Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Laita osoite, niin tullaan syömään. Ei vaan, mutta kuulosti hyvältä nuo banaanit. :D

    Mökkikausi kun alkanut, niin sopivaa mökkiruokaa suurimmaksi osin kaapinperukoiden säilykepurkeista.
    Jauhelihaa pannuun paistumaan ja suolaa, sekä mustapippuria päälle. Sekaan voi laittaa valkosipulia/sipulia. Jossain vaiheessa sekaan chilillä maustettua tomaattimurskaa, maustettuja herkkusieniä (tölkistä, sellainen vihreä etiketti oli) ja ruskeita tölkkipapuja (kunnolla huuhdeltuina). Ihme kyllä, ihan ihmisravinnoksi kelpaavaa sotkua. Yksi kokkituttu sanoi, että tuolla ruualla on nimikin, mutta minä kun sen oman pään mukaan itse kasasin, niin laitan sen omana reseptinä tänne. Fetasalaatin kanssa olen tuota vetänyt, mutta toimii kyllä perus makaroonin tai vastaavan hiilihydraatin kanssa.

    Comment


    • Nyt kun noita kuhia tulee pilvin pimein, niin eikö fileis.
      Sitten kauppaan ostamaan sitä tarjouksessa olevaa norjalaista lohifilettä.

      Homma jatkuu silleen, että leikataan niistä ruodottomista filuista n. sentin paksuisia soiroja, siis molemmista kaloista.

      Idea on siinä, että kaksi punaista ja kaksi valkoista kalasoiroa letitetään, ikäänkuin pullapitkos (tämän taitaa kaikki).

      Voita runsaasti pannulle ja letti sopivan raakaseks. ( ei siis liian kypsäks)

      Normi suolaus ja mitä nyt makuja haluaa.

      Suosittelen ja pottumuussi käy hyvin lautasen täytteeks, tai koristeeks.

      Comment


        Oho, tota lettikalaa täytyykin kokeilla, kiitos Kari. Ongelma vain on löytää 1,5 kilon kuhafile, että saa tasaletit. Tollanen lohipala tuli tänään haettua. 5,99 kilo.

        Comment


        • Oon aina ollu vannoutunut lihansyöjä mutta eukko houkutteli vaivihkaa soijaa kokeilemaan. No tein soijalasagnea, heitin puol pussia pakastepinaattia sekaan ja palottelin vielä paketin fetaa juustokastikkeeseen. Täytyy myöntää että mitään eroa en huomannu. On kuulemma vielä terveellisempää ja pussi soijarouhetta makso kuulemma muutaman euron. Siitä riittänee n.10 lasagneen. Jos ei ole kokeillu niin vielä ehtii.

          Comment


          • Ongelma vain on löytää 1,5 kilon kuhafile, että saa tasaletit
            Käy se pienempikin kuhafile, eisen letin tartte olla, kuin n. annoksen (200g) kokoinen eli kymmenkunta, (tai hieman yli) senttiä riittää (siis letin pituudeksi). Hammastikut vaan päihin, että kasassa pysyy.

            Tosiaan noita kuhia näkyis nyt tulevan, toissapäivänä paistelin reilun 2,5 kg filut ruoaksi meille kahdelle, eipä siinä enää lisäkkeitä paljon tarvinnu.

            Ps. Kuulin, että Kuhmossapäin siika liikkuis verkoon aika livakasti. Siis semmonen liki parikilon luokkaa oleva.

            Comment


              Ettei vain umpikieroja savolaisii kuhia.

              Noita siikoja ei oo saanut pitkään aikaan savustettavaksi asti. Toisaalta osassa sioista nykyisin €&@€ haukimatoja.

              Muuten noi siikoja jos savustaa niin kannattaa niiden antaa olla viileässä yön yli, jotta "liha" olisi savustettuna mössöä vaan lihakset irtoaisivat kuin ahvenilla.

              Comment


              • Eihän siikaa saa sillätavalla pilata.

                Siika perataan ja suomut jätetään, laitetaan tikkuun, vedellään terävällä puukolla vinoja viiltoja siian kylkeen molemminpuolin ja asetetaan hiilloksen loimuun lempeästi tikunvarressa kypsymään.

                Valellaan tuhdilla suolavedellä parit kerrat kypsymisen aikana ja kypsänä otetaan pois ja kääritään voipaperiin hautumaan.

                Napostellaan kotvan kuluttua sormin ja nautitaan, siinä se.

                Niin tämän opin pikkuskidinä Torniojoella Isävainaan kanssa reissutessa ja hyvää oli ja vieläkin on hyvää.
                Viimeksi muokannut kapaz; 12.6.2012, 17:46.

                Comment


                  Laiskana savustus helpompaa.

                  Comment


                  • Alkuperäinen kirjoittaja Lampinen Näytä viesti
                    Oon aina ollu vannoutunut lihansyöjä mutta eukko houkutteli vaivihkaa soijaa kokeilemaan. No tein soijalasagnea, heitin puol pussia pakastepinaattia sekaan ja palottelin vielä paketin fetaa juustokastikkeeseen. Täytyy myöntää että mitään eroa en huomannu. On kuulemma vielä terveellisempää ja pussi soijarouhetta makso kuulemma muutaman euron. Siitä riittänee n.10 lasagneen. Jos ei ole kokeillu niin vielä ehtii.
                    Itse en kuulu soijan ystäviin ja onkin pakko linkittää tämä tähän: http://www.hs.fi/juttusarja/ruokaray.../1329103907881

                    Ei herneitä.. ;)

                    Comment


                      Hevimiehen illallinen:

                      Alkuvalmistelut: Laitetaan Maidenin The Final Frontier soimaan ja keittiöön.

                      Pannulle n. 100g pekonia paistumaan. Ruskistetaan sopivaksi, muttei liian kypsäksi. Suikaloidaan 200g naudan sisäfilettä sellaisiksi pienehköiksi siivuiksi ja pekonien sekaan paistumaan. Laitetaan satsiin vielä yksi sipuli ja maustetaan ruoka mustalla pippurilla. Paistetaan niin, että filesiivut on oman maun mukaisia. Siivut voi jättää vaikka verisiksi, (jos ymmärtää hyvän lihan päälle). Kun satsi on valmis, puristetaann siihen yksi valkosipulinkynsi. Lisukkeeksi vaikka sienisalaattia ja purkkijalapenoja. Juomaksi kelpaa espanjalainen häränveri, tumma lager tai vaikka lähdevesi. Jälkiruoaksi EM-futista telkkarista.

                      Comment


                        Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti
                        Kukaan tehnyt itse makkaroita, mieluusti kuuntelisin mitä asioita kannattaa vältellä?

                        Lihat, lampaansuolet jne. ovat kauppahallista kätevästi saatavilla, niin miksikäs ei tätäkin voisi kokeilla. Ilmeisesti lihasekoitus ja sen rasvatasapaino taitaa olla "kriittisiä menestystekijöitä"...
                        Nyt yhtä kokemusta rikkaampana. Ensimmäinen satsi odottaa tässä esikypsentämistä miedossa lihaliemessä. Maisteltuki on, ja ihan kelpo syötävää tuli.
                        Attached Files

                        Comment


                        • Hyvältä näyttää ja on varmaan vaivansa-arvoisia.
                          Omalla tyylillä maustettuja ja just semmosia, mitä ei kaupan hyllyltä löydä.

                          Melekein vois olla jopa kateellinen noille herkuille, mutta ei oo tapana;)

                          Ps. ookko ajatellu noille kevyttä savua antaa?

                          Comment


                            Nyt kun sain Kenwood Major yleiskoneen etukäteen synttärilahjaksi porukoilta, niin "lihamylly" lisäosalla omat nakit olisi mahdollisuus... taidankin kokeilla :)

                            Comment


                              Ei ole omaa mahdollisuutta savutukseen, mutta massassa on 1/8 possun savupekonia, ja mausteena mm. nestemäistä savua.

                              Savupönttökäsittely olisi taatusti eduksi.

                              Comment


                              • Näillä mennään tänään... :P
                                Attached Files

                                Comment


                                • Eilen oli lehtipihvejä, tänää nopeaa,helppoa ja vaivatonta.

                                  Atrian viljaporsaan ohut leike miedossa pippuri soosissa.
                                  Pannu lämpöseksi,pihvit sinne ja paistele miedolla lämmöllä,tilkka vettä sinne rasiaan ja huljautella et lähtee kaikki soosit irti ja kaada pannulle. Anna hetken olla ja purkki ruokakermaa ja yksi lihaliemikuutio perään. Lämmöt pois ja antaa hetken hautua siinä jälkilämmöllä. Ai että ku tuli hyvää :P

                                  Nii ja jälkkäriksi vohveleita hillolla ja kermavaahdolla ja tuoretta kahvia
                                  Attached Files

                                  Comment


                                  • Bbq pit boyz. Siinä taikasanat youtubeen. Tänään meni 4 henkilön suihin reilu 3kg possua ko. kavereiden Mountain of ribs-ohjeen mukaan valmistettua settiä. Jumalauta. Ei tule muita sanoja mieleen.

                                    Comment


                                    • Itse en kuulu soijan ystäviin ja onkin pakko linkittää tämä tähän: http://www.hs.fi/juttusarja/ruokaray.../1329103907881
                                      Sit kannattaa muistaa, että Yrjänä on basisti, ei journalisti. Sama äijä, joka kuskaa jälkiruokansa michelin-kokin maistettavaksi, vaikka on käyttäny sokerin tilalla suolaa. En sano, että kaikki väitteet ois puutaheinää, mutta tokkopa nyt soijamaidossa kolminkertasta eepilleriä on...

                                      Comment


                                      • Pisitin eilen ison filee lihapitkon uunii 175´c ja jätin sinne lähemmäs 2h. Oli oikee hyvää ja mureeta lihaa mutta ihmetytti et rasva joka siitä tihku pellille palo pohjaan? Ja kyseessä oli teflon pintainen paisto vuoka. Oiskohan voitelu pitäny suorittaa? Ennemminki samanlailla tehny mut ei moista ongelmaa oo tullu. Kohta jynssää pelti puhtaaksi...

                                        Comment


                                          Lihassa on rasvojen lisäksi runsaasti lihasnesteitä jotka myös valuvat pihalle. Sitä voi jonkun verran yrittää hillitä ottamalla lihasta ns. pinnat kiinni TOSI kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista. Kun nesteet pysyvät sisällä tulee lihasta herkullisen mehukasta.

                                          Comment


                                            Paahtopaistia kun tekee, niin toki herkullista lämpöisenä, mutta kun pistää köntin maustettuun suolaliemeen likoamaan yön tai kahden yli. Imasee nesteet ja maut sisäänsä.

                                            Saman tempun voi tehdä vaikka mille tahansa lihalle.

                                            Comment


                                            • Lihassa on rasvojen lisäksi runsaasti lihasnesteitä jotka myös valuvat pihalle. Sitä voi jonkun verran yrittää hillitä ottamalla lihasta ns. pinnat kiinni TOSI kuumalla pannulla ennen uuniin laittamista
                                              Tosiaan Marre puhuu pelkkää asiaa, ihan tulisella valurautapannulla (miksei muullakin) onnistuu kotioloissa hyvin.

                                              Mökkiolosuhteissa ja tilanteen niin salliessa käytän raakasesti vaikka tohoa.

                                              Saa samalla semoisen mukavan kevyen rusketuksen aikaiseksi, jota miedollalämmöllä ei välttättämättä tule.

                                              Comment


                                              • Vegesettiä vaihteeksi.

                                                Kokonainen munakoiso noin sentin siivuiksi ja suolaa pintaan ja hikoilemaan nesteet pihalle noin puoleksi tunniksi. Seuraksi 3 paprikaa lohkoina ja hyvää vaaleaa leipää.

                                                Munakoisoviipaleet kuivaten talouspaperilla ja paprikalohkojen kanssa uunipellille, oliiviöljyä loraukset päälle ja uuniin grillivastuksen alle paahtumaan reiluksi vartiksi. Viimeiseksi minuutiksi leipäviipaleet seuraan saamaan rapeutta pintaan.

                                                Paahtumisen aikana kaksi isoa valkosipulinkynttä hienoksi silpuksi, mozzarellapallo nokareiksi ja juustokuminapussin suuta vähän auki - levittää mukavaa tuoksua valkosipulin kanssa koko kämppään.

                                                Kun paprikoiden kyljet ja munakoison leikkauspinta ovat saaneet hieman väriä, pelti pois uunista, valkosipulisilppu ripotellen siivujen päälle, mozzarellanokareet perään ja päälle ripaus juustokuminaa. Viimeistely sitruunamehulla.

                                                Meinas olla niin hyvää, että olis vienyt kielen mennessään. Tuoretta persiljaa ei ollut rouvan unohdettua kastelut, joten sitä sitten kokeillaan seuraavalla kerralla.
                                                Viimeksi muokannut Otto.; 18.7.2012, 17:36. Perustelu: Sitruuna unohtui.

                                                Comment


                                                • suolaa pintaan ja hikoilemaan nesteet pihalle noin puoleksi tunniksi
                                                  OT, mutta tuo on hyvä konsti tuorekurkullekkin, esim. tehtäessä tsatsikia, toimii.

                                                  Comment


                                                  • Pittääki tota marren neuvoo kokeilla ens kerralla. Tuol olis pakkases viel yks samanlainen liha pötkö, mut aattelin tänää jotain kevyempää tms spagettia ja jauhelihakastiketta.

                                                    Comment


                                                    • Unohtui vielä se sanoa, että lihahan pitää olla huoneenlämpöistä, ennen kypsentämistä. Toki tais olla meikältä turha muistutus;))

                                                      Comment


                                                      • Paahtopaistia kun tekee, niin toki herkullista lämpöisenä, mutta kun pistää köntin maustettuun suolaliemeen likoamaan yön tai kahden yli. Imasee nesteet ja maut sisäänsä.

                                                        Saman tempun voi tehdä vaikka mille tahansa lihalle.
                                                        Tolle on olemassa "oikea" reseptikin..
                                                        1kg esim. hirven paistia ja JÄISENÄ uuniin 75c ja 10-12h.
                                                        Sitten jäähtyneeseen suolaveteen (1dl suolaa, reilu litra vettä ja ruokalusikallinen sokeria)
                                                        ja antaa olla jääkaapissa n. 5h.

                                                        Ideana tuossa jäisenä paistamisessa on että ei pääse kuivamaan, voi todellakin pitää sen 12h siellä uunissa ja no problem.

                                                        Voin suositella :D

                                                        On aivan taivaallista myös esim. leivän päälle leikeltynä.

                                                        Itsellä on noita hirven paisteja ym. toi pakastin aina välillä aika "piukassa", mutta onnistuu myös ruhon muista osista ja myös esim. naudasta.

                                                        Kohta tulee taas syksy ja saa hirvenlihaa :)

                                                        Comment


                                                          Routapaakuksi olen tuota yllä olevaa lihan valmistustapaa kuullut moitittavan.

                                                          Comment


                                                          • Täältä bongattu chiliresepti tuli testattua. Chilit halki, siemenet haneen ja sisään Koskenlaskijaa ja päälle kiedotaan pekoni. Ihan törkeän hyviä!

                                                            Tuli myös koettua mitä ei kannata tehdä chilisormilla. Mentiin suoraan ruokapöydästä saunomaan. Vaimo meni sitä ennen ottamaan piilolinssit päästä! Bad idea!

                                                            Minä nauroin räkäistä naurua kun vaimo itki pukuhuoneessa silmiään ja totesin vielä rehentelevästi rintaani pöyhistellen "mikä amatööri!". Menin suihkuun ja valelin itseni, pallit, pilin ja tatin vedellä ennen lauteille istumista. VERY bad idea!

                                                            Kuumassa saunassa tuo chilin polte saa vielä eksponentaalisen kertoimen, eli olin lauteilla noin 5 sek ja juoksin itkien takaisin suihkuun tatti ja pallit tulessa. Eipä pelkällä vedellä käsien peseminen auta näköjään mitään.

                                                            Hetki sitten itketti, nyt jo naurattaa chili amatöörien pelleily :-)

                                                            Comment


                                                            • Kertakäyttökumihanskat on kova juttu chilien kanssa.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X