Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Grillikausi avattu! -grillireseptit-

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #61
    Laittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.

    Comment


    • #62
      Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viesti
      Laittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
      Broiskulle, kalalle vai naudalle? Kasviksia/juureksiakin voi marinoida.

      Broilerille, 3-4 rintaleikkeelle:

      Oliiviöljyä 4-5 rkl
      Ison sitruunan kuori raastettuna, ja hedelmälihat ohuesti viipaloituna
      Tuore chili pilkottuna, ilman siemeniä
      Ripaus suolaa
      Nestemäistä savua 1 tl (ei välttämätön)
      Chilikastiketta 1 tl
      Worcherter kastiketta 2-3 tl

      Broilerin rintaleikkeet ohennettuina puoliksi ja vaikkapa pakastepusiin marinadin kanssa. Kääntelyä silloin tällöin ja grilliin.

      Ei liian pitkää marinointia, 2-4 tuntia riittää. Jo tässä ajassa sitruuna on hyvin kypsyttänyt broiskun eikä ohuita rintaleikkeitä tarvitse pitkään grillata ja liha jää mehukkaaksi. Kuitenkin kunnon kuumennus salmonellan varalta!

      Comment


      • #63
        eikä ohuita rintaleikkeitä tarvitse pitkään grillata ja liha jää mehukkaaksi. Kuitenkin kunnon kuumennus salmonellan varalta!
        Siinäpä se, taitolaji sanoisin, mutta kokeilemalla oppii.

        Comment


        • #64
          Laittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
          Hyväksi havaittu grillimarinadi:

          ainekset:
          öljy
          soijakastike
          suola
          mustapippuri
          valkosipulinkynsiä
          sitruuna

          Laita marinoitavat lihat tai kanat astiaan. Mittaa öljy ja soija suhteella öljyä 3/5 ja soijaa 2/5 niin, että kaikki lihat tai kanat peittyvät marinadin alle. Rouhi mustapippuria maun mukaan ja laita ripaus suolaa. Purista sitruunaa n. 1 rkl verran tai maun mukaan. Marinadin voi tehdä ilman valkosipulia, jos ei ole valkosipulin ystävä, tai sitten laittaa oman maun mukaan valkosipulinkynsiä paloiteltuna isoiksi paloiksi. Anna lihojen maustua marinadissa muutama tunti tai yön yli.

          Comment


          • #65
            Meillä ei ole marinadeja käytetty grilliruuassa. Sotkevat vain grillin. Oljyä pintaan, sitten suola ja grillattavan mukainen pippuri. Mitä sitä lihan tai kalan makua marinadilla peittämään.

            Comment


            • #66
              http://nozebra.ipapercms.dk/Weber/360GrillFI/

              Tuossa linkki aiemmin mainostamaani Weberin 360 Grill -lehteen. Sivulta 108 löytyy Pulled Porkin ohje.

              Comment


              • #67
                Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viesti
                Laittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
                Marinadi:
                öljyä
                soijaa
                rakuunaa
                suolaa
                mustapippuria
                hunajaa
                olutta
                murskattua valkosipulia

                Lihat marinadin kanssa pakastepussiin ja siinä yön yli jääkaapissa.

                Muita grilli herkkuja.

                Leikkaa sipulista isoja renkaita ja laita ne folioon, mukaan öljyä ja sokeria. Sulje folio tiiviisti ja grillin ylätasolle n. 30min, namnam...

                Comment


                • #68
                  Broilerin fileeleikkeitä on muutaman kerran tullut marinoitua pestolla.
                  Eli vihreää pestoa jatketaan oliviiöljyllä kunnes se on melko notkeaa. Sitten maustamattomat broiskuleikkeet muutamaks tunniks jääkaappiin lillumaan tuohon seokseen jonka jälkeen hiilien päälle. Grillauksen aikana voi lopun seoksen sivellä kanojen päälle. Hieman saattaa pukata liekkejä kun öljyä tirskuu kuumille hiilille mutta siitä tulee vaan kivaa savuaromia.

                  Comment


                  • #69
                    Meillä ei ole marinadeja käytetty grilliruuassa. Sotkevat vain grillin
                    No eihän ne marinadien kanssa pidä grilliin laittaakkaan.

                    Marinadin voi pyyhkiä paperilla pois, tai niikuin minä teen, että kuumalla vedellä huuhtelen ja kuivaan ennen grilliinlaittamista.

                    Sitten vaan grilatessa voidellaan grillausölpällä ja maustetaan lisää tarvittaessa.

                    Siis: marinadi ei ole grillausöljy.

                    Comment


                    • #70
                      Sain vanhemmilta tuollaisen savustuslaatikon grillin kaveriksi. Kalaa (lohta) tuolla meinasin sauhutella mutta olisikos muita eineksia mitä tuolla keksisi valmistaa? Kana fileitä ainakin meinasin kokeilla ja ehkä ihan perusmakkaraakin.

                      Comment


                      • #71
                        Ostappa paketti näitä monen niin inhoamia siskonmakkaroita, savusta, siis kypsennä ja yllätyt.

                        Comment


                        • #72
                          Toissakesänä testasin kananrintaa savustuslaatikossa ja tuli ihan hyvää. Kypsyys kannattaa tarkistaa paistomittarilla, ettei jää vajaaksi muttei toisaalta mene ylikään.

                          Ahvenia (kokonaisia) savustin pari viikkoa sitten. Tulee nopeasti (n. 20min) ja on hyvää. Syöminen on vähän hankalaa, kun on pientä ruotoa vaikka ja kuinka.

                          Niin. Savustuslaatikkona on Rittalin rosterinen pieni sähkökaappi, johon menee parikiloinen lohi ilman päätä mukavasti ja joka on selällään rengaspolttimen päällä. Alustaksi on tehty millisestä rosterista ja neljästä pultista taso, joka on mitoitettu niin, että savu pääsee kiertämään laatikossa vapaasti. Tason alle siis purut ja sokeripalat, hellää lämpöä riittävästi ja aina on mennyt kaikki, mitä sisälle on laitettu. :)

                          Comment


                          • #73
                            Voiko esim. broileria esikypsentää jonkin aikaa sähköuunissa ja laittaa vain loppuajaksi grilliin savustuslaatikkoon? Vai vaatiiko savun maun saamiseksi pitkän kypsennysajan savustuslaatikossa?

                            Comment


                            • #74
                              tuollainen kokonainen rintafilee melkein tarvitsisi kylmäsavun, että savua tarttuisi mukaan makuun.

                              Comment


                              • #75
                                Ehkä sitten on parempi pitäytyä kalan savustamisessa ja grillata broilerit perinteisellä tyylillä. :)


                                Jotta ei mentäisi aivan ohi aiheesta, niin tässä mielestäni ihan mukavan makuinen kastike grillatulle broilerille/kalkkunalle:
                                1 rkl voita
                                2 tl sokeria
                                1 rkl sitruunamehua
                                2 dl kanalientä (itse olin uusavuton ja tein fondista sopivan määrän)
                                2 dl kuivaa siideriä
                                loraus ruokakermaa
                                suuruste esim. Maizenasta
                                valkopippuria

                                Sulata voi pannulla tai pienessä kattilassa. Lisää voin sekaan sokeri ja sitruunamehu - varo, ettei sokeri pääse palamaan. Lisää joukkoon kanaliemi, siideri sekä kerma. Lisää Maizena sekoitettuna pieneen määrään kylmää vettä. Mausta valkopippurilla (tarvittaessa lisää suolaa).

                                Comment


                                • #76
                                  En tiedä mikä on kampelan saatavuus kaupoissa, mutta nuorempana kun vanhempien naapuri kalasteli kampeloita niin oli sellasta herkkua etten ole eläissäni syönyt. Helsingistä kauppahallista ainakin löytyy, mutta voi olla vaikea saatava normikaupoista. Jos löydätte niin kannattaa todellakin kokeila ainakin kertaalleen.

                                  Tärkein sana unohtu, eli siis savustettu kampela. Koskaan en ole muussa muodossa syöny.

                                  Comment


                                  • #77
                                    Jos on yhtään kalalle perso kannattaa laittaa katiska järveen, pitäs ruveta tuleen reilun kokoista lahnaa. Näitä sitten savustelee, väliin suolaa, sokeria hippusen sekä rosepippuria. Savustuslaatikkoon muutama katajan oksa tuomaan aromia. Nam! On muuten paaaljon parempaa kuin esim. savustettu lohi.
                                    Tai noi kaupan vakuumilohet nyt ei edes kalalta maistukkaan, toisaalta ihan hirveätä kuraa ne.

                                    Comment


                                    • #78
                                      tässä hemmetin hyvä resepti grilliin ja miks ei vaikka uuniinkin :D

                                      http://lekan-keittio.blogspot.fi/201...ee-vai-ei.html

                                      näitä kun muutaman väsää niin kylläpä on mukava ottaa olutta jätkien kans ja vähän syöpötellä

                                      Comment


                                      • #79
                                        Sgeban linkityksen inspiroimana vastaavaa settiä pekonista ja kevätsipuleista eli:

                                        - nippu tai pari kevätsipuleita, joissa jo jonkun kokoinen sipuli päässä
                                        - paketti tai pari pekonia

                                        Leikkaa sipuleista varret erilleen ja silppua ne vaikka salaatin joukkoon. Kietaise sipulin ympärille siivu tai kaksi pekonia ja kiinnitä hammas- tai cocktailtikulla. Grillaa kunnes sipuli on pehmentynyt ja pekoni ruskistunut. Ei vaadi suolaa tai muitakaan mausteita.

                                        Toimii esim. lisäkkeenä grillatulle kanalle aikas hyvin.

                                        Comment


                                        • #80
                                          Tuli tuosta pekonista mieleen, että sehän toimii grillissä vaikka rautanaulan ympärille käärittynä;)

                                          No asiaan. Semmosia alumiinifolioon laitettuja kevätsipuleita, pienekspilkottuja juureksia etc. mitä vaan mieli tekee, lisukkeeks sekaan juuri tuota pekonia pieneks hakattuna, mustapippurirouhetta ihan vaan käsivaralta ja suolaa ei tarvii.

                                          Lopuks ploraus jokaiseen pikkunyyttiin kolmenjuuston kermaa.

                                          Nyytti tiukaks palleroks ja grilliin jonkunaikaa ennemmin, kuin pihvit, kanat, tai mitä nyt haluaa laittaa.
                                          Toimii.

                                          Comment


                                          • #81
                                            Tuli tuosta pekonista mieleen, että sehän toimii grillissä vaikka rautanaulan ympärille käärittynä;)
                                            Samaa juttua just eilen turisin duuni kaverille autossa. :)

                                            Comment


                                            • #82
                                              Taidanpa testata tota Sgeban reseptiä tänään illemmalla. Menossa levyjulkkari-keikalle, jota ennen vois pohjustaa äijien kanssa ;)

                                              Savusteltu viimeisen vuoden sisällä kanssa kaikennäköstä ja hyvää tulee. Esim. possunkylki tai ribsit on erinomaisia savustettuna. Kala luonnollisesti myös.

                                              Comment


                                              • #83
                                                Kokeiles savustaa kanankoipia tms., tulee kuule eeerittäin hyvvää.

                                                Tänään pitää itte laittaa tulisesti marinoituja (saas nähdä miten marinadihässäkkä onnistui) possun kaslerpihvejä. Niiden seurana kasvisvartaita ja valkosipulipatonkia.

                                                Comment


                                                • #84
                                                  Tuli kokeiltuu tota ananas pekoni settiä, mielenkiintoinen yhdistelmä mitä ei ihan äkkiä tulis kokeiltuu. Teen varmasti vielä toistekkin.

                                                  Comment


                                                  • #85
                                                    Hirveetä hifistelyä jätkät.

                                                    Paras setti:

                                                    - Haet lihatiskiltä kunnon nuijitut pihvit. Paistat ne (et polta!)
                                                    - Keität uusia perunoita
                                                    - Ostat silliä kaupasta (itse tykkään sinappisillistä)
                                                    - Pari wilhelmin makkaraa
                                                    - Teet kermaviilikastikkeet sinapista, sokerista ja suolasta.. helvetin hyvää pottuje kanssa
                                                    - Loppu hiilloksilla paistat vähän vielä patonkia siinä ja laitat juustoa siihen päälle.

                                                    AVOT! Ja tämä kaikki vaatii noin sixpackin kaljaa ja metallicaa radiosta taustalla.

                                                    Comment


                                                    • #86
                                                      Tuo kermaviilikastike on kyllä parasta. Itte laitan sekaan joko silputtua ruohosipulia tahi tilliä, riippuen onko lihaa vai kalaa. Hmm, saakohan uusia pottuja tällä korkeudella jo kaupasta??
                                                      Viimeksi muokannut -TMK-; 9.6.2012, 13:38. Perustelu: ...

                                                      Comment


                                                      • #87
                                                        Varmasti saa. Etelä-Suomeen tuli kauppoihi uudet potut jo kuukausi sitten. Ei kai siellä ihan niin paljoo sentään jäljessä olla? :D Kommenttis jälkee lisäsin sipulia vielä vähän tuoho kastikkeeseen, ihan hyvää tuli. Vähän liian isoja paloja ehkä laitoin, ois pitäny jauhaa aivan muusiksi/hienoksi

                                                        Comment


                                                        • #88
                                                          sixpackin kaljaa ja metallicaa radiosta taustalla.
                                                          Eipä tuo grillaus muuta enää vaadikkaan, oikea asenne, hiilet punaseks ja silleen: +1 sulle.

                                                          Comment


                                                          • #89
                                                            Pekoni on kätevää kun haluaa grillata herkkusieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa tai ananasta.Ne ei itsessään oikein pysy grillitikussa, mutta pekonikääreessä sentään jotenkin. Ja hyvää tulee aina kun sikaa kääreenä käyttää.

                                                            Comment


                                                            • #90
                                                              Kokeilkaapa savustaa ankeriasta! Aivan mielettömän hyvää kalaa kunhan muistaa pitää vähemmän aikaa pöntössä ettei liha pehmiä liikaa. Mausteeksi riittää ihan vaan suola. Niin ja on sitten tosi rasvaista ;)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X