Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Wanhat Warikset

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    No prkl, vähän positiivisuutta kehiin. Itsellä alkaa ikä kohta vitosella, jota ei millään meinaa tajuta, mutta onneksi sehän on vain numero, ainakin itselle, tasan sen ikäinen olet kuin itsesi tunnet. Tunnen itseni vähintään yhtä hyväkuntoiseksi kuin olin kaksvitosena enkä kyllä tunnusta että iästä johtuvaa kremppaakaan missään mitenkään häiritsevästi on. Se onko se totta vai ei, on eri asia, pääasia että siltä tuntuu eikä anna periksi "ikääntymiselle". Muutenkin tuntee itsensä mieleltään vähintään parikymmentä vuotta nuoremmaksi kuin mitä on.

    Comment


    • Itsellä ikä alkaa kakkosella, mutta olo on kuin alkaisi kutosella, kun kuuntelee noita työmoraalittomia nykytyöntekijöitä. Kyllä kannatti syntyä lama-aikana. Jos porukat ei muuta saanut opetettua, niin ainakin sen, että jos jotain haluaa niin se pitää hankkia itse. Perkeleen nykypullaposket.

      Comment


        Just 32 tunnin työhuki takana. Uutta kaukolämpölinjaa kytketty 180 metriä kolmen asteen pakkasessa ja hirveessä räntäsateessa . Enpä muista milloin olisi elämäni 40 vuoden aikana ollut mokomaa ilmaa . Mutta nyt pari lonkeroa ja nukkumaan ja juhannusta odottamaan .Ei sitä kymmenen vuotta sitten tuntenut selässä saati jaloissa tällaisia kolotuksia kuin nyt ,tuollasen hukin jälkeen .Mutta lupasihan tuo esmies vapaata loppuviikon, jos saadaan tehtyä yhden yön aikana lämpökatko .Loppu hommat vie vaan tuossakin sitten aikaa.

        Comment


        • Nyt taitaa yks wanhavariskin olla raakin puolella, perskule oikea pohje vetelee jotenkin ihmeellisesti ja kävely hieman klinkkaavaa. Katkokävelystäkin netistä lueskelin ja saattais semmoista ollakin (sukuvaiva), mutta epäilen kyllä.

          Vi..uttaa vaan, kun jotenkin jalka puutuu kävellessä ja jää hieman jälkeen.

          Fillarilla ajellessa tuota ei edes huomaa.

          Kaikenlaista, vaikka just täytin vasta, hmm oliko se 25.;).

          Comment


            Mites pari keikkaa kunnon hierojalla? Itsellekin vois olla taas paikallaan. Myös niskan seutuville. Perskuleen MM-kisat rasittaa kun sohvalla joutuu kylkiasennossa makailemaan. Millään saa tyynyjä ihan sopivasti alle.

            Comment


            • Voishan se olla kun joku oikein kunnolla retuuttais, pitäis varmaan mennä jonnekin nakarille klanipäille vittuilemaan, niin sais oikein kunnon kokovartalo käsittelyä;).

              Comment


                Juu, tuu vaan, tässä iässä aletaan olla jo "klanipäitä"...

                Comment


                • Joo, oikeessa oot Jukka;).

                  Comment


                    Olisikohan tämä kuva Wanhojen Räkättien sivuilta:
                    Viimeksi muokannut Nuijari; 7.2.2016, 20:02.

                    Comment


                    • Eihän se takajalan kipu kuitenkaan astumista haittaa...

                      Comment


                      • Onneks koittaa tuo kesäloma, alkaa nimittäin tuo edellämainitsemani vaiva oikeesti vaivata, hitto kävely alkaa ola jo könkkäämistä. Jalka puutuu ja nyt hatuttaa.

                        Mutta näillä mennään, eikä surua puseroon, ainakaan vielä tässä vaiheessa;).

                        Comment


                        • Vähemmän niitä sinisiä nappeja, kun jo pohkeessa ja seläsä tuntuu :) Vakavasti puhuen, niin kiropraktikolta löytyy varmasti helpotusta ongelmaan. Jos siellä hermo on jumissa, niin puutuu paikat varmasti.

                          Comment


                            https://www.youtube.com/watch?v=ijIPmhvhtr0

                            Lomps

                            Comment


                            • Tuo Juhan linkittämä biisi soi sitten vasta tiistaina meikän osalta.
                              Täytyy vielä maanantaina venyä purkamaan nuo viinijuhlarakenteet, mitkä viikko sitten tuli laitettua.

                              Sitten vain neljä viikkoa iloista könkkäämistä;).

                              Comment


                              • Vajaat pari viikkoa joutuu vielä vääntämään. Sen jälkeen lompsautetaan neljän viikon verran. Pitää toivoa vaan että vielä silloinkin lämpöä riittää, tekee vaan niin hyvää wanhoille niwelille... :)

                                Comment


                                • Onkohan tässä tulossa vanhaksi kun innostuin lukemaan sotakirjoja ? Pari sven hasselia oli löytökirjojen seassa ja nyt pitää toki lukea koko sarja...

                                  Comment


                                  • Sven Hasselin kirjat on hauskaa unilukemista. Lieköhän kuinka paljon käytetty värikynää noissa tarinoissa :)

                                    Comment


                                    • Hankala sanoa, kun tuo sotatouhu on oikeasti jotain sellaista mitä me rauhan aikana syntyneet ja eläneet ihmiset tuskin edes tajuamme.

                                      Mut siitä plussaa noille kirjoille että eivät ole mitään liittoutuneiden propagandaopuksia, vaan enneminkin sellaista juurevaa henkilökuvausta.

                                      Comment


                                        Luulen että aika paljon voi hasselin kirjoista lukea ns. rivien välistä. Toisaalta jos lukee vain niin saa väliin nauraakin.

                                        Mutta kuka tekee Portan perunamuussia läskikuutioilla?

                                        Comment


                                        • Ei ole tullut tehtyä, mutta kuka ei ole ikään hyvää läskisoosia maistanut, ei varmaan usko miten hyvänmakuista ruokaa sweinista saa. Mitkään grillipihvit ei pääse edes mitalisijoille.

                                          PS. emännyyskin lupasi lukea yhden kirjan, jos minä luen charlaine harrisin trueblood romssun ;)

                                          Comment


                                          • No sitten annat luettavaks vaikka Monte Cassinon, nimi ei kerro vielä mitään;).

                                            Lisätäämpä vielä:
                                            Ja tähän vähintäänkin sitten pyritään niitten jäykkien nivelten kanssa:
                                            http://www.youtube.com/watch?feature...&v=61cY1ILv60k
                                            Viimeksi muokannut kapaz; 9.7.2014, 14:29.

                                            Comment


                                            • Ei pidä liikaa riehua jos siellä on vaikka välilevy liikehtimässä, ennemin huilailee ja pitää vaikka kylmäpussia rangan kipeän kohdan päällä. Iskiashermo lähtee rangasta hartioiden korkeudelta, se jalan ärsytys voi lähteä sieltä tai sitten napistaa esmes lonkan kohdalta. Tarpeeksi pitkään kun jalan hermoa joku paikka ärsyttää se alkaa ottaa kiinni pohjelihakseen ja toinen mukava oire on siinävaiheessa kun kantaluu jumettuu kiinni. Sen irrotus on mukavan tuntuista jos sattuu olemaan masokisti ;)

                                              Monte Cassino oli ihan hyvä, ajattelin tosin tarjota Tuhotkaa Pariisin luettavaksi...

                                              Comment


                                              • Aika humoristinen valinta, meinaan Svenin tuotannosta, mutta Kuolema Telaketjuilla löytyy meikän hyllystä myös dvd versiona, jos kiinnostaa.

                                                Sinänsä kaikki nuo Hasselin kirjat omistan ja Svenin itsensä sanoin: muuttakaa kaikki sotakoneet auroiksi, niin kaikilla on hyvä olla.

                                                Nälkä se vei nuoren Tanskalaismiehen aikoinaan värväytymään ja kärsimään.
                                                Onneks ei itse tarvinnut ainakaan nälän takia omia hölmöyksiä tehdä;).

                                                Comment


                                                  Toiviomatka Ingolstadtiin takana. Siihen se eka lomaviikko sitten tärväytyikin. Toki ajettiin myös menomatkalla alas "Romantische Strasse" ettei olisi mennyt kokonaan autobaanalla ajeluksi ja käytiin Berliinissä, kun "osui paluumatkan varrelle". Yhteensä 4550km sisältäen 2 x Ruotsinläpiajorangaistuksen ja yhden pikku harhailun Putgarden nimisessä kylässä, joka ei siis ole Puttgarden :)

                                                  Aika hyvin kartanlukijan (ja oma) perse kesti muutaman 700km:n ajopäivän. On tuo kasi vaan loistava baanannielijä ja latua tuli kiitettävästi kun edelläajavan taustapeiliin ilmestyi kiireinen turisti. Kun keli suosi ja baanalla riitti tilaa, niin pitihän se tietysti koittaa, mitä tuosta rakkineesta irtoaa. 237km/h oli GPS:n mukaan raikkaimmillaan kyytiä, olis vielä mennyt kovempaakin, mutta alkoi tulla liikaa "vastaantulevaa liikennettä", sekä hellasäröä (jota yksin ajaessa ei muuten esiinny). Auton nopeusmittarin viisari oli tuolloin jo 250:n paremmalla puolella...

                                                  Teiden kunto oli pääosin kiitettävä (myös Ruotsissa) toki näin kesäaikaan oli lukuisia remonttipaikkoja, mutta niissäkin liikenne veti hyvinkin suomalaista maantienopeutta. Asfaltin pinta (asfalttilaatu) on jotain ihan muuta, kuin Suomessa. 180km/h matkanopeudessa hytissä oli sama äänitaso, kuin Suomessa satasen moottoritiellä. Pitkällä matkalla alkaa arvostaa myös auton tuulettuvia ja hierovia jakkaroita ihan eri tavalla, kuin kotinurkissa...

                                                  Lyypekki oli hieno paikka, Romanttinen tie oli mielestäni ylimainostettu, toki onhan siellä hienoja maisemia ja kauniita pikkukaupunkeja, mutta pitäis varmaan mennä bussireissulla ja opastuksella uudemman kerran... Ingolstadt ei pettänyt. Hieno opastettu risat kahden tunnin tehdaskierros, hyvä, joskin hintava lounas ja päälle tunnin opastettu museokierros, jolla sai vähän taustatietoa museoiduista kulkineista (olis tarvinnut kyllä enemmän aikaa tuo). Berliiniin tuo meidän päivän stoppi (2 yötä) oli tietysti liian lyhyt, mutta tiedostettu etukäteen, mennään sinne sitten ihan erikseen joku kerta. Ja olihan se melkoinen kokemus Würzburgissa viettää ilta paikallisten kanssa pubissa, kun töllössä Saksa pieksi Brasilian 7-1. Vaikken jalkapallosta nyt muuten kauheesti välitäkkään, niin olihan tuo aika kokemus...Paluureissulla Malmöstä kohti Tukholmaa tuli vettä sen verran reippaasti, että olis pitänyt vaihtaa naviin merikortit. En ole ikinä ennen ajanut sataa kilometriä pyyhkimet kolmosnopeudella. Etenemisnopeus tuolloin oli myös aivan muuta, mihin Saksassa totuttiin, eli jotain max. 50-70km/h. Oli melko raskasta luovia tuota väliä...

                                                  Takaisintulomatkalla valittiin laivayhtiön valikoimasta turkulaisittain kerettiläinen määränpää ja ajettiin komeasti valkoisella laivalla Helsinkiin. Matka on leppoisampi, aamuherätys lomalaiselle vähemmän ankaraan kellonaikaan ja bonuksena käytiin kotimatkalla Fiskarsissa lounaalla.

                                                  Kokonaisuutena hieno reissu. Mitään ei hajonnut autosta eikä matkustajilla, Löpönkulutus oli jotain 8,8 litraa sadalla, mikä ei mielestäni ole paljon, kun keskinopeudet oli aika kovia. (Suomessa tuolla pääsee pidemmässä matka-ajossa jonnekkin 8:n pintaan). Vas. etupyörän laakeri alkoi mielestäni jollottamaan jossain vaiheessa vähän, eli se vaatii huomiota tässä joskus. Myös xenonien häiriövalo syttyi jossain vaiheessa ja vas. valo jäi syttymättä, mutta tuo korjaantui itsestään. Uudehkot polttimot, joten taitaa lampun ballasti tehdä kuolemaa, no ne onkin alkuperäiset... Ensi kerralla pari kolme-päivää pidempi reissu, jolloin päiväsiirtymät jäävät lyhyemmiksi. Saatan ehkä harkita myös sitä laivamatkaa Saksaan, on tuo Ruotsin läpi ajaminen niiiiin puuduttavaa.

                                                  Comment


                                                  • Alkuperäinen kirjoittaja Hervast Näytä viesti
                                                    Pari sven hasselia oli löytökirjojen seassa ja nyt pitää toki lukea koko sarja...
                                                    Ihan hauskaa luettavaa, itsekin olen noita lukenut. Muutenkin uppoaa sotakirjat, varsinkin sellaiset joiden tapahtumat sijoittuvat paikkoihin, missä itse on ollut rauhanturvaajana. Harmittaa vieläkin vähän, kun ei tullut Eritreaan lähdettyä, vaikka kutsu tuli. Toki sitten ei nykyistä perhettä varmaan olisi, joten näin parempi.

                                                    Comment


                                                    • Hyvä ystäväni "LegioonanMatti", (Omantienkulkija, niinkuin meikäkin) tuossa just harmitteli sitä, missä hän nyt olisi, jos ja jos ja etc.. (ei ois pitäny kusta niille kengilleen)

                                                      Vastasin, älä mieti koskaan mitä jäi tekemättä, vaan sitä mitä vielä on tekemättä.

                                                      Omasta mielestä hyvä ns. aforismi, juu. kuitenkin.

                                                      Comment


                                                        Alkuperäinen kirjoittaja Tolkkju Näytä viesti
                                                        ja latua tuli kiitettävästi kun edelläajavan taustapeiliin ilmestyi kiireinen turisti.
                                                        Tämän kyllä nahkapöksyt osaa ja homma toimii, toisin kuin suomessa könnätään alinopeutta vasemmalla kaistalla, vaikka oikea kaista olis vapaa.

                                                        Comment


                                                          Huoh, menin aamullla kaupungille "nuorena" miehenä mutta tulin takaisin "vanhana" miehenä. Syynä tähän se nätti optikkoneitokainen joka näöntarkastuksen jälkeen suositteli ihan moniteholaseja jatkuvaan käyttöön. Tarvitsen vielä muutaman päivän aikaa asennemuutokseen jotta hyväksyn itselleni silmälasit. Kun itseä ei vielä ole häirinnyt eikä kädetkään ole lukemisessa loppunneet kesken...

                                                          Comment


                                                          • Wanhat Warikset

                                                            Itsekin sain ikänäkölasit kuukausi sitten. Huomasin että en näe lähelle vaan esim puhelin täytyy olla yli 40cm silmistä että kuva tarkentuu :(
                                                            Sitten kun nuo on pelkät "plussalasit" niin en näe niillä kauas...
                                                            Totuttelua vaatii, ja asenneongelmaankin pitäis joku muutos saada aikaan.
                                                            Viimeksi muokannut cancermann; 6.8.2015, 13:11.

                                                            Comment


                                                              Voi,voi, kuinka surullista.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X