Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

HT-uisteluvene projekti

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Pikku juttuja tuli tehtyä ku sisusta on edelleen ollu vielä vähä vaiheessa. Kiinnitin vieherasia säilön tohon pulpetin aukkoon ja tein luukun takapuolelle alumiinista. Kovin siistiä alupelliä ei ollu, vähä naarmua ym.. mut ei se tuolta paljoa näy.

    Lisäksi piti keksiä jotain säilytyskoteloja erinäisille tarvikkeille, ettei ne pyöri jaloissa lattialla. Keittiön biojäte astioista tuli hyvät kotelot ku niitä vähä pienensi. Sopii puukko, pihdit, pappi ym. ja vaappuja voi ripustaa kuivumaan raunalle. Sattumalta värikin on sävy sävyyn. :)

    Toki vieläkin on pikkujuttuja esim. sähköpuolella valoja, johtojen siistimistä, niputtamista jne.
    Attached Files

    Comment


      Mutta sitten innostuin myös asentamaan aurinkokennon ku sattu olla aurinkovehkeet tarjouksessa Kärkkäisellä ja oli 90W kenno jossa ulkomitat oli järkevät ja sopi hyvin katolle. Saa sähkökoneen akun täyteen ilman verkkovirtaakin, ja tuntuu se ihan hyvin lisäävän käyttöaikaakin aurinkoisella säällä.
      Attached Files

      Comment


        Illat ja yöt alkavat olla pimeitä, ja auringonlaskun jälkeen pimeys tulee aika nopeasti. Viime uistelureissulla olikin jo aika hankala rantautua ku ei meinannu mitään nähdä. Tälle viikolle suunnitteilla yks läpi yön kestävä uistelureissu, joten jotain valoa on pakko asennella. Yleisvaloksi sisään laitoin bilsun 2,4W metrisen led-nauhan. Yllättävän kirkas oli, jopa vähä liiankin, mutta toisaalta näkee sit tehä solmuja, irrotella kaloja, selvitellä siimasotkuja, syödä eväitä jne. Hyvä puoli oli, et tuossa katon takareunassa oli semmonen syvennys ja huullos jonka pohjalle liimasin nauhan, joten ei häikäise silmiä mitenkään.


        Tänään sain viimein kaikki piuhat vedeltyä ja kytkettyä valmiiksi. Valonheittimiksi tuli pari pientä ledivaloa, niissä on 5kpl XML T6 ledejä, joten teoreettinen teho kait sit olis 50W per valo, mutta tuskin on draiverit optimoitu niin hyvin et maksimiteholla pohottavat. Melko kirkkaat kuitenki ovat, joten eiköhän noilla pärjää jo ihan hyvin. Muutamat kuvat otin pimeässä tallissa valot päällä.
        Attached Files

        Comment


          Nostellaan pitkästä aikaa tätäkin säiettä kun nyt toinen kausi veneelle alkaa uhkaavasti lähestymään. Viime vuosi meni veneen osalta toteen kyllä kaikin puolin, oli ahkerassa käytössä. Pikku päivityksiä tuli pitkin kautta ja lisää on tulossa tällekin kaudelle mm. akkuihin ja latauspuoleen. Mutta niistä voin laittaa myöhemmin vähä kattavammin juttua.

          Tuli tuos kasattua pikku video tuubiin kaikesta sekalaisesta luuriin kertyneestä mediasta. Jotain päivityksiä on mukana mutta enimmäkseen vaan pikku fiilistelyä ja kalajuttuja mitä ny on linssiin sattunu tarttumaan.

          Part 3: https://youtu.be/uaUaLdqNmnM

          Comment


            Tämä vene tuli nyt talvella myytyä. Pelkkänä runkona meni ilman tekniikkaa ja konetta. Vaikutti kyllä menevän ihan hyvään kotiin. Ihan pätevä vene oli, mutta heitto ja jigauskärpäsen iskettyä sekä live-täsmäilyyn innostuttua alkoi tuo kate häiritsemään sen verran paljon, että uusi avo/pulpettiveneprojekti piti saada, ja semmonen löytyikin tuossa joku aika takaperin.

            Jos porukoita kiinnostaa, niin voisin tännekin tehdä projektikertomusta uudesta tulokkaasta..?

            Tuossa sneakpreview: https://youtu.be/JYr8mj2CwCc

            Comment


              Niille joita venejutut kiinnostaa, niin tuohon edelliseen viestiin liittyen, niin "uusi" vene oli koko kauden käytössä ja erittäin tyytyväinen olen ollut siihen. Nyt on hyvin avotilaa, vene kestää keliä ja on hyväkäytöksinen hieman kovemmassakin vauhdissa. On oltu avomerellä uistelemassa lohta, järvillä jigailtu kuhaa, saaristossa oltu ahvenen perässä ja loppusyksystä suurhaukea etsimässä.

              Projektisäie veneen rakentelusta löytyy kalastus.com foorumilta: https://kalastus.com/keskustelu/viri...n-kalastukseen

              Tuossa youtuubin videosarja projektista:

              Ep 1. https://youtu.be/BUPwLLYmqjw
              Ep 2. https://youtu.be/PQsiuPE2zPw
              Ep 3. https://youtu.be/Ll58ASRbFlU

              Comment

              Working...
              X