Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ruoantekijöitä / Reseptejä

    En tiedä onko uusi osio mutta vastaavaa en löytänyt..
    Niin - olen joutunut opettelemaan ruoanlaittotaitoa vähitellen ja niinsanotusti kädestä pitäen. Kun lapset olivat pieniä en koskaan joutunut, ajatellut saatikka tehnyt mitään ruokaa. Nyt penskat melkein aikuisia ( mutta asuvat kotona ja vaativat ruokaa ) . Olen täten joutunut ( saanut ) opettella ruoanlaittotaitoa - ja se on hieno asia kun mikä... jos olisin nuorempi ( enkä 30v. virasssa ollut maanmittari ) - niin hakeutuisin heti keittiöalalle. Ruoanlaittto on ihanaa, heti saat vastauksen tuloksestasi ja aina opit uutta.
    Poika tuli töistä äsken ( klo. 7 ) - oli ajanut rekkaa pitkän päivän. Kysyi - onko nakkikastiketta. On. Mikä elokuva muuten... Poliisin Poika !
    Aamulla tein aikaisin nakkikastikkeen, muusin ja nyt hyvä syy mennä käymään Tanelissa.. mutta ruoanlaitosta - etsin pari viikkoa sitten lettuohjetta, löysin ja vähän sävelsin - mutta kiitosta on tullut .- jopa lapsilta.. niin, tässä ohje - kokeilkaa ja soveltakaa tarvittaessa...
    Ja jos jotakuta kiinnostaa niin voin laittaa muutaman helpon ruokaohjeen tulevaisuudessa, eikun tällähetkellä lakkahillosta audirinkuloita lettujen päälle ...

    lettutaikina ( isommalle porukalle )

    1 l maitoa
    3 kananmunaa
    1,5 tl suolaa
    2 tl sokeria
    6 dl vehnäjauhoja
    4 rkl öljyä
    2 tl vanilliinisokeria
    2 tl leivinjauhetta
    3 dl Vichyvettä

    Anna taikinan turvota > 30 minuuttia

    nautintoja...
    Viimeksi muokannut LEPPNE; 6.1.2010, 09:28.

    #2
    Mannapuuroa tai -velliä yhdelle (esim. Anna manna)
    4-5 siivua leikkelemakkaraa (kinkku, Gotler yms.)
    Voita

    Valmistetaan mannapuuro/-velli ohjeen mukaan. Silputaan leikkelemakkarat lautaselle sekaan. Laitetaan voisilmä. Nautitaan.

    Comment


      #3
      Ruislihapullia

      Liotetaan liemikuutio kahvikupin pohjalla kuumaan veteen niin, että vesi juuri ja juuri peittää kuution. Tai jos ei tykkää natriumglutamaatista niin fondia tilalle.

      Kulhoon 400 g sika/nauta jauhelihaa
      Päälle liemi
      päälle kanamuna
      siroitellaan ruiskorppujauhoja lihanköntin päälle ohuehko kerros

      Toisella kädellä sekoitetaan.

      Sillä vielä puhtaalla kädellä ruokalusikka, jonka avulla pyöräytetään lihapullat lautaselle. Yhdelle ruokalautaselle menee juuri yksi 400 g satsi.

      Lämmitä pannu 3/4 teholla, reilu nokare voita siihen ja pullat heti perään.

      Lusikalla kääntää pullat ylösalaisin heti alusta. Kun kaikki pullat on käännetty kertaalleen, vähennetään lieden teho 1/4-teholle. Kansi päälle.

      Anna olla väh 10 min, liesi vaikka ykkösellä lopussa.

      Parhaalta nuo maistuvat (kuten kaikki liharuuat) jos antaa kylmetä kunnolla, ja lämmittää sitten uudestaan. Rukiin tuoksu nousee parhaiten esiin silloin.

      Toisia mieluisia joita voi tehdä uunissa (voi tehdä muuta sen aikaa kun ruoka valmistuu) on karjalan paisti, lasagne, peruna/sipuli/kinkku/kerma-vuoka sekä porsaan paisteja.

      Comment


      • #4
        Mikro "Mokkapalat"

        Tarvitset:
        4 Ruokalusikallista Jauhoja (kakku tai sämpylä)
        4 Ruokalusikallista Sokeria
        2 Ruokalusikallista Kaakaojauhetta (sitä tummaa)
        1 Kananmuna
        3 Ruokalusikallista Maitoa
        3 Ruokalusikallista Öljyä
        Iso Kahvikuppi

        Sekoita kuivat aineet keskenään kahvikupissa.
        Lisää kananmuna, sekoita.
        Lisää maito ja öljy, sekoita hyvin.

        Laita seos mikroon n.3min täydellä teholla.
        Seos alkaa pikkuhiljaa nousta.
        Odotat kunnes seos lakkaa nousemasta.
        Voit syödä "mokkapalan" suoraan kupista tai kipata/kaapia lautaselle.
        Koristeluun mansikoita ja kermavaahtoa. Tai mitä ikinä tykkäätte ;)

        Comment


          #5
          Tuo lettutaikinahan on jo hifistelyä. Minä olen vääntänyt letut aina suhteella litraan maitoa neljä munaa. Vehnäjauhoja sitten vispaa sekaan pari nyrkillistä, riippuen ihan kuinka sakeaa haluaa. Sokeria voi pari hyppysellistä heittää halutessa mukaan ja ihan ripaus suolaa, tosin eivät pakollisia kun hilloa/sokeria laitetaan päälle kuitenkin.

          Hetken antaa seistä jääkaapissa jos jaksaa odottaa. Jos ei, niin suoraan pannulle vain.

          Vaikka en nyt varsinaisesti voi itseäni miksikään kokiksi kutsua, en ole koskaan oikein perustanut tarkkojen mittojen päälle. Ruoanlaitto on mielestäni enemmänkin humanistiutta kuin insinööriyttä.

          Comment


            #6
            Viskilätyt ne vasta hyviä on.

            Comment


              #7
              HEH! Ja viskiä tutuille (muki tolkulla) ja kaveriksi vispattu lettu. Pääruoaksi mullia padassa. Jälkiruoaksi kahvin solutusta.
              Viimeksi muokannut RS2; 6.1.2010, 22:32.

              Comment


              • #8
                Hyvä, helppo ja maukas safka;

                Kanaa 400g
                Herkkusienet viipaloituna (pieni tölkki)
                Ananas paloja (tölkki)
                Smetanaa (pieni purkki)
                Ruokakermaa (tavallinen purkki)
                Riisiä (riippuen ruokailijoiden määrästä)

                Ruskista kana, lisää herkkusienet, ananakset, smetana ja ruokakerma joukkoon, sekoita ja anna hautua pannulla kuvun alla.
                Keitä riisiä oman tarpeesi verran.

                Syö.

                Comment


                  #9
                  Aika pelottavaa, jos Jukan lapset melkei aikuisia ja ajelee rekkaa. :)

                  Pannaan sellanen äijäresepti tähän väliin, että saadaan oikeille raiteille tämä homma:

                  1 iso tai pari pientä sipulia
                  400g makkaraa (blöö tai grilli, kunhan kuorit)
                  2dl ruokakermaa
                  pussi pakasteherneitä
                  valkopippuria
                  noin 5dl juustoraastetta (esim punaleima-emmental, joku jossa edes vähän makuakin)
                  1-2rl sinappia

                  Pilko sipuli, kaada puolet kermasta ja sipuli valurautapataan tai vastaavaan. Lämmitä liedellä, keittele sipulia kermassa muutama minuutti. Lisää herneet ja loppu kerma. Anna lämmetä. Mausta valkopippurilla. Lisää kuutioitu makkara. Lisää sinappi, sekoita hyvin ja anna sotkun lämmetä. Lisää juustoraaste ja sekoita liisteri hyvin. Ja eikun nauttimaan. Täyttävyysaste on melko napakka, joten kannattaa aloittaa maltillisella annostelulla.

                  Ei löydy painonvartijoiden sivuilta. En tajua miks.

                  Comment


                  • #10
                    Tulee kalamiehenä pyörittyä muillakin foorumeilla ja tässä reseptiketju mitä erehdyin joskus kokeilemaan ja sen jälkeen onkin tullut tehtyä säännöllisesti: http://www.kalamies.com/foorumi/view...p?f=20&t=13775

                    Avatkaa omalla vastuulla!
                    Viimeksi muokannut mh03; 6.1.2010, 23:20. Perustelu: korjattu itse havaittu virhe...

                    Comment


                    • #11
                      Laitetaanpa itsekin Metsästäjän herkku ateriasta ohje.

                      -Muutama sorsa tai mikä vain riista lintu
                      -Kanttarelleja tai suppilovahveroita oman mielen mukaan
                      -4kpl sipuleita
                      -Voita
                      -Ruoka kermaa 2 purkkia
                      -Vehnäjauhoja
                      -Vettä
                      -Mustapippuria
                      -Lihaliemi kuutioita
                      -Punaviiniä

                      Aloitetaan riista linnun paloittelemisella sopivan pieniksi palasiksi. Kaada lihat lämpimälle paistinpannulle jossa nokare voita. Ruskista lihoja kypsäksi, lisää suola. Kaada lihat lasiastiaan.

                      Seuraavaksi kaada kanttarelli / suppilovahvero silppu paistinpannulle jossa nokare voita. Ruskista kauniin ruskeaksi. Kaada sienet samaan lasiastiaan kun lihat.

                      Leikkaa sipulit renkaiksi ja ruskista ne kauniin ruskeaksi. Kaada ne myös lasiastiaan.

                      Seuraavaksi on maukkaan kastikkeen vuoro. Laita paistinpannulle nokare voita ja kaada sinne n. 4 kukkurapäistä ruokalusikallista vehnäjauhoja. Ruskista hieman jauhoja vispilällä hämmentäen. Lisää sekaan 2 purkkia ruokakermaa ja n. 4dl vettä nopeasti sekoittaen. Hyvin helposti paakkuuntuu. Lisää sekaan vielä mielesi mukaan mustapippuria ja ripaus suolaa. Kastikkeeseen voi lisätä halutessaan tilkkasen punaviiniä. Lisää kastikkeen joukkoon 2kpl lihaliemi kuutioita. Uutena mausteena olen käyttänyt myynnissä olevaa Riista maustetta jossa on katajanmarja rouhetta, mustapippuria ym. joka on antanut hyvän lisän makuun. Anna muutama minuutti kastikkeen lämmetä välillä sekoittaen.

                      Kaada kastike lasiastiaan jossa on muut ainekset. Sekoita aineet kunnolla keskenään.

                      Nauti riista ruuasta keitettyjen perunoiden kanssa. Ruokajuomana varmasti hyvä vaihtoehto on punaviini ym.

                      Itse hyvin monesti valmistanut tällä ohjeella sorsista, pyystä, teerestä ja metsosta maittavia aterioita.

                      Comment


                        #12
                        Lohta purjopedillä:

                        http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2...eseptit?862228

                        Purjojen päälle voi vielä lorauttaa roiman annoksen valkoviiniä ennen kalan kypsentämistä.

                        Comment


                        • #13
                          Vohveli ja lettutaikinaan on välillä kiva pistää kardemummaa sekaan. Ei liikaa, on suht tujua. Teelusikallinen, jos sitäkään. Antaa mukavan vivahteen.

                          Sitten tälläinen nopea tehdä, tosin valmistuminen kestää pidempään. "Lihaunelmaksi" meillä kutsutaan..

                          400g marinoituja porsaan suikaleita (Portin suikaleista tulee huonoa ja sitkeää, joten kierrä kaukaa - HK, Pirkka on ok..)
                          400-500g perunasipulisekoitus
                          1-2 isoa tomaattia lohkoina
                          1/4 osa koskenlaskijan juustosta paloina
                          2dl kermaa
                          mausteet (maun mukaan):
                          sitruunapippuria
                          mustapippuri
                          valkopippuri
                          paprikajauhe
                          chilijauhe

                          Sotketaan mausteita marinadilihan sekaan. Sitten vuokaan makaroonilaatikon tapaan kerroksittain perunasipulisekoitusta, lihaa, tomaatit, juustopalat (mausteitakin voi pistää lisää tässäkin vaiheessa). Päälle kannattaa jättää perunasipulisekoitusta ja pari juustopalaa. Sitten 2dl kermaa kaiken päälle tasaisesti ja vielä ripaus koristeeksi sitruunapippuria kerman jälkeen. 200C uunissa 1,5 tuntia. Tekemiseen menee 5 min, odotteluun pidempään.. Annoksesta syö 2-4 riippuen nälästä ja syöjien koosta.

                          Comment


                            #14
                            Kuhafileet suolataan kevyesti, sivellään Dijon-sinapilla ja pyöritellään korppujauhoissa. Toiselle puolelle vähän tilliä ja taitetaan kaksin kerroin niin, että tilli jää sisään. Kuumalle pannulle voita ja taitetut fileet sinne. Pari kolme minuuttia ja käännetään. Sitten kermaa pannulle kunnes pinta on puolivälissä filetaitoksia. Ripaus mustapippuria ja reippaasti tilliä päälle. Annetaan muhia kymmenisen minuuttia. Lisukkeena sitruunarisotto tai muusi sekä puolikuiva valkoviini.

                            Ja lettutaikinaan mukaan vähän voisulaa.

                            Comment


                            • #15
                              Kokeilkaapa tehdä joskus lasagnea niin, että vaihdatte lasagnelevyt ihan perus lettuihin. Jos ei itse viitsi tehdä niin tässä ajaa kaupasta ostetut letut saman asian. Tulee paljon kuohkeampaa ja jos toisena päivänä lämmittää nii maistuu kuin olisi juuri uunista otettu, jota ei ainakaa minusta perus lasagne enää ole. Suosittelen kokeilemaan.

                              Comment


                                #16
                                Viimeisin yllättävän hyvä oli kanasalaatti:
                                1pkt kanapaloja (vaikka hunajamarinoituja tai naturelleja)
                                200g makaronia, tai riisiä vastaava määrä
                                1ps hernemaissipaprikaa
                                1prk kermaviiliä
                                1tl yrttisuolaa
                                1tl currya
                                ripaus sitruunapippuria

                                Broiskut kypsiksi, makaronit tai riisi kypsäksi, ja kaikki kamat sekaisin. Mukavaa iltanaposteltavaa, kun voi ~hyvällä omallatunnolla syyä.

                                Comment


                                  #17
                                  Vetäskääs joku tänne hyvä punaviinikastikkeen resepti. Yhden kokeilin ja lopputulos maistui vaan punkulta. Paahtopaisitakin tuli tehtyä, mutta 1,7kg naudan kulmapala on aika hankala maustaa niin, että se maku olis muuallakin, kuin lähellä pintaa. No ihan syötävää siitä silti tuli.

                                  Oma rojekti on ollut ruokien kehittely vähän terveellisempään suuntaan (ja samalla tukevoittamaan omia urheiluharraastuksia). Meikäläisessä ruokavaliossa hiilareta tulee perus pulliaiselle sama määrä kuin yleishurheilijalle kovalla reenikaudella ja protskun määrä jää aina liian pieneksi. Ei oo ihme että jengi lihoo... Kylä siinä vään maku aina kärsii, mutta on löytynyt hyviäkin kompromisseja.

                                  Esimerkiksi:

                                  Pizzataikina:
                                  2dl ruisjauhoa
                                  3dl vehnäjauhoa
                                  2dl vettä
                                  pussi tai puolikas kuivahiivaa
                                  loraus oliiviöljyä
                                  tl. suolaa

                                  Sotku sekaisin ja pohja on vamis.

                                  Rahkapannukakku:
                                  1prk ehrnman rahkaa
                                  2 kananmunaa
                                  3 keltuaista
                                  1rkl sokeria
                                  1tl suolaa
                                  2dl vehnäjauhoja
                                  1dl maitoa.

                                  Alka oleen protsku ja hiilarit oikeassa suhteesa ;)

                                  Toi on aika pieni satsi ja isompikin muunnelma löytyy:

                                  Muuten sama kuin yllä mutta;
                                  1 1/2dl ruisjauhoa
                                  2 1/2dl vehnäjauhoa
                                  3-4dl maitoa

                                  Mausteksi kardemummaa taikinan joukkoon.

                                  Comment


                                  • #18
                                    -Vaihtelua kalan paistoon, jep, sitä seitiä, ruodotonta ja helppoa....
                                    Normaali leivityksen sekaan käytä murskattuja juustonaksuja, tuleepi hyvää.
                                    -Tonnikalasalaatti isommalle orkesterille:
                                    1.Pussi makaronia keitettynä, ei väliä minkälaisia, vaikka ihan perusperus tai kierteitä tms, keitettynä ja kylmällä vedellä huuhdottuna tietysti.
                                    2. Sekaan tonnikalaa öljyssä ja paloina, ei sitä ihan halvinta vaan hieman parempaa, noin neljä purkkia, valuta ylimääräinen öljy pois.
                                    3. Tölkki majoneesia, kevyt tai ei, oma valinta...
                                    4. Purkki tai kaksi kermaviiliä
                                    5. Pakasteherneitä pussillinen (kiehauta makaronin kanssa jos haluat)
                                    6. Ananaskin sopii paloina sekaan
                                    7. Suolakurkkua, neljä-viisi kpl kuutioituna, määrä oman maun mukaan.
                                    8. Kaikki sekaisin isossa kipossa, maustetta, esim pippuri tai chili tms oman maun mukaan.

                                    Comment


                                    • #19
                                      Lassea letuista... hmmm... Laskitko kalorikontenttia? Meleko palio...

                                      No mut, kokeilkaas äijäsettiä:

                                      400g jauhelihaa
                                      kourallinen paahdettua sipulia
                                      sopivasti mieleisiä mausteita, (ite laitan: 1rkl paprika, 1tl valkosipuli, 1tl maustepippuri, ½tl timjami)
                                      pala Aurajuustoa
                                      kananmuna
                                      korppujauhoja

                                      ÄLÄ LISÄÄ SUOLAA

                                      Ota jauheliha lämpimään vähintään puoli tuntia ennen aloittamista.

                                      Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Lisää Aura viimeisenä, jätä reiluiksi kokkareiksi. Älä murusta, älä sekoita liikaa. Auramurun käyttö pilaa maun/koostumuksen. Samoin liika sekoittaminen. Juusto saa ja pitää jäädä taikinaan kokkareiksi.

                                      Pyörittele pullia tai pihvejä korppujauhoissa (jota olet maustanut esim grillimausteella) Painele pihvit keskeltä reunoja ohuemmaksi, pihvi turpoaa keskeltä, joten saat tasaisemman kypsyyden.

                                      Paista mieleisellä menetelmällä. Hiiligrillissä tulee parhaat, silloin tosin kannattaa korppujauhottaminen unohtaa.

                                      Jos käytit hyvää naudan jauhelihaa, voit jättää roosaksi sisältä.

                                      Tee kaveriksi vaikka karamellisoituja sipuleita:

                                      3 isohkoa sipulia
                                      pari rkl voita
                                      1rkl hunajaa/melassia/siirappia/muscovadoa/fariini/tavissokeria
                                      2rkl tummaa balsamicoa
                                      suolaa maun mukaan
                                      (valkosipulia)

                                      Kuori ja viipaloi sipulit.

                                      Kuullota miedolla lämmöllä läpikuultavaksi.

                                      Lisää muut ainekset. Hauduttele miedolla lämmöllä tummaksi ja pehmeäksi reilu puoli tuntia. Paranee vanhetessaan, paitsi jos sattuu palamaan, jolloin maistuu kamalalta.

                                      Kokeile korvata jauhelihataikinen Aurajuusto vanhalla goudalla, briellä, kipparilla, mustapekalla...

                                      Comment


                                      • #20
                                        Kauhean useesti ei tuu kokkailtua(yhden hengen talous, samaa ruokaa pitäis sit syödä koko viikko jos jonkun makaroonilaatikon vääntäiski).

                                        Riisin keittämisestä tuli vaan mieleen: Melko moni tuntuu keittävän riisit "raakana" ja sit curryt ja soijat kypsän riisin päälle. Ite oon tehny niin(4h annos) et nakkaan keitinveteen lihaliemikuution, ja samalla ku laittaa riisit liemeen kiehuun ni laitan "sopivasti" soijaa joukkoon. Ei tarvii pahemmin maustella riisiä jälkeenpäin, maku on tasaisempi ja riiseistä tulee nätin ruskean värisiä :)

                                        Comment


                                        • #21
                                          No kun tämmöset helevetinmoiset pakkaset pukkas päälle, niin lämmittävä resepti olis paikallaan:

                                          - 2 isoa sipulia, pilkotaan pieneksi
                                          - 7-10 valkosipulinkynttä, murskataan ja pilkotaan
                                          - purkki, tai kaksi chilitomaattimurskaa
                                          - mustapippuria
                                          - hieman chiliä (maun mukaan)
                                          - pikkuploraus sitruunauutetta, tai puserrettua sitruunaa
                                          - ihan hyppysellinen sokeria
                                          - esim pakastekalaa, tai lohikuutioita ,ihan kala, kuin kala käy.
                                          Homma lähtee tästä:
                                          Kuullotetaan sipulit ja valkosipuli kasarissa, mutta ei ruskisteta.
                                          Lisätään tomaattimurskat ja mausteet.
                                          Annetaan kiehua hiljalleen n. 10 min, jonka jälken lisätään kalapalaset, jatketaan kiehuttamista varovasti vielä n.10 min, eli kunnes kalat ovat kypsiä.
                                          Tarjoillessa lautasen pohjalle laitetaan paahdettuja ruisleipäpalasia ja keiton päälle hieman juustoraastetta.

                                          Helppoa , nopeaa , hyvää ja huomasitte varmaan että suolaa ei tarvitse, mutta jos joku sitä välttämättä kaipaa, niin sitten merisuolaa, tai kalalientä keittovaiheessa.

                                          Comment


                                            #22
                                            Nopea perussörsseli oikeastaan kaikelle mahdolliselle (mikäli pitää valkosipulista)

                                            Tarvikkeet:
                                            3 maustekurkkua/suolakurkkua
                                            2-4dl smetana/cream fresh/maustamaton jogurtti.
                                            yksi kyntinen valkosipuli, tai 8-10 valkosipulinkynttä

                                            Lisukkeet:
                                            Chili, pesto, pippuri, paprika.... jatkomaustaa kuka mitenkin tykkää.

                                            Valmistus:
                                            pilko kurkut ja sipuli(t) sotke maitotuotteen kanssa sekaisin. Anna tasaantua hetki. Ja eikun ääntä kohti. Sotku on sen verran kiitollinen että, sen ohjeen muistaa vaikka väkisin ja makua saa muutettua omien nystyröiden mukaiseksi.

                                            Comment


                                              #23
                                              Lämpimät voileivät:
                                              Yksi uunipelti n.9kpl

                                              -Paahtoleipä
                                              -Edam juusto
                                              -Saunapalvi tms. kinkku
                                              -Knorr herkkusienikastike ainekset

                                              Valmista herkkusienikastike vähän ohjeen mukaista paksummaksi (1dl maitoa ja 1dl vettä). Rasvaa ohjeen mukaan.

                                              Voitele leivät, laita kinkku siivu, kastiketta kinkun päälle ja juusto viimeisenä.

                                              Paista uunissa n.7min (200 astetta)

                                              Ja on muuten hyviä.. ;) ps. sienikastike aika kuumaa..

                                              Comment


                                              • #24
                                                Edam gratinoituu huonosti. Parempia rasvaiset puolikovat juustot, vaikka Oltermanni, nuoret goudat, morbier, mozzarella, emmental.

                                                Niinku vinkkinä.

                                                Comment


                                                • #25
                                                  illallinen 2;lle
                                                  tarvitset:
                                                  2 pussia pirkka pastaa kermakastikkeessa
                                                  400g jauhelihaa
                                                  1 juusto patonki
                                                  voita/margariiniä
                                                  valkosipuli jauhetta
                                                  kuivattua yrtti sekoitusta
                                                  Pullo tai pari punaviiniä
                                                  hedelmiä oman maun mukaan (anans,mandariini,kiiwi,omena)
                                                  sokeria
                                                  juustoa (raaste tai viipaleita)

                                                  Kaada punaviini isoon kulhoon ja laita runsaasti sokeria
                                                  0,75l->1-1,5d sokeria annostuksella
                                                  viipaloi hedelmät pieniksi paloiksi ja laita punaviinin joukkoon laita kulho jääkaappiin vähintään 40min. mitä kauemmin sitä parempi. Sekoittele välillä että sokeri pääsee imeytymään
                                                  Juoman nimi virallinen nimi on sangria alunperin kotoisin portugalista (itse käytin täysin alkoholitonta punaviiniä Carl Jung Rotlack 0,75l n. 3,5e myydään ainakin city marketissa)



                                                  Valmista kermapasta ohjeen mukaisesti keskikokoisessa kattilassa

                                                  Ruskista jauheliha ja mausta oman mielen mukaan kevyesti (itse laitoin paprika jauhetta ja jauheliha maustetta)

                                                  kun jauheliha on valmista kaada se siivilään että saat ylimääräisen rasva pois. sekoita jauheliha sitten pastan joukkoon ja jätä kannen alle n.5min (kattila pitää olla pois liedeltä)



                                                  Ota voita 3-4 ruokalusikallista kuppiin sekoita sinne valkosipuli ja yrtti jauhetta oman maun mukaan

                                                  paloittele patonki ohuiksi paloiksi ja levitä valkkakari voita päälle runsaasti ja jokaisen palan päälle juusto siivu tai hyppysellinen juusto raastetta
                                                  laita uuniin n.15min 50`c asteeseen (tarkoitus on vain lämittää juusto ei saa sulaa liikaa)

                                                  Valmistus aika on n.20min viinissä menee kauiten mutta paras on jos valmistaa viini juoman vaikka aamulla enen töihin lähtöä se odottaa valmiina kun saapuu kotiin

                                                  Nauttikaa.Tämä varmasti takaa jotain hyvää rakkaaltanne
                                                  Toimi ainakin mulla ;)

                                                  Comment


                                                  • #26
                                                    Puhkottuja muikkuja puoli kiloa jotka pyöritellään vehnäjauhoissa ja heitetään pannulle tirisemään voihin. Molemmat puolet paistetaan näkkileivän väriseksi ja suolaa päälle.

                                                    Huomattavasti parempia kuin turskansuolista tehdyt kalapuikot...

                                                    Comment


                                                      #27
                                                      Anteeksi Seppo: kyseessä kuopiolainen, yleisesti savolainen sudeettiruoka eli paistetut muikut. Pottumuusi ja suolakurkut kruunuksi.

                                                      Repon äijäsetistä kiitokset, kullostaa sen verran hyvältä että pakko kokeilla!
                                                      Viimeksi muokannut Jari Kanerva; 22.2.2010, 20:32.

                                                      Comment


                                                      • #28
                                                        Oikein Jari. Savolaista sukua, sijaintina Länsi-rannikko.

                                                        Comment


                                                        • #29
                                                          Kuhaa Bearnice-kastikkeessa

                                                          Otetaan verkkovehkeet ja ähelletään sopiva määrä verkkoja jään alle. Verkoista haetaan sopivan kokoinen kuha.

                                                          Fileioidaan kuha ruodottomaksi ja nahattomaksi, käytetään ripeästi pannulla.
                                                          Maistetaan tippa kuivaa, hyvää valkkaria

                                                          Kuha vuokaan ja uuniin. Kymmenen minuutin kuluttua päälle levitetään Bearnice-kastike, jonka sekaan juuri ennen uuniinlaittoa kourallinen katkarapuja.
                                                          Maistetaan lisää kuivaa, hyvää valkkaria.

                                                          Otetaan vuoka pois uunista 20 min. kuluttua (10+10)

                                                          Lisukkeeksi kuoritut, höyrytetyt perunat tillin kera.

                                                          Nautitaan kuivan, hyvän valkkarin kera.

                                                          Comment


                                                          • #30
                                                            Loistava rapulaeväs. 400 g jauhelihaa, juustoraastetta, nacho sipsejä ja tacokastiketta. Ruskistaa jauhelihan ja sotkee sipisit ja kastikkeen siihen ja päälle juustoraaste. Uuniin n.200 astetta 10 min. ja valmista tuli. Jos vaan jaksaa kanuunassa tehdä jotain..

                                                            Comment

                                                            Working...
                                                            X