Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Tänään olikin vähän vaihtelevampi työmatka 7-tiellä. Eka Haminan päädyssä motarin alussa vanha corolla tien sivussa kumipuhki. (tuossa ei sinänsä mitään ihmeellistä). Sitten motarilla kotkan puolella kaistojen välissä uudehko micra poliisin nauhojen kera "parkissa". Olisikohan katon kautta käynyt tai jotakin, oli sen näköinen. Ja viimeisimpänä ja parhaana: ramppi ennen karhulan kanjonia haminan suunnasta tullessa,(se mistä pääsee hurukselantielle), siinä rampin alussa oli auto keula tulosuuntaan parkissa. Lähemmäs päästyäni en enää ihmetellyt. Autohan oli pitkillä kilvillä ja kuski tyynesti puhui puhelimeen :).

    En sitten tiedä onko kuski tehnyt siinä u-käännöksen vaiko tullut hurukselantieltä rampin alas ja tajunnut että eihän sen näin pitänyt mennä, mutta kyllä se vähän yllätti kun tuli kiihdytyskaistalla auton valot vastaan.
    Viimeksi muokannut 8866; 10.3.2009, 09:14. Perustelu: Lisätty välilyöntejä.

    Comment


    • Sunnuntaina kävin Lappeenrannassa ja pitää ihan todeta, että sielläpäin liikkuvat pitkäkilpisten kuskit ovat kait huonompaa ainesta kuin täällä Joensuun tienoilla liikkuvat. Täällä eivät tee liikenteessä aivan niin yllättäviä liikkeitä kuin mitä muutaman näki etelämmässä.

      Comment


        Vaalimaalla kannattaa kanssa olla vasen jalka jarrulla, jos ei halua ketään tappaa /-ttaa.
        Jos siellä on pakko ajaa, niin vähintään kurveissa laskee sitte alkuvauhdin siihen malliin, että ihan oikeasti saa auton pysähtymään "näkyvällä tien osuudella".

        Comment


        • Teillä liikkuu oikeasti ihan hyviäkin ihmisiä:

          Oltiin tulossa Matti Geen kanssa ohitustietä, kun yhtäkkiä puhelin soi. Pienen selvittelyn jälkeen selvis, että meidän perässä ajanut Toyo kuski oli rek.nron perusteella selvittänyt Geen puhelinnumeron ja soitti ystävällisesti ilmoittaakseen että repsikan puolen takarenkaassa on jonninverran heittoa, että kannattais tarkistella!

          jos tällaisia ihmisiä olis enemmän liikenteessä, meillä kaikilla olis mukavampaa.. =)

          vanteessa ON tosiaan "vähän" heittoa, kun ei toi Gee oikeesti ajaa osaa ;) (rotvalli)


          ps. käykääpä katsomassa youtube linkki pirkanmaan jääratatopicin lopusta.. =)
          Viimeksi muokannut Kemizti; 14.3.2009, 16:33. Perustelu: edittiä ps.

          Comment


          • Aamulla ennen kahdeksaa seurasin valoissa, kun Joensuun rautatieaseman viereisellä bussipysäkillä lähiliikenteen auto vilkutti liittyäkseen pysäkiltä liikenteeseen. Itäsillalta tunki katkeamaton autojono bussin editse, eikä kukaan henkilöautoista halunnut antaa tietä bussille ja tämän oli pakko odottaa jonon ohitusta. Hieman röyhkeämpi bussikuski olisi tuupannut jonoon, mutta tämä oli vissiin sen verran fiksu kaveri, että tajusi bussia väistävien järjen jättiläisten tunkevan aamuruuhkassa vaikka vastaantulevan kaistalle, että pääsee menemään itse ensin.
            Miten se on niin vaikea joustaa ja noudattaa liikennesääntöjä?

            Aamulenkillä hilpeyttä herätti oranssiin huomioliiveihin ja -housuihin pukeutunut työmatkapyöräilijä, jonka suupielessä röyhysi piippu -)

            Comment


              Aamulenkillä hilpeyttä herätti oranssiin huomioliiveihin ja -housuihin pukeutunut työmatkapyöräilijä, jonka suupielessä röyhysi piippu -)
              Joo, täällä periferiassa tuntuu riittävän ns. originellia väkeä - tai sitten ne erottuu paremmin, kun on ihmisiä harvemmassa. :)

              Comment


                Helsingissä dösäkuskit sentään vetävät surutta eteen, jos joku ei tajua antaa tilaa. Rutisee sitten, jos ei henkilöauto anna tietä. En välttämättä lähde moittimaan moista tyyliä, kun vaihtoehto on tuo Jarin mainitsema tilanne Joensuussa.

                Comment


                  Tuossa hetki sitten joku vatipää junnu veteli sujuvasti toista sataa Corradolla taajamassa autoja pujotellen. Seuraavista liikennevaloista taas normaaliajoa. Saunan takana on vielä tilaa....

                  Comment


                  • Näinpä tänään aamusta tuon pöllityn mitsu evo 9 joka löyty kotopuolesta saarijärveltä. Oikein poliisi saattueessa ajeli :p

                    http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suo...n%C3%A4/388604

                    Comment


                    • Tänään näin kevään ensimmäisen moottoripyörän liikenteessä täällä pohjosessa, oisko ollu Suzuki-merkkinen tuommonen kyykkypyörä (vai mikä se oli). Päästeli Oulusta Raaheen päin valtatie-8:lla. Saatto olla viileänpuoleiset kyydit :)

                      Comment


                      • Tänään tuli vastaan "pimee taksi"...Otaniemessä. Se oli musta 300 sarjan bemari 90-luvulta ja iso keltanen kyltti katolla "PIMEE TAXI". Kyllä hymyilytti. Tällästä se on täällä teekkarikylässä =)

                        Comment


                          Joku vissiin ~13v poika on pidemmän aikaan pelannut froggeria tässä lähellä liikennevaloissa. Tänään taas näin miten peliä pelataan:

                          Tullaan koulusta reppu selässä ilman kypärää pyörällä pyörätietä. Kun vastaan tulee liikennevaloristeys, jossa pyörätie lähtee alaspäin kohti alitunnelia, käännetäänkin stongasta autotien reunaan. Sitten poljetaan vastavirtaan katukivetyksen vieressä ajolinjalla kohti valoja, ei välitetä yllättyneistä viimetingassa koukkailevista autoista. Siitä sitten sopivalla hetkellä työnnytään heikolla polkaisulla kahden kaistan yli keskisarakkeen eteen piiloon, josta haparoiden taas jatketaan tuurilla eteenpäin. Valojen värillä tai automäärällä ei ole merkitystä.

                          Kohta napsahtaa evoluutio kohdilleen. Se kyseinen poika näyttää kyllä hieman siltä, ettei hissi välttämättä ole koskaan noussut aivan ylös asti. Hymy on sitä luokkaa, että muutama bitti mennyt jo kohdussa nurin päin.

                          Ei muuta, mutta väistämättömän evoluution korjauksen jälkeen varmaan suljetaan puomilla koko risteys joka suunnasta, jotteivat vastuuttomat autolla kaahaavat enää aja koululaisten yli.


                          On muuten kevään kevyt loska pyörätiellä ajanut turhankin monta yllättäen jopa aikuisikään asti ehtineitä polkijoita kokeilemaan kannattaako laittaa perjantaina lotto vetämään. Sitä luokkaa on sillä pyörällä sompailu keskellä autoteitä, kun pyörätiellä on niin "turvatonta ajaa loskassa".

                          Comment


                          • Bongattu torstaina Fiatin perä motarin kiihdytyskaistan päähän pysähtyneenä... *edeltävä tilanne* Edellä ajava Fiat näyttää kuuluvan categoriaan 60km/h motarille liittyvät, joten jätän enemmän väliä siihen ja tarkkailen itse rakoa moottoritielle nostaen omaa nopeutta lähemmäs satasta. Motarilla oli neljän aikoihin normi ruuhkaliikenne joten rakoja tietty normia vähemmän. Vierestäni lipuu sininen paku juuri, kun ajattelen vaihtaa kaistaa itse moottoritielle. Pikainen vilkaisu eteen aiheuttaa suun aukeamisen ja jarrupolkimen painautumisen vaistomaisesti konehuoneen puolelle. Edelle 60km/h ajanut Fiat-kuski ei (yllättäen) löytänyt rakoa ~100km/h kulkevan moottoritieliikenteen sekaan ja löi liinat kiinni kiihdytyskaistan päähän. Jarrutus kerkesi tiputtaa vauhdin ~60-70km/h, jonka jälkeen väistö vasemmalle metrin päästä Fiatin perästä. Ei ole peräänajo eläissään ollut noin lähellä! Mikä ihme saa ihmiset luulemaan, että on turvallista liittyä huomattavasti alhaisemmista nopeuksista vilkaasti liikennöidylle väylälle... ei voi käsittää.

                            Comment


                              Kun vastaan tulee liikennevaloristeys, jossa pyörätie lähtee alaspäin kohti alitunnelia, käännetäänkin stongasta autotien reunaan.
                              Niin huono kunto ettei jaksa nousta tunnelista takaisin ylös?

                              Comment


                              • Eilen tuli vastaan hki-lahti moottoritiellä Hummer H2 limusiini versio oli aika näyttävä kulkupeli ja tulipa helsingissä nähtyä jo pari moottoripyörää liikenteessä..

                                Comment


                                  Tänään kun tuota lunta vähän pyryttelee, niin tuli huomattua metka ilmiö liikenteessä. Vantaan tienoilla pyrytti tuossa ennen kahta oikein reilusti, mutta aika kapealla suikaleella. Helsingistä kun lähdin, niin tovi piti miettiä, miksi täysin "kesäkelillä" auringonpaisteessa vastaantulevilla autoilla oli kaikilla rekkarit muurautuneet umpeen.

                                  Ovelasti kyllä lumi tarttunut kaikkien etukilpeen. Muuten autot ihan sulia, mutta rekkarista ei nähnyt kenelläkään mitään. Korkeintaan muutamassa lisäksi maski luminen.

                                  Comment


                                  • Moottoripyöriä näkyy kyllä jo jonkun verran. Eilen tosin yksi Ninja oli tyylikkäästi heittänyt lipat Kouvolassa. Muuten sulat tiet, mutta sillan alla oli kunnon jäät. Ja niin liukui sininen Kawasaki pitkin asfalttia...

                                    Comment


                                    • Forssan keskustassa sunnuntaina pyörähtäessäni näin A4 farmarin jonka luukkuun oli lätkitty vaikka minkä näköisiä jälkiasennus tarroja ja lätkiä esimerkkeinä S tarra jonka perässä Q4 ja V6. Ei ollut jotenkaan enään kovin kliinin näköinen.

                                      Comment


                                      • Pari yritteliästä kuljettajaa piti eilettäin Audi-kuskien "mainetta" yllä. Ensin tuossa Laukaantien 4-kaistaisella osuudella joku amistuunattu A4 (pakoputken ulostulot molemmin puolin autoa ja takaluukussa 1.8 :-D) tuuppasi väliin johon ei oikeasti olisi sopinut vain jäädäkseen 200 m jälkeen vasemmalle kääntyvien jonoon kauas taakse. Pitkällä matkalla ei ollut kuin se kolmen auton rypäs jonka sekaan kiilasi aika vauhdilla. No käytti kyllä vilkkua, mitä tosin ei nähnyt ennenkuin auto oli jo edessäni.

                                        Ja sitten Vihtasillassa (mukava mutkapätkä) tulee joku punainen rinkulakeula _minun_ kaistallani vastaan. Eikä ollut edes ohitustilanne.

                                        Haluaisin ajatella että eivät olleet palstalaisia vaan kenties jotain työsuhde-Audeilijoita...

                                        Comment


                                        • N. 20cm on tullu lunta jo ja lisää tulee.
                                          Muurlan mäessä olikin rekkaa sikin sokin, siitä ohi päässy.
                                          Käännyin takaisin ja poimin kaikki tutut koululaiset kyytiin.

                                          Salossa Meriniityssä Kiitolinjan kuormuri kääntyi risteyksestä. Liukkaus yllätti kuitenkin sen verran, että meni kylki edellä valotolppaan nojaamaan.

                                          Olis todellinen q-keli, meinannu millään päästä risteyksistä liikkeelle.

                                          Comment


                                          • Olis todellinen q-keli, meinannu millään päästä risteyksistä liikkeelle.
                                            Joo aika puuroa oli.. Emäntäkin kävi Hondalla penkassa.. Ihmettelin kun ei ottanut nelkkua, kun lähti aamulla kuitenkin ennen kuin itse nousin. Taitaa olla hyvin koulutettu.. ;)

                                            Comment


                                            • Alkoi oikein naurattamaan tuo keli kun kävin kaupungilla.
                                              Liikenneympyröistä vedetään suoraan jalkakäytävälle, samaten risteyksistä, kun ei vaan käänny.
                                              Liikennevaloissa ja risteyksissä ollaan ajauduttu niin pitkälle, että risteävää tietä ajava vie melkein puskurin mennessään ja taakse pysähdystä yrittävä joutuu vetämään viereen/jalkakäytävälle tai missä tilaa nyt onkaan.

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja Pertti K
                                                Haluaisin ajatella että eivät olleet palstalaisia vaan kenties jotain työsuhde-Audeilijoita...
                                                Vähän samoista syistä meidän rouva uhkasi vaihtaa autonsa johonkin muuhn merkkiin. Audi-kuskit on kuulemma osoittaneet kovasti merkkejä urean karkaamisesta jakaukseen. Eivätkä ole kuulemma olleet läheskään aina mitään teinejä.

                                                Vähän väliä se muuten noituu, että 'taas oli joku haastamassa valoissa'. Onkohan se se orkkis-siipi siinä B4:n takaluukussa sen 2.0E-teksitin päällä kun provosoi? =)
                                                Pitänee vaihtaa siihen omasta tuo TDI-merkki, josko se saisi olla rauhassa..

                                                Comment


                                                • Meillä perheessä on lanseerattu käsite "Audi-kortti", jota joutuu joskus käyttämään. Yleensä vanha Hiace, kakkoskoppainen Octavia tai uudemmanmallinen Jetta on kortin kohteena.

                                                  Yleensä jonoissa Helsingissä saa tilaa kun laittaa ajoissa vilkun päälle, mutta em. merkkisten ohjaamoissa tuntuu olevan eniten näitä hattupäitä joiden on pakko sitten vaikka väkisin vetää se väli umpeen. Audi-kortti on tässä tapauksessa siis se täydelliseen yllätykseen perustuva kaistanvaihto puoliväkisin, ennenkuin hattupää ehti reagoida painamalla kaasua.

                                                  Comment


                                                  • En itse ollut liikkeellä millään edellämainituista, vaan Rover 75:llä. Täytyy kyllä sanoa että kyseinen kaistanvaihto täytti tuon Audi-kortin määritelmän täydellisesti. Vähän niinkuin vanhalla diesel-Mesellä onnistunut ohitus perustuu aina yllätykseen.

                                                    Vielä enemmän OT:ksi menee: tuli nimittäin mieleen kun (olikossenyt) uudessa Opelissa lanseerattiin vilkku, joka vilkauttaa aina vähintään 3 kertaa kun viikseä heilauttaa. Jossain lehtijutussa todettiin, että ko. auto pelasi itsensä ulos taxi-markkinoilta, moinen toimintahan antaa kuljettajasta epäammattimaisen kuvan :-D

                                                    Comment


                                                    • Eilen olin kotia töistä tulossa ja edessä oleva vaihtoi viereiselle kaistalle vasemmalle, ilmeisesti pari edessä ajavaa mopopoikaa oli liikaa tällä kuskille. Eipä aikaakaan kun hetken päästä kiilaa kaasun kanssa suoraan näiden poikien edestä kaistan yli oikealle kääntyvälle levikekaistalla. Sen verran meni jakajan ja itseni edestä, että valkoisen viivan tuo kuski ylitti ja hiekoite pöly pöllysi. Itse olin myös menossa tuolle kääntyvälle kaistalle.
                                                      Jyväskyläläiset tietävät tuon keskustan Skandicin liikenne härdellin..

                                                      Comment


                                                        Eilen oli joku valopää liikkeellä vanhemmalla viininpunaisella Sitikan (olisko ollut Zantia tai ZX) farkulla. Motarin päässä Kupittaan valoissa meinasi väkisin tunkea takaluukusta sisään ja ajeli valojen jälkeen jotain puolen metrin päässä mun puskurista. Kun vilautin hätävilkkuja, sain vastineeksi pitkien vilahduksen. Etäisyys ei muuttunut. Hidastin ja vilautin jarruvaloa. Pitkät jäi päälle, etäisyys ei muuttunut. Sitten sai jonkun raon viereisellä kaistalla ja meni hirmu kahvaa sinne. Muutaman auton ohi ja sitten tosi ahtaaseen rakoon takaisin vasemmalle kaistalle Caribian kohdalla. Rautatien alituksen jälkeen menikin sitten Yliopiston risteyksen valoista punaisia päin. Oli vissiin niin paljon vauhtia, ettei olisi edes saanut autoa seis. Onneksi ei ollut jalankulkijoita liikkeellä. Harmi kun en saanut bongattua rekkaria.

                                                        Comment


                                                        • Tänään taas joku valopää roikku a4 b5 koppasella mun perässä kiinni. On se jännä juttu et mitä tehokkaampi auto sitä lähempänä puskuria ajetaan. Se paska tuskin ois pysähtyny ku oisin painanu jarrua. Sama juttu on vw r32 ajelen välilä, että ihan puskuri tuntumalla mennään. r32 on se viel, et se pysähtyy ku seinää ku polkasee kunnolla jarrua.

                                                          Comment


                                                            Nousisivat nyt nuo motarin talvirajoitukset jo kesänopeuksiin, että tulisi joku tolkku nopeuksiin.

                                                            Viimeviikkojen aurinko nimittäin on aiheuttanut sen, ettei oikein tiedä mitä vauhtia tuolla pitää ajaa. Jos laitan cruiseen sen karvan päälle 110 eli todellistä jotain karvan päälle 105, niin ohituskaistalla on vähän väliä joku perseessä koukkimassa hermo täysin loppu. Sitten vedetään vielä mielenosoituksena mahdollisimman edestä takaisin omalla kaistalle ohituksen jälkeen.

                                                            Nuo on ilmestyneet ihan vasta nyt viimeviikoilla. Tätä ennen koko talven meno oli siedettävää. Jos joku tuli perässä kovempaa ohituskaistalla, ei heti liimauduttu perseeseen ja savu noussut kuskin päästä, kun ohi pitää päästä prkl!. 110 jos ajoi, niin sai ajaa rauhassa.

                                                            Ei siinä mitään, että joku haluaa ajaa lujempaa, mutta mikä vitun hermojen menetyksen aihe se on, että edessä on muita, jotka eivät aja 20-25km/h ylinopeutta?

                                                            Aivan kokoajan tänäänkin liimautui joku hirveää ylinopeutta perään ja ohi pitää päästää vaikka pientareelle ajamalla. Kun ei sitä itse oikein viitsi ainakaan yli 110 todellista ajaa, ettei napsahda. Tulisi ne kesänopeudet, niin pystyisi itsekin ajamaan sen ~125. 140km/h ajajia kun ei enää juuri olekaan, joten loppuu nuo perseen puskijat.

                                                            Ugh!

                                                            Comment


                                                            • ^Näinhän se vähän on. Kesällä saa ite rauhassa painella sen 125-130km/h ku ei noi ruppanat mitkä roikkuu perässä pystyy ajamaan niin kovaa ku auto täristää/niin kova meteli ohjaamossa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X