Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Grillikausi avattu! -grillireseptit-

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #91
    - Teet kermaviilikastikkeet sinapista, sokerista ja suolasta..
    Itse tulee käytettyä toista varmaankin aika tunnettua variaatioita kermaviilikastikkeesta; purkilliseen kermaviiliä 1/3-1/2 pussia Ranskalaista valmissipulikeittoa, vähän valmistajasta ja halutusta väkevyydestä riippuen. Saa joka kaupasta, monista joko yhden tai kolmen pussin erissä. Toimii hyvin patongin, pihvien ja perunoidenkin kanssa.

    Comment


    • #92
      Niin ja on sitten tosi rasvaista
      Kokeiltu on ja hyväks todettu, ainakin kylmänä. Miksei myös ihan pöntöstötä otettuna.

      Siitä rasvasta, jotta sehän on sitä parempilaatuista, eikö kitusiin;)

      Muuten on vaan niin hankalasti käsiteltävä ja ulkonäöltäänkin hieman outo kala.

      Tuli mieleen tuo Peltirumpu elokuva;)) (GG:n kirjasta)

      Comment


        #93
        Täytetty paprika kahdelle.

        Iso paprika (puolikas paprika / syöjä)
        Aurajuustoa paketti
        Smetanaa 2 rkl
        Grillimaustetta 0,5-1 tl
        Mustapippuria pari hyppysellistä
        Välimeren yrttisekoitusta 0,5 tl

        Halkaistaan paprika pituussunnassa. Jätä kuitenkin kanta paikalleen, jotta täyte pysyy sisällä.
        Sekoita kulhossa paketti Aurajuustoa, smetana ja mausteet.
        Täytä paprikan puolikkaat ja kääri folioon.
        Grillaa noin 15-20 min. Itse tykkään että paprika kuumenee kunnolla, mutta ei muutu lötköksi, eli jää siis napakka suutuntuma. Eli grillausaika oman maun mukaan. Tämä paprikan täyte käy hyvin myös grillattujen perunoiden dippikastikkeena ja itse paprika dippiastiana.

        Comment


        • #94
          Tulipa hävyttömän hyvää marinadia grillikyljelle ihan vahingossa.

          Soijaa
          Worchestershiren kastiketta
          Inkivääritahnaa
          Sinappia
          Ketsuppia
          Tacosalsaa
          Omenasosetta
          Oliiviöljyä
          Mustapippuria

          En mitannut mitään, mutta tyyliin reilu loraus soijaa, pieni liraus w:tä, t-lusikallinen tai kaksi kaikkea muuta ja rennolla kädellä öljyä.

          Pakasteesta grillikyljet sulamaan ja sen jälkeen reiluun veteen kiehumaan maustepippurin, laakerinlehtien ja sipulin kanssa. Keittoaika noin puoli tuntia ja koko ajan vaahto kauhalla kuorien pois. Kypsät lihat ensin marinaadiin ja sitten kuumaan grilliin, jossa kääntelyä ja aina penslaten marinadilla. Grillissä noin 10min.

          Nautitaan uusien perunoiden, hyvän salaatin ja oluen kera. Lisäkkkeeksi tein nektraiinisalsaa:

          Viisi nektariinia pieninä paloina
          Viisi keskikokoista tomaattia pieninä paloina
          Kevätsipulin varret hienonnettuna noin 2dl
          Hienonnettua persiljaa noin desilitra
          Öljyä rennolla kaadolla
          Kokonaisen sitruunan mehu
          Suolaa
          Mustapippuria
          Reilu loraus vadelmaviinietikkaa

          Hävyttömän hyvää.

          Comment


          • #95
            Otto se osaa, vesikielellä lueskellaan huomista varten;))

            Tuosta vois kyllä hyvin sen suolan unohtaa;)
            Viimeksi muokannut kapaz; 22.6.2012, 21:24. Perustelu: suolaus

            Comment


              #96
              Aikaisemmin tuosta savupöntöstä jo juttelinkin. No viime perjantaina se tuli korkattua.

              Perinteisesti lohta laitoin sauhuttautumaan. Uusavuttoman versio eli valmis noin 1.5kg file oli kyseessä. Loppu tulos oli ensikertalaisen kokeiluksi vallan onnistunut. Seuraavaa kertaa varten lisään purun määrää koska nyt savun maku oli melko laimea, eikä savua riittänytkään koko kypsennys ajaksi. Kala pysyi kuitenkin mehukkaana ja oli ulkonäöltään todella "kaunis" (jos nyt tuollaisesta eväksestä noin voi sanoa)

              Äskeisellä kauppareissulla ei siskonmakkaraa löytynyt joten tuunasin normi kabanossia. Savupöntössä muhii siis nyt kaksi pekoniin käärittyä grillimakkaraa ja paketti paloiteltua halloumia. Tuohon vieruskaveriksi paistuu parilalla röstiperunoita. Jotain vihreetä vois kans lautaselle kehittää.

              Comment


                #97
                Teemu kokeileppa hakea metsästä ihan tuoretta leppää ja vuolet siitä lastuja. Ne valmispurut on niin kuivia ettei ne savua kuin hetken. Tuore leppä siivutettuna savuaa koko savustuksen ajan. :)

                Comment


                  #98
                  Itse asiassa tuollainen omien lastujen teko on ollutkin mielessä. Nyt on tuo laatikon mukana tullut purupussi tyhjentynyt niin on hyvä tekosyy hommata jostain uutta savun ainesta.

                  Kotopuolesta kyllä leppä puuta saa tuoda niin paljon mitä auton kontti vetää.

                  Comment


                    #99
                    Tuossa tullu savusteltua tänä kesänä melkosesti ja kokeillu vähän eri reseptejä. Tykästynyt siihe että tuoretta leppää reilusti ja sitte vähän katajaa kaikkineen marjoineen, pari sokeripalaa tuomaan väriä. Muutama pieni ja ohut oksan palanen neulasineen sekaan. :)

                    Comment


                      No, niin ekat safkat grillattu tänä vuonna. Ihan vaan possun ulkofilettä ja alkupalaksi tomattisiivuja ja mozzarella juustoa päälle. Balsamiviinietikka kastiketta vähän päälle ja suuhun.

                      Ei pysty melkeen odottaa lämpösiä kelejä että pääsee tuhlaa tota kaasuu lisää. :)

                      Nyt oli vähän vilu grillatessa.

                      Comment


                        Ei Sami oo hjuva grillata jos vilukapajaa.

                        Comment


                          Ei ole grillauskausi vieläkään päättynyt. Genesiksellä grillasin tänään siipiä. Viikko sitten oli -25 astetta pakkasta ja hyvin grilli silloinkin pelas.

                          Comment


                          • No pitihän se itekki laittaa weberi tulille. Jotenki tuli sellainen vaikutelma siitä 15 asteen pakkasesta, että hiiliä tarttee lisää - olin väärässä. Siitä jäi todisteeksi (taas) medium oikean käden etusormi. Kesällä vaikutti, ettei sormesta ehtiny punoitus laskea lainkaan :D

                            Menussa oli paksut kananfileet (yllättäen irtona prisman lihatiskilta on edullisinta), karsinogeeni-paprikanpuolikkaat ja halloumijuustoa reilusti.

                            Mutta lähiaikoina pitäs viritellä grilli taas tulille ja kokeilla tuota rillikyljen paistelua. Hyvät reseptit tuntus tuossa yllä olevan!

                            Hiilet tuossa loppu ja kyselisinkin, että mahtasto noita hiiliä saada jostain isommassa pussissa ja isokokoisia hiiliä? Muistelisi, että aikanaan yläasteella ahjon vieressä oli karseen kokonen pussi hiiltä ja isokokostakin oli. Luulisin, että sama tavara kävis rillailuunki. Viime kesänä Pirkka yllätti laadullaan ja koollaan. Ainakin siinä 5kg pussissa oli tosiaan isompaa hiiltä!

                            Comment


                              Eikös ahjo lämpene kivihiilellä? Voip olla aavistuksen järeätä tavaraa ruoanlaittoon, sivumakuakin saattaa antaa :)
                              Viimeksi muokannut Wisa; 29.1.2013, 15:11.

                              Comment


                              • Hehe, niin me työpaikallakin mietittiin että mitähän hiiltä siihen ahjoon laitetaan. Mutta jos kuitenki lehtipuuhiiltä haetaan mutta se pussikoko vois olla samaa luokkaa :)

                                Comment


                                • Grillasin toissapäivänä Souvlakia ja Halloumia, tarjosin kaverina sovellusta kreikkalaisesta salaatista. Vähä hiilareita, vähän kaloreita, paljon makua.

                                  Takapihan pensasaita on vielä niin matala, että lenkkeilijät näkee suoraan meidän grillipaikalle. Kyllä siinä päät käänty ku mä seisoin patakinnas ja grillipihdit kourassa viiden asteen pakkasessa.

                                  Toisaalta miettiä sopii, että mitä ihmettelemistä tuossakin on? Souvlakit tulee helvetisti paremmat grillissä ku hellalla.

                                  Ja niille, ketkä ei tiedä mikä souvlaki on, niin:

                                  Possun ulkofilettä, niskaa, tai kylkeä joko 1-2cm siivuina tai 3x3cm kuutioina (vartaissa) marinoituna oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja valkosipulissa, mukana vähän suolaa ja ripaus timjamia tai muita välimerellisiä yrttejä. Marinointiaika minimi 12h.

                                  Saa mennä ylikypsäksi, saa mennä mustaksi kulmista, silti maistuu.

                                  Comment


                                  • Samaa mieltä. Grillaus ei ole vain kesän juttu! Monesti grillannut -25 asteessa ja ei tuo grillausta hidasta (ainoastaan hieman grillin lämpenemistä). Toki näyttää huvittavalta toppavehkeissä grillaaminen, mutta mitä sitä ei hyvän ruuan eteen tekisi!

                                    Comment


                                      Itsellä on muodostunut tavaksi maistella olutta aina ruokaa tehdessä, talvigrillailussa on se hyvä puoli että se olut ei yleensä ehdi lämpenemään. :)

                                      Comment


                                      • Niin ja kuka senkin on joskus "määrännyt", että grillaaminen olis vain kesänjuttuja.
                                        Ajatellaan nyt vaikkapa talvi-iltaa nuotion loimussa, jonkunlaista grillaamista sekin kai on, jos siinä loimuttelee, käristelee ja muuten tuhertaa elintarvikkeitten kanssa;).

                                        Tuota talon pihagrilliä nyt ainakin tulee joskus talvella käytettyä.

                                        Comment


                                          Jyrki meillä on kanssa grilli suoran näköyhteyden päässä jalkikselle missä menee aika paljon lenkki/kunto porukkaa. Tulee sellanen vieno hymy aina omalle kasvolle kun käristää pekonia ja siemailee olutta siinä grillatessa ja tervehtii ohi kiitäviä ja hiestä märkänä puuskuttavia ihmisiä. :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X