenkaan auto mahdu. :D

     Comment


     • #6
      Tuolla näyttäisi olevan vajaa 4000e uusi tuplasaksinosturi. Upotettava tonnin halvemmalla.

      Comment


       #7
       pystyn järkkäämään 2-pilari nostureita matalaa ja korkeaa mallia sopivaan hintaan,pistäkää yv. jos kiinnostaa

       Comment


        #8
        Nostetaanpa topikkia hiukan taas esille. Eli jos nyt hommaan tuollaisen 2-pilari nosturin joita saa suhkot edukkaasti käytettyinä. Niin mitenkäs kiinnitys?

        Eli olen katsellut nyt mallia jossa on tosiaan 2 erillistä pilaria (ei tukipalkkeja välissä sun muita) Minkälaisia vaatimuksia noiden ankkuroimiseen on? Kävin katsomassa yhtä ja se näytti vain pultatulta lattiaan, mutta kun aloin hiukan miettimään, että jos nostan tuon profiilin rohjon ylös niin vääntövoimat on melkoiset ja jos pultit pettää tulee romurautaa melkoisesti. Molemmat tornithan pyrkivät vääntymään sisällepäin. Tietenkin noita voimia voisi laskea matemaattisestikin (missähän se kaavasto olikaan). Voimien vähentäminen onnistuu toki niin, että tornien välinen leveys olisi mahdollisimman lähellä auton leveyttä, mutta ei viitsi liian ahdastakaan tehdä...

        Eli onko kokemuksia noiden kiinnittämisestä? Oman tallin lattian valun paksuudestakaan kun ei ole mitään tietoa, onko siinä 5 vai 30 senttiä betonia...ihan arvoitus...

        Comment


         #9
         Kuvittelisin 150mm valun riittävän mainiosti ainakin 2-pilarinosturille. Voihan siihen palkin alle aina laittaa sopivalti teräslevyä jos pelkää valun murtuvan.

         Itsellänikin on varmaan ennen kevättä hankinnassa jonkinlainen nostin, muttei oikein tiedä minkälainen sen täytyisi olla. 1-pilari säästäisi tilaa ja jättäisi kokonaan toisen kyljen vapaaksi työskentelyä varten. Pakoputki hommat tosin vaikeutuu pidempien siltojen tullessa koko pohjan yli. Lieko tuosta oikeasti liikaa harmia? 2-pilarissa taas molemmat kyljet jäävät aavistuksen peittoon ajatellen esmes jotain helmatöitä, mutta pohja taas melkein kokonaan vapaa. Tilaakin vie enempi..

         Mielipiteitä kaipais. :)

         Comment


          #10
          150mm on yleinen valmistajien speksi laatan paksuudeksi. Itse juuri irrotin yhden nosturin jonka pultit oli vian 35mm syvyyteen poratut ja hienosti oli siinä vuosia ongelmitta käyttöä kestänyt.

          Comment


          • #11
           Ei varmaan autonosturin perustuksissa haittaisi vaikka kiinnityspultit olisivat lattian raudoituksissa kiinni. Toki nykyään löytyy sellaisia proppuja että nosturin laatta kyllä pysyy kiinni jos ei vaan betoni lohkea.

           Noissa käytetyissä pilarinostureissa saattaa olla ne nostotangot ja ketjuvälitykset aika kuluneet, kannattaa tarkistaa ostaessa. Ikäviä juttuja joskus kuulunut noista kun vanhuuttaan kuluneina antautuvat.

           Itse olen miettinyt että tuollainen n. metrin korkeuteen nostava fiksausnosturi olisi monessa autohommassa selkää säästävä apuri. Toisaalta taas täyspitkillä ajosilloilla varustettu ns. katsastusnosturi mahdollistaisi kätevät aurauskulmien säätöhommat yms. Ei ole helppoa nosturin valinta ei.

           Comment


            #12
            Tuota fixausnosturi olen nyt itsekin katsonut. Se kun on siirrettävissä ym. helposti ja hintakaan ei päätä huimaa. Tuossa on vaan se huono puoli, että alusta jää pimentoon jonkin verran, mutta onnistunee se putken vaihto tuossakin..

            Comment


             #13
             Minulla oli jo eräs 1-pilarinosturi tiedossa, mutta koska oli ns. käpälämalli, hylkäsin sen. Pienen kokemukseni perusteella itselle sopivin olisi 1-pilarinosturi tai saksinostin lyhyillä ajosilloilla, joka siis nostaa auton helmoista ylös jättäen pyörät roikkumaan ripustusten varaan. Vielä kun löytäisi tuollaisen jostain halvalla...

             Ruuvimallit kierrän kaukaa, rikkinäinen nostomutteri on aika ikävä yllätys kun auto on ylhäällä. Hydraulimalleissa, jos ketju on kunnossa, ei suurempia yllätyksiä pääse tulemaan. Mutta mistä noita kannattaa etsiä?

             Comment


             • #14
              Olen nähnyt sellaisia siirrettäviä keventimiä, toimivat muistaakseni ilmatyynyillä ja/tai saksilla.
              Eivät nosta kovin paljoa, muistaakseni n.metrin.
              Etuna tosiaan, että saa siirrettyä pois tieltä, jos ei jatkuvasti tarvetta nostella/ei halua ajella nosturin yli joka päivä(pieni talli tai kimppa talli). Vaatinee paineilmaa toimiakseen.
              En nyt muista kirveelläkään valmistajan nimeä/merkkiä, oliskos ollut joku ranskalainen. Maksoi uutena jotain pari tonnia.

              Tuollaisella saksi keventimellä, joka nostaa 1,5m korkeuteen, niin tekee jo ihan reilut remontit, helmoihinkin pääsee suht koht ok, kun ajaa auton vain ihan reunalle. Mätä hommiin ei sovellu, koska peittää pohjaa sen verran paljon, mutta kukas sitä audiin mätähommia joutuisi?

              Comment


               #15
               Tuttu kertoi juuri että jossain korjaamossa oli ruuvimallinen yksipilarinostin. Korjaaja oli hitsannut autoa sen alla, ja kävi välillä hakemassa jotain, niin samalla kun oli tulossa takaisin oli auto tippunut alas.

               Aivan älytön tuuri oli kun ei ollut juuri silloin alla! Lukot ei tietysti olleet päällä.

               Comment


               • #16
                MR: Toi korkealle nostava saksinosturi lyhkäsillä silloilla on ihan ehdoton pieniin ja miksei isompiinkin tiloihin. Hinta on suurempi, mutta kerran se vain kirpaisee..

                Comment


                 #17
                 Meillä on kimppatallilla ruuvimallinen 2-pilari nosturi, kuten oli edellinenkin. Ostettiin muutama vuosi sitten uusi kun entisestä oli ruuvit kuluneet niin että nosto muttereita sai uusia vähän väliä. Alashan se ei omia aikojaan tullu kun onhan niissä ne turvamutterit jonka varaan nosturi jää jos nostomutteri pettää. Kerran vaan jäi 1 kpl opel asconoita katon rajaan kun se ei suostunut tulemaan alas nostomutterin antautumisen seurauksena. Onneksi naapurissa on autonosturi/ trukkifirma. Huolenpidolla ja aktiivisella rasvauksella nuo on oikein mainioita vermeitä. Ja 2-pilarimalli jättää koko alustan vapaaksi työskentelylle. Helma hommat taas on joskus vähän hankalia, mutta eihän Audit ruostu.

                 Comment


                  #18
                  ...jossain korjaamossa oli ruuvimallinen yksipilarinostin. Korjaaja oli hitsannut autoa sen alla, ja kävi välillä hakemassa jotain, niin samalla kun oli tulossa takaisin oli auto tippunut alas.

                  Aivan älytön tuuri oli kun ei ollut juuri silloin alla! Lukot ei tietysti olleet päällä.
                  [COLOR=black]Ruuvinostimessa työ- tai nostomutterin alla on AINA (ellei kyseessä joku EU-maissa kieletty kiinalainen versio) turvamutteri joka kulkee työmutterin perässä orjana ilman minkäänlaista kuormitusta ja sen ainoa tehtävä on laskea nostimen kelkan autoineen turvallisesti alas jos työmutteri pettää (kuuluu loppuun). Väli nosto- ja turvamutterin välissä (kielii nostomutterin kulumisesta) on seurattava kuukauden välein. Autokorjaamonostimen kunto on tarkistettava (leimattava) kerran vuodessa ja se toiminta on luvanalainen. Ainoat lukot ruuvinostimessa on nostovarressa.[/COLOR]

                  Comment


                   #19
                   Tuo ei ollut ilmeisesti ihan virallinen laite, koska joku oli sorvannut sen ruuvitangon tms. En osaa tarkemmin sanoa kun itse en ole laitetta nähnyt, kuullut vain tapahtuneesta. Omaan piikkiin meni koko homma, auton alla oli ollut tuoli joka meni autosta sisään...

                   Comment


                    #20
                    Mistäs noita fixausnostimia saa?

                    Comment


                    • #21
                     Ainakin Suomen Työkalu myy Nussbaumin Sprinteriä -> http://212.50.144.81/suomentyokalu/prod2.aspx?pid=158

                     Tuo ei vain liene ihan halvimmasta päästä: 2690 taisi olla esitteeseen painettu hinta jos en ihan väärin muista. Jos jollakin on vinkkiä vastaavasta edullisemmasta, niin saa ilmoitella. Itse olen myös harkinnut moisen hankkimista, osapuilleen ensi kesänä tai alkusyksystä. Jos jonkun muun tarve ajoittuu samalle aikataululle, niin voisi tiedustella alennusta useammasta nostimesta.

                     Comment


                      #22
                      Minulla tarve olisi joko 1-pilarinosturille tai lattiaan upotettavalle saksinostimelle sen takia, että samassa tallissa majailee 2-3 traktoria talven ajan, eikä nosturi saisi haitata niiden vinoon ajamista yms. Nuo maksavat vain käytettynäkin suunnilleen toisen munuaisen. Puolitoista tonnia tuohon voisi vielä laittaa, sen enemmän menee jo harrastushommissa vähän liian kalliiksi.

                      Comment


                      • #23
                       Itselle meinasin tuollaista tulevaan talliin --> http://212.50.144.81/suomentyokalu/prod2.aspx?pid=51

                       Comment


                        #24
                        Mitä tuollainen maksaa? Äkkiseltään tuntuu aika heppoiselta laitteelta, mutta eiköhän tuokin toimi koska sellaista saa myydä. Siinä mielessä tuo on hyvä että sen saa pois tieltä.

                        Tuollaista voisi kyllä itsekin harkita jos hinta on kohdillaan.

                        Comment


                        • #25
                         Lähetin tarjous pyynnön, joten varmaan huomenna tai ylihuomenna tiedän.

                         Comment


                          #26
                          Saisko noista ns. fixausnostureista alennusta jos saisi aikaan kimppatilauksen? Halvimmillaan noita saa nettikoneesta 1200:lla (+alv). Tuo 1-pilarinosturi on liian heppoinen minulle, nostokyky pitäisi olla vähintään 3t.

                          Esim tämä olisi sopiva http://www.nettikone.com/viewMachine...machine=638017

                          EDIT: Kysyin tuolta, että onko mahdollista saada alennusta jos olisi useampi tilaaja. Katsotaan mitä vastaavat.
                          Viimeksi muokannut Jari74; 14.1.2008, 10:08.

                          Comment


                          • #27
                           Juuri tämän tapaisesta haaveilen omaankin tulevaan talliin, kustannus kun on inhimillinen eikä korkeus tule kuitenkaan tuota suurempaa nostokorkeutta mahdollistamaan. Asennuskin näyttää varsin yksinkertaiselta, vastaavasti tuon vakaus 4,5 metrin mittainen auto ylösnostettuna kyllä hieman arveluttaa?

                           EDIT: Tuosta ilmoituksesta ei selviä onko tuo useampaan eri korkeuteen lukittavissa. Tuo ominaisuus olisi "toivomuslistalla" aika korkealla.

                           Homma olisi toivottavasti ajankohtainen loppuvuodesta.
                           Viimeksi muokannut liki; 14.1.2008, 12:00.

                           Comment


                            #28
                            Itsekin mietin tuota vakausta, mutta ainakin 8:ssa on auton alla ne nostotassut ja tuossa fixausnosturissa noihin paikkoihin yltävät käpälät, joten luulisi auton nousevan suhkot tasapainossa. Kokemusta ei kylläkään ole.

                            Comment


                             #29
                             Saiskohan noita ilman koneikkoa, voisi kasvattaa ojentajia pumppaamalla.

                             Kai tuota voisi hieman levittää niin ei olisi niin kiikkerä.

                             Tuommoisen vois harkita tekevänsä itsekkin

                             Comment


                             • #30


                              4150? + alv 22% Joten mun puolesta jää kauppaan, harrastusta varten vähän turhan tyyris.

                              Toinen hyvä vaihtoehto olisi tuo fiksausnosturi.

                              Comment

                              Working...
                              X