Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ruoantekijöitä / Reseptejä

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Huomasimpa tuossa tekeväni sellaista ihmettä, kuin leipominen.
    No ei sen kummasempaa, mutta kun tuo grillikausi hyvässä käynnissä, niin hamis sämpylät ajattelin hieroa.

    Muuten ihan normi, mutta hiivaleipäjauhoja tuli runsaammin laitettua. (jotenkin makusampaa)

    Jauhelihaan sekoittelin normi sipulit, vs:sät, mustisrouheet, himppu suolaa ja soijaa. No extrana sweet chiliä ja eikai niinpakollinen kananmuna.

    Sämpylät meinaan sitten uunista otettuna voidella siirappi-soija seoksella.

    Salaatti toki sinne sisuksiin sitten ja juustosiivu, niin ja sitä klykopeenilähdettä riittävästi.

    Näillä mennään tänään. No meinas unohtua, että koko noilla hamiksilla on sitten XXL;)).

    Comment


    • Tähän nopea grillileipäresepti

      Ainekset:

      Porsaan ulkofile

      leivät:
      Maalaisleipää
      voita tai margariinia
      valkosipulia
      kermajuustoa siivuina

      marinadi:
      vahvaa sinappia, mieluiten dijon
      öljyä
      suolaa
      mustapippuria
      valkosipulia
      grillausmaustetta
      sokeria
      (suolaa)


      Leikkaa filee 2-3cm paksuiksi pihveiksi, ja nuiji elmukelmun ja leikkuulaudan välissä lehtipihveiksi.

      Sekoita marinadin ainekset, totea maku, saa olla vahvan makuista. Levitä marinadi pihveille. Anna maustua hetkonen huoneenlämmössä.

      Voitele leivät, lisää pinnalle maun mukaan valkosipulia.

      Grilli semikuumaksi, voitele ritilä, nostele lehtipihvit ritilälle. Kun pinta on kuiva, käännä pihvit. Marinadiin lisätty sokeri karamellisoituu kivasti, mutta samalla myös palaa helposti. Lehtipihvi kypsyy muutamassa minuutissa.

      Nostele pihvit pois grillistä, kääräise folioon odottelemaan.

      Laita leivät grilliin voipuoli alaspäin. Siirtele leipiä, jotta grilliin tippuva ja siellä tuleen syttyvä voi ei nokea niitä kokonaan. Kun voi on sulanut ja pinnassa pieni väri, käännä voipuoli ylöspäin ja lisää leipien päälle paksu kerros juustoa. Sulje grillin kansi. Leivät palavat nopeasti, joten ole valppaana. Kun juusto on melkein kokonaan sulanut, nostele leivät pois grillistä.

      Tarjoile pihvit leivän päällä tai välissä. Tarjoa sivussa tai lisää väliin jotain tuoretta.

      kaksi ja puoli tähteä.

      Comment


      • kapan vinkistä jälleen innostuneena, houm meid hämböögöös.
        Todella tuhtia välipalaa tuollaiset reiluhkot sämppärit jonka väliin meni tälläkertaa possua, juustoa, cilimayo, jvsalaattia, sipulirenkaita, maustekurkkua ja tomaattia. Eipä tässä enää kykene sohvalta ylös...

        Comment


          Havaijilainen kana, savikukossa valmistettuna.

          Kastike: Paketti pekonia silputtuna pannulle ja sekaan muutama rkl currya. Lisää yksi pilkottu sipuli. Ruskista ja lisää 1 rkl vehnäjauhoja, 5 dl kanalientä, ketsuppia sekä isohko omena raastettuna. Anna hautua miedolla lämmöllä puolisen tuntia ja lisää lopuksi tölkillinen ananasmurskaa mehuineen,

          Leivitä sillävälin kananpalaset (n. 600-800 g) seoksessa jossa on 4 rkl vehnäjauhoja, 2 rkl currya ja 1 tl suolaa. Ruskista kanapalaset pannulla voin kera.

          Keitä muutama desilitra riisiä, ja laita savikukon pohjalle 500g perunasuikale-sipuli pussin kera sekoitettuna. Lisää kanapalat ja valele kastikkeella koko komeus.

          Astia kylmään uuniin ja lämpötoiveeksi 220 astetta celsius, pari tuntia yhteensä uunissa.
          Viimeksi muokannut mikmoila; 25.4.2014, 07:41.

          Comment


          • Peruspohja kaikelle helpolle uunihyvälle perunasta (duchesse)
            Ihan joko (mieluummin) oikeista perunoista tai hiutaleista.

            Jos perunoista, niin keitä kuoritut potut aikarunsassuolaisessa vedessä kypsiksi ja kaada vesi pois ja soseuta ne.

            Lisää kananmuna, tai pelkkä keltuainen ja vatkaa aikaslailla joutusasti hieman aikaa.

            Lisää soijaa, tai suolaa maun mukaan, mutta elä unoha muskottia, piristää nimittäin kummasti makua.

            Voita se kuuluisa "kourallinen" ja tarvittaessa hiukka kermaa.

            Nyt voitkin sitten lisäillä sekaan mitä mieli tekee. (jauhelihaa, sieniä, kanasuikaleita, etc)

            Niin ja tietysti paistettuja sipulirenkaita pilkottuna.

            Pinnalle juustoraastetta ja tomaattisiivuja ja eikun uuniin 250 ja n. vajaa tunti, pinnasta näkee sen kypsyyden.

            1 tähti.

            Ps. unohtuipa tärkein pointti, siis lisää nuo lisukkeet kypsennettynä. Brouskut, jauhelihat etc..., hitto kohta on muuten joku mahataudissa. Anteeksi kömmähdykseni.
            Viimeksi muokannut kapaz; 27.4.2014, 11:30. Perustelu: Erittäin tärkeä päivitys

            Comment


            • Laitetaanko tuo perunasose pohjalle kuten normaalitaikina piirakkaa tehdessä ja täytteet päälle? Vai kaikki sekaisin?

              Comment


              • Reilusti sekaisin, tai miten kukin tahtoo;).
                Ideahan tuossa on tehdä semmoinen laatikko, josta muksutkin tykkää.

                Ja tosiaan sekaan vaan mitä komeroista löytyy.

                Comment


                  Samanmoisen kamppeen voi tehdä myös pastalla, ja "munamaidolla"

                  Jotain heittelee sekaan, että on protskuakin mukana, niin kyllä se on napoihin uponnut. Voimakkaita makuja kannattaa välttää jos tarkoitus syöttää myös nuoremmalle porukalle, mutta voi tehdä tulisenkin version (silloin pelkkää keltuaista munasta)

                  Comment


                  • Miksi pelkät keltuaiset?

                    Comment


                    • Klamydian sanoin, pilke silmäkulmassa kopioin tämmöisen ja ei sitten herneitä jumatsuukkeli kenenkään nenään;)))).
                      Siis:

                      Kananmunan ravintosisältö: valkuainen vs. keltuainen

                      Kalorit:
                      Valkuainen: 16 kcal, Keltuainen: 54 kcal
                      Rasva (g):
                      Valkuainen: 0 g, Keltuainen: 5 g
                      Tyydyttynyt rasva (g):
                      Valkuainen: 0 , Keltuainen: 2
                      Kolesteroli (mg):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 210
                      Natrium (mg):
                      Valkuainen: 55, Keltuainen: 8
                      Hiilihydraatit (g):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 1
                      Kuitu (g):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 0
                      Sokeri (g):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 0
                      Proteiini (g):
                      Valkuainen: 4, Keltuainen: 3
                      A-vitamiini (IU):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 245
                      B 12 -vitamiin (mcg):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 0,3
                      D-vitamiini (IU):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 18.2
                      Kalsium (mg):
                      Valkuainen: 2.3, Keltuainen: 21.9
                      Folaatti (mg):
                      Valkuainen: 1.3, Keltuainen: 24.8
                      Kalium (g):
                      Valkuainen: 53.8, Keltuainen: 18.5
                      Seleeni (mcg):
                      Valkuainen: 6.6, Keltuainen: 9.5
                      Omega-3 (mg):
                      Valkuainen: 0, Keltuainen: 38.8

                      ;)))))), näillä eväillä.

                      Ps. lisäsin tuonne ylemmäs tärkeän päivityksen siihen perunavuokaan, oma moka.
                      Viimeksi muokannut kapaz; 27.4.2014, 11:32.

                      Comment


                        Ja kaupassahan myydään jo purkitettua valkuaista. Siis tuota missä on suunnilleen nollia vain? Koskas alkaa saada purkitettua keltuaista? Helpottais pasta carbonaran tekoa kun ei tarvi itse erotella kananmunia. :-p

                        Comment


                        • Valkuaisesta tuli mieleeni, että kokeilkaapa joskus paholaisen hilloa maksalaatikon kanssa puolukkahillon sijaan. Hitto että on hyvvää. Erityisesti kun maksalaatikonkin teen (tietenkin) ite.

                          Toinen asia mikä tuli mieleen on, että miten vitussa riisi keittopussissa helpottaa kenenkään elämää?

                          Kuinka muovinen säkki, jota pitää manipuloida kiehuvan kuumana, on helpompi kuin laittaa kupillinen riisiä ja kaksi vettä kattilaan ja pistää kiehumaan? En käsitä.

                          Comment


                            Samassa kattilassa voi keittää siten potakat ja riisin.

                            Comment


                              Ne on Jyrki annospussit niille, joilla ei ole mittausvälineitä. :-p

                              Isä teki aina maksalaatikon itse. Ei taida olla reseptiä missään tallessa. Vois jotain kokeilla kun tuo viisvuotias vetelis maksalaatikkoa vaikka joka toinen päivä. Saarioisten rusinallinen toimii kyllä sekin ihan hyvin.

                              Comment


                                Jyrki Repo kirjoitti:

                                Erityisesti kun maksalaatikonkin teen (tietenkin) ite.
                                Tuli mieleen eräs Ranskalainen keittokirja jossa "helpon lihakeiton" valmistus aloitettiin pari päivää aikaisemmin sillä "hyvän häränhäntäliemen valmistus vie noin vuorokauden".

                                Comment


                                  Ruoantekijöitä / Reseptejä

                                  Joo maksalaatikkohan on todella hyvää kun sen itte tekee. Jouluksi on sitä tullut usein tehtyä, eipä juuri muulloin. Parikin hyväksihavaittua reseptiä löytyy kotoa jostain Kotikokki tms. kirjasta. Just uunista otettuna niin voi morjens on hyvää.
                                  Kaiken lisäksihän sen tekeminen on todella helppoa. Ainekset sekaisin vuokaan ja uuniin. Riisiä tietenkin pitää ensin vähän keittää.

                                  Comment


                                  • Ipsi: varmaan sellasia talouksia missä ei ole yhtään juomalasia, onkin tosi paljon. :D

                                    Maksalaatikkoonhan siis tulee:

                                    1l maitoa
                                    2dl puuroriisiä

                                    Keitä puuroksi

                                    Sekaan:

                                    400-500g jauhettua naudan maksaa
                                    2dl hetken vedessä liotettuja, huuhdottuja rusinoita
                                    1/2 tl maustepippuria
                                    2-3tl suolaa (oikeesti niin paljon)
                                    5rkl tummaa siirappia
                                    Pehmeäksi ruskistettu iso sipuli hienonnetuna
                                    Muna tai kaksi

                                    Sekota loput aineet puuroon. Uuniin 175astetta noin tunti. Valmis. Ite teen aina aluvuokiin ja pakastan osan.

                                    Comment


                                    • Teinpä tuossa "komeronputsaus" pannarin.

                                      - Normi pannaritaikina
                                      - Sekaan kaikki vappujämät yms. (nakin pätkiä, lihapullan palasia, kinkun
                                      silppua, metua hienonnettuna , juustoraastetta)

                                      Uunipellille, siihen syvempään hieman rasvaa ja uuniin hieman ruskistumaan ja koko taikinakomeus lisäkkeineen sekaan.

                                      Pohjasta tulee tuolla tavalla hieman rapeampi.

                                      Normiajat, lämmöt ja jne.

                                      Onhan eväs , joo;))
                                      1 tähti.

                                      Comment


                                      • Tommosta ois tulossa

                                        e: Fasen käyttäjille enemmän infoa tuolla:

                                        https://www.facebook.com/jjs.southeastern.barbecue
                                        Attached Files
                                        Viimeksi muokannut Repo/promo; 7.5.2014, 14:24.

                                        Comment


                                        • Vieläkin harmittaa, kun tuo Turku on niin kaukana;). Hieno layout tuossa Sinun jullessa, mie tykkään ja tsemiä Sulle noihin pippaloihin.

                                          Veikkaan kuitenkin, että eioota joudut myymään jo melkein heti aloituksen jälkeen ;)).

                                          Mie lissään tahän sammaan, ettei mäne turhia palstatiloja.

                                          Lupasin leipoo sata minipizaa, jauhelihaperunapyöryköitä samanverran ja täytekakun (ison), lisäksi vielä kanamakaroonisalaattia pari sankollista ja mini lihapullia n.200 kappaletta.

                                          Muut hoitakoot loput. No toki ne tönkkösuolatut muikut teen ja semmoset napsuteltavat.

                                          Rakkaan (avo) vaimoni kuuskypäreille rakentelen ja nyt hyvät kerhoveljet ehotuksia. Aikaa 3 viikkoa;)).
                                          Viimeksi muokannut kapaz; 9.5.2014, 18:20.

                                          Comment


                                            Jos onnistut jostain saamaan tuoreita latva-artisokkia, niin grilliin. Mäiski hetki kärkiä vastakkain niin että suomut aukeavat, loristele päälle oliiviöljyä ja ripostele suolaa. Brutaalisti grilliin hiilien sekaan 15-20 min., ja hieman jäähdyttelyä ja rapsuttele enimmät tuhkat veks.

                                            Nassuun lehti kerrallaan, jonka juuressa pehmeä osa on syötävää. Latvaa kohti edetessä syötävän määrä lisääntyy kunnes viimeiset varvit+ydin kokonaan pelkkää herkkua.
                                            Attached Files

                                            Comment


                                            • Muurinpohjalettutaikina

                                              1 litra maitoa
                                              4 munaa
                                              2dl vehnäjauhoja
                                              1dl ohrajauhoja
                                              1dl ruisjauhoja
                                              1dl voisulaa

                                              Riko munat ja vatkaa rakenne huolella rikki. Lisää maito ja jauhot. Sekoita. Lisää jäähtynyt voisula ja laita taikina turpoamaan ainakin 4 tunniksi. Yön yli jääkaapissa ei tee yhtään huonoa.

                                              Keskikuuma pannu ja voita ei tarvitse enää paistamisen yhteydessä lisätä. Annosteluun urheilujuomashakeri tai muovinen mehupullo.

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja kapaz Näytä viesti
                                                Rakkaan (avo) vaimoni kuuskypäreille rakentelen ja nyt hyvät kerhoveljet ehotuksia. Aikaa 3 viikkoa;)).
                                                Kapa, tulet saamaan lähetyksen :D

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja Otto. Näytä viesti
                                                  Muurinpohjalettutaikina

                                                  1 litra maitoa
                                                  4 munaa
                                                  2dl vehnäjauhoja
                                                  1dl ohrajauhoja
                                                  1dl ruisjauhoja
                                                  1dl voisulaa

                                                  Riko munat ja vatkaa rakenne huolella rikki. Lisää maito ja jauhot. Sekoita. Lisää jäähtynyt voisula ja laita taikina turpoamaan ainakin 4 tunniksi. Yön yli jääkaapissa ei tee yhtään huonoa.

                                                  Keskikuuma pannu ja voita ei tarvitse enää paistamisen yhteydessä lisätä. Annosteluun urheilujuomashakeri tai muovinen mehupullo.
                                                  Nami. Onko näitä saatavilla Pårgååssa? :)

                                                  Comment


                                                  • Veljet, Veljet, ei tartte niin tosissaan ottaa, mutta otettu olen;).
                                                    Hyvä Me.

                                                    Porvoo ois kyllä kiva paikka pistäytyä, njam;).

                                                    marre: mistäne ruottalaiset oboet löytyi näppäimistösta, mie en löytäny, no mie oonkin tyhmä ja eteläafrikkalaisessa fiilarissa;).
                                                    Viimeksi muokannut kapaz; 10.5.2014, 17:00.

                                                    Comment


                                                      Jos sulla ihan perus-qwerty, niin siellä näppiksen oikeassa yläkulmassa :)

                                                      Minä katalonialaisessa cavassa..

                                                      Comment


                                                      • Åkei ja tämäaamu tökkii taas, Äitienpäivä ja kaupat kiinni.
                                                        Hiivaporkkanaleipää olisin rustaillu, mutta se kuivahiiva unohtui eilen kaupan hyllylle. Se siitä.

                                                        No possun sisäfilu kuitenkin näkys löytyvän, joten eikö grilliin, vaikka vettä tulee kaatamalla. Satakoon;).

                                                        Kastikkeeks ajattelin tehdä ihan pussitavarasta punaviini semmosen ja lisäks perunamuussia hieman grillivastuksen alla gratinoiden.

                                                        Salaattia, mitä vihanneslokerosta löytyy ja siinä se. 2 tähteä.

                                                        Se hiiva ....le.

                                                        Comment


                                                          Eikös ees ABC:t auki?

                                                          Kysyy ihmettelijä suussa itse savustettua nieriää.

                                                          Comment


                                                          • Käteistä mukaan

                                                            ottakaa pojat käteistä mukaan kaupoille varoiks, täällä ei toimi nordea eikä oko kortit kun juuri kokeilin siwassa ja koossa. Oko antoi kuitenkin seinästä rahaa, nordeasta emt.

                                                            Comment


                                                            • Thx, sattukin sopivasti joku pikkuseteli jäämään taskuun eilisen terassikeikan jälkeen;))

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X