Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitäs näit tänään liikenteessä?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Hertsikassa oli farmarivolvosta lähteny eturengas karkuun. Oli onneksi hiljasessa vauhdissa risteyksessä kallellaan eikä esim itäväylällä. Hieman ihmetyttää miten kiire on renkaanvaihdossa jos ei ehdi pultteja kiristelemään. Tai miten huolimaton on renkaanvaihdon tehnyt paja.

    Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Lampinen Näytä viesti
      Hertsikassa oli farmarivolvosta lähteny eturengas karkuun. Oli onneksi hiljasessa vauhdissa risteyksessä kallellaan eikä esim itäväylällä. Hieman ihmetyttää miten kiire on renkaanvaihdossa jos ei ehdi pultteja kiristelemään. Tai miten huolimaton on renkaanvaihdon tehnyt paja.
      "Elämässä on muutakin kuin käytännöllisyys" :)

      Comment


      • Onneks tuli nähtyä Kerttulinkadun ja vanhan hämeentien risteyksessä 9-3/9-5 saappi ajoissa. Tuli vasemmalta aikasta vauhdilla suoraan eteen ku ite olin kääntymässä Kerttulinkadulle mäkeä ylös. Ei tainnu tajuta et on tasa-arvonen risteys. Onneks oli oma vauhti hiljanen kääntymisen takia. Suoraan jos olisin menny tyksiin päin ni kolahtanu olis ja kovaa.

        Comment


        • Alkuperäinen kirjoittaja Lampinen Näytä viesti
          Hertsikassa oli farmarivolvosta lähteny eturengas karkuun. Oli onneksi hiljasessa vauhdissa risteyksessä kallellaan eikä esim itäväylällä. Hieman ihmetyttää miten kiire on renkaanvaihdossa jos ei ehdi pultteja kiristelemään. Tai miten huolimaton on renkaanvaihdon tehnyt paja.
          Eikös se ollut juuri tässä ketjussa jokin aika takaperin, et jossain volvoissa enempikin lähteny pyöriä käveleen ennen aikojaan :)

          Comment


          • Joensuusta etelään n. 500 metriä ennen Reijolan ohitustietä alkaa 100km/h rajoitus. Luulin, että ovat laittaneet tuolle keskikorokkeella varustetulle pätkälle perustellusti korkeamman rajoituksen, mutta sepä vaihtuu -aivan kuin kiusallaan- juuri ennen nelikaistaista 80km/h rajoitukseen. Ihmetytti kovasti.

            Comment


            • 900km aikana paljon quattro-keliä, 3 henkilöautoa ja rekan ojassa sekä yhden hirven.

              Comment


              • Sitä pahamainesta Quattro-keliä. Oli tuulen mukana kertynyt tielle sen verran reipas hanki, ettei siitä vajaavedolla enää läpi menty. Vielä kun tajusi sen hangeen syvyyden vähän turhan myöhään niin siinähän sitten oltiin jumissa. Onneksi nyt ei ihan mahdottoman kauan tarvinnut käsin kaivaa, kun sattui ystävällinen aura kohdalle, joka veti edestä ylimääräiset lumet pois.

                Voisi varmaan ensitöikseen panostaa autoon lapion ja sitten opiskelujen jälkeen vaihtaa autoon, jossa ei ole noin paljon noita turhia pyöriä mukana, vaan joka raapii jokaisesta nurkasta. ;)

                Comment


                • Aamulla anjovis vilkutteli valoja kun ohitin sen satasen alueella (ajoi 85 km/h) en kyllä keksinyt mitä tein väärin. En tullut takaisin heti keulan eteen, näkyvyyttä oli riittävästi, ainoa oli etten siinä vierellä viihtynyt kovin kauan.

                  Comment


                    Alkuperäinen kirjoittaja Marko H Näytä viesti
                    Aamulla anjovis vilkutteli valoja kun ohitin sen satasen alueella (ajoi 85 km/h) en kyllä keksinyt mitä tein väärin. En tullut takaisin heti keulan eteen, näkyvyyttä oli riittävästi, ainoa oli etten siinä vierellä viihtynyt kovin kauan.
                    Oliko leveäkaistatie? Eilen ajoin Lahteen Imatra/Lpr suunnasta niin jengi jumitti leveäkaistatiellä kahen rekan perässä jotain 82km/h satasen alueella. Noh, siinä kun on pitkä suora eikä ketään tuu vastaan niin eikun ohi vaan vastaantulijan kaistaa. Kävi mielessä että onko niitten autoilijoitten mieleen iskostunut vähän liian tiukasti ettei leveäkaistatiellä saa ylittää keskiviivaa silloin kun on vastaantulijoita. Ei siinä kukaan kyllä vilkutellut valojakaan mutta eipä kukaan tullut rekoista ohi niin pitkään kun rekat näkyivät taustapeilissä. Ei kyllä mikään niistä autoista ollut nelivetoinen..ja olihan siinä aika liukasta plus metrin leveä keskivalli kaistojen välissä.

                    Comment


                    • Ei, oli ihan normaali tieosuus

                      Comment


                      • Näin Oulussa ruuhkanpoikasen. Oli molemmat alikäytävät tukossa joka suunnasta siihen malliin, että totesin nopeammaksi reitiksi Poikkimaantien ylikäytävän ja muutaman kilometrin ylimääräisen ajon. Jotakin sinistä siellä vilkkui, että liekö peltiä rutussa markettien puolella?

                        Comment


                        • Alkuperäinen kirjoittaja Marko H Näytä viesti
                          Aamulla anjovis vilkutteli valoja kun ohitin sen satasen alueella (ajoi 85 km/h) en kyllä keksinyt mitä tein väärin. En tullut takaisin heti keulan eteen, näkyvyyttä oli riittävästi, ainoa oli etten siinä vierellä viihtynyt kovin kauan.
                          Joillakin tuo välkyttely ohituksen jälkeen tuntuu olevan tapana. Kai ne ripemmät ohitukset ovat heidän mielestään vaarallisia, vaikka ohitus muuten olisikin ihan asiallisesti suoritettu?

                          Omallekin kohdalle on noita vilkuttelijoita pari sattunut, paras oli pakukuski, joka ilmeisesti sen takia välkytteli pitkiä, kun kääntyi aivan hetken ohitukseni jälkeen pois tieltä. Hitostako minä sen kääntymisen olisin voinut ennustaa, kun risteyskin oli vielä niin kaukana, ettei pakulla vielä vilkkuakaan ollut päällä. :D

                          Comment


                          • Tämä ei kyllä tapahtunut tänään, tuli vaan noista valojen vilkuttelijoista mieleen eräs tapahtuma työreissulta vuoden tai parin takaa jostain keski- tai pohjois-pohjanmaalta.

                            Olin lähdössä vanhahkon Japeron ohi ihan hyvässä paikassa, hyvässä kelissä jne. Kun olin lyönyt vilkun päälle ja siirryin kohti vasenta kaistaa, kuski löi myös vilkun vasemmalle ja välkytteli jarruvaloja. Katsoin parhaaksi palata taakse. Pajero-mies teki saman uudelleen kun pienen pätkän jälkeen meinasin uudelleen ohittaa. Silloinkin palasin jälleen taakse. Kun kolmannella kerralla tilanne oli sama eikä todellakaan ollut risteystä tms. tulossa, päätin jatkaa ohi.

                            Vierellä ollessani vilkaisin jatkuvaa valo/tööttäys-showta pitänyttä kuskia, ja arviolta 60+ ikäinen parrakas Karpo-look a like siellä heristi nyrkkiä pitämällä samalla sivuikkunassaan pyöreää, pahvista itse tehtyä "80 km/h!" -plakaatia. Kun palasin omalle kaistalle, kuski välkytteli Mitsunsa pitkiä ja lisäpitkiä niin kauan kuin peileissä näkyi. Jaksaa vieläkin huvittaa:)

                            Comment


                              Noita tulee itekin aina vaan ihmeteltyä että miten hermot kestää olla niin kamalan tarkkoja siitä muiden ajamisesta, jopa siihen asti että aletaan sitten kiilaamaan ja vilkuttelemaan kaikkia mahdollisisa valoja. Luulisi olevan äärettömän stressaavaa.

                              Tuo pahvikyltti aiheutti spontaanin hörähdyksen. Tuollaista ei harmiksi olekaan sattunut omalle kohdalle, varmasti trollaan ja huolella jos joskus tapaan liikenteessä vastaavan.

                              Comment


                                Viikin kohdalla Lahden motarilla Helsinkiin päin ohitin vanhakoppaosen A6 Allroadin, jossa kuskin puolen kaarien ja renkaiden väliä oli liki 10cm ja apparin puolella raapivat kaaria. Varmaan hyvät oli ajo-ominaisuudet.

                                Comment


                                • Bemari meni persaus eellä lumivalliin rautatien kadulla siinä klo 16 aikoihin. Tais lippavinon "ajotaitojen" esittely mennä hitusen pieleen.Onneksi ei kellekkään sattunut mitään ja harmi että ei tainnu tulla isompaa vauriota buimuriin ku nopeasti poistui paikalta.

                                  Comment


                                  • Olikos jollain eilen jättänyt audi tien päälle lahdessa ennen rautatien siltaa keskustaan päin mennessä launeelta? Uudempi hopeahko sedan A4?? Oli hinaus auto paikalla ja yksi auto kyydissä jo. Päällepäin näytti että audissa ei ollut ulkoisesti havaittavia vaurioita.

                                    Ja valkoinen kilvetön 80 sedan audi seissyt jo muutaman päivän pullapoikien risteyksessä hollolassa bussi pysäkillä.

                                    Comment


                                    • Pilkkimiehen Vanhankaupunginlahdella :o

                                      Viime viikolla ei jäistä ollut vielä tietoakaan.

                                      Comment


                                        viisi senttiä jäätä kantaa miehen, kolme senttiä pilkkimiehen...?

                                        Comment


                                        • Joo, kyllä noita pilkkijöitä nähny jo reilun vikonverran. Oma iäkäs äitini oisko 77v. ei sitten millään malta olla poissa jäältä, tuntuis että ihan riite riittää, kun on pakko päästä harrastamaan.

                                          Monesti asiasta huomautellut, mutta nykyään en enää edes viitsi, itsepähän paremmin tietänee tuon jään kantavuuden.

                                          No kun yksin asustelee maaseudun puolella, niin ompahan ainakin jotain tekemistä.

                                          Eikä hän tosiassa ole kuin kerran pudonnut jäitten läpi ja senkin otti ihan huumorilla, vaikka henki meinas lähtee.

                                          Tuntuu tuo ahven olevan aikaslailla makea kala monelle.
                                          No pitänee kohta pirauttaa, jospa tuo vastais;)

                                          Comment


                                          • Eikös se ole kaksi senttiä :D

                                            Parhaillaan taas joku tuossa tallustelee. Aivan keskellä lahtea, jossa alkuviikosta vielä vesi virtasi. Tällä kaverilla on tosin jääpiikki tms. jolla kokeilee paksuutta. Eilinen veti tyyliin farkut jalassa ja tupakka huulessa.

                                            Comment


                                              Kamikazeja.

                                              Jonkun lähtiessä motarin ohituskaistalle, joka aivan luminen, ja saadessa aikaiseksi tolkuttoman lumipöllyn, jolloin näkyvyys putoaa max. 30 metriin, joutui vauhtia pudottamaan vauhdin 60 - 70km/h (mikä sekin oli aivan liikaa), koska tietä ei yksinkertaisesti näe. Useamman kerran joku tällaisessa tilanteessa sukeltaa ohi tuohon lumiseinään yhtään hiljentämättä. Huh huh...

                                              Comment


                                              • Aamusta -29.5'c pakkasta työmatkalla. Loppumatkasta tie menee haja-asutusalueen läpi ja siinä on 80km/h rajoitus. Itse ajelin vakkarilla mittarin mukaan n. 90km/h kun takaa lähtee 850 tai 960 Volvo ohi vaikka vastaan tulee auto. Ehti juuri ja juuri ohi ja jäi siihen ajelemaan n. 92km/h eteeni. Valoshowta kuskille ja tämä siirtyy ajamaan vastaantulijoiden kaistalle. En ymmärrä!

                                                Comment


                                                • Kolmea pilkkijää ihmettelin viime viikolla jossain Jalasjärven paikkeilla kun Tampereen Näsijärvelläkään ei vielä ollut jäätä lainkaan. Olipa siellä jo vedelty moottorikelkallakin tien piennarta joka etelän miehelle oli erikoista tähän aikaan vuodesta, ei olla kuitenkaan vielä kovin kaukana täältä etelärannikolta.

                                                  Tuosta Jalasjärvestä tuli mieleen kun joku käveli valtatien tuntumassa pitkäpiippuinen olalla ilman suojapussia. Täällä uusavuttomien ja oikeasta elämästä vieraantuneiden pizzanmussuttajien pääkaupunkiseudulla masinoitaisiin valtava poliisioperaatio panssariautoineen jos joku näkisi auton ikkunasta vilahduksenkin kivääristä.

                                                  Comment


                                                    Aamusta -29.5'c pakkasta työmatkalla. Loppumatkasta tie menee haja-asutusalueen läpi ja siinä on 80km/h rajoitus. Itse ajelin vakkarilla mittarin mukaan n. 90km/h kun takaa lähtee 850 tai 960 Volvo ohi vaikka vastaan tulee auto. Ehti juuri ja juuri ohi ja jäi siihen ajelemaan n. 92km/h eteeni. Valoshowta kuskille ja tämä siirtyy ajamaan vastaantulijoiden kaistalle. En ymmärrä!
                                                    Kyllä näillä nurkilla näkee kaikenlaista, mikä pistää epäilemään kuskin tieliikennekelpoisuutta...

                                                    Comment


                                                      ...sitä joskus ihmetellyt että minkä verran kotipoliisin maailma pelastuu niitä valoja vilkutellessa... vaikka aihetta valojen vilkuttelulle olisikin, niin korkeintaan saattaa provota vaan enemmän, kun se ei enää typeryyden jo tapahduttua enää liikenneturvallisuutta lisää, niin miksi sitten vilkutella...

                                                      Comment


                                                        Alkuperäinen kirjoittaja PJKK Näytä viesti
                                                        Pilkkimiehen Vanhankaupunginlahdella :o

                                                        Viime viikolla ei jäistä ollut vielä tietoakaan.
                                                        "Kato mä oon 60 v. näillä kulmilla pilkkiny, kyl mä nää paikat tunnen."
                                                        Kuulema oli todennu eräs tuolla pilkkivä.


                                                        Vähän sama, kun vetäis risteyksestä läip yhtään kattomatta ja toteais, ei sieltä eilenkään tullut ketään...

                                                        Comment


                                                          Tuosta Jalasjärvestä tuli mieleen kun joku käveli valtatien tuntumassa pitkäpiippuinen olalla ilman suojapussia. Täällä uusavuttomien ja oikeasta elämästä vieraantuneiden pizzanmussuttajien pääkaupunkiseudulla masinoitaisiin valtava poliisioperaatio panssariautoineen jos joku näkisi auton ikkunasta vilahduksenkin kivääristä.
                                                          Niinpä, ja pitääs vielä noudattaa kaikenmailman säädöksiä, mitä sieltä Pohjois Tallinnasta suolletaan...

                                                          Comment


                                                          • TJ, ainakin itselle valojen vilkuttelu on oman mielipiteen ilmaisua. Jos joku siitä provosoituu niin se on heidän ongelmansa. Aiheetta en kuitenkaan tööttää tai valoja vilkuta. Varmasti tuossakin volvokusi tiesi aiheuttaneensa vaaratilanteen, mutta oma piittaamattomuus tai mahdollinen huumaustila varmasti siirsi sen ajatuksen nopeasti pois mielestä.

                                                            Comment


                                                              Vieläköhän volvot mahtaa olla kärjessä nokkakolarien osalta? Tuntuu että nuo maantielaivojen ja vanhojen mannelavettien kuskit on välillä liiankin turtuneita siihen oman auton ylivertaiseen "turvallisuuteen".

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X