Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Siis juuri koitin kyseenalaistaa tuota niiden sijoittamista monissa kauppakeskuksissa. Eli aika monessa paikassa nuo sijaitsevat oven lähellä, mutta ei suojateiden/kävelyväylien vieressä. Eli juuri siinä paikassa, jossa autoja liikkuu eniten. Jos isossa kauppakeskuskessa ei lasten kanssa pysty kulkemaan parkkipaikalla kävelytietä pitkin, niin miten siellä kaupassa voi pärjätä? Eikös paras paikka olisi rauhallisemmassa kohdassa, josta on turvallisin kulkureitti, vaikka se ei ihan lyhin reitti oliskaan?

    Ja arvasin kyllä että nousee melkoista vastarintaa,kun hieman arvostelee yhdelle ihmisryhmälle suunnattua erityiskohtelua. En missään nimessä vähättele lapsien kanssa toimimisesta aiheutuvia haasteita. (Kyllä sitä joskus tulee kummipojan kanssa puuhailtua, eikä se aina helpointa ole) Koittakaa kuitenkin muistaa että te vanhemmat ette ole ainoita joiden elämäässä on välillä hieman haasteita.

    Itsellä aikaiseemmin aktiivisesti urheillessa oli polvi usein pelien jälkeen todella huonossa kunnossa. Käytännössä tuo tarkoitti sitä, ettei polvi juurikaan taipunut ja jokainen askel sattui melko reippaassti. "Terveenä nuorena miehenä" en kuitenkaan kuulunut mihinkään ryhmään, joka saisi käyttää näitä "etuoikeutettujen parkkiruutuja" oven vieressä, joten siinä sitten sain klenkata parkkipaikan takanurkasta muiden kuolevaisten kanssa. Takanurkaan piti jättää siksi, että tönkön polven kassa ei myöskään tulla hirveän ahtaassa välissä autosta ulos.

    PS. En halua ottaa kantaa kenenkään kasvatukseen, mutta kyllä kouluikäiselle pitäisi pystyä jo opettamaan, että omaa ja muiden omaisuutta tulee kunnioittaa. Hienoa kuitenkin Riku että ymmärrät kiittää kauppiaita saamastasi erityiskohtelusta, etkä pidä sitä itsestäänselvyytenä!

    Comment


    • Lapsiparkkeihin liittyen, itselleni on aina ollut pieni mysteeri, että miksi koko lapsikatras pitää aina tuoda mukana sinne kauppaan? Ei nyt siis herneitä kenellekään, mutta ihan mielenkiinnosta. Yleensä kuitenkin perheeseen kuuluu kaksi aikuista, joten eikö olisi kaikkien kannalta huomattavasti helpompaa, mikäli lapset pysyisivät jossakin valvotussa tilassa, esim. kotona, sillä aikaa kun toinen aikuinen käy hakemassa ostokset kyytiin ilman jatkuvaa kaitsemista ja neljään ilmansuuntaan säntäileviin lapsiin kaupassa kompastelevien muiden ihmisten kiroilua..? Itse olen kerran vetänyt kunnon pannut kaupassa suoraan sipsihyllyyn, kun hieman myöhäisenä refleksinä yritin väistää jostain pimeästä kulmasta suoraan jalkojen alle juossutta polvenkorkuista muksua, joka olisi kyllä sinällään ollut kuvaamisen arvoinen tilanne :D

      Comment


      • Ei niinkään lapset kaupassa vaan niiden lapsien kasvatus. Eipä ois varmaankaan juuri ollenkaan ongelmia kaupassakaan kun vanhemmat katsoisivat lasten perään, eikä annettaisi tehä mitä vaan. Onneks kaikki ei ole tämmösiä kuitenkaan.

        Valitettavasti on vaan ihan liian paljon vanhempia jotka v*tut välittää muksuistaan ja annetaan olla ja mennä ja tehä mitä vaan missä vaan ja palkkioks vielä tikkari ostetaan.

        Comment


          Se on katsos nykyään niin, että mennään koko perheen kanssa viettämään laatuaikaa kauppaan ja kauppakeskuksiin.

          Comment


          • Joskus ne muksut "joutuu" ottaan mukaan ihan pakon edessä, ainakin jos on kyse vähän pienemmistä lapsista...

            Comment


              Jossain vaiheessa on pakko niitä sosiaalisia tilanteita opettaa lapsillekin. Välillä näkee niitä aikuisia jotka vielä 40-vuotiaana asuvat vanhempien peräkammarissa eivätkä juuri muusta tiedäkään kun ei ole koskaan tarvinnut tai saanut ovesta ulos mennä.

              Comment


                Eiköhän tuo ovien murjominen ole lähinnä kasvatuksesta kiinni. Tiedän useita tenavia jotka ovat varovaisempia autojen ovia aukoessaan kuin suurin osa kansasta. Toki näiden tenavien vanhemmat (tai toinen) ovat autoharrastajia ja muutenkin tarkkoja autoistaan. Sen ymmärrän kyllä, että turvaistuimen/kaukalon saaminen autoon on huomattavasti helpompaa noissa tenavaruuduissa, mutta jos pelkää että nuo hiukan vanhemmat tenavat kolhivat muita autoja ovilla, niin on mahdollisesti peiliin katsomisen paikka.

                Ja asiaan liittyen, millä perusteella noita vähäpäästöisten ruutuja saa käyttää? Missään kun ei ole sitä ns. rajaa, että mikä on vähäpäästöinen. Riittääkö, että autosta löytyy katit? Pienenä kevennyksenä liite :P
                Attached Files

                Comment


                  Mua niin jäytää kun ei ole noita "vähäpäästöisille" varattuja ruutuja missään täälläpäin.

                  Comment


                    Jos olis aikaa, menis jonkun lapsettoman lapsiparkkiin ajaneen auton eteen seisomaan kun se on lähdössä. Jos ihmettelee, niin sanoo, että vahdin tässä liikennettä, että sun lapset pääsee turvallisesti kyytiin. Mutta ei tuosta apua liene, ainakaan vaivan vertaa.

                    Turun Länsikeskuksen cittarissa ainakin on kaikkia ruutuja levennetty. Hyvin tehty kun ne vanhat oli aika ahtaat ja kovin usein joku ajoi keskelle kahta ruutua.

                    Ja meillä ainakin on parempi ottaa 4- ja 6-vee mukaan eikä jättää kotiin. Vaimo kun on töissä yleensä seiskaan ja sitä ennen tars jotain olla tarjolla. Toki jos hakee viikon sapuskat kerralla niin pärjää, mutta jos tuoreeltaan haluaa, vaikkapa kalaa.

                    Aihe näyttää selvästi kiinnostavan!

                    Comment


                      Mikko, tervetuloa isolle kirkolle. Noita kun löytyy useemmasta paikasta täältä :) Ja kertaakaan en ole nähnyt missään mainintaa, että mitkä lasketaan vähäpäästöisiksi.

                      Comment


                        Eikös se lue rekisteriotteessa, jos on. ;)

                        Comment


                          En oo koskaan niin tarkkaan lukenut moista paperia :D

                          Comment


                            Täällä lukee ainakin yhdessä hallissa missä just kävin co <120g/km ja ruudut maalattu kokonaan vihreiksi.
                            Viimeksi muokannut Edi; 19.2.2015, 11:53.

                            Comment


                            • Eikö mieluummin semmoisen aikuisen ihmisen kannata pysyä kotona, joka ei osaa yhteisiä sääntöjä noudattaa? Ei kai siinä perheparkissa sen kummempaa oo kuin että pysyy ne toisen auton ovet paremmin ehjänä. Ja ihan totesin sen q3:sen lapsettomuuden sillä että siinä oli kaksi aikuista siinä autossa. Ajeli siihen sitten toinekin auto missä ei lapsia ollut mukana. Joku voi siitäkin hermostua jos hänen auton ovea vähän toisen auton ovi sattuu kolhaisemaan. Suomessa ne nuo autot tuppaa olemaan sellaisia pyhiä lehmiä.

                              Comment


                                Minkä takia näistä parkkiruuduista ei voi tehdä vähän leveämpiä, kun tosiaan autot ei enää ole metrin levyisiä..

                                Itse en kyllä ilkiä pistää "kenenkään" ruutuun vaan vien suosiolla sinne parkkipaikan väljemmälle alueelle ja mielellään vielä niin, että toinen kylki on turvassa. Pitäkää vaan hulluna, mutta itse tykkään suorapeltisestä autosta enkä pelkää pientä kävelyä. Toki on meillä myös sellainen perus 90-luvun auto jolla ei ole niin väliä ja jolla on rentouttavaa käydä asioilla. Sen kun voi tyrkätä vaikka 50cm päähän toisesta autosta ;)

                                Comment


                                • Tottakai ne muksut on pakko ottaa mukaan joskus ja hyvä vaan, siitähän ne oppii. Niinkun aiemmin sanoin niin sillon ku ne muksut on mukana niin eikös niitä pitäisi sillon myös vahtia ja opastaa / komentaa tarvittaessa?!

                                  Kyllä täällä Kuopionkin kaupoissa on nähty monen moista viipottaa, monet kerrat on työnnetty kärri nilkoille ku riehutaan vailla huolta huomisesta, ruokakauppa ei vaan ole sitä varten.

                                  Omalla muksulle oon opettanu että auton ovet avataan niin että se ei osu muihin autoihin ympärillä, eikä niitä paiskota muutenkaan.

                                  Comment


                                    Niitä paikkoja jos leventää niin loppupelissä koko parkkikselle mahtuu vähemmän autoja. Eiköhän noi yleensä pitäis olla 250cm leveitä paikkoja ja jos on kovin ahne paikkojen kanssa niin vähän kaventamalla saa ylimääräisen paikan tontille. :)

                                    Reunakiviä kun laittaa niin näitten kanssa tulee puljailtua, aina se menee siihen kaventamiseen. Paikkoja on oltava ainakin sen mitä kuvissa.

                                    Comment


                                      Ootko koskaan nähny marketin parkkialuetta täpötäynnä?

                                      Comment


                                        Alkuperäinen kirjoittaja GaIIe Näytä viesti
                                        Ootko koskaan nähny marketin parkkialuetta täpötäynnä?
                                        Tampereella kalevan prisman parkkis ennen joulua tai jotain muuta juhlapyhää

                                        Comment


                                          No tuohon aikaan on kaikki paikat täynnä muutenkin. Siinä ei muutamalla kymmenellä parkkipaikalla ole merkitystä. Jos siis ovat ilmaisia. Jos parkkipaikalla rahastetaan niin sittenhän se asiakkaan parhaan ajatteleminen on jo lähtökohtaisesti eriarvoista.

                                          Comment


                                          • Pakko kommentoida tuohon lapsiparkkiasiaan.

                                            Miksi käyn lasten kanssa kaupassa? Se on vaan pakko ottaa ne kersat mukaan kun ei niitä alle kouluikäisiä voi keskenään kotiakaan jättää. Ja jos olisi sallittua ottaa lapset kauppaan mukaan vasta sitten kun he osaavat varoa liikennettä niin milläs ne syötät ja vaatetat monta vuotta kun kauppaan ei pääse...

                                            Itse yritän opettaa pikkutermiitit varomaan muiden autojen kolhimista ja koskemista + muutenkin käyttäytymään ihmisiksi.

                                            Comment


                                            • Miks ne muksut pitäis kotia jättää? Kai se nyt on kaikille itsestäänselvää, että lapset saa käydä kaupassa vanhempien mukana ja samalla oppivat tätä elämää.

                                              Onhan noita vauhdilla meneviä vesseleitä jonkunkerran tuolla kaupoissa nähny, mutta ei ne ainakaan minua ole häirinneet, vaikka kuinka parkuisivat uutta leikkiautoa, tai nameja karkkihyllystä.

                                              Suvaitsevuutta kaikkeen ja sillä hyvä.

                                              Niin, mullahan ei muksuja ole, mitä nuo juniorit joskus mukana. ( ja tietysti sotilaassisessa kurissa;)))))).

                                              Comment


                                              • Aamusella ajelin ihan normaalisti työmaata kohti ja pikkaisen ennen ramppia siirryin ohituskaistalta oikealle kaistalle. Katsoin ihan varta vasten, etten kiilaa oikealla olevan auton eteen ja jätän tuntuvan hajuraon. No, eikös sieltä kuitenkin tullut pitkiävaloja niin perusteellisesti ja tämä sankari löi hätävilkut päälle.

                                                Tuossa kohtaan ajattelin, että tämä kaveri haluaa ilmiselvästi vaihtaa sanasen tai toisen joten himmailin vauhita sen verran, että ymmärsi, että vaihdetaan ne sanaset sitten tai jopa toisetkin..

                                                Siirryttiin motarilta pois ja ensimmäiselle pysäkille pysähdyttiin. Nousin autosta pois ja kysyin, että miten kovin väärin olin kaistanvaihdon hänen mielestään tehnyt, että olin ansainnut tuollaisen valoshown.

                                                Tässä kohtaa kaverin selitykset rupesivat hiukan ontumaan, että niin kova vesisuihku tuli, ettei hän nähnyt yhtään eteenpäin eikä valoja ym. mitä hoonolla suomenkielellä selitti. Tähän tietysti tokaisin, että turvaväli oli vähintäänkin riittävä, koska vartavasten sen katson, kun tuohon oli mahdollisuus, koska eutot eivät olleet pakkautuneet normaaliin tyyliin 1m turvavälillä ja näillä keleillä on liki sula mahdottomuus välttyä edellä ajavan vesisuihkulta.

                                                No, eipä siinä mitään, kaveri pahoitteli valoshowta ja minä toivottelin hyvät pivänjatkot ja jatkoin matkaa. Katselin taustapeilistä niin kaveri haki takakompsusta sen tuulilasin pesijän mitä huoltokoilla näkee ja rupesi putsailemaan autoaan. :) Ehkä olisi syytä pysyä kotona jos ei kestä, että auto kastuu.

                                                Tulipa pitkä tarina, mutta näin perus rauhallisena kaverina (liikenteessä) oli pakko pysähtyä ja kysyä mitä tein väärin. :)
                                                Viimeksi muokannut Sammakko; 20.2.2015, 07:59.

                                                Comment


                                                • Äsken aamulla ajelin Turun moottoritietä Helsinkiin päin noin 110kmh mittarin mukaan vakkarilla. Vähän ennen kehä3:n liittymää vasemmalta tulee uudehko pajero reilua ylinopeutta ja kiilaa ihan suoraan eteen, painaa jarrua ja tiputtaa nopeuden alle satasen. Vaihdoin samantien kaistaa ja ohitin hänet samalla nopeudella mikä vakkarissa valmiiksi jo oli. Hän ei edes noussut kehä3:n rampista vaan jatkoi Helsinkiin päin jurnuttaen sitä alle satasta. Mikäköhän tässä oli taas motiivi. Aiheuttaa tahalleen mielipahaa vai mitä ihmettä? Tiellä ei sillä hetkellä ollut liikennettä lähes ollenkaan.

                                                  Comment


                                                  • Alkuperäinen kirjoittaja RistoEe Näytä viesti
                                                    Mikko, tervetuloa isolle kirkolle. Noita kun löytyy useemmasta paikasta täältä :) Ja kertaakaan en ole nähnyt missään mainintaa, että mitkä lasketaan vähäpäästöisiksi.
                                                    Eiks kaik autot oo siin ruudussa ollessaan vähäpäästöisiä? 0g/km suunnilleen :-)

                                                    Comment


                                                    • Osonerssille: ei se pajero turhaan tarkoita runkkaria :-D

                                                      Comment


                                                      • RS 3, saksalaisissa kilvissä, hapetti hieman lähtiessään lauttasaarentien apteekilta länsiväylälle kotva sitten. Pirun hieno saundi jota hämmästelin ilokseni pussipysäkillä stondaten. Käsitin ettei olis ollu vakioputkisto.

                                                        Comment


                                                          Saamari ettei ollut kamera mukana tänään: länsiväylällä joku valopää Smartilla veti sellaista showta että olis ollut ihan iltapäivälehti-matskua. Roikkui vasemmalla jonossa Passatin persiissä kiinni, vilkkua vähän väliä vasemmalle,sitten kaistanvaihto oikeaan kaistaan, sieltä kiihdytyskaistan loppupään kautta oikealta ohi oikeata kaistaa ajavan ohi, kaistanvaihto passatin keulaa viistäen vasemmalle, passatti sitten metrin turvavälillä seuraavaan liittymään jossa Smart suoraan vasemmalta liittymään. Teki jo mieli ottaa popkornit esille kun odottelin millaista jälkeä tulee kun Smart ja passat kolauttavat vaikka kulmat yhteen kaistanvaihdon yhteydessä

                                                          Comment


                                                          • Tänää ennen linnatuulta kohti Mansester, wanhempi primeera ajeli gpsin mukaan 110kmh vasenta kaistaa, ei antanut kenellekkään latua.

                                                            Itteeni ei sinällää haitannu, mut ideana alkoi vituttamaan ja varmaan saattoi niitä rikollisia vituttaa ketkä ajeli kilometrejä perässä pitkiä vilkutellen räikkä pohjassa.

                                                            Comment


                                                            • Eilen valkoinen paku vetäisi vasemmalta eteen tasa-arvoisessa. Oli liukasta ja tossa firman autossa jarrutustehosta häviää 95% kiitos aabeeässän. Annoin torvea ja toivoin, ettei kopsahda. Tää pakusankari välittömästi vittuuntu ja veti pakin päälle. Sain väistettyä onneksi. Ajoin sen perässä jonkin matkaa ja katselin epävarmaa ajoa. Kiihdytystä ja jarrutusta vuoronperään. Pakko oli soittaa poliisit perään, kun ajosuorite oli niin humalaisen epävarmaa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X