- Teet kermaviilikastikkeet sinapista, sokerista ja suolasta..
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Grillikausi avattu! -grillireseptit-
Collapse
X
-
-
Niin ja on sitten tosi rasvaista
Siitä rasvasta, jotta sehän on sitä parempilaatuista, eikö kitusiin;)
Muuten on vaan niin hankalasti käsiteltävä ja ulkonäöltäänkin hieman outo kala.
Tuli mieleen tuo Peltirumpu elokuva;)) (GG:n kirjasta)
Comment
-
Täytetty paprika kahdelle.
Iso paprika (puolikas paprika / syöjä)
Aurajuustoa paketti
Smetanaa 2 rkl
Grillimaustetta 0,5-1 tl
Mustapippuria pari hyppysellistä
Välimeren yrttisekoitusta 0,5 tl
Halkaistaan paprika pituussunnassa. Jätä kuitenkin kanta paikalleen, jotta täyte pysyy sisällä.
Sekoita kulhossa paketti Aurajuustoa, smetana ja mausteet.
Täytä paprikan puolikkaat ja kääri folioon.
Grillaa noin 15-20 min. Itse tykkään että paprika kuumenee kunnolla, mutta ei muutu lötköksi, eli jää siis napakka suutuntuma. Eli grillausaika oman maun mukaan. Tämä paprikan täyte käy hyvin myös grillattujen perunoiden dippikastikkeena ja itse paprika dippiastiana.
Comment
-
Tulipa hävyttömän hyvää marinadia grillikyljelle ihan vahingossa.
Soijaa
Worchestershiren kastiketta
Inkivääritahnaa
Sinappia
Ketsuppia
Tacosalsaa
Omenasosetta
Oliiviöljyä
Mustapippuria
En mitannut mitään, mutta tyyliin reilu loraus soijaa, pieni liraus w:tä, t-lusikallinen tai kaksi kaikkea muuta ja rennolla kädellä öljyä.
Pakasteesta grillikyljet sulamaan ja sen jälkeen reiluun veteen kiehumaan maustepippurin, laakerinlehtien ja sipulin kanssa. Keittoaika noin puoli tuntia ja koko ajan vaahto kauhalla kuorien pois. Kypsät lihat ensin marinaadiin ja sitten kuumaan grilliin, jossa kääntelyä ja aina penslaten marinadilla. Grillissä noin 10min.
Nautitaan uusien perunoiden, hyvän salaatin ja oluen kera. Lisäkkkeeksi tein nektraiinisalsaa:
Viisi nektariinia pieninä paloina
Viisi keskikokoista tomaattia pieninä paloina
Kevätsipulin varret hienonnettuna noin 2dl
Hienonnettua persiljaa noin desilitra
Öljyä rennolla kaadolla
Kokonaisen sitruunan mehu
Suolaa
Mustapippuria
Reilu loraus vadelmaviinietikkaa
Hävyttömän hyvää.
Comment
-
Aikaisemmin tuosta savupöntöstä jo juttelinkin. No viime perjantaina se tuli korkattua.
Perinteisesti lohta laitoin sauhuttautumaan. Uusavuttoman versio eli valmis noin 1.5kg file oli kyseessä. Loppu tulos oli ensikertalaisen kokeiluksi vallan onnistunut. Seuraavaa kertaa varten lisään purun määrää koska nyt savun maku oli melko laimea, eikä savua riittänytkään koko kypsennys ajaksi. Kala pysyi kuitenkin mehukkaana ja oli ulkonäöltään todella "kaunis" (jos nyt tuollaisesta eväksestä noin voi sanoa)
Äskeisellä kauppareissulla ei siskonmakkaraa löytynyt joten tuunasin normi kabanossia. Savupöntössä muhii siis nyt kaksi pekoniin käärittyä grillimakkaraa ja paketti paloiteltua halloumia. Tuohon vieruskaveriksi paistuu parilalla röstiperunoita. Jotain vihreetä vois kans lautaselle kehittää.
Comment
-
No, niin ekat safkat grillattu tänä vuonna. Ihan vaan possun ulkofilettä ja alkupalaksi tomattisiivuja ja mozzarella juustoa päälle. Balsamiviinietikka kastiketta vähän päälle ja suuhun.
Ei pysty melkeen odottaa lämpösiä kelejä että pääsee tuhlaa tota kaasuu lisää. :)
Nyt oli vähän vilu grillatessa.
Comment
-
No pitihän se itekki laittaa weberi tulille. Jotenki tuli sellainen vaikutelma siitä 15 asteen pakkasesta, että hiiliä tarttee lisää - olin väärässä. Siitä jäi todisteeksi (taas) medium oikean käden etusormi. Kesällä vaikutti, ettei sormesta ehtiny punoitus laskea lainkaan :D
Menussa oli paksut kananfileet (yllättäen irtona prisman lihatiskilta on edullisinta), karsinogeeni-paprikanpuolikkaat ja halloumijuustoa reilusti.
Mutta lähiaikoina pitäs viritellä grilli taas tulille ja kokeilla tuota rillikyljen paistelua. Hyvät reseptit tuntus tuossa yllä olevan!
Hiilet tuossa loppu ja kyselisinkin, että mahtasto noita hiiliä saada jostain isommassa pussissa ja isokokoisia hiiliä? Muistelisi, että aikanaan yläasteella ahjon vieressä oli karseen kokonen pussi hiiltä ja isokokostakin oli. Luulisin, että sama tavara kävis rillailuunki. Viime kesänä Pirkka yllätti laadullaan ja koollaan. Ainakin siinä 5kg pussissa oli tosiaan isompaa hiiltä!
Comment
-
Grillasin toissapäivänä Souvlakia ja Halloumia, tarjosin kaverina sovellusta kreikkalaisesta salaatista. Vähä hiilareita, vähän kaloreita, paljon makua.
Takapihan pensasaita on vielä niin matala, että lenkkeilijät näkee suoraan meidän grillipaikalle. Kyllä siinä päät käänty ku mä seisoin patakinnas ja grillipihdit kourassa viiden asteen pakkasessa.
Toisaalta miettiä sopii, että mitä ihmettelemistä tuossakin on? Souvlakit tulee helvetisti paremmat grillissä ku hellalla.
Ja niille, ketkä ei tiedä mikä souvlaki on, niin:
Possun ulkofilettä, niskaa, tai kylkeä joko 1-2cm siivuina tai 3x3cm kuutioina (vartaissa) marinoituna oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja valkosipulissa, mukana vähän suolaa ja ripaus timjamia tai muita välimerellisiä yrttejä. Marinointiaika minimi 12h.
Saa mennä ylikypsäksi, saa mennä mustaksi kulmista, silti maistuu.
Comment
-
Niin ja kuka senkin on joskus "määrännyt", että grillaaminen olis vain kesänjuttuja.
Ajatellaan nyt vaikkapa talvi-iltaa nuotion loimussa, jonkunlaista grillaamista sekin kai on, jos siinä loimuttelee, käristelee ja muuten tuhertaa elintarvikkeitten kanssa;).
Tuota talon pihagrilliä nyt ainakin tulee joskus talvella käytettyä.
Comment
-
Jyrki meillä on kanssa grilli suoran näköyhteyden päässä jalkikselle missä menee aika paljon lenkki/kunto porukkaa. Tulee sellanen vieno hymy aina omalle kasvolle kun käristää pekonia ja siemailee olutta siinä grillatessa ja tervehtii ohi kiitäviä ja hiestä märkänä puuskuttavia ihmisiä. :)
Comment
Comment