Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 (C7) ostoa harkitsemassa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Joskushan joku noista jakoketjuista jaksoi meteliä pitää kun hänen omastaan sellainen meni vaihtoon mutta aika vähäiselle jääneet muistikuvat että niistä olis bitdin yhteydessä mainittu. Itellä nettiautostakin löytyvä A7 C7.5 missä nyt sellainen ~270tkm eikä ole juuri harmeja ollut. Vakio huolto-ohjelma longlifellä, en oo seurannu millä kilsoilla auto on halunnut huoltoon (onko siis odotuttanut 30tkm) vaan vienyt silloin kun auto huoltoon haluaa.

  Kusivehkeetkin tuntuu pelaavan C7.5 aika hyvin, kuitenkin eri asia kuin yleistää "AdBlue=vikoja"... ja saahan nuo poistettua käytöstä jos haluaa.

  Ruostetta ei ole näkynyt, ei ole ahdin aiheuttanut harmia. Tais olla ekat 200tkm (151tkm saksassa) kulutuksella 8.5, ei tuo kulutukseltaan paha ole mutta kyllä sitä kaupunkiajossa dieseliä menee eri malliin kuin valmistajan ilmoittama kulutus kertoo, mun kaasujalalla.
  Viimeksi muokannut andre_; 2.11.2023, 20:30.

  Comment


  • Eihän noissa 230kw bitdi vehkeissä ole adblue? Euro 5 vehkeitä kuitenkin. Tuliko jossain vaiheessa -14 loppuvuodesta vasta fl ja siinä mukana kusivehkeet ja muutama hevonen?

   Comment


    Kusivehkeetkin tuntuu pelaavan C7 aika hyvin, kuitenkin eri asia kuin yleistää "AdBlue=vikoja"... ja saahan nuo poistettua käytöstä jos haluaa.
    Juu, ei minulla ole ollut viimeisen viiden vuoden aikana mitään ongelmia AdBlue -systeemissä. Ainoat hälyt tulleet siitä, kun aine pääsee vähiin ja auto haluaa sitä lisää, eikä AdBlue paljoa kulu.Tosin tuo minun C7 ei ole BiTDi vaan ihan sinkkuturbolla oleva 3.0TDi fl.

    Comment


     Alkuperäinen kirjoittaja vetkulilm Näytä viesti
     Eihän noissa 230kw bitdi vehkeissä ole adblue?
     Ei ole. Vasta Euro6 eli FL eli vuosimallista 2015 eteenpäin on Adblue.

     Comment


     • Jakoketju / turbo-ongelmista en ole kuullut näihin liittyen ja muutenkin, ainakin omalla kohdallani, tämä bitdi on ollut kaikkein huolettomin Audi mitä on ollut omistuksessa. C7 ei ole kova ruostumaan, koska käsittääkseni ainakin ovet, etulokarit ja konepelti ovat alumiinia (viisaammat voi korjata jos olen väärässä). Mutta ns. tyyppivikana on varsinkin takapuskurin ja takalokarin pellin (teräs) liian pieni välys, mikä kerää ajan saatossa hiekkaa ja hieroo maalipinnan puhki, jolloin ruoste pääsee alulle. Tätä voi toki omalla toiminnalla estää ja pitää auto puhtaana. Kulutuksesta voin sanoa, että n. 50 000km otannalla kulutus on sekalaisessa ajossa ollut minulla 7.9l/100km tankkauksista mitattuna. Omat ajot on suurelta osin maantietä, kaupungissa sitten meneekin helposti yli 10l.

      Jos Jania kiinnostaa, niin saattaisin tietää yhden täysillä varusteilla olevan -14 bitdi farmarin, joka voisi olla myynnissä. Laita YV jos kiinnostaa kuulla lisää.

      Comment


      • Täällä 335tkm ajettu bitdi joka on ollu varsin huoleton. Molemmista takalokareista korjattiin juuri ruostetta. Pienin kulutus ajotietokoneen mukaan joka taitaa olla hieman optimistinen oli 5.5L, laskettu keskikulutus on pyörinyt yleensä 7.5 ja 9L välillä

       Comment


       • Joo, kiitos vastauksista! Nykyinen kulkine on B9 2.0tdiq ja tulee jonkun verran vedettyä isoa kelkkakärriä. Kyllähän se hiukan paremmin huilaisi A6 perässä kuin tuon. Ja tuo tippi on vaan niin paljon luotettavampi kuin tuo s-tronic. Ja pelottaa nuo nykyisen kulkineen paljon parjatut kusivehkeet niin pääsisipähän ainakin kahesta pelkokohteesta eroon. Kulutus vaan näkyy kasvavan huomattavasti versus b9 mutta onhan tuo paljon isompi ja tehokkaampi. 140kw vastaan 230kw. Kannattaako vältellä autoa jos 200tkm ajettu eikä ole tietoa onko laatikon öljyt vaihettu? Muuten näytti olevan hyvin huollettu Saksan maalla

        Comment


        • Jostain luin että -14 ja uudemmissa on joku uudenmallinen, parempi ketjunkiristin jakopäässä. Tietäjät tietää onko näin? Edelleen siis bitdi… Onko tuo ilmajousitus kuinka kallis korjata ja mikä sieltä hajoo jos hajoo?

         Comment


          Kallishan se on korjata pahimmassa tapauksessa. Onneksi nykyisin taitaa saada vähän järkevämmän hintaisia tarvikkeita vs. orkkisosat. Oheisessa säikeessä on paljon keskustelua ilmajousituksesta. Kannattaa lukea läpi, kun ilmajousitus mietityttää:

          https://www.audiclub.fi/audifinns/fo...a-ilmajousitus
          Viimeksi muokannut Killeri; 8.11.2023, 10:13. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

          Comment


          • Kyllä tässäkin kahden ahtimen versiossa on jatkoketju ongelmaa mutta _huomattavasti_ pienemmissä määrin kuin yhdellä ahtimellä olevissa. Allekirjoittaneella alkoi ääntämään reilu 150tkm ajettu ja onhan noita kanssa tovereita Suomessa muitakin. Mutta en sen takia todellakaan jättäisi autoa hankimatta, sen verran harvinainen vika.

           Comment


            Katsoin varaosakatalogista noita ketjunkiristimiä ja liukuja, samaa osanumeroa C7 ja C7.5 mutta revisiot muuttuu joten kai niissä on jotain kehistystä tapahtunut vuosien varrella. Vahvempaan osaan tai halvemmaksi valmistaa, mistä näistä tietää.

            EDIT: BITDI
            Viimeksi muokannut andre_; 9.11.2023, 20:18.

            Comment


            • Mitäs tiedetään etuveto 2.0 TFSI 2014 (A6), uhka vai mahdollisuus?
             Mites kulutus?
             Viimeksi muokannut eepeli2; 5.12.2023, 12:53.

             Comment


              Siitä rupeaa kai olemaan kaikki isommat miinat siloteltu. Kone on Gen 3 EA888 ja lootakin vähemmin altis mecatroniikan vioille.

              Comment


              • Hei, en haulla löytäny oikein mitään tästä.Minkä varustepaketin yhteydessä on tullut C7:n sisätilan ns. ambientvalaistus oviin ja jalkotiloihin sekä ulkokahvojen "lätäkkövalot".Onko näille joku PR-koodi olemassa?

               Comment


                Oiskohan QQ1 ja QQ2. Kaivettu Audi 4G 2012 UK brosyyristä.

                Attached Files

                Comment


                 MY12 jo sisältyi Suomessa WKN comfort-pakettiin.
                 Attached Files

                 Comment


                 • Tuohan oli hyvä PDF. yrittänyt metsästää vanhoja varustelistoja netistä onnistumatta. Sai vähän haarukoitu omien varusteiden hintoja. Ei kenelläkään 2016 luetteloa (tai FL 2015-2018 ajalta) ole jäänyt arkistoihin? Perusauton hinnan löytää vielä mainoslehdistä, mutta varustelistat ovat hävinneet.

                  Comment


                  • Ei A6 vaan A7 lisävarustehinnasto vuodelta 2015, mutta tästä saanee vähän lisäapua varusteisiin ja hintoihin.
                   Attached Files

                   Comment


                   • Kiitän. Tällä saa jo aika lähelle arvattua uuden hintaa ihan vain omaksi iloksi.

                    Comment


                    • Kiitos vastauksista.Lähinnä tuo alkoi ihmetyttämään kun 3/13 rekisteröidyssä käyttis A6:ssa on nuo ambientvalot ja kaukovaloavustimet, nahkamuistipenkit jne.ilmeisesti juuri tuo wkn-comfort paketti vaikka en tiedä miten se pr-koodista pitäisi näkyä?

                     Harrasteena toimivassa 12/10 A7:ssa ei ole juuri mitään varusteita, mittaristokaan ei ole täysin sama.Onko A7 ollut uutena niin paljon kalliimpi ettei ole varusteita maltettu ruksia:)On nyt sentään Bose-Audio, eberi ja vetokoukku mutta muuten harvinaisen karvahattu mitä olen verrannut muihin.

                     Comment


                      WKN Comfort package for Finland

                      näkyy mun auton listauksessa. Lisäksi QQ1 sisävalopaketti ja muutkin omilla riveillään. Paitsi että QQ2 on autossa, mutta ei näy listassa. Johtunee että on ihan alkupään valmiste niin kai sinne on sitten laitettu vähän mitä sattuu. Joku muukin fiitsöri oli sellainen.

                      Tuossa WKN paketissahan sai ihan hurjan määrän varusteita nahkapenkkien hinnalla.

                      Edit: QQ2 olikin se multicolor sisävaloversio, plus jotain lisää ovilokeroihin. Ei sisältynyt WKN pakettiin, eikä sitä ole minullakaan. Keskikonsolin valot QQ1 paketissa on punaiset ledit.
                      Viimeksi muokannut ksarvala; 1.2.2024, 19:53. Perustelu: QQ2 täsmennys

                      Comment


                       QQ2 on laajennettu sisävalopaketti, eli kattovalot ledeillä, ambient-sisävalaistuksen väri on vaihdettavissa, keskikonsolin sivupehmusteissa on valojuovat, kynnyslistat on valaistu ja tärkeimpänä, autossa on aurinkolasikotelo kattovalopaneelissa (mihin ei tietysti monetkaan lasit mahdu). QQ1 on sisä- ja ulkovalopaketti. WKN-paketti on, kuten ksarvala mainitsi, suomiautojen kotkotuksia.

                       Jos 4G A6:ssa on paremmat varusteet kuin 4G A7:ssa, johtuu se vain siitä, että auton alkuperäisellä tilaajalla on ollut enemmän liitua millä piirtää. Sekin on totta, että A7 on ollut lähtöjään kalliimpi hankkia. Mutta yhtä lailla karvalakkeja löytyy A6:sta ja A7:sta. Tai niitä tukevammin varusteltuja.

                       Comment


                       • Mulla oli ennen A7 C7 3.0TDI. Oli mulla pari vuotta, eikä murheita ollut. Jakopään tein jossain 330tkm kohdilla, kun kylmäkäynnistyksessä hiukan raksutti. 08/2023 ostin A7 C7.5 bitdi compin. Vähän ajettu, Carverticalissa eikä Audin järjestelmissä tietoa kolareista ja kilsat piti paikkansa. Ei roskia maalipinnassa, ei sävyeroja, ei sumurajoja. Ihan orggis kunnossa ja helvetin siisti. Kilsojakin oli jotain 110tkm. En ees muista tarkkoja kilsoja kun se on ollut 4,5kk nyt korjaamolla. Ens viikolla saan sen takas. About 15 000€ moottoriremontti mistä ahdin vie kyllä melkein puolet.

                        En tie mitä oli tapahtunut, mutta ahtimen siivissä jälkiä. Tehot hukassa. Jakopää piti ääntä. Öljyä vuosi monesta paikkaa. Siitä sitten motti auki. Sylinterit ok ja puristuksis kuten kuuluu. Alakerta jätettiin rautaan tiivistesarjoja / stefoja lukuunottamatta. Kaikki muut meni uusiks. Kannet rempataan, uusi bi-ahdin, suutinhuolto, jakopää jne. Sit omaan piikkiin (Kamux turva maksaa muut) ekstratöitä nyt kun kaikki on auki mm. hehkut, laatikon öljyt, suotimet yms.

                        Comment

                        Working...
                        X