Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • No ei tosiaan. Ajattelin vaan varuiks varottaa, kun anoppi usein mun pöperöistä toteaa että; Herkullista, mutta ah, niin suolaista mun paineille.. :)

    Kannattaa tosiaan koittaa, 'bocca toimii myös siis kanasta valmistettuna!

    Comment


    • Ja mie kun luulin, että meikän suolavastaiseen invaasion olit tuon lauseen lisänny;))

      Comment


      • Noin kilo tai vähän yli hirven sisäpaistia. siihen sekaan sikaa noin 50 % hirven lihan painosta. Sipuli paloiteltuna 4 osaan niitä kolme mukaan. Mustapippureita ja suolaa. Sitten uuniin alkuun 225 astetta noin 1h. sitten 75-100 astetta ja noin 6h. tulee mureata.
        Viimeksi muokannut Petri1; 28.4.2012, 20:33.

        Comment


          Lisää haudutusaikaa Paakkunainen, jos jää paistia niin tee siitä liha soppaa.

          Comment


          • Meinaakko Mika, että aamusella uuniin ja illalla kotio tullessa olis niinkun parhaimmillaan;) Jo vain passaapi.

            Comment


              Sinne päin. Eli olit asian ytimessä.

              Noista karjalanpaisteista saa hyvän sopan kun lisää perunat ja keittojuurekset.

              Itse teen mahdollisimman suuren paistin kun minusta uuniruuista tulee parempia isona annoksina.

              Comment


              • Laitampa vielä tähän, ikäänkuin kevennykseksi Lappilaisen, tai pohjoisen kalareseptin.

                Otetaan iso "jänkäkoira", siis hauki ja perataan, suolataan ja kääritään märkään sanomalehteen.
                Kaivetaan kuoppa, jossa poltetaan nuotiota hiillokselle asti. Asetellaan kala sinne kuoppaan ja hiilet päälle. (ikäänkuin rosvopaisti).

                Tehdään isot tulet kuopan päälle ja juodaan muutama bisse, lisätään puita ja juodaan lisää.
                Lisätään vielä puita ja vielä kerran lisää.

                Jonkun kysellessä milloin se kala on valmista, lisätään puita.
                Edelleen jonkun jo hermostuneena kysyessä, eikö se olisi jo kypsää, lisätään puita ja vastataan: mitä sen väliä, saa täältäpäin oikeata kalaakin.

                Comment


                  Tai heitetään hiiltynyt hauki olan yli ja otetaan lohta repusta syötäväksi.

                  Comment


                    Laitetaanpa yksi minun nykyisistä suosikkieväistä.

                    Hiilikuitumiehen lihakeitto:

                    Neljän hengen annoksen ainekset:
                    - 2 sipulia
                    - 400g sika-nauta jauhelihaa.
                    - 1 pussi keittojuureksia
                    - 2 porkkanaa
                    - 2 lihaliemikuutiota
                    - 1 korkeintaan keskikokoinen peruna
                    - 2 valkosipulinkynttä

                    Valmistus: Laitetaan liha keittokattilaan ja ruskistetaan se melkein valmiiksi. Sitten hienoksi silputtu sipuli sekaan ja ruskistetaan lihas loppuun. Lisätään kattilaan vettä n. litra (sen mukaan miten sakeaa keittoa haluaa). Laitetaan lihaliemikuutiot joukkoon. Silputaan porkkanat tosi pieniksi paloiksi ja laitetaan joukkoon (Huom! tärkeää, että porkkanat on tosi pienenä silppuna, jotta antavat runsaasti makua). Pilkotaan peruna myös pieniksi noin sentti x sentti paloiksi ja kattilaan. Keittojuurekset myös joukkoon. Valkosipulinkynnet pusertimen läpi keitokseen. Lisätään runsaasti rouhittua mustapippuria suoraan myllystä ja hieman vähemmän rouhittua maustepippuria (voi myös laittaa kokonaisia maustepippureita, mutta ne on sitten kiusana syödessä). Suolaa myös aavistus, jos maku sitä vaatii (huom! lihaliemestä tulee jo kohtalaisesti suolaa). Keitetään keitosta n. puoli tuntia. Tavoite olisi saada keitoksesta sellainen semi-muhennos, jossa ei ole lientä jäljellä kovin hirveästi. Eikun ääntä kohti. On hyvää.

                    Keittoa voi lisämaustaa chilillä ja ruohosipulilla. Chilin kanssa kantsii olla varovainen, kun se kerää lisää voimia kuumasta keitosta. Ruohosipuli kannattaa laittaa vasta keiton ollessa lautasella.

                    Comment


                    • - 1 pussi keittojuureksia
                      Korvaappa nuo kaupasta löytyvällä keittojuurekset (tuoreet) annospaketilla, niin siinä se on;)

                      Comment


                        Katos vaan. Enpäs tiennytkään, että keittojuureksia on tuoreena tarjolla. Kokeilen tietty tätä, jos vaan tuoretavaraa kaupasta löydän.

                        Comment


                        • Kapaz on tän palstan rehut kunniaan mies ;)

                          Mä tässä oottelen iltaa, aukastaa grillakausi. Saapi pihiit muhia kunnon hiilloksella ja voitelua hyvin omavalmiste grilli soosilla.

                          Comment


                            Grillin perussetti, jota ilman ei voi puhua oikein mistään: Ribsejä paljon, hiero kevyesti grillimaustetta pintaan ja ota väri keskikuumassa grillissä. Varsinainen kypsennys epäsuorasti n. 1 tunnin ajan tehot minimissä. 10 minuuttia ennen H-hetkeä pintaan jähmeää bbq kastiketta.

                            Comment


                            • Kapaz on tän palstan rehut kunniaan mies ;)
                              En sentään mikään friikki ole, mutta kyllä se niin on, jotta tuoretavaran ja pakastevermeen välillä on se suuri ero, josta kaikki ovat erimieltä;)

                              Noita pakastejuureksia tulee ainoastaan käytettyä kastikepohjantekoon, siis tunti keittämistä ja liemi talteen, siitä sitten rakentelee kastikkeen, mutta jokainen tavallaan ja hyvä näin;)
                              Viimeksi muokannut kapaz; 1.5.2012, 00:44. Perustelu: pikku kirjain puuttui

                              Comment


                              • Bradley Smoker! Suosittelen! Tulee tosi hyvää lämminsavulihaa ja kalaa. Tulee mm. kunnon BBQ tavaraa American style. Saa tehtyä myös kylmäsavuna, mutta vaatii savugeneraattorin ja kaapin väliin pätkän esim. iv-putkea, ettei lämpö nouse liikaa. Ostin sen digi version ja laitoin sen grillikotaan, jotta sain vermeen ympärivuotiseen käyttöön. Vedin erillisen hormin kaapin päältä piipun yläosaan. Käykäähän tutustuun: www.bradleysmoker.fi

                                Comment


                                  En sentään mikään friikki ole, mutta kyllä se niin on, jotta tuoretavaran ja pakastevermeen välillä on se suuri ero, josta kaikki ovat erimieltä;)
                                  Juuri näin. On myös vaikea kuvitella ruoanlaittoa ilman juureksia/vihanneksia/kasviksia, jotka antavat hyvin ryhtiä erityisesti makuun ja perustan monelaisiin kulinaristisiin nautintoihin.

                                  Comment


                                  • Ja mikä sen mukavampaa, kuin leikellä porkkanoita, lanttuja, palsternakkaa, perunoita, sipuleita tietäen, että tästä se hyvä tulee. (keittoihin, patoihin, mihin vaan)

                                    Samalla voi toki kuunnella Fabulois Thunderbirdiä ja jos vapaata seuraavanapäivänä, niin parit bisset käy myös asiaan.

                                    Miten se meni: "Hyvä ruoka ,Hyvä mieli";))

                                    Eikä sitten herneitä kellekkään, vaikka noista kasviksista sun muista ei pitäisikään;))

                                    Comment


                                    • Hyvä vaa että joku oikeesti arvostaa rehuja. Ja Kapaz en tarkoittanu sua niiku "sivulista miehenä" ;) vaan ihan hyvällä miehellä rehut kunniaan. No kohta alkaa itelläki tuo rehu jumppa ku aloitetaa neitiä totuttelee soseisiin, jos siinä itekki alkas niitä maistelee.

                                      Ps. Korvataan tuo Fabulois Thunderbird vaikka Francinen Goodbye forever tai Bye biisillä ;)

                                      Comment


                                        Itsellä ei lapsia ole, enkä ihan varmasti tiedä. Luulen että tuoreista juureksista valmistettuna porkkana-, lanttu-, peruna-, palsternakka -, jne. pyreet maistuvat mukuloillekin. Voi samalla kertaa valmistaa reilun annoksen, josta eroteltuun aikuisten versioon vain lisätä ripauksen enemmän suolaa/lihalientä ja nokare voita (kermaakaan ei kannata pelätä kunhan ei joka päivä).

                                        Onneksi tulee kesä ja tuoreet rehut torille! Oma viime kesän suosikkinipyre lohelle oli puoliksi perunoista ja lantusta, jonka sekaan voi käännellä freesattua tuoretta kesäsipulia. Omissa pyreissä on reilusti osumia, koneita en valmistuksessa käytä - tulee omaan makuun liian vaahtoavaa. Joskus mukava torimuori laittaa koriin mukaan mustia torvisieniä joista tulee sille päivälle kastike :)

                                        Juurekset ovat huippuja ja niitä voi valmistaa erilaisilla tavoilla ympäri vuoden.

                                        Comment


                                          Kukaan tehnyt itse makkaroita, mieluusti kuuntelisin mitä asioita kannattaa vältellä?

                                          Lihat, lampaansuolet jne. ovat kauppahallista kätevästi saatavilla, niin miksikäs ei tätäkin voisi kokeilla. Ilmeisesti lihasekoitus ja sen rasvatasapaino taitaa olla "kriittisiä menestystekijöitä"...

                                          Comment


                                          • Ps. Korvataan tuo Fabulois Thunderbird vaikka Francinen Goodbye forever tai Bye biisillä ;)
                                            Käy hyvin, vaikka ihan selvästi Monica vetäs kotiinpäin tässä ruoanlaitto musiikkivalinassa:))

                                            Comment


                                            • Tuossapa ihan mukava ohje makkaroitten tekoon, mutta itse kuitenkin hieman mukailisin;)
                                              http://www.jatko.fi/pages/makkaran-teko.ph

                                              Comment


                                              • Räntää sataa ja ihan kunnolla, siinäpä hyvä syy käyttää tänään hieman rasvaisempaa ruokavaliota;)

                                                Vaikkapa näin: Jauhelihapyyt, siis hyvin maustettua sikanautaa ( mustisrouhe, paprika, soija, kaprismarjat ja hiukan sitä lientä, suola tottakai, mutta varovasti. Extraa antamaan vaikka sweetchili dippijauhe, koska semmoinen löytyi kaapista, lie vappuna jääny, en muista.)

                                                Sekoitellaan huoneenlämpöinen jauheliha makujen kera ja lisätään yksi kananmunan keltuainen, kouranpohjallinen korppujauhoja, vettä about desi sekoitellaan lisää ja annnetaan vetäytyä n. tiima.

                                                Seuraavaksi tehdään seoksesta minimurekkeita, eli keittiökielellä Pyitä (Pyy).

                                                Täytteeksi sisälle sopivanmakuista juustoa sellaista pehmeää, itse suosin mustaa Koskenlaskijaa ja Leppäsavujuustoa.

                                                Pyöritellään veden avulla siloittaen pyyt valmiiksi ja vuotamattomiksi.
                                                Uuni vaikka 200 astetta, annetaa kypsyä niin että hyvältä näyttää.

                                                Lisukkkeeks kermapekoniperunat, siis ohuita pottusiivuja ja hienoks silputtua amerikanpekonia. Suolaa, paprikajauhetta ja mustapippurirouhetta sekaan. Kyytipojaks senverran paksua ja kevyttä ruokakermaa, jotta muhivat mukavasti.

                                                Kypsyvät siinä samalla, tai voi ne hieman aiemmin uuniin laittaa.

                                                Tarjoilu normaalisti sen "Pupusalaatin" kera ja tietenkin nyt sesonkiaikaan niitä parsoja.

                                                Ps. tätä jos laitatte, niin muistakaa samalla kuunnella sitä Fabulois Thunderbirdiä;))

                                                Comment


                                                • Uunis ois pihveikse pilkottu possun ulkofilee (2kg) hautumassa hyvän aikaa. Ku alkaa valmis olee nii ranskaliset perään. Isäntä läks hakee mun ässän putkistoo toiselta tallilta tänne kotii nii päätin sil välii repästä näin perjantain kunniaksi ja väsäsin tälläsen. Pikkunenhan tuo on mutta ei meit oo ku kaks jotka syö niin....


                                                  2:den hengen täytekakku xD
                                                  Attached Files

                                                  Comment


                                                  • Vaikuttaa vahvasti jo nyt Äitienpäiväkakulta, mutta taitaa olla Sulle eka sellainen;) Ettäpä onneks olokoon, näin etukäteen.

                                                    Comment


                                                    • Se on se eka ÄP jota on jo hetken aikaa odotettu.

                                                      Äitienpäivän en ruokaa laitakkaa. Mennää syömää yhteen ehkä parhaimmista lounas raflaan mitä lahdesta löytyy oikee pöytä varattu, ja minähän en koko hommaa ees suunnitellu vaa ihan yllärinä tuli. Ja illalla on kuulemma joku toinenki ylläri luvassa...

                                                      Tänää kastike noista loppu lihoista, ei ihan 2kg uponnu eilen.

                                                      Comment


                                                        Sus(h)i jo syntyessään?

                                                        Tuli tehtyä uusi aluevaltaus ja väännettyä muutama tötterö norimakia lohella, kurkulla ja purjolla. Hyvin upposi, ainoa varaus on että hiukan liian terveellistä "krapularuoaksi" ;)
                                                        Attached Files

                                                        Comment


                                                          Lahden parhaita paikkoja Roux? Casseli? Taivaanranta? El Toro?

                                                          Noista Roux ja Casseli ovat rotisseur- ravintoloita (oma suosikki ehdottomasti Roux). Miinusta, että mukaan joutuu varaamaan vähän enemmän viikkorahoja.

                                                          El Toro mahtava reilun ruoan paikka, jonka alkuruoka-annoksista blini on muy bien, ja maksa-annos erittäin hyvä! People's choise.

                                                          Taivaanranta on "pikkunätti" ja tasaisen vamasti hyvää ruokaa hyvistä raaka-aineista ja hyvin käsiteltynä. "Ihan OK", ehkä aavistuksen "virkamiesmäinen". A la carte- paikkana selkeästi parempi kuin lounaspaikkana IMO.

                                                          Comment


                                                          • Kyllä se lahden ykkönen on toi mänty. Hyvää kotiruokaa halvalla ja kunnon pulla kahveet kuuluu hintaan.

                                                            Comment


                                                              Alkuperäinen kirjoittaja Crash_ Näytä viesti
                                                              Kyllä se lahden ykkönen on toi mänty. Hyvää kotiruokaa halvalla ja kunnon pulla kahveet kuuluu hintaan.
                                                              Oukki. Itselle vielä käymätön paikka, joten en väittele. "Paras ruokapaikka" voi olla eri ihmisille kovin erilainen.

                                                              Omaan makun sopiva ruoka itselle mukavassa milijöössä ja mukavassa seurassa on kuitenkin tärkeintä. Hyvää ekaa äitienpäivää.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X