Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Grillikausi avattu! -grillireseptit-

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Grillikausi avattu! -grillireseptit-

    Hyvää iltaa.

    Laitoinpa grillin tulille tuossa kun pääsin töistä ja tarkoituksena tietenkin on aloittaa grillikausi, alkuun poltin tietysti grillistä wanhat paskat pois ja nyt sitten tarkotus olisi pienet pihvit ja maggarat paistaa.

    Miksi tämän topikin aloitin? Ihan vain syystä, että saisimme jakaa toisillemme parhaat grilliherkut ja niksit miten grillillä saadaan makeimmat muonat.

    Oma näkemykseni on, että paras ja monipuolisin grilli on pallogrilli, en meinaa nyt sellaista huoltoasemalta haettua parin euron ufomaista palloa vaan kunnollinen ja kookas. Tässä on mahdollisuus tehdä erilaisia ruokia eri lämmöillä samaan aikaan ja ei tarvita mitään lastuja tuomaan sitä savunmakua.

    Tästä sitten jatkamaan, reseptit on aina tervetulleita.

  • #2
    Perinteiset, mutta toimivat pekoniherkkusienet. Isoista tuoreista herkkusienistä kovertaa kannan ja sisustan pois, täyttää esim. majoneesilla, käärii herkkusienet pariin pekonisiivuun. Sitten vain grillaa niin että pekoni on mukavan kypsää. Esimerkiksi folioalustan päällä.

    Perunanyytit on myös hyvä lisäke. Folionyyttiin perunaviipaleita, kasviksia oman maun mukaan, mausteet, suola ja pippuri, sitten loraus oliiviöljyä ja nyytti kiinni. Grillissä niin kauan että perunat kypsyvät. On hyvää!

    Comment


    • #3
      Ot. Oottete kyllä hätäsiä. Täällä ajellaan vielä moottorikelkalla =)

      Kunnon pallogrilli on avain grillaukseen, pari kiloa pihviä päivän pelastaa.

      Comment


      • #4
        Noista perunoista tuliki mieleen aivan erinomainen herkku joka onnistuu myös uunissa, mutta parhaiten grillissä.

        "Loaded potatoes"
        * Ota neljä isoa perunaa ja lämmitä niitä mikrossa about 10 minuuttia

        * Paista pekoni suht rapeaksi

        * Halkaise pitkittäin ja koverra potut (VAROVASTI, ettet riko kuorta. Laita koverrettu täyte kulhoon.

        * Murskaa pekoni kulhoon perunoiden sekaan
        * Pari ruokalusikallista ranskan kermaa samaan kulhoon
        * Jatketaan saman kulhon täyttöä neljällä ruokalusikallisella voita
        * Sitten sekaan jotain koskenlaskijatyyppistä juustoa (viherpippuri on hyvä) melkein paketillinen
        * Yksi iso sipuli pieniksi silpottuna, sekin kippoon
        * Sitten vielä puoli teelusikallista suolaa, chilijauhoa ja mustapippuria sekaan. Sekoita setti mössöksi

        * Täytä potut tuolla mössöllä ja grillaa noin 20-35 minuuttia.

        Tarkista, että et polta kuorta liikaa. Paras tyyli on pitää hiiligrillin hehku keskellä ja potut laidoilla.

        Mikäli setistä jää mössöä yli, voit sysätä loput vaikka paprikan sisälle ja jatkaa sitä juustoraasteella, kääri paprika folioon ja laita pottujen kanssa grilliin samaksi aikaa.

        Comment


        • #5
          Grillikausi vielä korkkaamatta, mutta:

          Tuota JS1984:n nyyttisettiä sivuten: kourallinen peruna-sipulisekoitusta + wokkivihanneksia about sama määrä.
          Lisäksi tuorejuustonokareita (esim. mustapippurilla maustettua) sinnetänne oman maun mukaan. Suolaa sekä muuta maustetta
          oman valinnan mukaan, päälle vielä emmental-raastetta ja hyvä tulee!
          Ja nämä siis laitetaan foliolle ja kun setti on kasassa kietaistaan se nyytiksi. Varoiks voi laittaa vaikka tuplafolion jos haluaa.

          EDIT: Päälle vielä loraus ruokakermaa tai vaihtoehtoisesti kookoskermaa.

          Ite oon antanu näiden kypsyä 45-60 minuuttia, pallogrillissä tietty!!!

          Ja ai että kun on hyvää! Tuohon kaveriks vaikka maggaraa tai kunnon pihvi!
          Viimeksi muokannut TTH-80; 2.4.2009, 17:54.

          Comment


          • #6
            Perkeletto kun tulee nälkä näitä lueskellessa!:D

            Comment


            • #7
              Alkuperäinen kirjoittaja JS1984 Näytä viesti
              Perinteiset, mutta toimivat pekoniherkkusienet. Isoista tuoreista herkkusienistä kovertaa kannan ja sisustan pois, täyttää esim. majoneesilla, käärii herkkusienet pariin pekonisiivuun. Sitten vain grillaa niin että pekoni on mukavan kypsää. Esimerkiksi folioalustan päällä.
              Komppaan, paitsi että korotan panoksia hieman :)

              Majoneesin tilalle nokare aurajuustoa.

              Comment


                #8
                Jäi tämä viimekesänä kokeilematta mutta olisi varmasti sen arvoinen http://pastanjauhantaa.blogspot.com/...tlkkikana.html :)

                Ja nuo herkkusienet savuporo koskenlaskijalla & pekonilla myös +5p!

                Comment


                • #9
                  Herkkikseen sopii myös chili-savu-juusto kuin nenä päähän. Suosittelen

                  Comment


                  • #10
                    Täytetyt paprikat:
                    Paprika puoleksi tai max neljään osaan ja täyteen esim. maustettua Creme Fraichea maun mukaan tai jotain muuta maun mukaan. Tulille ja hyvää on. Toimii myös uunissa, mutta "grillauksen" makua ei tule.

                    Aurajuusto-kana/possu:
                    Kana/possu-pihvi nuijitaan ohueksi. Aurajuustoa/koskenlaskijaa tai mitä vain pihvin päälle ja kääritää rullalle. Päät lukitaan vaikka hammastikuille ettei pääse sisukset karkaamaan ja tulille.

                    Sen on todennut, että kaikenmaailman tuorejuustot ja maustetut sulate/tavalliset juustot yms. on hyviä täytteitä melki mihin vain grillatessa.

                    Parhaat lihat saa ehottomasti silleen, että antaa vähintään yön yli imeytyä marinadissa.

                    Näitä riittäisi kyllä. Ei paljon naurata, kun syön tässä ruokapaussilla samalla makaroonilaatikkoa, kun kirjottelen. Kyllä ne grilliherkut vain on jotain sellaista mitä ei moni ruoka voita.

                    Comment


                      #11
                      Grillikausi avattu? Eihän sitä koskaan edes lopetettu ;) Tosin näin keväällä koleassa tulee lähinnä harrastettua kanafileiden ja bratwurstien grillailua. Grillatut tomaatit ovat aina olleet suurta herkua.

                      Comment


                        #12
                        Pain is good barbecue saucea voin suositella oikein lämpimästi. Lihat siihen liemeen pariksi päiväksi ja johan tulee hyvää. Toimii kanan possun ja lehmän kanssa ;)

                        Comment


                        • #13
                          Itsekin tuli avattua toissa päivänä grillikausi. Kokonainen porsaansisäfile tuli pyöräytettyä öljyssä, suolaa ja pippurisekoitusta pintaan, sitten veitsellä leikkasin pituussuunnassa n. puoleenväliin asti auki, aurajuustoa sisään täytteeksi ja hammastikuilla paketti kasaan ja grilliin. Tulee muutes aika loistavaa.

                          OT

                          Talviaikaan, oman grillikauden ulkopuolella, tulee tehtyä itse kebabbia, on loistava lisuke moneen herkkuun!

                          http://kotiweb.kotiportti.fi/2fast4you.info/kebab.htm

                          Comment


                          • #14
                            Huomenna tiedossa: Ulkofileepihvit.

                            Tarnoidaan hieman:
                            Pihvi. Pieni sana tuo mieleen paljon hyviä asioita. Pihvit ovat grillikilvan mittapuu, ja taito grillata pihvi täydelliseksi ja halutun kypsäksi on mestarin merkki. Onneksi on kolme yksinkertaista seikkaa, jotka auttavat saamaan aikaan täydellisen pihvin joka kerta.

                            Ensimmäinen on lihan valinta. Grillin kova ja kuiva lämpö vaatii mureaa lihaa. Toinen keino on grillin kuumuus. Pihvi tarvitsee korkean lämmön, jotta sen pinta ruskistuu. Lopuksi pihvin kuuluu antaa asettua ennen tarjoamista. Kova kuumuus ajaa nesteet syvälle lihan sisälle. Kun pihvi saa levätä muutaman minuutin ennen tarjoamista, nesteet leviävät tasaisesti koko lihapalaan.

                            Ulkofileepihvit:
                            * 4 luutonta ulkofileepihviä (kukin 250 - 300 grammaa)
                            * karkeaa suolaa ja rouhittua mustapippuria

                            (tämä ohje pätee hiiligrillille)
                            1. Valmistele grilli suoraa grillausta varten ja lämmitä se korkeaan lämpöön.
                            2. Mausta pihvit molemmin puolin reilusti suolalla ja pippurilla
                            3. Levitä savustuslastuja hiillokselle (suosittelen ehottomasti hommaamaan näitä)
                            4. Harjaa ja voitele grilliritilä. Järjestele pihvit kuuman ritilän pinnoille 45 asteen kulmaan. Grillaa 4-6 minuuttia ja painele pihvejä lastalla muutaman sekunnin välein. Pyöräytä pihvejä 90 astetta ritilällä, kun olet grillannut niitä 2-3 minuuttia, jotta saat niihin kauniin grillausruudukon.
                            Käännä pihvit pihdeillä ja grillaa toinen puoli samoin. Näin saat melko raa'at pihvit. Kokeile kypsyys sormella painamalla. Tsekkaa vinkki alhaalta
                            5. Siirrä pihvit lautaselle tai tarjoiluastiaan. Pane jokasen pihvin päälle kiekko rakuunavoita tai muuta maustevoita. Anna pihevien asettua 2-3min ennen tarjoilua.

                            (tässä hyvä yleisvinkki kypsyyden testaamiseen)

                            Kohta 1. Raaka
                            Kohta 2. Medium
                            Kohta 3. Kypsä.

                            Comment


                            • #15
                              Jälkiruokaosastolle riittää, kun laittaa kaasugrillin yläkoriin muun grillauksen ajaksi banaaneja ihan sellaisenaan, avaamatta, kuórineen ja antaa olla siellä vaikka tunnin. No, ehkä ei niin kauan ...

                              Menevät mustaksi, mutta kun nostellaan lautaselle, kukin syöjä voi halkaista tuotteen haluamallaan tavalla ja topata iän ja muun himon mukaan jäätelöllä, kermavaahdolla (suklaahippusia sekaan ...) tai esim. Drambuiella tai muulla makuun sopivalla liköörillä. Makeaa!

                              Comment


                              • #16
                                Aivan mainio ja helppo on laittaa side-orderiksi (pullasudilla voi vetäistä grillikastiketta pintaan jos haluaa) kokonaisia esikeitettyjä MAISSITÄHKIÄ grilliin. Pirkka säilyke maissitähkät on parhaita.

                                Kevyt ja hyvä. Muijjakin tykkää...

                                Toinen versio on pätkiä tähkä noin 3-4cm pätkiksi ja kääriä niiden ympärille PEKONIA. Niistä rasva sulaa tähkälle ja avot---syntisen hyvää.

                                Comment


                                • #17
                                  Grillauksessa ja muutenkin on yleissääntö: kaikki mihin laittaa pekonia on hyvää!

                                  Comment


                                  • #18
                                    Jaarlin kommentti pitää paikkansa. Kevyempänä vaihtoehtona suosin foliossa grillattua kalaa, merisuolaa ja tuorejuustoa(valkosipuli/ruohosipuli) sopivasti joukkoon. Kalaksi mielellään kuhaa tai lohta.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Naudan sisäfilettä tulee grillattua usein, kun tuossa lähistöllä on teurastamo joka myy sitä 18€/kilo. Eipä sitä kummemmin kuin pallogrilliin BRIKETTEJÄ (ei missään nimessä hiiliä, niissä ei lämpö riitä), ja sopivaa lämpöä odottelemaan liha grilliin ja paistellaan puolikypsäksi semmonen parin sentin kimpale, ja mausteena suolaa ja mustapippuria= NAM, toinen hyväksihavaittu on kirsikkatomaatit, tai luumutomaatit ja niiden ympärille pekonia ja griliin = NAM, ja sitten lisäkkeenä valkosipuliperunoita.

                                      Comment


                                        #20
                                        KANAN MINUUTTIPIHVEISTÄ GRILLIHERKKUJA HELPOSTI

                                        Pari todella helppoa reseptiä kanan minuuttipihveille (maustamattomille)

                                        Laitetaan kippoon soija/sienikastiketta ja pyöritellään lihat siinä. Sitten sivellään ohuelti lihojen päälle mietoa currytahnaa. Annetaan seistä 1/2 tuntia huoneen lämmössä ja grillataan. Grillin aika kova lämpö ja sihat sisään. Oikea aika on kääntää, kun väriä alkaa vähän muodostumaan päälipuolellekin.
                                        Sitten toista puolta grillataan vain sen verran että saa parillasta nätit jäljet lihaan.

                                        Currytahnan voi myös korvata tällä:
                                        http://www.hotsauceworld.com/hsw1871.html

                                        Sillon teen niin että tipottelen ton soossin lihojen päälle, Paan ne pakastekippoon ja ravistelen vielä siellä kipossa, että soossi leviää tasaisesti kaikkiin lihoihin. Taas annetaan hetken seistä ja grilliin ylhäällä olevan ohjeen mukaisesti.

                                        Tämä on myös tajuttoman hyvä soossi kanalle:
                                        http://www.hotsauceworld.com/paisgoba218b.html

                                        Vetäsee ton maustamattomille kanapaloille ja antaa olla vurokauden jääkaapissa maustumassa. Sitten vaan pöydälle lämpenemään ensin hetkesi ja siitä grilliin. Nääkin m vatkaisin siellä kipossa että soosi leviää tasaisesti.
                                        Viimeksi muokannut JM; 10.4.2009, 22:38.

                                        Comment


                                        • #21
                                          Tuossa aiemmin oli mukavia vinkkejä joita taitaa olla pakko kokeilla kauden kuluessa.

                                          Oma kausi avattiin tänään, kun aurinkoisella kauppareissulla emännän kanssa eilen tuumasimme että taitaa tulla huomenissa sopiva aloituskeli. Pakko oli viritellä grilli kuntoon kun kerran oli "korkeammalle taholle" luvattu - vaikka lunta tuprusi taivaan täydeltä.

                                          Lihat jätettiin tällä kertaa hyllyyn, joten omat lempparit tälle päivälle olivat:

                                          - Norjan lohifileetä kelpo jööti halsterissa miedolla lämmöllä ja useilla kääntämisillä. Merisuolaa päälle ja a'vot. Ritilän päällä tuli aivan loimulohen veroista. Vei mukanaan kielen p***eeseen. :)

                                          Kasvispuoli:
                                          -sentin pätkiksi pilkottua kesäkurpitsaa öljyllä, (kunnon) barbequekastikkeella ja soijakastikkeella höystettynä ja ritilällä kypsytettynä.
                                          -Tomaatit grillattuna ritilän sivuosassa. Eivät kypsy pinnasta ja hajoa liian nopeasti.
                                          -Tuoretta ananasta siivuina ritilällä. Voittaa mennen tullen purkista otetut, vaikka hätätilassa nekin menettelevät.
                                          -pitkittäin suikaloitua sipulia ja paprikaa parilalla, hölvättynä samalla seoksella kuin kesäkurpitsat. Samalla maut sopivat hyvin yhteen.

                                          Lisukkeena oli epsanjalaisia uusia perunoita ja tuoresalaattia. Ähky tuli...

                                          Ja silloin kun on mahdollista, laitan lisäksi munakoisopihvejä: Vajaan sentin paksuisia mahdollisimman leveitä viipaleita grillataan parilalla kypsiksi (saa ruskistua pinnalta molemmin puolin). Laitetaan kaksi siivua vastakkain ja väliin voimakasta (esim mustaleima-emmental) juustoa siivuina ja mustapippuria/pippurisekoitusta ja ripaus suolaa. Paistetaan sen aikaa, että juusto sulaa ja tulee vähän välistä uloskin. Päälle ripaus suolaa ja mums mums. Onnistuu muuten paistinpannullakin ja kannattaa tehdä mieluusti vähän liian kypsäksi kuin jättää raa'aksi.

                                          Comment


                                            #22
                                            TÄYTETYT (kinkku) MUURIKKA-LETUT

                                            Tähän on muuten pakko lisätä vielä pikku lettuohje muurikalle. Semmonen liekkirengas ja muurikka tuli hommattua grillin kaveriksi viime syksynä. Eli tehdään aivan normaali lettutaikina. sitten otetaan paistamista varten kinkkua (itse pidän kotivaran prosciutto kinkusta, mutta mikä tahansa leikkeleeksi käyvä kinkku tai suikaleet käyvät) ja juustoa.

                                            Aletaan paistamaan lettua ihan normaalisti, mutta siinä kohtaa kun tulisi kääntämisen aikalaitetaan letun toisele puolikkaale kinkut ja juusto, sekä makumieltymysten mukaan vähän suolaa jos sitä kaipaa. Sitten vaan viikataan letun toinen puoli juustojen ja kinkkujen päälle, odotellaan hetki ja valmista tuli.

                                            Samasta taikinasta saa sitten vielä makeat jälkiruoatkin.

                                            Edit: laitoin tohon vähän otsikkoakin, niin saattaa löytyä helpommin jos haluaa kokeilla.

                                            Comment


                                            • #23
                                              Helppo lisäke esim. pihvin kylkeen on kesäkurpitsa, sipuli ja herkkusienet, a.k.a mössö ;)

                                              Kesäkurpitsa paloiksi, sipuli paloiksi, herkkusienet paloiksi (laiska voi myös käyttää purkkisieniä).
                                              Koko hoito foliovuokaan tai makkarapussiin.
                                              Siihen vielä pippuria (esim. pippurisekoitus), aromisuolaa, hunajaa oman maun mukaan ja halutessaan nokare voita.

                                              Hautuu siinä kivasti sivussa grillissä kun tiristelee läskiä.

                                              Comment


                                              • #24
                                                Kohtahan sitä pääsee taas grillailemaan, joten pitää aloittaa varustautuminen tulevaan kauteen hyvissä ajoin. Mistähän löytäisin järkihintaan grilliritilän jaloilla? Tyyliin: http://www.lekolar.com/ProdImg/bf2/L/73039.jpg

                                                Joo, Motonetistä ritilä ja siihen hitsaamalla jalat, mutta kun en omista hitsiä niin tuon kombon hinta kohoaa pilviin. Tuo Lekolar on jokin koulujen ja päiväkotien hovikalustaja joten hinta siellä lienee pilvissä. Konnathan väsäävät tuon tyylisiä mutta tekevät liian pieniä.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  Hitsautat jossain kaverilla, metallifirmassa tai vaikka paikallisessa amiksessa?

                                                  Joku paikallinen pieni autopaja/metallipaja ei varmaan rahaa ota pahemmin, kun käteistä lyöt kouraan.

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Siihen se taitaa mennä kun kaikkialla tarjotaan kättä naamaan :) Enpä olisi muistanutkaan että kaverilla on mig-vehkeet. Pitää hommata tarvikkeet valmiiksi seuraavaa Kuopion reissua varten.

                                                    Comment


                                                    • #27
                                                      Alkuperäinen kirjoittaja JM Näytä viesti
                                                      TÄYTETYT (kinkku) MUURIKKA-LETUT

                                                      Tähän on muuten pakko lisätä vielä pikku lettuohje muurikalle. Semmonen liekkirengas ja muurikka tuli hommattua grillin kaveriksi viime syksynä. Eli tehdään aivan normaali lettutaikina. sitten otetaan paistamista varten kinkkua (itse pidän kotivaran prosciutto kinkusta, mutta mikä tahansa leikkeleeksi käyvä kinkku tai suikaleet käyvät) ja juustoa.

                                                      Aletaan paistamaan lettua ihan normaalisti, mutta siinä kohtaa kun tulisi kääntämisen aikalaitetaan letun toisele puolikkaale kinkut ja juusto, sekä makumieltymysten mukaan vähän suolaa jos sitä kaipaa. Sitten vaan viikataan letun toinen puoli juustojen ja kinkkujen päälle, odotellaan hetki ja valmista tuli.

                                                      Samasta taikinasta saa sitten vielä makeat jälkiruoatkin.

                                                      Edit: laitoin tohon vähän otsikkoakin, niin saattaa löytyä helpommin jos haluaa kokeilla.
                                                      Crêpe, maailmalla ja etenkin Ranskassa ja Englannissa suosittu muoto tarjoilla "pikaruokaa". Meillähän ohukaisten kanssa perinteisesti nautitaan kermavaahtoja ja erilaisia hilloja.

                                                      Comment


                                                        #28
                                                        Grillatut tomaatin puolikkaat. Jo alko junioreillekin kelvata kasvikset ;)

                                                        Tomaatti halki. Puolikkaiden päälle oregaanoa, pippuria ja suolaa. Siihen sitten vielä juustoraastetta päälimmäiseksi ja grilliin. Muitakin mausteita voi ihan yhtä hyvin testata. Tommosta tuli kerran kokeiltua, kun ei sattunut olemaan perunoita kaapissa ja jotain piti keksiä lihan kaveriksi.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Mun tuli grilliruokaa nälkä nyt. Prkl kun on takapihalla metri lunta, ei saa grilliä paikalleen. Toisaalta, voisihan sitä grillata autotallissa, laittaa vain huipparin täysille :)

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Hieman saa vielä lapioida että pääsee grillaamaan: http://img845.imageshack.us/img845/7948/12030003.jpg

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X