Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 facelift

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Hinnastossa mainitaan flexfuel autoissa eri huoltoväli (sanasta sanaan "Poikkeuksia mallin huoltovälissä, kysy lisää Audi jälleenmyyjältäsi."). Tietääkö kukaan mitä eroja käytännössä on?
    Kun tuo flexi tuli B8:siin myyntiin, niin silloin kysyin. Vastattiin, että tarkoitti kiinteää 15tkm väliä sekä huolto-ohjelmassa muutakin pientä eroa.

    Comment


      Flex fuel tosiaan kiinteällä 15tkm öljynvaihtovälillä.

      Ihan normaalia se on että uusi auto pikkaisen haisee, käryt häviää kyllä kun tulee pikkaisen kilometrejä.

      Comment


      • Juu kerrottiin myös mekanikon toimesta, että tehtaan rasvat jne käryää jonkun aikaa... Välillä aika huolellakin.

        Comment


        • Onkos joku jo keksinyt miten saa tuon rest recommendation systeemin pois käytöstä?

          Comment


          • Hmm olikohan autossani jotain 95e kuraa tankissa. Eka tankillinen kohta ajettu ja mittarissa vasta hitusen alle 500km. Jopa vanha B7 samalla paketilla rullasi talvellakin tankillisella 98:a noin 550km kehä/taajamissa ajellen. Pitää seurata tilannetta.

            Comment


              Tuota B8:sin kaksilitraista ei ole kovin vähänkulutukselliseksi haukuttu. Menee niin bensaa, kuin öljyä.

              Uusi auto myös hetken kuluttaa enemmän, ennen kuin on "hiotunut" palikat kohdalleen.

              Comment


              • Pitäisi kyllä paljon pitemmälle päästä. Taitaa olla uuden auton feature ennen sopeutumista. Omalla menee 98e:llä sellainen 700-750km sekalaista pyöritystä ennen kuin auto muistuttaa janosta. Ilmeisesti mulle sattunut onnistunut yksilö kun ei öljykään maistu. Noin 1l lisätty 15tkm kohdalla kun ölpät vaihdettiin.

                Ettei sattuisi olevan flexifuel auto ja 85:sta tankissa? :)

                Comment


                • Melko janoinen tuntuu toi omanikin olevan. Toistaiseksi ajo ollut lähestulkoon pelkästään länsiväylää edes-takas ja pari kertaa käyty vähän pidemmällä, kulutus tasan 10L/100km. Tässä ei siis ole kaupunkiajoa juuri yhtään.

                  Lisäksi kun ajotietokone ilmottaa että bensa loppu (toimintasäde 0km) menee tankkiin maksimissaan 50 litraa tavaraa. Paljonkos muut saa tankattua B8 tankkiin? Yli 60 litraahan pitäs tankin vetää.

                  Comment


                  • No huhhuh.. Omalla menee aika tehokkasti se 7l/100km Länsiväylä, kehä 2, kehä 3, Turunväylä ajelussa, talvella kylmällä autolla. Välillä ruuhkaa, välillä ei. Matkaa per suunta jotain 15km. Kesäisin on saanut pihisteltyä alle 6,5.

                    Comment


                    • Kuulostaa kyllä melko hurjalta tuo 10l/100km. Mulla oli muutaman päivän "koeajossa" -12 A4 Avant 2.0TFSI Quattro S-Tronic aj.1400km kun oma oli liikkeellä. Ei tuota saanut raskaammallakaan kaasujalalla torin ympäri ruopiessa syömään kuin n.7.4l/100km.

                      Comment


                        Kuulostaa kyllä melko hurjalta tuo 10l/100km. Mulla oli muutaman päivän "koeajossa" -12 A4 Avant 2.0TFSI Quattro S-Tronic aj.1400km kun oma oli liikkeellä. Ei tuota saanut raskaammallakaan kaasujalalla torin ympäri ruopiessa syömään kuin n.7.4l/100km.
                        Tuo on arvatenkin ajotietokoneen näyttämää? En millän usko, että kuvailemallasi ajolla pääsisi tuollaisiin lukemiin.

                        Omassani ajotietokoneen ja todellisen ero on litran luokkaa sadalla kilsalla. Tosin kyllä 8.4l/100km olisi vähän, Eli heittäisikö tuossa yksilössä enemmän... =)

                        Comment


                          Omia käytännön kokemuksia 2.0tdiq (130kW, ajettu reilu 8tkm) kulutuksesta verrattuna edelliseen B7 2.0tdiq (125kW+lastu, ajettu 130tkm).

                          -Talvirajoituksilla tasaista pitkää maantiesiivua (keskinopeudella n 90km/h) B8:lla pääsee 5.4-5.5l/100km --> selvästi pihimpi kuin B7

                          -Kesärajoituksilla motaria (140km/h) B7 meni pihimmin tai ei ainakaan (muistaakseni) enempää kuin B8. B8 hörppää disuakin jotain 8.7-8.8l/100km

                          Sikäli mielenkiintoista, kun valmistajan ilmoitama CO2 on B8:lla 139g ja B7:lla 179g niin käytännnön ajossa, eritoten kesäisellä moottoritiellä tai muuten raskaammin ajettaessa, ero ei ole lainkaan niin iso kuin voisi noista päätellä.

                          Nämä siis ajotietokoneen näyttämiä. Onko toi melkein 9l/100km sit paljon vai vähän, mene ja tiedä. Kallistahan se on enivei. Mut onhan se hianoo pistää menemään :)

                          Comment


                          • Kohta 3000km taulussa. Autolle juotettu vain 98:a. Yhdistetyllä ajolla päästään nyt aikalailla just just 600km. Eikö tuossa autossa pitäs olla joku 60-62l tankki? Ajotietokone sanoi gasoa 10km verran. Asemalle ja vetäisen tankin täyteen. Auto nielaisi noin 55l löpöä. Tankissahan olisi pitänyt siis olla löpöä noin 5+ litraa. Aika janoisat viimeiset 10km (eikä ajotapani mitenkään raskas). Ehkä ne laittanut tuon varman päälle auto jää vaan vahingossakaan tien päälle.

                            Comment


                            • Täytyy edelleen ihmetellä tuota kulutusta. Itse pääsen yhdistetyllä ajolla 700km tankillisella, poikkeuksetta (98:a myös). Siinä vaiheessa ajotietokone sanoo vielä kilsoiksi jotain 40km tms. Suunnilleen saman verran tulee kuitenkin tankattua. Oma auto on sedan ja manuaali, mutta ei pitäisi kyllä noin paljoa vaikuttaa. Uutuuden karheutta ehkä..

                              Comment


                              • Alkuperäinen kirjoittaja mattik Näytä viesti
                                Täytyy edelleen ihmetellä tuota kulutusta. Itse pääsen yhdistetyllä ajolla 700km tankillisella, poikkeuksetta (98:a myös). Siinä vaiheessa ajotietokone sanoo vielä kilsoiksi jotain 40km tms. Suunnilleen saman verran tulee kuitenkin tankattua. Oma auto on sedan ja manuaali, mutta ei pitäisi kyllä noin paljoa vaikuttaa. Uutuuden karheutta ehkä..
                                Juu sitä varmaankin. Kyllä tuo liikkuu nyt vissiin noin 100km pidemmälle tankillisella mitä ensimmäiseen ja toiseen tankilliseen tuli.

                                Comment


                                • OliverS, kyselit viestiketjussa aiemmin. Mulla toimitusaikalupaukset pitäny aina (4x). Kerran tuli jopa 2 vk etuajassa. Mites sulla kävi?
                                  Viimeksi muokannut RMRQ3; 27.5.2012, 01:36. Perustelu: Näppihärö

                                  Comment


                                  • Alkuperäinen kirjoittaja zäbää Näytä viesti
                                    Tähän ny kysymys, olen hankkimassa ehkä tommosta b8 audia(2008->) onko näissä joku heikko lenkki?jotain tärkeetä mikä kannattaisi erityisesti tsekata?kyseessä bensa/diesel quattro
                                    Varmista mikä on ollut öljyn kulutus! Erit. 132 kw koneesta.

                                    Comment


                                    • Onko foorumilaisilla käytännön kokemusta uudesta 1.8TFSI quattrosta sedanina? Erityisesti kulutuslukemat kiinnostavat, paperilla näyttää hyvältä mutta miten tuo oikeasti kuluttaa?

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja nicce Näytä viesti
                                        Onko foorumilaisilla käytännön kokemusta uudesta 1.8TFSI quattrosta sedanina? Erityisesti kulutuslukemat kiinnostavat, paperilla näyttää hyvältä mutta miten tuo oikeasti kuluttaa?
                                        Tekniikan Maailma 15/12 vertaili todellisia kulutuslukuja ilmoitettuihin. Mukana oli A5 samalla moottorilla mutta vajaavetoisena ja ainakin sen todelliset kulutukset menivät rajusti yli virallisista. Antaa varmaan suuntaa myös A4 quattrolle.

                                        Tiivistelmä jutusta täällä.

                                        Comment


                                        • Alkuperäinen kirjoittaja AP Näytä viesti
                                          Tuo on arvatenkin ajotietokoneen näyttämää? En millän usko, että kuvailemallasi ajolla pääsisi tuollaisiin lukemiin.

                                          Omassani ajotietokoneen ja todellisen ero on litran luokkaa sadalla kilsalla. Tosin kyllä 8.4l/100km olisi vähän, Eli heittäisikö tuossa yksilössä enemmän... =)
                                          Päässyt topic unohtumaan. Tuohon vastauksena: Auto oli tankki täynnä kun sain sen, ajoin n.300km sillä "koeajon" aikana, ehkä n.100km kaupunkia, 100km 90km/h maantietä ja 100km ~110km/h motaria, eipä tuo tankkiinsa hyväksynyt kun 22-23l kun palauttaessa tankkasin täyteen. :o Ja kyllähän tuolla tuli "hieman" raskaammalla jalalla poljettua kun omalla 1.8T:llä joka tuntuu imevän sen 10l/100km lähes poikkeuksetta vastaavassa ajossa...

                                          EDIT: Joo, 7,4l/100km oli ajotietokoneen lukema, eipä tosin kauhiasti valehdellut tankkaamalla laskettuna...

                                          Comment


                                            Vm -12 vs. Vm -13

                                            Mikä ero - vai onko mitään - A4 Facelift vm -12 ja -13?

                                            Comment


                                            • Eilen haettu Turun AC:lta A4 1.8TFSIq Alpine Pro. Eka 100km takana, aivan mahtava peli. Moottori on tarpeeksi tehokas tähän koriin, vähän sitä epäilin GTI Golfin jälkeen mutta ei tällä jalkoihin jää.

                                              Comment


                                              • Tuli tilattua hinnat alkaen A4 ja 2 viikon sisällä pitäisi saada ajoon.
                                                Mutta kun ei tullut ruksittua mitään lisä varusteita niin jäi roiskeläpätkin tilaamatta.
                                                Osaako joku kertoa onko eteen saatavilla läppiä, vakiona vissiin jotkut pienet muovit?
                                                Taakse ainakin saatavissa läpät?
                                                Perhealbumin omaava voisi kertoa varaosanumerot, niin voisi katsella netistä löytyykö vai pitääkö antautua marmorille, vinkkejä kaivataan.
                                                Ps. myyjä sanoi että auto tulee olemaan -14 mallia liekkö eroa -12 tai -13 malliin, myyjällä ei tietoa enempää onko muilla tietoa.

                                                Comment


                                                  Eiköhän ne etuläpät kuulu ihan vakiovarusteluun Suomessa, Audillakin :)

                                                  Comment


                                                    Ja taakse ei tarvitse. Tai ainakaan mä en ole nähnyt mitään pahaa sattuneen ilmankaan. Eipähän jää penkkaan kiinni talven tullen ;)
                                                    Viimeksi muokannut miiahone; 27.6.2013, 07:33.

                                                    Comment


                                                    • Miika, etuveto jää kyllä penkkaan ilman läppiäkin ;)

                                                      Pasi, Etuläpät tulee vakiona ja kuten edellä jo mainittu, takaläpät ovat melko turhat (ja rumat) ellet aja _paljon_ sorateillä. Onnea uudelle autolle!

                                                      Comment


                                                      • En parempaakaan ketjua löytänyt...

                                                        Millainen kone tuo 1,8tfsi 125kw on ollut? Onko ongelmia öljynkulutuksen kanssa yms?

                                                        Comment


                                                          Ei ainakaan omalla kohdalla kuluta käytännössä yhtään, ei tarvitse lisätä 15 tkm:n vaihtovälillä ollenkaan.

                                                          Comment


                                                          • Minulla ei myöskään valittamista. Parhammillaan menee 6,0l / 100km kulutuksella jos malttaa ajella juuri talvirajoituksen mukaan. Kertaalleen olen omaani vaihtanut öljyt, ei ole tarvinnut lisätä.

                                                            Comment


                                                            • Samat positiiviset on kokemukset itselläkin tuosta 1.8TFSI 125kW koneen öljynkulutuksesta. Nyt on ajettu 14tkm viimeisestä öljynvaihdosta ja näytössä on edelleen kaikki palkit tallella.
                                                              Viimeksi muokannut pulla; 25.3.2015, 20:29. Perustelu: myynti-ilmoitukset myynti-osastolle.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X