Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Niin on myös prätkien hinnoissa reilu koronalisä. Olisi viime syksynä pitänyt pyörä ostaa niin olisi melkein pari tonnia säästänyt.

    Comment


      Posti... Ne on pyöritellyt yhtä pakettia jo 2 viikkoa vantaalla, vaikka alv on maksettu jo ostettaessa ja nyt se on edellisen viikon aikana lajiteltu 5 kertaa samassa paikkaa uudestaan.

      Comment


        Idiootit jalkapallofanit, huligaaneista puhumattakaan, festareilla hilluva nuoriso ym, kiitos kaikille teille urpoille että kohta on taas kaikki paikat säpissä. Kyllä minä taas niin mieleni pahoitin.
        Jotain hyvää sentään on kun kaikenmaailman uliuliartistien (hinttihuiskut, apupaskat ym) joutavat stadionikeikat siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Tästä minä en pahoittanut mieltäni ollenkaan.

        Comment


          Ottaa päähän nämä ylimääräiset kustannukset.
          Missään en ole nähnyt laskelmaa siitä paljonko potkupallomatkaajien Pietarin matkasta tuli yhteiskunnalle kustannuksia:
          - testit (2 kpl/turisti)
          - määrätyt karanteenit (eikö näitäkin ollut lähemmäs 1000 kpl) eli karanteeniajan palkka (osan maksoi yritykset ja osan kela)
          - jne

          + Lisäksi tämän seurannaiskustanukset, kun delta alkoi levitä Suomessa. Tämä on kertaluokkaa suurempi summa kuin nuo välittömät Suomeen paluusta aiheutuneet kustannukset.

          Comment


            Rakennustarvikkeiden, etenkin puutavaran hinta, joka on vuodessa kaksinkertaistunut.

            Comment


              Rakennustavarojen hinnat keulii kyllä rajusti nyt. Keväällä jo kaveri, joka on rakennus/ilmanvaihtoalalla, sanoi että heille tuli Ahsellilta infoa, että nostavat LVI-kamojen sopimushintoja 30-50% piakkoin. Näkyy kyllä urakoissa kaikkialla.

              Pietarin fanimatkaajien toiminnalle ei kyllä täältäkään hirveästi sympatiaa löydy. Saati sille, että edes ulkorajoja ei jostain syystä voida hallita kunnolla. Itsellä on 1,5kk ollut jo täydet rokotetehot voimissaan, mutta vaimolla 2. rokote vasta syksymmällä. Ja nyt taisi hänellekin juuri osua delta-tartunta kohdille... Ei paljoa lämmitä omat rokotteet tässä vaiheessa, kun yskä tuntuu vieressä yltyvän vaan...

              Viimeksi muokannut jasso; 27.7.2021, 15:38.

              Comment


                Kymsoten toiminta tuossa Pietarin pallofanien testauksessa kusi kyllä urakalla, mihinkään ei oltu varauduttu. Toki nuo jalkapalloapinat vältteli testejä ja jäljittäjiä, erittäin halveksuttavaa toimintaa kaikin puolin heiltä.
                Itselläkin jo 2 piikkiä, mutta tuskin nämä auttaa uusiin variantteihin. Jossain tutkimuksissa oli että kertaalleen sairastettu virus antaa parhaimman suojan.

                Comment


                  Yksi ”alkuperäislaatuinen” lembfördeshittin pusla kesti sitten kolme vuotta. Alkuperäinen kesti 13vuotta. Noh rengas pilalla. Katsastuksessa ei huomautettavaa 3kk sitten. Puslasta pettänyt liimaus ja tukivarsi siirtynyt sentin taaksepäin.
                  Ilmeisesti myös BDH koneen apparin puolen venakopan irroitus vaatisikin jakopään purkamisen. Onhan se millistä kiinni ettei mahdu nousemaan paikaltaan.
                  EGR jäähdyttimen kiinnitys vasta nerokas onkin.
                  Tasan viimeiset remontit tuohon autoon menossa.

                  Comment


                    Se on sitten 2vk motissa mökillä. Oli vähän kirjavaa ohjeet ja määräykset, mitä asetettiin. Olemme siis HUSin asiakkaita ja mökillä ESSoten alueella.

                    Ensimmäinen ohje HUSin koronainfosta ensimmäisten lievien oireiden alettua vaimolle oli, että ei tarvitse pitää etäisyyttä perheen jäseniin. Ei hyödytä, joten voitte oleskella yhdessä.

                    Pari päivää tästä kun tulokset tuli, niin soittivat ESSotesta, että sairastuneen tulisi pyrkiä pitämään etäisyyttä perheen jäseniin ehdottomasti.

                    Sitten HUSista taas soitto epidemialääkäriltä, että minä tuplarokotettuna voin käydä kaupassa ja apteekissa, muut karanteeniin.

                    Tästä tunti-pari ja ESSoten koronavastaava soitti ja määräsi kaikki karanteeniin, myös minut vaikka tuplarokotteet. En saa edes vettä hakea yöllä kylän kaupan ulkoseinän hanasta, koska siinä riski tavata joku silti ja kosken yleisiin pintoihin. Tuplarokote kun ei ole deltaan niin tehokas.

                    Annoin viimeisimmälle palautetta, että toinen ohjaa toista ja toinen ihan vastaista, että aika kirjavaa on nyt ohjeistus ja määräykset. Totesivat suoraan, että HUSin alueella on vähän leväperäisemmät käytännöt ja he vielä koittavat pitää 4 aallon aisoissa tiukemmin ESSoten alueella.

                    No, onnekksi on avuksi kavereita samalla mökkipaikkakunnalla, joiden kautta saatiin vettä ja lisäruokaa tontille - ja lisää terassiruuveja, niin on tekemistä :)

                    Vaimon ja minun lisäksi mökillä nyt motissa toinen pariskunta myös. Vaimo oleilee toisessa mökissä ja me oireettomat toisessa. Toivottavasti pysymme oireettomina ja vaimon oireet pysyvät yhtä lievinä kuin ovat toistaiseksi olleet. Nyt oireet ovat sellainen ikävä flunssa, joka viiltää kuulemma joka niveltä ja päätä.

                    Onneksi ei levitetty varmuudella ja päästäneen vähällä. Ja 1. rokote jo kaikilla ja minulla riskiryhmäläisenä 2.

                    Comment


                      Kun on noin määrätty karanteeniin ja toisaalta ei määrätty, niin saatteko karanteenin ajalta tartuntatautipäivärahaa?
                      Tartuntatautipäivärahassa ei ole omavastuuaikaa, ja se korvaa täysimääräisesti työstä poissaolon, eristyksen tai karanteenin aiheuttaman ansionmenetyksen. Työntekijän päiväraha määräytyy sen palkan mukaan, jonka hän olisi saanut, jos hän olisi ollut töissä. Yrittäjän päiväraha määräytyy työstä poissaolon alkaessa voimassa olevan YEL- tai MYEL-vuosityötulon perusteella.

                      Kela tarvitsee tartuntatautipäivärahan maksamista varten kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksen työstä poissaolosta, eristämisestä tai karanteenista.

                      Comment


                        Eipä siinä kovin paljon pelisilmää ole ollut sillä vastaavalla ihmiselläkään jos määrää vedettömälle mökille kahdeksi viikoksi karanteeniin ilman mitään oikeutta tai mahdollisuutta hakea elintarvikkeita tai edes juomavettä mistään. Tuo on just malliesimerkki siitä kun viranomainen katsoo putkinäöllä tasan sitä omaa vastuualuettaan eikä näe isompaa kuvaa. Tulee se vanhan kunnon "väärin sammutettu" sanonta mieleen.

                        Muutenkin mielenkiintoisia tilanteita aiheuttaa maakuntarajojen yli vaikka työn vuoksi päivittäin liikkuville jos "toisella puolella" on aivan erilaiset käytännöt voimassa. Ne kärsii jotka noudattaa ohjeita, yleensä nämä on niitä ihmisiä jotka muutenkin käyttää maskia, pesee käsiä, pitää turvavälejlä. Sitten kun niitten vähemmän välittävien takia joudutaan kiristämään ruuvia niin ohjeita noudattavat kärsii taas vähän enemmän ja ne jotka ei oo ennenkään välittäneet mitään, ei jatkossakaan välitä mitään.

                        Comment


                          Ihan hyvin ne sen karanteenin määräsivät ja myös vettä olisivat tarvittaessa järjestäneet paikalle. Mitään valitettavaa ei ESSoten toiminnasta ole. Äsken kävi ensihoitaja tekemässä labratestit täällä mökillä, kun vaimon kunto huononi. Sieltä soittivat ja kyselivät vointia, sekä omasta arviostamme huolimatta päättivät lähettää jonkun tarkastamaan kunnon.

                          ​​​​​​Se kyllä ottaa päähän, että 1,5v jälkeen ylemällä tasolla ei viranomaisilla tunnu olevan vieläkään mitään yhteistä suunnitelmaa tai ohjeistusta alaspäin. Nyt jos päättäisin ajaa kotiin HUSin alueelle, en olisikaan enää karanteenissa? Sitten voisikin matkustaa vaikka Ouluun festareille?
                          Viimeksi muokannut jasso; 29.7.2021, 22:54.

                          Comment


                            Shitroenin jakopääremppa niinsanotusti Urho-Matti. Kesti se melkein 100 kilometriä. Eilen petti motarin rampissa kiristimen tukiholkki/jousisokka whatever, kiristin löysälle ja jako sekaisin.

                            Hinaamalla kotiin, tänään laitoin jaon kohdalleen ja kokeilin käyntiin niin eipä edes lupaa. Varsin vähän kiinnostusta tässä vaiheessa alkaa kansiremppaa tekemään tommoseen tuhannen euron autoon.

                            Comment


                            • Vittu mikä työmaa ikkunoiden kalvotuksen kanssa. Pitää eka pestä ikkunat, siistiä reunojen silikoonit pois. Leikellä kalvot about kokoon, sit kastella ikkuna, suojakalvo pois kalvosta, kalvo ikkunaan.. jatkuvaa saippuavedellä läträystä ja stressausta, että se pierunohut 0,05mm tms paksu kalvo menee ryttyyn jne. Pölyä ja kaikkea jää väkisinkin ikkunan ja kalvon väliin. Monta päivää meni muutaman kerrostalohuoneiston ikkunan kanssa. Sit kun kalvot pitää trimmata ikkunaan mattoveitsellä... sen jälkeen jollain edge sealerilla vetää. Ja siitäkään ei tuu nättiä ellei rajaa karmit ja kalvot rajausteipillä... hnghhh. No on nää kyl ihan hyvät, eikä työn laatu nyt ihan hirveältä näytä, jos kauempaa katsoo.

                              Eniten ottaa päähän, kun kaikessa pitää olla niin äärettömän huolellinen, sillä ainoa tapa korjata virheet on ottaa rullasta lisää kalvoa... jokainen työvaihe on peruuttamaton ja lopullinen. Lisäks bilteman paskamattopuukosta terä menee joka ikkunan välillä, ja jos sitä ei muista vaihtaa uuteen, niin menee heti pieleen leikkelyt jne.

                              Homman ainoa hyvä puoli on se, että 152cm ulkopuolelle asennettavat dual reflective kalvot oli 26€/m Unkarista ( https://www.wraptrade.com/Epuletuveg...lia-p2845.html ). Olis vähän isompi kumpu otsasssa, jos nää olis jotain 100€/m 3M:n kalvoja...
                              Viimeksi muokannut Ihmemies; 12.8.2021, 12:12.

                              Comment


                                Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                Shitroenin jakopääremppa niinsanotusti Urho-Matti. Kesti se melkein 100 kilometriä. Eilen petti motarin rampissa kiristimen tukiholkki/jousisokka whatever, kiristin löysälle ja jako sekaisin.

                                Hinaamalla kotiin, tänään laitoin jaon kohdalleen ja kokeilin käyntiin niin eipä edes lupaa. Varsin vähän kiinnostusta tässä vaiheessa alkaa kansiremppaa tekemään tommoseen tuhannen euron autoon.
                                Ei perkele mikä tuuri, huono sellainen. Sehän olis niillä vanhoilla jakopään rojuilla varmaan kestänytkin sinne 700tkm asti. Minkä valmistajan jakopääkamat laitoit?

                                Comment


                                  Contitech. Mutta toi sokka on vanha osa mitä ei kai edes yleensä kuulu vaihtaa.

                                  Comment


                                    Viimeinen kesälomapäivä ja vituttaa palata töihin. Työ on kivaa mutta työpaikka persiistä.

                                    Comment


                                      ArticCatin varaosien toimitusaika ja hinta.
                                      Tilasin toukokuussa jakoketjun, kiristimen, ohjurit ja tiivisteet. TA oli 3kk ja hinta 600€.

                                      Tällä rahalla ois liki saanut V8 ketjuseköpään osat..

                                      ​​​​​
                                      ​​​​​

                                      Comment


                                        Molemmat autot nyt kolhittu takakulmastaan - toinen parkkipaikalla ja toinen risteyksessä. Onneksi parkkipaikkakolhija ilmoittautui. Ja risteyskolhija myönsi syyllisyytensä. Molemmissa tapauksissa vaihdetaan ja maalataan vain muovia.

                                        Comment


                                          Miten Torstille sattuu ja tapahtuu jatkuvasti :( ?

                                          Comment


                                            Sanos muuta. Ja useinmiten vielä syyttömänä. Ehkä mä vaan tungen autoani vääriin paikkoihin.

                                            Comment


                                              Nurmijärvellä vedet poikki. Ensiksi heräät keskellä yötä kolinaan ja paukkeeseen, kun vesikiertopatterit tykkäävät kyttyrää. Aamulla sitten vessakäynnin ja kaiken muun unohdettua lähdet kauppaan toteamaan, että maailmanloppuhan tästä taas ihmismieliin tekeytyi. Meininki on kun jenkkilän myymälissä black fridayna.

                                              Comment


                                                Kyllä kai vesipattereissa on suljettu kierto?

                                                Comment


                                                  Normaalisti ainakin.

                                                  Comment


                                                    Varmaan vanhasta kerrostalosta kyse. Näissä wc tiloissa käytössä kuuman käyttöveden kierrossa olevia lämmityspattereita. Enää niitä ei saa asentaa uusiin rakennuksiin.

                                                    Comment


                                                      Ostin *täysin* toimivan mikroaaltouunin. Valintakytkin, mistä säädetään teho, aika, käytetty ohjelma jne ei toimi. Tai siis toimii väärin eli numerot hyppii miten sattuu jos sattuu.
                                                      Myyjä on vastannut reklamaatiooni mm seuraavasti:
                                                      "Joo se pyörylä ei oo koskaan toiminut täydellisesti mutta toimii kuitenkin, sekään ei ole rikki!"
                                                      "Siinä on vaan aina alusta saakka ollut tarkkaa millä tavalla pyörittää... Mutta on siis ominaisuus, ei vika."
                                                      "Autoistakin löytyy ties mitä nippelia ja nappelia eikä myyjä varmasti erittele jokaisen napin toimivuutta, jos ei olennaisesti käyttöön vaikuta. Eli jos auto tekee tehtävänsä, liikkuu paikasta a paikkaan b, ilman että jättää välille niin autoa myydään täysin toimivana!"

                                                      Muuten veisin mikron takaisin, mutta ei huvita ajaa 85 km turhan takia ja hukata siihen 1,5 tuntia.


                                                      Nipotanko turhasta? Onko tuo mielestänne *täysin* toimiva mikroaaltouuni?

                                                      Comment


                                                        Eikö kaupasta saa uusia mikroja halvemmalla kuin 85km suuntaansa polttoaineet maksaa? Ei kai tuollaisia perus kodinkoneita kannata juuri käytettynä hommata. Ite oon laittanu yleensä vitosella toriin niin säästyy serriin kuskaamisen vaivalta kun joku hakee vanhat kotipihasta pois.

                                                        Comment


                                                          Vitosen tavaraa torista ostavien yksilöiden kanssa kommunikointi se yleensä vasta helppoa ja vaivatonta onkin ":D"

                                                          Comment


                                                            Oli siinä sopivasti matkan varrella. Tuli yhteensä 2,38 km koukkaus. Nyt jos palauttaisin sen, niin pitäisi ajaa tuo 85 km lenkki.
                                                            Yleensä lasken auton kuluksi vähintään 0,30 €/km, enkä vain pelkkää polttoainetta.
                                                            Eikä tuo tullut omaan kotiin, joten uunin todellisen käyttäjän valintakriteerit olivat vähän erilaiset kuin itselläni.

                                                            Vitosen tavarasta ei tarvitse sanoa, että täysin toimiva tai virheetön. Sitä voi myydä hyvällä omallatunnolla perävalotakuulla. Mielelläni kierrätän tavaraa käyttöön sen sijaan, että veisin Nekalaan kierrätyspisteeseen.

                                                            Comment


                                                            • Onko säätönuppi siis "ympäripyörivä"? -Itselläni on ollut parikin laitettta joissa tuollainen "ympäripyörivä säätönuppi ei ole toiminut kunnolla ja on tosiaan pitänyt osata pyöräyttää juuri oikealla tavalla eli kyllä noissa joissakin voidaan ominaisuudestakin puhua.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X