Laittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
Kuulutus
Collapse
No announcement yet.
Grillikausi avattu! -grillireseptit-
Collapse
X
-
Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viestiLaittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
Broilerille, 3-4 rintaleikkeelle:
Oliiviöljyä 4-5 rkl
Ison sitruunan kuori raastettuna, ja hedelmälihat ohuesti viipaloituna
Tuore chili pilkottuna, ilman siemeniä
Ripaus suolaa
Nestemäistä savua 1 tl (ei välttämätön)
Chilikastiketta 1 tl
Worcherter kastiketta 2-3 tl
Broilerin rintaleikkeet ohennettuina puoliksi ja vaikkapa pakastepusiin marinadin kanssa. Kääntelyä silloin tällöin ja grilliin.
Ei liian pitkää marinointia, 2-4 tuntia riittää. Jo tässä ajassa sitruuna on hyvin kypsyttänyt broiskun eikä ohuita rintaleikkeitä tarvitse pitkään grillata ja liha jää mehukkaaksi. Kuitenkin kunnon kuumennus salmonellan varalta!
Comment
-
Laittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
ainekset:
öljy
soijakastike
suola
mustapippuri
valkosipulinkynsiä
sitruuna
Laita marinoitavat lihat tai kanat astiaan. Mittaa öljy ja soija suhteella öljyä 3/5 ja soijaa 2/5 niin, että kaikki lihat tai kanat peittyvät marinadin alle. Rouhi mustapippuria maun mukaan ja laita ripaus suolaa. Purista sitruunaa n. 1 rkl verran tai maun mukaan. Marinadin voi tehdä ilman valkosipulia, jos ei ole valkosipulin ystävä, tai sitten laittaa oman maun mukaan valkosipulinkynsiä paloiteltuna isoiksi paloiksi. Anna lihojen maustua marinadissa muutama tunti tai yön yli.
Comment
-
http://nozebra.ipapercms.dk/Weber/360GrillFI/
Tuossa linkki aiemmin mainostamaani Weberin 360 Grill -lehteen. Sivulta 108 löytyy Pulled Porkin ohje.
Comment
-
Alkuperäinen kirjoittaja thompson Näytä viestiLaittakaas hyvät ystävät hyviä marinadiohjeita tänne. Itse olen viritellyt Poppamiehen savuchilin pohjalta marinadia mutta ekasta versiosta tuli liian pliisu.
öljyä
soijaa
rakuunaa
suolaa
mustapippuria
hunajaa
olutta
murskattua valkosipulia
Lihat marinadin kanssa pakastepussiin ja siinä yön yli jääkaapissa.
Muita grilli herkkuja.
Leikkaa sipulista isoja renkaita ja laita ne folioon, mukaan öljyä ja sokeria. Sulje folio tiiviisti ja grillin ylätasolle n. 30min, namnam...
Comment
-
Broilerin fileeleikkeitä on muutaman kerran tullut marinoitua pestolla.
Eli vihreää pestoa jatketaan oliviiöljyllä kunnes se on melko notkeaa. Sitten maustamattomat broiskuleikkeet muutamaks tunniks jääkaappiin lillumaan tuohon seokseen jonka jälkeen hiilien päälle. Grillauksen aikana voi lopun seoksen sivellä kanojen päälle. Hieman saattaa pukata liekkejä kun öljyä tirskuu kuumille hiilille mutta siitä tulee vaan kivaa savuaromia.
Comment
-
Meillä ei ole marinadeja käytetty grilliruuassa. Sotkevat vain grillin
Marinadin voi pyyhkiä paperilla pois, tai niikuin minä teen, että kuumalla vedellä huuhtelen ja kuivaan ennen grilliinlaittamista.
Sitten vaan grilatessa voidellaan grillausölpällä ja maustetaan lisää tarvittaessa.
Siis: marinadi ei ole grillausöljy.
Comment
-
Toissakesänä testasin kananrintaa savustuslaatikossa ja tuli ihan hyvää. Kypsyys kannattaa tarkistaa paistomittarilla, ettei jää vajaaksi muttei toisaalta mene ylikään.
Ahvenia (kokonaisia) savustin pari viikkoa sitten. Tulee nopeasti (n. 20min) ja on hyvää. Syöminen on vähän hankalaa, kun on pientä ruotoa vaikka ja kuinka.
Niin. Savustuslaatikkona on Rittalin rosterinen pieni sähkökaappi, johon menee parikiloinen lohi ilman päätä mukavasti ja joka on selällään rengaspolttimen päällä. Alustaksi on tehty millisestä rosterista ja neljästä pultista taso, joka on mitoitettu niin, että savu pääsee kiertämään laatikossa vapaasti. Tason alle siis purut ja sokeripalat, hellää lämpöä riittävästi ja aina on mennyt kaikki, mitä sisälle on laitettu. :)
Comment
-
Ehkä sitten on parempi pitäytyä kalan savustamisessa ja grillata broilerit perinteisellä tyylillä. :)
Jotta ei mentäisi aivan ohi aiheesta, niin tässä mielestäni ihan mukavan makuinen kastike grillatulle broilerille/kalkkunalle:
1 rkl voita
2 tl sokeria
1 rkl sitruunamehua
2 dl kanalientä (itse olin uusavuton ja tein fondista sopivan määrän)
2 dl kuivaa siideriä
loraus ruokakermaa
suuruste esim. Maizenasta
valkopippuria
Sulata voi pannulla tai pienessä kattilassa. Lisää voin sekaan sokeri ja sitruunamehu - varo, ettei sokeri pääse palamaan. Lisää joukkoon kanaliemi, siideri sekä kerma. Lisää Maizena sekoitettuna pieneen määrään kylmää vettä. Mausta valkopippurilla (tarvittaessa lisää suolaa).
Comment
-
En tiedä mikä on kampelan saatavuus kaupoissa, mutta nuorempana kun vanhempien naapuri kalasteli kampeloita niin oli sellasta herkkua etten ole eläissäni syönyt. Helsingistä kauppahallista ainakin löytyy, mutta voi olla vaikea saatava normikaupoista. Jos löydätte niin kannattaa todellakin kokeila ainakin kertaalleen.
Tärkein sana unohtu, eli siis savustettu kampela. Koskaan en ole muussa muodossa syöny.
Comment
-
Jos on yhtään kalalle perso kannattaa laittaa katiska järveen, pitäs ruveta tuleen reilun kokoista lahnaa. Näitä sitten savustelee, väliin suolaa, sokeria hippusen sekä rosepippuria. Savustuslaatikkoon muutama katajan oksa tuomaan aromia. Nam! On muuten paaaljon parempaa kuin esim. savustettu lohi.
Tai noi kaupan vakuumilohet nyt ei edes kalalta maistukkaan, toisaalta ihan hirveätä kuraa ne.
Comment
-
tässä hemmetin hyvä resepti grilliin ja miks ei vaikka uuniinkin :D
http://lekan-keittio.blogspot.fi/201...ee-vai-ei.html
näitä kun muutaman väsää niin kylläpä on mukava ottaa olutta jätkien kans ja vähän syöpötellä
Comment
-
Sgeban linkityksen inspiroimana vastaavaa settiä pekonista ja kevätsipuleista eli:
- nippu tai pari kevätsipuleita, joissa jo jonkun kokoinen sipuli päässä
- paketti tai pari pekonia
Leikkaa sipuleista varret erilleen ja silppua ne vaikka salaatin joukkoon. Kietaise sipulin ympärille siivu tai kaksi pekonia ja kiinnitä hammas- tai cocktailtikulla. Grillaa kunnes sipuli on pehmentynyt ja pekoni ruskistunut. Ei vaadi suolaa tai muitakaan mausteita.
Toimii esim. lisäkkeenä grillatulle kanalle aikas hyvin.
Comment
-
Tuli tuosta pekonista mieleen, että sehän toimii grillissä vaikka rautanaulan ympärille käärittynä;)
No asiaan. Semmosia alumiinifolioon laitettuja kevätsipuleita, pienekspilkottuja juureksia etc. mitä vaan mieli tekee, lisukkeeks sekaan juuri tuota pekonia pieneks hakattuna, mustapippurirouhetta ihan vaan käsivaralta ja suolaa ei tarvii.
Lopuks ploraus jokaiseen pikkunyyttiin kolmenjuuston kermaa.
Nyytti tiukaks palleroks ja grilliin jonkunaikaa ennemmin, kuin pihvit, kanat, tai mitä nyt haluaa laittaa.
Toimii.
Comment
-
Tuli tuosta pekonista mieleen, että sehän toimii grillissä vaikka rautanaulan ympärille käärittynä;)
Comment
-
Taidanpa testata tota Sgeban reseptiä tänään illemmalla. Menossa levyjulkkari-keikalle, jota ennen vois pohjustaa äijien kanssa ;)
Savusteltu viimeisen vuoden sisällä kanssa kaikennäköstä ja hyvää tulee. Esim. possunkylki tai ribsit on erinomaisia savustettuna. Kala luonnollisesti myös.
Comment
-
Tuli kokeiltuu tota ananas pekoni settiä, mielenkiintoinen yhdistelmä mitä ei ihan äkkiä tulis kokeiltuu. Teen varmasti vielä toistekkin.
Comment
-
Hirveetä hifistelyä jätkät.
Paras setti:
- Haet lihatiskiltä kunnon nuijitut pihvit. Paistat ne (et polta!)
- Keität uusia perunoita
- Ostat silliä kaupasta (itse tykkään sinappisillistä)
- Pari wilhelmin makkaraa
- Teet kermaviilikastikkeet sinapista, sokerista ja suolasta.. helvetin hyvää pottuje kanssa
- Loppu hiilloksilla paistat vähän vielä patonkia siinä ja laitat juustoa siihen päälle.
AVOT! Ja tämä kaikki vaatii noin sixpackin kaljaa ja metallicaa radiosta taustalla.
Comment
-
Varmasti saa. Etelä-Suomeen tuli kauppoihi uudet potut jo kuukausi sitten. Ei kai siellä ihan niin paljoo sentään jäljessä olla? :D Kommenttis jälkee lisäsin sipulia vielä vähän tuoho kastikkeeseen, ihan hyvää tuli. Vähän liian isoja paloja ehkä laitoin, ois pitäny jauhaa aivan muusiksi/hienoksi
Comment
Comment