Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • No kiihdyttäminen ehkä onkin, mutta tuo missä vaiheessa ei enää voi keltaisen vaihtuessa vaaratta pysäyttää on aika tulkinnanvarainen käsite.
    Aivan niin, ja kokemuksesta tiedän virkavallan auton liukkaalla takapenkillä istuttuani senkin, kumman osapuolen tulkinnalla on enemmän painoarvoa.

    Comment


    • Alkuperäinen kirjoittaja jtlukkari Näytä viesti
      Aivan niin, ja kokemuksesta tiedän virkavallan auton liukkaalla takapenkillä istuttuani senkin, kumman osapuolen tulkinnalla on enemmän painoarvoa.
      Eli toisin sanoen kyseisellä keltainen valo- keskustelulla ei ollu muuta vaikuttavaa asiaa, että kun sua vitutti virkavallan antama sakko niin että oli ilmaistava asia tänne..??

      Comment


      • Totta kai se harmittaa, ketäpä ei. Pari tuollaista sanktiota (uskoo itse ajaneensa keltaisilla läpi ja olevansa oikeassa) tosin myös opettaa.
        Olikohan tämä aihe jo valmiiksi purtu.
        Viimeksi muokannut jtlukkari; 29.11.2011, 13:30.

        Comment


        • Keltaisilla kun menee risteysalueelle, niin kaikki on vielä hyvin. Jos punikit syttyy kun olet risteysalueella, on homma kunnossa.

          jos joku alkaa himmailemaan vihreisiin, että josko vaihtuvat kohta keltaisiksi, niin palaa kyllä käpy aika huolella :D

          Comment


          • Kyllä ottaa ny päähän rekkakuskit.
            En tietenkään halua yleistää, koska olen kohdannut tavattoman monta muitakin huomioon ottavaa kuskia.

            Ajelen päivittäin työmatkalla mennen tullen soranottopaikan ohitse, joka on vissiin Lemminkäisen omistuksessa ja siellä käy tietty sen sata eri yrittäjää poimimassa kuorman itselleen.

            Kyllä sieltä vähintään sen kaksi kertaa viikossa tööttää joku sankari ihan suoraan eteen.
            Ja niin tööttäs tänäänkin niin, että sai oikein jarrun päällä seistä.

            No lensihän sieltä sitten jotain saman tien tuulilasiin oikein enemmänkin kanssa, tuloksena peukalon ja pikkurillin pään kokoiset "reiät" tuulilasissa.

            Ajoin rekasta suoran tullen ohi ja kahteen kertaan yritin vinkata pysähtymään käyttämällä vilkkua ja huitomalla käsi ulos ikkunasta, vaan ei kaveri reagoinut mitenkään.

            Eihän tuosta meikäläinen tietenkään olis muuta kostunu, kun sananharkan varmaan.
            Ja poliisillekin soitin kysyäkseni mitä tässä voi. Ei kai mitään mutta kai se pitää mennä ilmoitus tekemään.

            Jäi vaan sapettamaan se, kun ei viitsitä pysähtyä. Kai ammattiautoilija tajuaa kun käsimerkillä ja vilkulla pyydetään kahteen kertaan?
            Ja mistä äijä tiesi, ettei siellä perässä ole jotain hengenvaarallista muille autoilijoille irti tms.?

            Taisi vaan arvata, että nyt on lentäny jotain.

            On jokseenkin huonoon kuntoon menny Passatin konepelti sinä aikana kun se mulla on ollu. Hiekkateillä en ajele edes.
            Jonkun verran ottais pannuun ajella jollain 50 tonnia maksaneella autoilla noiden peräluukkuun kiinni hiekkapuhallettavaksi, kun se harmittaa nytkin jo.

            Comment


              Joo ja sitä kuormaa kun ei muka voi jättää 500Kg vajaaksi ettei olisi kukkupäällisenä yli laitojen. Monta kertaa itekin tavannut moisen ritarin. Ja ennenkuin ketään alkaa nyt mussuttamaan kujetusyrittäjän ahdingosta, kiireestä tai muusta vastaavasta niin ei. Mua ei tosiaan kiinnosta. Jos tuolla liikenteessä joku aiheuttaa omilla toimillaan mielipahaa ja välillä suoraa taloudellista harmia toisille niin eiköhän se ole vaan itsekkyydestä kiinni koska osa porukasta kuitenkin pystyy pelaamaan sääntöjen mukaan.

              Comment


              • 80km/h alue, ohituskielto ja mopoauto rullaamassa huimat 40km/h. Eikö joku vois opettaa noille kakaroille et siinä vaiheessa kun sen kopin perässä ajaa semmonen +2km letka autoja,busseja ja muutama rekka, nii voisi hetkeksi vetää vaikka bussi pysäkille ja päästää isommat ohitse.....

                Comment


                • Ja ennenkuin ketään alkaa nyt mussuttamaan kujetusyrittäjän ahdingosta, kiireestä tai muusta vastaavasta niin ei. Mua ei tosiaan kiinnosta. Jos tuolla liikenteessä joku aiheuttaa omilla toimillaan mielipahaa ja välillä suoraa taloudellista harmia toisille niin eiköhän se ole vaan itsekkyydestä kiinni koska osa porukasta kuitenkin pystyy pelaamaan sääntöjen mukaan.
                  Niin totta.

                  Kyllähän tuolta lähtee myös autoja, joista ei lennä mitään.
                  Niillä onkin asianmukaisesti pressu päällä. Tosin aika harvassa ne on.

                  Comment


                  • En tiedä miten siellä Salon suunnalla oikein toimitaan, mutta täällä itä-rajan pinnassa en ole nähnyt yhtään sora-autoa jossa kuorma olisi peitetty pressulla.

                    Enkä vähättäle tapahtunutta, tiedän tunteen miltä tuntuu kun tuulilasi hajoaa kun tulee kivi/kiviä rekasta siihen.

                    Seuraavan kerran kun näät kyseisen ajoneuvon ota siitä sen firman nimi ylös ja soita sille, yrittäjälle kysyäksesi olisiko valmis korvaamaan jotain aiheutuneista vahingoista.

                    Comment


                    • Ei tullut enää mahdollisuutta ohittaa autoa, enkä viitsinyt lähteä seuraamaankaan, joten firman nimi jäi ottamatta.
                      Oletin kaverin pysähtyvän.

                      Perävaunun rekisterinumero on ylhäällä.

                      Comment


                      • Pari päivää sitten taajama-alueella valoristeyksessä oikealta tuli bussi joka kääntyi vasemmalle eli sinne mistä olin tulossa. Odottelin punaisissa vuoroani kunnes huomasin että sehän saatana tulee päälle. Äkkiä sain arvottua pakin päälle, talla pohjaan ja peruutettua muutaman metrin ettei bussin kylki vienyt keulaa mennessään.

                        Olisin mä voinut tehdä tilaa ihan vapaaehtoisesti ei se siitä ollut kiinni, mutta on se nyt vittu jos ei voi edes hidastaa tollasessa tilanteessa vaan ilmeisesti oletetaan että kyllä ne väistää. Siinä jos olisi takana ollut auto niin olisin pamauttanut suoraan keulaan, ei todellakaan ehtinyt peileihin katsella.

                        Comment


                        • Pari kertaa pistänyt silmään katsastuskonttorin takalasitarra. Molemmat autot, joissa ne olen nähnyt, ovat olleet tavallista vanhempia ja toisessa oli peräkontti+takavalot vähän heikommassa kunnossa. Tuli vaan autosta ja mainostarrasta mieleen, että kyseisellä konttorilla taitaa saada huonompaankin romuun leiman.
                          Mainostaahan se tarra siinä takaikkunassa, mutta joissakin tapauksissa ne mainostarrat aiheuttaa vääriä mielleyhtymiä. Ei hirveästi houkuttele ostaa pizzaa paikasta, jossa "pizzataxi" on viimeisiän vetelevä tekohengityksellä leiman saanut, onko keittiön siisteys ja koneetkin samaa tasoa?

                          Comment


                            Muutama huomio taas aamun työmatkaliikenteestä.

                            Eräällä paikalla oli pari vuotta sitten ikävä kolari jossa kuoli mopopoika. Maantiellä 80 alueella tuntemattomasta syystä jäi vastaantulevalla kaistalla olleen auton alle. Näitä sattuu mutta tapauksesta on ensi kuussa kaksi vuotta aikaa eikä kukaan ole vieläkään korjannut tienpenkan pensaista poliisin sinivalkoisia nauhoja pois. Poliisille ei ilmeisesti kuulu omien jälkien siivoaminen.

                            Vesisateessa auton mittarin näyttäessä +6 astetta, tuli vastaan suola-auto sitä kurapaskaa tielle levittäen. Ei ihan ymmärrä minun pää tätäkään asiaa. Eikö se vesisade huuhtele samantein sen suolan katuojiin ja mitä hyötyä siitä muutenkaan voi tässä lämpötilassa olla kun illalla myöhään vasta seuraavan kerran alkaa kylmenemään?

                            Itekin evotin pari kertaa, ajelin lähivaloilla ja kun tuli auto vastaan jonkun mäennyppylän takaa niin jotenkin aamukohmelossa olin vaihtavina pitkiltä lyhyille ja tuli siinä sitten väläyteltyä vastaantulijoille, oikein kahteen eri kertaan varmuuden vuoksi. Sorry vaan, my bad.

                            Comment


                            • ...eikä kukaan ole vieläkään korjannut tienpenkan pensaista poliisin sinivalkoisia nauhoja pois. Poliisille ei ilmeisesti kuulu omien jälkien siivoaminen.
                              Noin yleisellä tasolla; oisko ideaa ilmoittaa tommosista (tässä tilanteessa) suoraan poliisille itselleen, vaikka mailitse... Itsekin taannoin hieman vastaavassa tilanteessa ilmoottelin kaupungin tienhoitopiiriin erään pikkutien reunalle tietyön jäljiltä jääneistä liikennemerkeistä. Ihan semmosen korrektin mailin laitoin ja hemmetti: ne pirut otti onkeensa! :) Viesti oli välitetty eteenpäin oikeelle henkilölle ja vastaus tuli kohtuu nopeesti ja homma eteni.

                              Sama koskee noita suola-auto -hommeleitakin. Luulis että niille vois laittaa korrektin kysymyksen perusteluineen että onko suolaaminen järkevää +6 asteessa kun ei pakastumista ole edes luvassa?
                              Toki kaikki ymmärrämme että ne tienhoidossa ei välttämättä vaivaudu kuuntelemaan taviksia jotka "ei tienhoidosta mitään muutenkaan ymmärrä"... ;)

                              Comment


                                En mä ihan niin kansalaisaktiivi sentään ole :) Tyydyn vain purnaamaan täällä ruudun takana.

                                Comment


                                • No käy ite hakemassa ne poliisin nauhat ittelles... :) Tiä vaikka joskus tarviisit... ;)
                                  Periaatteessahan niitä ei kai sais ulkopuolisilla olla?...

                                  Comment


                                    Joo ja sitä kuormaa kun ei muka voi jättää 500Kg vajaaksi ettei olisi kukkupäällisenä yli laitojen.
                                    En tiedä millaisilla laveteilla siellä päin ajetaan, mutta kyllä maa-autossa pitää olla todella reilusti ylikuormaa, että tavara ei pysy laitojen sisällä. Laillisilla kuormilla lava on todella vajaa. Lavalta en ole ikinä saanut tippumaan muuta kuin tuulen mukana leijuvaa pölyä.

                                    Comment


                                      Ei ole yksi eikä kaksikaan kertaa kun olen nähnyt ihan selkeästi kuinka ensimmäinen tuuma kuormasta lähtee ajoviiman mukana takana tulijoiden riemuksi.

                                      Comment


                                      • Tää sorarekkahomma päättyi siihen, että no can do.

                                        Olis kuulemma näyttää punnituslappu, jonka mukaan auto on ollut tyhjä, joten kivien oletetaan lentäneen renkaista.
                                        Ok, en väitä vastaan, koska en hoksinut katsoa oliko teli ylhäällä.

                                        Selitykseksi siihen miksi ei pysähtynyt, oli että ei hän ala isoa autoa pysäyttelemään :D
                                        Hienosti se kuitenkin pudotti vauhdin pariin kymppiin kääntyäkseen Muurlan lasin risteyksestä...

                                        No, artisti maksaa taas.

                                        Comment


                                        • jjjja josso neekerimallin auto nii eihä niistä telit nouse, varsinkaan jos on vetäviä alekseja enemmänkin.

                                          Comment


                                            Sanoisin, että käytännössä aina se kivi on puskurin tms. alustarakenteiden päältä putoava tai sitten tieltä renkaiden nostama. Vielä todennäköisempää taitaa olla, että lähtee paripyörien välistä tai renkaan kuvioista. Maa-auton lavalta niitä ei saa putoamaan, ellei kuormaa täysin päin persettä. Kuiva kivituhka nyt aina pölyää, mutta se on taas ammattitaidottomuutta jättää se pinta kastelematta tai pyytää muutakin kuin sitä kuivaa pölyä pinnalle.

                                            Renkaisiin tarttuvat kivet ovat lähes mahdotonta välttää. Vaikka kuinka putsaisit renkaat ruuvimeisselin kera, niin ne viimeiset metrit ennen asvalttia riittävät jo junttaaman kiven sinne kiinni, jos sopivasti sattuu kohdalle.

                                            Akin tapauksessa nyt ei ole paljon kyseenalaistettavaa siitä, että sattui se "ammattimaisin" autoilija vastaan. Tiedän kyllä useita tapauksia, jossa puolestaan on soitettu vihaisena, että noin viikko sitten teidän auto ajoi jossain tiellä ja kivi rikkoi minun auton tuulilasin. Maksa uusi. Tai ajetaan niin perässä kiinni soratiellä, ettei peileistä näe ja sitten soitetaan taas epämääräisen ajan päästä, että maksa uusi tuulilasi. Eli siinä mielessä kyllä ymmärrän myös, miksi kaikki eivät aina ole ihan niin ystävällisesti lompakko ojossa korvaamassa.

                                            Comment


                                            • Joo, kyllä minäkin ymmärrän täysin tuon toisen osapuolen tuskan myös täysin.
                                              Ja aina jäänkin muuten riittävän etäälle, ettei varmasti lennä mitään mistään autoon.

                                              Tässä vaan ei annettu mahdollisuutta siihen, kun piti eteen kurvata.
                                              Ja toinen mikä jäi kismittämään, oli toi asenne.

                                              Eiköhän tää oo taputeltu, vaikka vituttaakin.

                                              Comment


                                              • Kun aamuisin ajelee pimeässä työmaille, ja päivällä myöhäänn takaisin, alkaa ärsyttämään kanssa-ajajien pitkien valojen käyttö.
                                                Valtaosa vaihtaa +500m ennen kohtaamista jo lyhyet, ja sitten kun itse koittaa huonoilla valoilla venyttää vaihtoa vähänkään lähemmäksi,
                                                alkaa kauhea valoshow. Kyllä kärsii hyvilläkin valoilla ajaa aika lähelle vastaantulijaa ennen kuin oikeasti häikäisee edes pahasti.

                                                Comment


                                                • Tiistaina tuli ajeltua Turusta Kustaviin. Raisiosta eteenpäin perään liimaantui Punto-kuski jonka ajotapa pisti kyl hiukan v-käyrän kasvamaan. Mun edessä ajoi kuorma-auto jonka nopeus heitteli n. 75-80 km/h riippuen oliko mutka tai ylämäki. Pidin sellasta sopivaa hajurakoa rekkaan mut Punto kuskille tää hajurako meikäläiseen vaihteli alle 10 metrin ja yli parin sadan välillä. Jostakin syystä välillä piti roikkua puskurissa kiinni ja yht äkkiä väliä oli taas tuo pari sata metriä. Jossain välissä kuorma-auto lähti edestä pois ja cruisesta gepsin mukaan 83 km/h ja tasasest mentiin mut siltikin rako Puntoon heitteli tuon saman mitä aikasemminkin. Pahimmat oli kun nopeus tippuu kuuteenkymppiin. Aikast tarkkaan tiedän mis kohtaan noi nopeudet vaihtuu ni on helppo polkasta cruise pois ja valuuttaa sit nopeus sopivaks kun pienempi rajoitus alkaa. Nää kohdat oli oikeasti sellasia et väliilä jo odotit koska kolahtaa meinaan sen verran lähellä alko jo Punton nokka olemaan. Lemun suoran päässä on pieni pätkä 60 rajotuksella. Tos kohtaa meinasin et ny jää kunnollinen hajurako ja hiukan ennen 80-merkkiä tallaa pohjaan ja hetkes väliä alkokin olemaan lähemmäs puol kilometriä (hys hys ei kerrota kenellekkään mut hiukast pääsi nopeus yli tuon 80). Nyt jo alko hiukan helpottamaan ja funtsinkin et jos ny pääsis Kustaviin asti rauhas ajelemaan ni eikös menny hetki ni Punto-kuski oli kuronut välimatkan umpeen ja taas puskurissa kiinni. Onneks käänty Uudenkaupungin risteyksestä pois.

                                                  Pisti kyl muutaman kerran miettimään et polkasenko jarrut pohjaan ku kaveri on tarpeeks lähellä ja katotaan miten käy mut en sentään ihan tähän lähteny.

                                                  Comment


                                                  • Pisti kyl muutaman kerran miettimään et polkasenko jarrut pohjaan ku kaveri on tarpeeks lähellä
                                                    Myönnettäköön että olen tuon tempun kerran tehnyt. Ja tuomitkaa vaan, mutta on todella raivostuttavaa kun joku pikkujantteri ajaa kilometritolkulla ihan takapuskurissa kiinni vaan näyttääkseen vieressä istuvalle gimmakaverilleen miten kova jätkä hän on. Kerran väläytin jarruvaloja ja kun ei toivottua vaikutusta ollut niin seuraavalla kerralla seisoin jarrulla oikein huolella. Tuon jälkeen takana olikin hetkessä kabiini täynnä käsiä ja välimatkaa rupes kummasti löytymään... Ja seuraavissa valoissa ei jantteri kehdannut katsoa, sen sijaan vieressä istujan paikalta tais saada melkosen läksytyksen, ainakin eukon mesoomisesta päätellen...

                                                    Comment


                                                    • Punto kuskille tää hajurako meikäläiseen vaihteli alle 10 metrin ja yli parin sadan välillä
                                                      No siinäkin oli varmaan Facebookin näpräämisen kanssa samaan aikaan puhelu käynnissä ja muutama tekstari piti lähettää.

                                                      Eilen piti käydä Tikkurilan mäkkärissä päivällä kun ei ehtinyt syömään, tuli taas seurailtua ihan aitiopaikalta yhtä tyypillistä tapausta. Joku kansallispukuinen tuli autokaistalta parkkiin ja lappasi siinä ollessan kaikki roskat ikkunasta pihalle. Puhelimesta näytti tulevan joku lähtökäsky ja kirmaisi liikenteeseen puhelinta olkapäällä pitäen ja puoliksi syöty hampurilainen toisessa kädessä, vähän oli vaikea saada rattia käännettyä ja vaihteita räplättyä mutta liikenteeseen solahti. Muuten vielä jotenkin ymmärtäisi mutta etupenkillä pikkupoika ilman turvaistuinta, kaikki lapset eivät todellakaan näytä olevan tasa-arvoisia.

                                                      Comment


                                                      • Pisti kyl muutaman kerran miettimään et polkasenko jarrut pohjaan ku kaveri on tarpeeks lähellä
                                                        Sama täällä. Muutaman kerran tullu painettua jarrua siten että valot syttyy ja johan on ruvennu sitä turva-väliä löytymään. Kaikista veemäisin on ku pilkko pimees ajat ja joku roikkuu persuksissa kaiken maailman xenonit ja päin kuusta asennetut päivä led valot päällä. Vaikka mullakin on takimmat lasit tummennettu nii kyllä se peileistä häikäsee aika ikävästi.

                                                        Comment


                                                        • Ittelle yritti tossa pari viikkoa sitten tulla volvo takakontista sisään Lahdessa. Ajoi pitkään (n. 25km) 10-30 metrin päässä puskurista, eikä mennyt edes ohituskaistalla ohi. Itse ajoin jonon mukana ihan sellaista normi vauhtia. Lahdessa oli sitten kuskin vaihto siinä nelikaistaisella osuudella.

                                                          -Vilkku päälle, ei vaikutusta.
                                                          -Jarruvalot syttyvät, ei vaikutusta.
                                                          -Jarrutan kevyesti, volvo lähenee.
                                                          -Jarrutan ja ryhdyn kääntämään bussipysäkille, volvo noin 20cm päässä perästä renkaat vinkuu niin p#rkeleesti. Kävi ehkä 5cm päässä puskurista...

                                                          Jotkun ei vaan ole hereillä tai muuten mukana tuolla liikenteessä. Tahallaan en viitsi kolareita ajaa, on siitä sen verran riesaa kun ei ole mitään sijaisautoja yms... +voi sattua oikeasti jotain.

                                                          Comment


                                                          • Alkuperäinen kirjoittaja Hookoo Näytä viesti
                                                            Kun aamuisin ajelee pimeässä työmaille, ja päivällä myöhäänn takaisin, alkaa ärsyttämään kanssa-ajajien pitkien valojen käyttö.
                                                            Valtaosa vaihtaa +500m ennen kohtaamista jo lyhyet, ja sitten kun itse koittaa huonoilla valoilla venyttää vaihtoa vähänkään lähemmäksi,
                                                            alkaa kauhea valoshow. Kyllä kärsii hyvilläkin valoilla ajaa aika lähelle vastaantulijaa ennen kuin oikeasti häikäisee edes pahasti.
                                                            Luitpa ajatukseni!

                                                            Comment


                                                            • Sitä olen ihmetellyt puskurissa roikkumisessa et luuleeko se takana ajava et se etummainen auto kulkee kovempaa jos roikkuu puskurissa kiinni? Jos ite joudun letkaa vetämään ni hiukan plussaa mitä rajotus näyttää ja cruise päälle. Näin menee mukavasti ja tasasesti eteenpäin eikä mitään ihme pumppausliikettä synny esim. ylämäessä. Jos joku puskurissa roikkuu ni menkööt ohi jos kiire on. Ei mul ole kauheest innostusta vedellä ylinopeuksia ja ottaa sakkoja ihan vaan sen takia et joku painostaa puskurissa kiinni. Kyl mul sen verran hajua on ässän vauhtivaroista et aika kauas saisin jätettyä keskivertoperhekulkineen mikä puskurissa roikkuu mut eipä ole kauheest innostusta edes kokeilla vauhtivaroja normaalin liikenteen seassa ihan vaan siitä ilosta et peruspentin saisin tiputettua kyydistä.

                                                              Monasti on vaan käyny niin et ku ohi on väkisin lopulta päästy ni se vauhti jämähtää siihen samaan mitä ollaan menty tai hiukan allekin tai sit meno muuttuu just siihen et välillä mennään 80 alueella 75 ja ku hyvä suora aukee mis sit meinaat pyyhkästä ohi ni vauhtia löytyykin 95. Ainoa tarkotus on vaan ollut päästä piikkipaikalle. Kurakeleillä ymmärrän ettei toisen perässä ole mukava ajella mut siihenkin auttaa se reilumpi rako tai sit jos on pakko päästä ohi ni menis sit kunnolla eikä jää sit roiskimaan sitä kuraa alkuperäisen vetäjän silmille.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X