Alkuperäinen kirjoittaja thompson
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Grillikausi avattu! -grillireseptit-
Collapse
X
-
-
Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viestiSiihen se taitaa mennä kun kaikkialla tarjotaan kättä naamaan :) Enpä olisi muistanutkaan että kaverilla on mig-vehkeet. Pitää hommata tarvikkeet valmiiksi seuraavaa Kuopion reissua varten.
Comment
-
Tämä ei niinkään resepti, ja ehkä joku muukin oivaltanut saman, mutta näistä tuorejuuston nokareella ja pekonilla käärityistä herkkusienistä tuli parempia, kun ei ottanut niitä isoimpia sieniä. Valkkaa niitä pieniä, niin pekoni-sieni -suhde paranee ja semmonen on helpompi syödä, kun voi nakata hetulaan ihan kokonaisena.
Comment
-
Kevätsipuleita odotan kauppoihin kuin kuuta nousevaa. Leikataan varsi pois ja jätetään se pieni sipuli jäljelle, kääräistään sen peukalon pään kokoisen mukulan ympärille siivu pekonia, kiinnitys cocktail- tai hammastikulla, kypsennys joko muurikalla tai parilalla. Järkyttävän hyvää.
Ylijääneet varret voi silputa vaikka paprikan, kesäkurpitsan yms. vihannesten sekaan ja pyöräyttää muurikalla lisukkeeksi. Jos ei ole parilaa tai muurikkaa, niin tekee vihanneksista folionyyttejä ja tempaisee sekaan tuorejuustoa tai vähintään öljyä, suolaa ja pippuria. Tuoreita yrttejäkin voi rapsia sekaan tarjoiluvaiheessa.
Lihaa, kalaa tai kanaa (kai sitä tofuakin voi grillata...) sitten pääruoaksi grillaten oman mielen mukaan.
Muurinpohjalettutaikinan teen näin:
1 litra maitoa
4 kananmunaa
2 dl + 2 rkl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl riihikuivattua ruisjauhoa
1,5 dl sulatettua ja jäähdytettyä voita
Kaikki ainekset sekaisin. Ei tarvitse suolaa tai sokeria (voissa on suola, sokeri palaa kiinni muurikkaan). Voitakaan ei tarvitse lisätä muurikkaan lettujen välillä, kun se on taikinassa valmiina. Säilyy jääkaapissa ainakin pari kolme päivää, jos ei jaksa kerralla koko litraa paistaa. Kaatokannuksi suosittelen palautusjuomashakeria, on helppo kaataa sopiva määrä taikinaa pannulle ja välisekoittaminen onnistuu myös helposti.
Paistetaan keskikuumalla muurikalla. Tulee rapsakat ja pitsiset reunat.
Comment
-
Kaupasta
- lampaan fileitä
- pekonia
- basilikaa
- valkosipulia
- oliiviöljyä
Halkaise fileet kolmeen (!) osaan, toisesta päästä kuitenkin kiinni. Voit halkaista neljäänkin, jos osaat neljällä letittää ...
Marinoi fileet pestossa vuorokauden verran (basilika, öljy ja valkosipulit tehosekoittimessa sekaisin ja palasiksi).
Pyyhi hurjimmat pestot pois, letitä ruoskat, kääri ne rullalle pekoniviipale ympärillä. Sido langalla tai tikulla ja paista grillillä (levy, ei ritilä) kypsäksi.
Tykö esim. sampanjarisotto, kreikkalainen salaatti ja Merlot-viiniä (tumma, mutta ei liian mausteinen).
A vot!
Comment
-
Nyt Petri veit kielen suustani. Tuo lähtee heti testiin kun saadaan mökkikausi avattua. Vielä saattaa tosin tovi mennä ennenkuin jäät häipyvät ja saa veneen vesille.
Comment
-
Weberin 360 Grill 2012 -lehdessä oli ohje, jota meinasin kyllä kokeilla kunhan kelit hieman lämpenevät.
1 niska- tai lapapaisti (n. 2,5kg)
Mausteseos:
3 rkl paprikaa
1 tl valkopippuria
1 tl mustapippuria
3 rkl hienoa suolaa
1 rkl valkosipulijauhetta
1 rkl sipulijauhetta
2 tl chilijauhetta
1 tl roomankuminaa
1,5 tl sellerisuolaa
1 tl maustepippurijauhetta
2 tl sinappijauhetta
2 rkl fariini- tai muscovadosokeria
Mausteet sekaisin ja hierotaan paistin pintaan, paisti vuokaan, folio päälle ja maustumaan jääkaappin vuorokaudeksi.
Grilli kuumaksi, savustuslastuja tai -paloja brikettigrillin brikettien päälle tai kaasugrillissä savustuslaatikkoon. Keskelle ritilää alumiinivuoka, joka on puolillaan vettä.
Paisti ilman foliota grilliritilän toiseen reunaan ja kansi kiinni. Grillin lämpötilan pitäisi olla koko ajan 110-120 astetta.
Grillaa paistia 12-14 tuntia. Kun lihan sisälämpötila on 94 astetta, on se valmista suikaloitavaksi.
Prosessia voi nopeuttaa kietomalla paisti folioon, kun sisälämpötila on 75 astetta.
Suikalointi tapahtuu kahdella haarukalla repien.
Tarjoillaan hyvän sämpylän välissä coleslawn ja hyvän BBQ-kastikkeen kera.
Kuulostaa slow foodilta parhaasta päästä.
Comment
-
Otto mainitsi jotain hyvästä BBQ-kastikkeesta. Tässä voisi olla sellainen, soosi Jack Daniels.
Edit: Dammit, en osaa laittaa PDF-liitettä iipadilla. Laitan kun pääsen PC:n luokse.
Edit2: Täsä. On aika näperreltävä, mutta tuleekin sitte hjuva. Itsellä säilynyt parikin kuukautta jääkapissa, joten voi tehdä kerralla reilusti. Karamellisoituu mukavasti läskin/broiskun/tms. pintaan grillatessa, joten pitää penslata reilusti grillatessa pintaan.Attached Files
Comment
-
Ihan tämmönen yksinkertainen ja tosihalpa resepti.
Noita broilerin reisikoipia kun tuntuu olevan melkein pilkkahintaan tarjouksessa, mutta ei ihme, kun ne on siltään aika karmaisevaa evästä.
Semmosta, jotta sieltä tyvestä työntelöö sormet sinne nahkan ja lihan väliin ja hieman venyttelee, (yllättävän helppoa) ja täyttää mieluisenmakuisella tuorejuustolla. Noita makujahan riittää.
Tottakai siis normi grillimausteet pintaan niinkuin ainakin.
Tuleepi siitä reisikoivestakin jollain tavalla syötävää, eli melkein ihan hyvää;)
Eikä hinta hirvitä.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viestiOtto mainitsi jotain hyvästä BBQ-kastikkeesta. Tässä voisi olla sellainen, soosi Jack Daniels.
Edit: Dammit, en osaa laittaa PDF-liitettä iipadilla. Laitan kun pääsen PC:n luokse.
Edit2: Täsä. On aika näperreltävä, mutta tuleekin sitte hjuva. Itsellä säilynyt parikin kuukautta jääkapissa, joten voi tehdä kerralla reilusti. Karamellisoituu mukavasti läskin/broiskun/tms. pintaan grillatessa, joten pitää penslata reilusti grillatessa pintaan.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viestiSemmosta, jotta sieltä tyvestä työntelöö sormet sinne nahkan ja lihan väliin ja hieman venyttelee, (yllättävän helppoa) ja täyttää mieluisenmakuisella tuorejuustolla. Noita makujahan riittää.
Comment
-
Minä ostin Joensuuta kunnon grillin 2005 ,valettu betonista . Painoa 650 kg ja grillaustason säätö -50 cm. Ammuimme Iittalssa kilpaa ja olimme majoitukessa Könnölän mokillä. Ja kato perkele mitä grillejä mökin pihassa.Porukkaa oli 25 miekkosta majoittumassa kolmeen mökkiin.Kutsuin poriukat kokooon, Kysyin mokinko syö.Kaikki kädet nousi pystyyn.Tein ruokatilauksen : 16 kg naulansisäfile pihviä,5 pakkia 12 kpl olutta,aamuksi suolakurkkuja,venäläistä makkaraa, leipää, ym. Porukka haki tavarat ja minä kokkasin kolmessa
grllissä.Porukka söi ja oli tyytyväsiä.Kajaa meni kyllä hyvin ja liha meni myös hyvin pötsiin. Porukka ei valittanut laskusta. Kiittelivät illan kokkia.No sitten kotiin palattua oli Juhannuksen aatto.Kävin paikallisen Puijonvärin edustajan luona ja kyselin grilliä. Löytyy Kuopiosta.hintaa 1650 eur. Sanoin ,jos tulee ennen puolta päivää niin ostan.Kauppias sanoi ,kyllä. On muuten kuninkaallinen grilli,toimii tosi hyvin ja pihvit ym meheviä grillitason säädon takia.joka euron arvoinen grilli.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja tavan ajelija Näytä viestiMinä ostin Joensuuta kunnon grillin 2005 ,valettu betonista . Painoa 650 kg
Appiukolla oli pihassa haponkestävästä tehty grilli, missä jalusta oli tuuman paksua tavaraa. Sellainen ympyrä n. metrin halkaisijalla. Sitäkään ei tarvinnu vahtia, että viekö teinit vai ruoste. Valitettavasti samasta syystä jäi sitten asunnon myynnin yhteydessä sinne.
Ja ennen kuin joku sanoo ettei tuumasta haponkestävää ole, niin tuo oli tehty happosäiliön tarkastusluukun reijästä (siis se pala, mikä jää kun tehdään reikä). Appiukko oli Ahlströmillä töissä... sillä oli veneessäkin kaikki metalli mikä vain mahdollista, niin haponkestävää. Kuten vaikka kahvipannu...
Comment
-
Jos tulinen uppoaa niin kaupasta irtochilejä, niitä puikulaisia pitkiä. Kaveriksi tuorejuustoa,paketti pekonia ja varrastikkuja. Kotona sitten toinen reuna chilistä halkaistaan ja huuhdellaan vedellä ja sormin siemenet veks. Täytetään hyväskällä eli tuorejuustolla, lopuksi kietaistaan pekonisiivu ympäri ja tökätään vartaaseen. Pintaan voi sipaista hieman öljyä jotta tarttuu suola ja pippuri pintaan :) Ei ihan kuumaan grilliin kannata laittaa että pekoni kypsyy ilman chilin totaalista käryämistä.
Toinen tulisen ystävän ruoka on ihan tavallinen täytetty tomaatti mutta sisään voipi tuupata sopivan palan naga jolokiaa ja pekonikuutioita. Kapsaisiini sitten rasvaan sekoittuessaan lämmittää koko syönnin ajan ;)
Mainostetaan vielä poppamiestä sen verran että voin suositella buffalo wing naga jolokia-kastiketta. Maksaa alle vitskan ja voi että se on hyvää, sitä on nyt tungettu melkein joka ruuan väliin ja sama taitaa jatkua grillattavien ruokien kanssa.
-Nuutti
Comment
-
Kaikki grillaaminen on jumalaista, mutta jos haluaa tehdä kunnon pihvit, suosittelen korvaamaan lehmän filun välillä ihanalla hepalla. Hevosen inner filee on aivan huippua pihvilihaa ja saa tosiaan vaihtelua siihen kantturaan. Ja sitten katsotaan että se hepo on kotimaista!
Comment
-
Kai se heppa vaan on niin ihana elukka kun sillä voi ratsastaakin ja kaikkea. Toisaalta niin se lehmäkin voi olla niille, jotka sellaisia kotonaan niityillänsä pitää, mutta silti lehmien omistajat syönevät nautaa naamariinsa. Mene ja tiedä. Kaikesta huolimatta eikös se kuitenkin ole parempi jos lopetettavaksi päätyvä heppa menee hyötykäyttöön eikä Honkajoelle hävitettäväksi? Suomessa ei tiettävästi ole yhtään hevosia liha"karjana" pitävää maajussia?
Tampereella kannattaa ehdottomasti käydä Bodega Saludissa maistamassa legendaarista pippuripihviä, mutta ottaa sen hevosen fileestä. On aivan huikean hyvä annos.
Comment
-
Heppatytöt (lasken itseni pois) tuumaa yleensä et eihän tota mussukkaa voi syödä ja jaada jaada jaa. Verrataan koiriin,kissoihin yms lemmikeihin. Lihan haaskaustahan on pistää polle maahan ku aika jättää eikä lautaselle. Oma ex kaakkini jos ois mulla ollu loppuun asti ois päätyny lihoiksi pakkaseen.
Comment
-
Kaipa se mielletään niin kotieläimeksi ettei syöminen hepan kohdalla tule ekana mieleen. On kai ne kissat ja koiratkin ihan syötäviä mutta ei vaan tunnu kenellekkään kelpaavan ;)
Lapsuudestani muistan kun meillä oli muutamana kesänä sian porsas "lemmikkinä", sitä hyppyytettiin ja sen kanssa leikittiin, onhan possu melko seurallinen eläin. Sitten koitti joulun aika ja potsille tuli 7,62 reikä otsaan, kyllä sitä sitten oltiin niin surullisia että ;)
Anteeksi aiheesta sivuraiteille siirtyminen.
Comment
-
Onkos kukaan tehnyt pensas-neuvostoliittolaista saslikki grilliä?
Siis tälläistä mutta missä on kunnon piippu tuolla polttopuolella
https://picasaweb.google.com/1100374...24380936131570
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja pipo_esa Näytä viestiOnkos kukaan tehnyt pensas-neuvostoliittolaista saslikki grilliä?
Siis tälläistä mutta missä on kunnon piippu tuolla polttopuolella
https://picasaweb.google.com/1100374...24380936131570
Comment
Comment