Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    75% talon arvosta toimii vakuutena. Edellisen kämpän myynnin ja maksun jälkeen jää muutama tonni joka käytännössä sulaa varainsiirtoveroon ja muuhun säätöön muuttovaiheessa eli velaksi tulee täälläkin koko torppa.

    Jos nyt ajatellaan että talon arvo 160k€. Lainaa haetaan 175k€. Jos nyt kävisi niin että oikeasti paska osuisi isosti tuulettimeen, molemmat jäätäisiin työttömäksi tai sairaaksi niin että lainanhoito ei enää onnistuisi. Ensimmäinen vaihtoehtohan olisi laittaa pirtti myyntiin. Jos nyt olettaa että siinä vaiheessa sitä lainaa olisi jo x vuotta maksettuna eikä kiinteistö nyt kovin nopeasti arvoaan menettäisi niin saman 160k€ siitä saisi myydessäkin. Minusta todellinen riski takaajalle on tuo yliheitto 15k€ jota ei pysty omaisuuden myynnillä kattamaan.

    Hyvähän se on jos jollakulla on jäänyt sukanvarteen 50k€ ettei tarvi takaajia vaivata. Vuokralla asuminen maksaa meille tällä hetkellä ~735€/kk. Siinä ei juuri säästöön jää vaikka laittais kaikki ylimääräiset talteen. Toisaalta lainan lyhennyslakelmat on nyt tehty 750€/kk lyhennyksellä. Käyttää ne ylimääräiset sitten niihin kasvaneisiin asuminkuluihin ja talon ylläpitoon.

    Comment


    • Mikolle sen verran, että määrättyä ikäluokkaa siperia opetti noissa takausasioissa sen verran huolella, ettei niihin haluta lähteä.

      Vielä -70 -luvulla taattiin lainoja ristiinrastiin, mutta kun -80 - luvun lama vei monelta takaajalta omat ja varastetut, niin siitä ei hyvä mieli jäänyt.

      Itse en tule takaamaan edes omien lapsieni lainoja. Jos rahaa on, annan sitä suoraan tai ostan asunnon omiin nimiin, mutta takaamaan en lähde. Tämä linjaus on jo kertaalleen koeponnistettukin.

      Kyse ei ole luottamuksesta tai sen puutteesta, vaan siitä että tämä on pariin kertaan nähty: jos tulee kunnon lama ja pankkikriisi Suomeen ja jäätte samalla työttömiksi, niin sitä asuntoa ei osta kukaan. Pankki sitten pakkolunastaa sen eurolla tai pankinjohtaja myy kaverilleen kahdella. Siinä sitten ollaan ilman taloa 200ke lainan kanssa. Näitä tapauksia oli aikanaan ns. Pilvin pimein.
      Viimeksi muokannut mremonen; 14.4.2012, 07:23.

      Comment


        Pankki sitten pakkolunastaa sen eurolla tai pankinjohtaja myy kaverilleen kahdella. Siinä sitten ollaan ilman taloa 200ke lainan kanssa. Näitä tapauksia oli aikanaan ns. Pilvin pimein.
        Ja pisteenä ii:n päälle oli se, että takaajat joutuivat kuittailemaan toisten asunto velkoja vaikka itse lainan ottaja oli päässyt jo pinteestä, kiitos takaajien.
        Taisi tuolloin mennä melko monta kaveri suhdetta nuri.

        Comment


          Ja pisteenä ii:n päälle oli se, että takaajat joutuivat kuittailemaan toisten asunto velkoja vaikka itse lainan ottaja oli päässyt jo pinteestä, kiitos takaajien.
          Tämä koettuna isän kautta. 80- 90-lukujen taitteessa lähti takaamaan kaverinsa lainoja ja ne paukahti meidän harteille joilla lepäsi jo ennestään omat velaat. Tapahtuma vaikuttaa tänäkin päivänä asioihin. En lähde takaamaan ketään, ei oo varaa...

          Comment


            Periaatteitahan saa ihmisillä olla. Onhan niitä minullakin. Silti olen sitä mieltä että 30 vuoden takaisiin kokemuksiin ei tänä päivänä enää kannata vedota jos faktoja haluaa pitää väitteidensä tukena. Vastaavanlaiseen rumbaan kuin 90-luvun alussa ei yksinkertaisesti ole kovin äkkiä mahdollisuutta nykyään. Aika paljon ja aika järeitä turvajärjestelmiä rakennettu juuri laman ajoista opittuna rahoitusmarkkinoille.

            Minä ainakin haluan saada jotain omaisuutta jossain vaiheessa kasaan, jos ei muuten niin omaa jälkikasvua varten. Jos tuollaisen talon maksaa vaikka 25-30 vuodessa niin omat skidit on siinä vaiheessa saman ikäisiä kuin me nyt. Kun he siinä vaiheessa ovat mahdollisesti saman tilanteen edessä niin onhan se nyt mukava tietää että itse on saanut köyhtymisen katkaistua jossain vaiheessa. Jos taas takaajien puutteessa joutuisi asumaan saman ajan vuokralla niin vaikka tästä ei asumiskulut nousisi niin yli 250k€ olisi maksettu vuokraa sinä aikana eikä mitään jäisi käteen eikä perinnöksi.

            Comment


            • Jos sinulta puuttuu 15ke talon rahoituksesta, niin pyydä sitä appivanhemmiltasi. Älä koko lainan takausta.

              Ja ne 30 vuoden takaiset realiteetit ovat yhä voimassa, eivät ne ole siitä mihinkään muuttuneet. Mitään uusia turvaverkkoja ei ole tähän asiaan tullut. Homma menee näin (jos menee persiilleen):
              - A ottaa lainaa 175 ke 200 ke:n taloon, talo vakuutena
              - B takaa lainan, vakuutena B:n asunto
              - tulee pankkikriisi ja lama (ei kovin kaukaa haettua)
              - A jää työttömäksi ja asuntojen hinnat laskevat
              - talo ei enää riitä vakuudeksi, pankki haluaa lisävakuuksia. Työttömän on niitä huono antaa eikä B:n asunnossakaan ole enää varaa
              - koska A ei pysty maksamaan lainaansa, pankki pakkolunastaa talon
              - pakkohuutokaupassa talo myydään 50ke:lla, kun on vain yksi tarjoaja
              - pankki vähentää lainaa tuolla summalla, lainaa jää vielä vaikka 70 ke
              - työtön A ei sitä pysty maksamaan, joten laina kaatuu takaajalle
              - takaajalla ei ole rahaa, joten vakuutena oleva asunto menee pakkolunastukseen, jne...
              - A pääsee velkasaneeraukseen, hoitaa maksut pois 5 vuodessa, mutta B:n tulee maksaa koko laina, kun ei pääse saneeraukseen. Liikaa omaisuutta...

              Ja tämä tarina on tosi...

              Mutta toivotaan, että sinun tarinallasi on onnellisempi loppu. On tässä muutkin pärjänneet, vaikkei takauksia ole saatukaan.

              Comment


                Ei meillä ainakaan takaajia tarvinnut koko lainalle. Vain sille osalle, mitä tuo asunnon 75% arvo ei kattanut. Eli siis asunto toimi vakuutena sille 75% ja lopulla oli sitten takaajat. Sitä taas en tiedä, kustiinko silmään pahasti pankin suunnalta kun oli pari eri lainaa eri koroilla, juuri tuon järjestelyn takia. Nyt tosin päästy jo takaajistakin, kun vaihdettiin asuinaluetta ja oli jo pari vuotta maksettu lainaa pois, niin oli kertynyt ns. käsiraha omasta takaa.

                Comment


                  Osalla pankeista on myös rahalla ostettavaa takausta tarjolla, olikohan jos en ihan väärin muista niin jotain 10ke takauksen vuosimaksu jossain parisen sataa.

                  Comment


                    Niin, kyllä meilläkin tuli takausta vain n. 20ke 140ke potista. Ja henkilötakausta maksetaan ensin pois. Eikö vakuutusyhtiöt enää muuten myy tuota takausta? Olisi aikoinaan ainakin saanut maksamalla n. 1.5ke takauksen sieltäkin..

                    Mutta tuollaisen takia ei kannata niitä välejä appivanhempiin menettää. Rahasta on nimittäin niin vittumaista tapella, siitä saa kuulla koko loppuelämän..

                    Ediittiä: Vai pankitko noita möikin ;)
                    Viimeksi muokannut Outonaapuri; 14.4.2012, 08:55. Perustelu: lisäystä..

                    Comment


                    • Itse olen joutunut oman asuntolainani takamaan. Muistaakseen takaussumman joka piti maksaa, oli 5-10% haetusta lainanmäärästä.

                      Comment


                      • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                        ...Vanhoja, vanhanaikaisia, taikauskoisia ja itsepäisiä ihmisiä joiden talousasioiden käsitys ammentaa kaiken perusteensa jostain kaukaa viime vuosituhannen puolelta. Jyrkkä ei tuli vastaukseksi vaikka koitti hyvällä ja pahalla.
                        "Ei aika mennyt koskaan palaa, ei takaisin nuo päivät tulla voi..."

                        Ei tuo aika niin kaukana ole takana. Täälläkin on lähinurkissa vielä työkoneita, jotka on "kadonneet" silloin 90-luvun alussa. Perintömetsäkin lähti naapurista ja vanhojen takausvelkojen maksuun taisi mennä kaikki. Yksi ajaa työnantajansa omistamalla autolla, koska omaa ei pysty ulosottomiehen takia hommaamaan. Samoin asunto on työnantajan omistuksessa. Ja nämä jutut on olleet läsnä arjessa näillä ihmisillä jo sieltä "jostain kaukaa viime vuosituhannen puolelta".

                        80-90 -luvulla nuo velat taisi enemmän syntyä yritystoiminnasta, kun nykyään ne ymmärtääkseni on enemmänkin asuntolainoja. Nykyään kun on kultamunia munivat hanhet saatu myytyä ulkomaille, tai oman kylän sähkölaitos Fortumille, niin on sitten jäänyt mukavasti luppoaikaa, jolloin voidaan vaikka vaihdella Postin, Aken, ym nimiä, jotta olisi edes jotain puuhastelua tarjolla. Että kyllä tästä vielä kiva soppa saadaan aikaiseksi. - Pestään käsin toistemme pyykkejä vaan, kun ei muuta enää osata ja tuli ne koneetkin myytyä ulkomaille. :D

                        Comment


                          No tässä tapauksessa mökötyskortin pelaaminen näköjään kannatti. Takaamaan eivät vanhukset suostuneet mutta oma-aloitteisesti olivat tänä aamuna tekstiviestillä tarjonneet 20k€ ennakkoperintöä. En tiedä voittaako vaakakupissa rahanahneus vai ylpeys.

                          Päivän muihin aiheisiin. Eilen aamulla alle laitetut pränikät 19" kesäpyörät, tripissä vaihdon jälkeen 43km ja toinen takarengas tyhjä. Voin kertoa että oli napsahtaminen lähellä kun varapyörää tunkkasin pihassa alle. Renkaassa itsessään ei reikää, vanteen ja renkaan välistä vuosi. Vanteeseen tullut jotenkin eilisen päivän aikana melkoinen lommo koska renkaat on olleet vanteilla jo joulukuusta asti ja eiliseen asti oli ilma pysynyt sisällä. Oma veikkaus on että eilen rengasliikkeen kaverin rengaspaineiden passamisen jälkeen on jäänyt venttiilinneula vuotamaan ja sitten olen ajanut vajaalla renkaalla jostain rotvallista ja kun ei kumi suojaa niin vanne on mennyt mutkalle.

                          Rengasliikkeessä pyörittelivät päätään kun sanoin että lekalla lyömällähän tuo korjaantuu. Ite sain korjata kun eivät siihen suostuneet, firman puolesta löytyi sentään kunnon moska. Muutama kunnon tämmi kehälle ja taas alkoi ilma pysymään. Jos siinä vielä viikon päästä on paine sisällä niin tyytyväinen olen.

                          Comment


                          • Asuntolainaan lisävakuudeksi annettava henkilötakaus on muutenkin aina luonteeltaan ns. täytetakaus, eli pankki ei missään olosuhteissa saa vaatia koko lainan suoritusta takaajalta, vaan pankin on ensin realisoitava pääasiallinen vakuuskohde. Eli kiinteistö tai osake, jonka ostamiseen laina on otettu myydään aina ensin ja vasta sen jälkeen pankki saa ojentaa kouransa takaajien suuntaan. Tämä fakta löytyy myös takauspapereista, kun niitä allekirjoitetaan. Ja osaavan lainaneuvottelijan tulisi tämä myös tehdä selväksi ennen papereiden laatimista.

                            Tällä varjolla olen saanut omat vanhempani sekä nyttemmin appivanhemmatkin aina "talkoisiin mukaan".

                            Tuossa vielä kapulakielellä:

                            Täytetakauksen perusteella takaaja voidaan asettaa vastuuseen velasta vasta sen jälkeen kun vakuus on myyty tai kun ulosotossa on todettu, että vakuuden myynnille on este. Takaajan suoritusvelvollisuus syntyy myös silloin, jos hän päävelan erääntymisen jälkeen ilmoittaa velkojalle, ettei hän vaadi vakuuden myyntiä.

                            Comment


                              Aika stressaavaa elämistä nyt siihen asti että tietää mitä siitä mökistä tarjois ja meneekö se tarjous sitten läpi vai tarjoaako joku muu enemmän sitä ennen.
                              Ei ole tarkoitus aiheuttaa lisää jännityksiä, mutta voi käydä niinkin jossain kohteessa, jossa talo ollut myytävänä pitkänkin aikaa (vuosi, pari ehkä enemmänkin), ja kiinnostuneita ei ole juuri ollut. Sitten tuleekin potentiaalinen ostaja esim. sinä, joka tarjoaa talosta esim. 230000 euroa. Myyntihinta on 242000 euroa. Pian tämän jälkeen esim. kiinteistövälittäjä tms. ilmoittaakin, jotta nyt onkin äkisti ilmaantunut "herra" tai "rouva", joka on tarjonnut myyntihinnan verran heti ensikättelyssä. Oikeesti näin käykin varmasti joskus, mutta ihan että useastikin. Eräs "taho" kertoi, että tuota pelaamista on tehty ihan oikeastikin. Siihen lisäksi vielä saattaa huonossa lykyssä tulla vielä tarjouskilpailukin, jos itsekin sen myyntihinnan ja yli tarjoat.

                              En siis syytä ketään enkä mitään, mutta kaikki on mahdollista rahanahneuden aikakaudella.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                No tässä tapauksessa mökötyskortin pelaaminen näköjään kannatti. Takaamaan eivät vanhukset suostuneet mutta oma-aloitteisesti olivat tänä aamuna tekstiviestillä tarjonneet 20k€ ennakkoperintöä.
                                Hyvinhän asia sitten lutviutui. Varmasti tarpeeton muistutus koska asia oletettavasti tiedossa, mutta 20 kiloeuron siirtäminen kannattaa suunnitella huolella jottei tule lahjaveroseuraamuksia.

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja marre Näytä viesti
                                  Hyvinhän asia sitten lutviutui. Varmasti tarpeeton muistutus koska asia oletettavasti tiedossa, mutta 20 kiloeuron siirtäminen kannattaa suunnitella huolella jottei tule lahjaveroseuraamuksia.
                                  Käteisenä, kun on kerran rempparahaksi tulossa. Setelipino tullee kuitenkin jaettua Rautian, Strakin, Bauhausin ja Alkon kesken.
                                  Pian tämän jälkeen esim. kiinteistövälittäjä tms. ilmoittaakin, jotta nyt onkin äkisti ilmaantunut "herra" tai "rouva", joka on tarjonnut myyntihinnan verran heti ensikättelyssä.
                                  Vanhemmilleni kävi alkuvuodesta juuri näin.

                                  Comment


                                    Itselläni taas kävi asuntoa myydessä pari vuotta sitten niin, että toisessa näytössä jaNppa halusi ostaa kämpän, tarjosi pyyntihinnan. Pari muutakin tarjousta samasta näytöstä tuli, mutta olivat niin naurettavia pyyntiin nähden (kun ei mikään tarjoajalle kämpässä oikein kelvannut... miksi vitussa sitten tarjosi).

                                    Comment


                                      Kävin täs aiemmin Lappeenrannan / jossain kupeessa, niin navi päätti sitten neuvoa suorinta reittiä, eli 25kilsaa jotain pikkuhiekkateitä. Joo. Ei hirveesti yli 50 kestänyt ajaa. oli semmoista kuoppaa ja paskaa tietä ettei toista...liekö lähteny vanteista jotain painoa kävelee tai jotain muuta damagee, ku meinaa hieman tärrtärr. :|

                                      Comment


                                      • Joo-o, madallussarjan ansiosta edessä reilusti camperia joten hyvä että puoli kesää kestää renkaiden kantit. Nimittäin viime kesänä puolessävälissä tuli renkaat uusittua ja nyt kun vaihdoin taas kesärenkaat alle niin taitaa olla jo heinäkuun lopulla sakkokantit..

                                        Comment


                                        • Kevään viimeiset loskakelit ja ilmeisestikin sen verran tuota loskaa roiskui jostakin välistä pohjamuovin päälle, että kotipihaan peruuttaessa se päätti irrota. No, jos sitä tilaisi uutta muovia enemmänkin tuonne auton alle, roiskeläpät ja varmaan etulokarien sisämuovejakin pitäisi uusia.
                                          Onko noissa moottorin alusissa isoa eroa hinnoissa metallisen ja muovisen välillä? Tuo muovinen on kestänyt auton tähänastisen käyttöiän, joten siinä mielessä metalliselle ei välttämätöntä tarvetta ole, joten edullisempi vaihtoehto kelpaa.

                                          Jatketaan nyt samaan viestiin, kun vieläkin harmittaa, tosin kevyesti.

                                          Rouvaa kiinnosti uusi A1 SB ja sitä kävimme tutkailemassa tänään Oulun AC:lla, myyjät olivat tiskin takana, eipä ketään kiinnostanut edes tervehtiä tai tulla esittelemään tuota uutta versiota sinä aikana mitä koeistuimme sitä ja tutkailimme sisätilojen riittävyyttä yms. Vai enkä vain huomannut vuoronumerosysteemiä missään?
                                          Tulin entistä vankemmin siihen tulokseen sillä reissulla, että kyseinen Audikauppakompleksi ei meikäläisen rahoja tarvitse. Jos Audi tulee joskus hommattua uutena, niin haen sen ennemmin kauempaa kuin tuolta. Volkkarin päädystä sentään saa tervehdyksen myyjiltä ja palvelua ainakin yhdeltä myyjältä, mutta se asiakkaan huomioiva Volkkarimyyjä taas ei taida saada tehdä Audikauppoja. Polon koeajoa tarjottiin sekä manuaalina että automaattina. Saman hintaista A1:stä ei tarjottu koeajolle talon toisessa päässä. Liekö olemme niin Volkkarin omistajan näköisiä että Audia ei meille kannata myydä.
                                          Viimeksi muokannut maspe; 14.4.2012, 21:25. Perustelu: jatketaan purnausta

                                          Comment


                                            Rintaperillisen lahjavero on ilmeisesti 7% jonka vielä maksavat, eli tuo 20k€ kilahtaa tilille ns. puhtaana käteen. En ihan väitäkään ymmärtäväni että miksi näin pitää toimia mutta en minä talonhimossani katso lahjahevosta suuhun.

                                            P.S. Välittäjälle on soitettu ja suullisesti jätetty tarjous. Kirjallisenahan tuo oikeasti pitää tehdä mutta katotaan sitä sitten huomenna kun taas puskee arki päälle. Voi vaikka ketju vaihtua siinä vaiheessa.

                                            Comment


                                              Alkuperäinen kirjoittaja RS2 Näytä viesti
                                              Sitten tuleekin potentiaalinen ostaja esim. sinä, joka tarjoaa talosta esim. 230000 euroa. Myyntihinta on 242000 euroa. Pian tämän jälkeen esim. kiinteistövälittäjä tms. ilmoittaakin, jotta nyt onkin äkisti ilmaantunut "herra" tai "rouva", joka on tarjonnut myyntihinnan verran heti ensikättelyssä. Oikeesti näin käykin varmasti joskus, mutta ihan että useastikin. Eräs "taho" kertoi, että tuota pelaamista on tehty ihan oikeastikin. Siihen lisäksi vielä saattaa huonossa lykyssä tulla vielä tarjouskilpailukin, jos itsekin sen myyntihinnan ja yli tarjoat.
                                              Tätä pelaamista voi ostajana yrittää neutraloida ilmoittamalla välittäjälle että oma tarjous on voimassa rajoitetun ajan.

                                              Comment


                                              • Ennen kuin päätettiin rakentaa katseltiin käytettyjen markkinoita aika vakavissaan. Oma oli myynnissä mutta ei vielä mennyt kaupaksi, kun kiinnostava kohde löytyi. Tarjottiin siitä ehdollisesti, eli sitova meidän puolelta jos saadaan oma kaupaksi.

                                                Luonnollisesti myyjä ei innostunut, mutta olipahan koitettu. Noin kuukausi vierähti, ja kys. kohteen välittäjä soitteli, että nyt olis sille torpalle ostaja tiedossa. Kyseli meidän tilannetta ja sanoi suoraan summan mistä pitäisi tarjota yli että saa kämpän "nenän edestä". Kalastelun maku oli vahva, summa meidän mielestä liian iso (enemmän kuin silloin tarjottiin, vain aavistus alle pyynnin) eikä meidän tilanne ollut mihinkään muuttunut. Sanoin että myykää pois, me ei voida tarjota.

                                                Sama kohde oli vielä toisenkin kuukauden kuluttua myynnissä.

                                                Comment


                                                  Pitää vähän peruutella omia puheita. Appiukkokokelas soitteli tuossa aiemmin tänään ja näin parin päivän mietinnän jälkeen olivat tulleet siihen päätökseen että lähtevät meille asuntolainaa takaamaan. Nyt alkaa innostuskertoin olemaan jo aika korkealla. Toivottavasti seuraava postaus aiheesta on "mitä ostit itsellesi" tai "iloiset asiat" ketjussa.

                                                  Comment


                                                    No nythän kulkee, tarvittava takaus ja vielä kakskyt donaa perintönä rakennusrahaksi:)

                                                    Comment


                                                    • Kesärenkaat alle vihdoin viimein ja kahden ensimmäisen käännöksen jälkeen kummaltakin puolelta kaaret auki ja renkaista siivut pois.. Syö miestä.

                                                      Comment


                                                      • Ajattelin vetästä kesävanteista jarrupölyt irti kiillotuskoneella ja hiomatahnalla, kun ei muut myrkyt auttanut. Hetken hinkattuani totesin, jotta kiinni on ja pysyy. Onneksi IA replican keskiosassa sitä lakkaa ei enää ollut.. Oli himpun ohuelti sitä laitettu ja tuoreessa muistissa kun oli orkkisalujen hiekkapuhallus, joissa sitä oli todella reilusti. Parasta on se, että ohuen vannehopean alla on musta pohjamaali(?) ja sen alla vielä jotain valkeaa :)
                                                        Noh, ei auta, koristepultit irti joku päivä ja uuden vannehopeat päälle kait sitten.. Alko himpun sylettämään silti.

                                                        Ai niin, pannarista tuli pirun suolasta, kun laitoin normisuolasta voita ohjeessa mainitus suolattoman sijaan. Prkl.
                                                        Viimeksi muokannut Ugemi; 15.4.2012, 17:37. Perustelu: Pannari

                                                        Comment


                                                          Kai tämä tänne kuuluu, vaikka tällä hetkellä hymyilyttääkin. Tänään ostettu Audi päätti sylkäistä moottoriöljynsä hallin portin eteen kun olin ostoreissulta tulossa...

                                                          Comment


                                                            Jaahas Janne on saanu q:n alleen vihdoin ;) Mutta eikös tuo tosiaan ole iloinen asia kun tutulle paikkaa öljynsä laskee eikä jonnekkin hevonkuuseen :D

                                                            Omalla kohdalla ottaa kans kupoliin kun vilkasin tänään oman kipon pohjaa, tai lähinnä öljypohjaa. Komeasti on klommolla toisesta reunasta. Hajuakaan ei ole missä tai milloin tuo on johonki osunu. Mitään jälkiä ei ole osumasta, on mutkalla niin siististi vois luulla sen kuuluvan olla :D To do listakin on vielä turkasen pitkä: helmat pitäs oikoa, etupuskin parsia kasaan, alustan korko hakea kohdilleen, putkea hitsata kulkemaan ylempänä, ym..

                                                            Positiivista sentään että koulu jutut alkaa oleen tehtynä, enää matikankoe reilun viikonpäästä ja sit kesäloman viettoon :)

                                                            Comment


                                                              Nyt alkaa innostuskertoin olemaan jo aika korkealla. Toivottavasti seuraava postaus aiheesta on "mitä ostit itsellesi" tai "iloiset asiat" ketjussa.
                                                              Hienoa! Kyllä tätä omaa rauhaa ja puuhamisen riemua nyt arvostaa. Menee tovi (itsellä meni) ennen kuin tajuaa oikeesti sen. On se sen arvoista. Oli velkaa tai ei.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X