Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Tuossa 21.40 vähän ennen ideaparkia tampereen suuntaan, täysperä tulessa. "linkkivaunu" mikälie kärryn kääntyvä etuteli roihusi aika ilosesti. Vetäjä oli saatu irti ja ilmeisesti myös kärry, joko irronnut tai irroitettu. Apujoukkoja oli pysähtynyt jo riittävästi ja siviili ohjasi liikennettä. 5min eteentäin eka paloauto vastaan.

    Joulu kyllä sekoittaa ihmisten päät liikenteessä... Huah mitä toimintaa taas hml tiiriössä.
    Ihankuin osa ei tietäisi yhtään minne on menossa. Käsittämätöntä poukkoilua ja arpomista.
    Meinasin yhden tuuninki golfin perään täräyttää, kun ajoi edelläni ja siirtyi erkanemiskaistalle... Ilman vilkkua tietenkin. Ja samantien liinat kiinni ja käännös gigantin pihaan... (Siis gigantin pihaan käännytään heri erkanemiskaistan alusta... Käsittämätön risteys) Taas ilman vilkkua. Olin siis jatkamassa suoraan erkanemiskaistaa citymarketille.

    Comment


    • Eilen illalla ihan kohtuullinen määrä "pitkäksi vetäneitä" autoja työmatkalla välillä Sipoo - Espoo. Vienosta plussakelistä huolimatta tiet sen verran peilijäässä, että esp rutisteli ja välkytti valoa jotakuinkin joka kurvissa lukuunottamatta suolattuja pätkiä. Kai ne q-kelit sitten tulivat lumen puutteesta huolimattakin?

      Comment


        Savonlinnassa uudella ohitustiellä oli joku onnellinen saanut ajettua opkk:n edustusauton kaiteen yli vieressä olleen junaradan puolelle ihan huolella. Tie ei ainakaan minusta tuntunut liukkaalta, joten hieman ihmetytti että miten se oli oikein sinne saatu... Juvan Shellillä puolestaan tuli bongattua ensimmäistä kertaa livenä harmaa b5 RS4 livenä. Jengitunnuksia en pimeässä ainakaan huomannut. Rek num:JGX-xxx, liekkö joku foorumilainen? Aiheutti jokatapauksessa vahvan omistamisenhalun.

        Comment


          Käyttäjänimi mickey86 ajelee tuolla RiSalla.

          Comment


          • Joulupukin. Oli lonkkavolvolla liikenteessä.

            Comment


              On taas ilmeisesti Vennäänmaalla lomakausi alkamassa, tuli havaittua Lappeenrannan lenkillä tänään. Koska Vladimir ja Pjotr ovat huomanneet, ettei Suomessa voi ajaa juovuksissa siten, että sujautetaan poliisille viisikymppinen, laitetaankin Olga tai Irina rattiin. Koska tämä on ainoa kerta vuodessa, kun rouvat saavat ajaa, tekee kokemuksen puute menosta aika karmeaa. Leveäkaistatiellä kuuttakymppiä keskiviivalla päivävalot päällä pimeällä, moottoritiellä vasenta kaistaa 70 km/h (kaukovaloilla :P ) jne.

              Slaavithan nyt ajavat sumuvalot päällä kesät talvet yöt päivät. Mä en jaksa ihan hirveästi stressata oikein suunnatuista sumareista, omaan vihtaansahan siinä kusevat. Eivät ne oikein ainakaan ison jakarin hyttiin häikäise. Toinen juttu on se, jos niitä on äpäröity suuntaamalla ne ylemmäs taikka xenoneeraamalla ne. Viiden miljoonan kelvinin suolikaasupurkausvalot näyttävät olevan kauden hittituote pitkäkilpisen katumaasturin sumuvaloissa. Juu en ole kovin tarkka omista kaukovaloista kun tällainen tulee vastaan.

              Comment


              • Kajaanissa musta R8 cittarin nurkilla onhan se muuten komee auto

                Comment


                  Seurasin ulko-ovella kuinka emäntä peruutti Audin vasemman takakulman tiiliseinään,komeet naarmut..itkuhan siinä meinas tulla

                  Comment


                  • Juu en ole kovin tarkka omista kaukovaloista kun tällainen tulee vastaan.
                    Olihan taas keli ajella Muden luona käymään ja vettä vihmoi ja musta asfalltti, hitto kun semmoinen pitkäkilpinen maasturi ylitehostetuilla valoilla ajaa vastaan, niin vituttaa, kun tuntee itsensä ihan sokoksi.

                    Periaatteessa en häikäise vastaantulijaa, vaikka joskus mieli tekis. Toisaalta mitä se auttaa, noille oman maansa autoilutavat omaksuneilleille, oma etu paras etu ja mitä muista väliä, kunhan on vaan tarpeeksi röyhkeä.

                    Sanon lopuksi vielä, että Vittu, vaikka näin Joulunalla se tuntuukin syntiseltä.

                    Comment


                    • Mä taisin tartuttaa tuurini. Saat joonas kaiken mun tuen! Jaxuhaleja!!:(

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja Juha| Näytä viesti
                        Jaxuhaleja!!:(
                        Ei tällä forumilla lähetetä näitä, nyt kyllä ottaa päähän!!

                        Comment


                        • Vitsihän se oli täysin.:D

                          Comment


                            Kyllä, sen mä tiän :D !

                            Comment


                            • Mua ottaa päähän tollaset kukkahattu killerit!>:)

                              Comment


                                Voi helevettiläinen. Repesin täysin noille jaxuhaleille ...

                                Comment


                                  Komppaan täysin kahta edellistä :) !

                                  Comment


                                  • Käsittämättömiä aivopieruja taas ruuhkissa. Taitaa olla liian harvoin ruuhkia täällä pikkukaupungissa (Oulussa), kun ei osata käyttäytyä niin, että liikenne sujuisi edes kohtalaisesti. Jos risteys on tukossa, niin sinne ei tarvitse enää itse työntyä sekaan, koska tällöin risteävä liikenne ei etene omalla vuorollaan. Ja kun risteävä liikenne ei etene, niin sieltä joku tunkee taas sekaan väkisin ja valojen vaihtuessa taas toisen suunnan risteävä liikenne takkuillee. Jos risteysalueet olisivat aina valojen vaihtuessa tyhjät, niin liikenne etenisi huomattavasti paremmin. Toki osasyynsä on liikennevalosuunnittelussa, jotka eivät taida ottaa huomioon ruuhkia. Jos jonoa on muutama sata metriä kääntyville ja valoissa ehtii noin viisi autoa läpi laillisesti, niin jossakin on vikaa.

                                    Kaikkein ääliöin tapaus oli Kaakkurin Citymarketin pihaliittymässä, T-risteys, jossa T-kirjaimen jalan suuntaan oli sisään- ja ulosajo. T-kirjaimen vasemmasta sakarasta tuli sujuvasti liikennettä ulospäin, mutta oikealta tuleva auto jäi seisomaan keskelle risteystä ja odottamaan omaa kääntymisvuoroaan niin, että esti sisääntulevan liikenteen lähes täysin.

                                    Comment


                                    • Onko kenenkään mielestä tässä risteyksessä jotenkin hankalasti havaittavissa tuo kolmio? Useamman kerran viikossa meinaa joku tulla täyttä vauhtia suoraan kyljestä sisään kuvan suunnasta (moottoritien rampeilta), kun itse on tulossa tuolta risteyksen vasemmalta puolelta, eli huoltoaseman parkkipaikan suunnalta. Jotenkin tuntuu, että edessä näkyvä tie mielletään vielä huoltiksen parkkipaikaksi, ja oletetaan, että "parkkikselta" tuleva väistää kaikkea muuta liikennettä, vaikka kärkikolmio seisoo nenän edessä. Vastaavaa jatkuvasti toistuvaa liikennekäyttäytymistä en ole havainnut toistaiseksi missään muualla; tässä paikassa voisi halutessaan saada auton lunariin millä tahansa viikolla. Muutama viikko sitten oli pakko itse seistä jarrun päällä ihan tosissaan, kun suola/lumiaurakuormuri jyräsi kaasu pohjassa tuosta risteyksen yli nenän edestä ilman merkkiäkään hidastamisesta. Muutaman kerran on ollut pakko vetäistä u-käännös takaisin huoltiksen pihaan tööttäilyjen jälkeen haastattelemaan kuskia. Aika hiljaista on ollut, kun on menty ihan kävellen katsomaan, että oliko siellä sitä kärkikolmiota risteyksen edessä.

                                      Eilen samassa kohtaa joku huoltoasemalta edellä lähtenyt ryömimisvauhtia etenevä riisikippo pysähtyi ja arpoi jonkin aikaa, ennen kuin päätti iloisesti lähteä ajelemaan motarille ns. vastapalloon. Soittelin poliisit noukkimaan sankarin talteen, vaikka ajaessa nyt ei saisikaan puhua puhelimessa.
                                      Viimeksi muokannut hattis; 24.12.2013, 04:37.

                                      Comment


                                      • Jotenkin tuo merkki mielestäni katoaa tuonne "taustakohinaan", eli eikös tuohon voisi laittaa vaikka tuplakokoisen kärkikolmion, niin näkyis.

                                        Comment


                                          Kiitos Juha <3, koitan selvitä :D

                                          Comment


                                          • Matti, oululaisillahan nimenomaan on se periaate, että "minähän en jää näihin punasiin vaan menen vaikka poikittain tuohon risteykseen seisomaan". Pahimmat ruuhkathan kertyy tohon Kaakkurin pohjoisesta tulevien rampin/Oulunsalosta tulevien risteykseen sekä Poikkimaantien risteykseen Äimärautiolla. Ne on ihania paikkoja ajaa ruuhka-aikana. Myöskin motari välillä Kajaanintien ramppi-Kuusamontien ramppi niin on hyvin mielenkiintoisia kohtia. Pomoni totesi mielestäni loistavasti, että oululaiset ovat kuulleet, että Etelässä vetoketjuliikenne on hyvin toimivaa. Täällä on sitten päätetty kokeilla sitä muodossa: Jarrutetaan sekä kiihdytyskaistalla, oikealla kaistalla, että keskikaistalla ihan vain siksi, että joku tulee varmasti jostakin kohta eteen. Ei tunneta tilanantamista, eikä sopivia välejä, joihin voisi helposti autolla puikahtaa. Parempi kun pysäytetään koko motari ihan vain "RUUHKAN" takia.

                                            Myöskin tuo liikennevalokäyttäytyminen ylipäätänsä kusee Oulussa ja pahasti. Sillon ku se vihreä syttyy niin kytkimen pitäisi olla jo ylhäällä, eikä vaihde vasta hakusessa että lähettiinkö tässä nyt kolmosella vai ykkösellä. Siksi noista liikennevaloista ei pääse ku ne max. 5 laillisesti. Loput kymmenen tuleekin sitten punasia päin ihan vain kostoksi ensimmäisen törttöilystä. Aivan sama jäätkö keskelle risteystä vai et. Oululaisten ajotyyli pääpiirteissään on, että "minulla ei ole kiire niin pitkään kuin joku yrittää tulla eteen". Ja auta armias, kun käännyt tai ohitat jonkun, niin siitähän se road rage vasta lähteekin.
                                            Motarilla ei myöskään saa vilkutella valoja vasemmalla kaistalla hituroivan takia. Sitten aletaan polkemaan jarrua ja hidastetaan edelleen, koska kilometrin päässä on rekka, niin ko. autoilijalla on oikeus ajaa vasenta kaistaa. Kunhan joskus saisi edes sen rekan kiinni.
                                            Myöskin klo 0800 ja 1600 aikana laput silmillä ajaminen on ihan normaalia, kun ei tiedetä kuka menee mihinkin ja minne edes itse oli menossa. Ei sillä, että itse olisin edelleenkään mitenkään mallikuski, mutta raivostuttaa tuommoinen, että ei piitata muusta liikenteestä vaan ajetaan itse liian hiljaa tai oikeasti päin helvettiä ja sitten, kun teet oman ratkaisusi ohituksen muodossa tai yrität ystävällisesti pyytää väistymään räpsäyttämällä pitkiä niin sitten kirjoitellaan yleisönosastossa ja kirotaan Esson kahvipöydässä, kun taas joku mulkku Audi-kuski törttöili takana ja ajoi liian lujaa. Opeteltaisiin pitämään huolta ensin niistä omista ajoista, ennen kuin aletaan muita haukkumaan..

                                            Nämä ja monet muut tapahtumat on ihan jokapäiväistä Oulussa, siksi passaa oikein hyvin tähän ketjuun.
                                            Viimeksi muokannut Tomppis; 24.12.2013, 09:58. Perustelu: Tekstiä

                                            Comment


                                              Viime yönä tultiin Mansesta rouvan kanssa joskus puolen yön aikaan kotiin, eihän niitä kulkijoita siihen aikaan samaan suuntaan ollut kuin 4 tai 5 autoa mutta niistäkin kaksi oli joko kännissä tai muuten vaan seilasi huomattavasti eestaas (omalla kaistallaan viivojen välissä pysyen kuitenkin, sitä olen yleensä käyttänyt raja-arvona virkavallalle ilmoittamisessa).

                                              Toinen oli joku uudehko Passatti, jälkimmäinen vanhempi 90-luvun lopun Corolla. Välillä kävi aika puuskainen tuuli ja tuollainen vanha japsi on sellainen tuulipussi että saattoi ihan senkin takia tempoilla. Urssi ei paljon heilunut.

                                              Meinasi tulla oikein tilanne kun ajoin sen Corollan perässä ja meidän takana tuli letkassa kolmas auto joka lähti sitten eräällä aukealla ohittamaan molempia edellään ajaneita. Rinnalla totesin kyseessä olevan R-sarjan Mersu. Siinä kun se kovaa kyytiä kiihdytti ohi niin noin sadan metrin päässä edessäpäin oli yhtäkkiä peuroja tiellä. Oli mahdollisuudet ihan oikeaan onnettomuuteen, mersulla oli ohittaessa arviolta 100-120km/h jo vauhtia. Pimeään aikaan, keskittyminen ohituksessa, lähivalot vielä siinä vaiheessa päällä. Tuuriakin oli matkassa ettei mitään sattunut, hyvin huomasi miten paljon enemmän sitä toiminta-aikaa on kun ajoi kahdeksaakymppiä.

                                              Comment


                                              • Joonas, kerta et tonne "Nyt ottaa päähän" topicciin oo avautunut, niin murjotetaan täällä. Tässä on oikeeta angstifiilistä!

                                                Comment


                                                  emmä kerinny vielä sinne asti..:D joooo hyvä joululaulu :) tais olla vanhalla porvoontiellä ennen söderkullaa (porvooseen päin) kolme prätkää liikkeellä tai sitten näin taustapeilistä harhoja..

                                                  Comment


                                                  • Kajaanissa vaimon mutsin naapurin =) pihassa möllöttää R8. Onhan se nätti.

                                                    Kuski oli kuulema sujahtanut puskaan sillä Hki-Kajaani välillä 80km/h:n vauhdissa. Kitkat ei kuulema pitäny rännässä ohittaessa :)
                                                    Viimeksi muokannut Kehno; 25.12.2013, 16:28.

                                                    Comment


                                                      Joku iäkkäämpi naispuoleinen kuljettaja meinasi golfilla kääntyä Järvenpäässä moottoritielle Lahden suuntaan ramppiin joka nousi moottoritieltä, eli suomeksi sanottuna väärään suuntaan. Ajelin siinä takana ja mietin itsekseni, että ethän sä nyt siitä oo kääntymässä ja samalla vilkuttelin valoja ja tööttäilin. Ilmeisesti tämän tajuttuaan onneksi kääns auton takas omalle kaistalle ja liitty moottoritielle siitä ihan oikeesta rampista.

                                                      Comment


                                                      • Töistä tullessa tuli ajeltua valkoisen Tesla Modes S:n perässä. Takapuskurissa teksti "0-100km/h 4,4s ja CO2 0g/km". Eipä ole tuollaiseen aiemmin vielä tullut livenä törmättyä. Suorituskyky kohdallaan kun ei mikään pieni auto ole kyseessä ja itseasiassa ihan tyylikkään näköinenkin.
                                                        Jonkun liikkeen esittelyauto taisi olla kun oli kyljissä tarrat, mutta en nyt muista enää mikä liike kyseessä. Ihan kuitenkin Suomen kilvissä oli.

                                                        Comment


                                                          Siitäpä vain kaupoille. :)

                                                          Comment


                                                          • No tuohan se tosiaan oli. Arvelinkin, että hinta varmaankin on jotain 6 numeroista. On muuten kuvissa ihan perseen näkönen, mutta livenä oli paljon parempi.

                                                            Comment


                                                            • Tuon nettiauton ekan kuvan perusteella olin valmis lyttäämään tuon Teslan täysin, mutta eipä yhtään paskemman näköinen lainkaan. Sopivasti "tavallisen" näköinen...

                                                              OT:na (kun oikein pilkkua viilataan) vois kysyä tuosta maininnasta "CO2 0g/km", että saisiko tuota päästötöntä sähköä ostaa myös talon lämmitykseen, kun se tavallinen tuntuu olevan niin pirun pahasta... ;)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X