Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Riittääkö se, että maksaa ostoksen Britteihin tämän vuoden puolella vai meneekö joka tapauksessa tullihommiksi jos tulee ensi vuoden puolella? Pitääkö maksaa alvit (+tulli) myös Suomeen?
    En ehtinyt soittaa tulliin ja kysyä. Olisi yksi juttu, jossa saatavuus on heti ja toinen, jossa vasta tammikuun puolivälissä. En uskaltanut vielä tilata.

    EDIT: Tullin UKK: vastasi kysymykseeni "Jos tavaroiden kuljetus on alkanut ennen eropäivää, niitä kohdellaan Suomeen saapuessa unionitavarana eikä tulliselvitystä tarvita. Jos tavaroiden kuljetus kuitenkin alkaa vasta eropäivän jälkeen, on lähetys tulliselvitettävä ja maahantuonnin verot maksettava, vaikka tilaus olisikin tehty ennen eropäivää."
    Viimeksi muokannut pta; 22.12.2020, 15:27.

    Comment


      Tästä lukemaan: https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/brexit

      Comment


        Itse asiassa heräsi vielä uusi kysymys, mihin tullin sivuilta ei löytynyt vastausta. Mikä tulkitaan tavaroiden kuljetuksen alkamiseksi? Riittääkö, että rahtifirma on saanut tiedon lähetyksestä esim näin "We've received your order details, but have not yet received your parcel"? Tuohan kuljetusmääräyksen tekeminenhän onnistuu vielä tänä vuonna, mutta rahtifirma ei välttämättä pääse hakemaan pakettia ennen ensi vuotta.

        Joskus kesällä tullineuvonnassa oli tiukempi linja ja minulle kerrottiin, että tavaroiden pitää olla Suomessa ennen vuoden vaihdetta. Ovat näköjään lieventäneet linjausta.

        Comment


          Gb:stä jälkitoimituspaketti tuli just, mutta varsinainen on hukassa. Tosin vain vrk oli ero lähetyksessä.

          Comment


            Nooh, osataan sita taallakin: alkukuusta loytyi Wallyworldin (Walmart) verkkokaupasta hyva diili uusista renkaista SQ:hun, no pistin tilaten ja buukkasin tilauksesta kahden viikon paahan asennusajan. Mina sitten asennusta odottamaan sinne rengascentteriin, niin eihan niilla ole kuin 3 rengasta siella. Sitten selvittamaan, etta wtf. Noh, eivat tieda missa se neljas kumi on, in transit, eika mitaan hajua missa tarkemmin. Tanaan tuli sitten meilia refundista, niista kolmesta renkaasta?! Otin sitten yhteyden asiakaspalveluun ja sain sitten rahat takaisin viela siita neljannestakin, joka on jossain niin hyvassa tallessa etteivat itsekaan tieda missa se on.

            Taisi olla ensimmainen kerta itsella, kun nettitilaus ryssittiin taysin. Plussat kuitenkin siita, etta asiakaspalvelija tajusi tilanteen per heti ja pisti rahat takaisin.

            Buukkasin sit renkaanvaihdon erikoisliikkeeseen lauantaille, katsotaan miten siina kay :)

            Comment


              Porotokka joulun menoliikenteessä viime yönä. Ässä hinurilla takaisin lähtöpisteeseen ja taksilla loppumatka. Autossa matkanneet selvisi säikähdyksellä, tokka menetti ainakin kaksi yksilöä ja auto vaurioitui ympäriinsä.

              Tänään sitten alle vajaavetoinen alitehoinen ranskalainen millä pitää ajella seuraavat viikot.. myös black fridayna tilatut palikat jäivät odottelemaan tietoa mihin autoon ne asennetaan..

              Comment


              • Tilasin joululahjoja Kajaanista lähetyksellä suoraan Kärsämäkeen isän nimellä ja puhelinnumerolla. Paketti lähti maanantaina, meni Ouluun ja siitä suoraan Vantaalle. Seurannassa luki kohteena Siuntio. Siuntiossa huomasivat että lajittelu virhe ja paketti SAATTAA viivästyä työpäivällä. No keskiviikkona se on mennyt takaisin Vantaalle, ja arviolta tulee Kärsämäelle jo ensi viikon tiistaina. Onneksi ei ollut mitään lapsille luvattua tai elintärkeää varaosaa autoon.

                Comment


                  Vuosikausia tilaillut tavaraa ympäri maailmaa ja nyt tais käydä ensimmäisen kerran niin, että jäi tavarat saamatta. Lähetetty DHL:llä jenkeistä joskus marraskuun alussa, sain seurantakoodin ja aluksi se näyttikin jotain päivityksiä amerikan päästä. Sitten näytti päiväkausia vain "In transit" ilman mitään tarkempaa tietoa ja nyt kyseisellä seurantakoodilla ei löydy edes enää mitään lähetystä.

                  Ei sinällään suuri rahallinen tappio, vain noin 40 dollaria mutta olisin kyseiset tuotteet todella halunnut eikä niitä oikein muualta saanut kuin tuolta.

                  Comment


                    Just tänään halus kämpän öljypoltin hajota.

                    Comment


                      Alkuperäinen kirjoittaja vV8m5 Näytä viesti

                      Kohtalaisen pahaa jälkeä sai peura aikaiseksi, vaikka herkästi rikkoutuvaa muoviahan näissä melkein kaikki keulanosat on. Tuollaista tuhoa ei ihan 60kmh rajoitusalueella taida tulla?
                      Moottoritiellä tapahtui tämä yhteenotto. Vauhtia törmäystilanteessa noin 100km/h.

                      edit.
                      Tarkastaja päätti, että auto kunnostetaan. Hyvää työtä tekivät ja räsä pääsi takaisin ajoon. Parempi näin, ei näitä turhan paljon Suomen teillä pyöri.

                      Comment


                      • Vähän vähemmällä pääsin ku edeltävä..vituttaahan se silti. Peura ei selvinny kertomaa tarinaa.

                        Comment


                          Taste the feeling!

                          Click image for larger version

Name:	IMG_20210115_112211_copy_960x1280.jpg
Views:	2231
Size:	104,3 Kt
ID:	1908738 Click image for larger version

Name:	IMG_20210115_112202_copy_960x1280.jpg
Views:	2250
Size:	137,2 Kt
ID:	1908739

                          Comment


                            Auts! Tunnen tuskan. Oliko se juomatölkki?

                            Comment


                              Samoihin aikoihin jasson julkaisun kanssa julkaistu oikein osuva juttu:
                              ​​​​​​https://www.ksml.fi/teemat/3273817

                              Comment


                                En oikeen tiiä ottaako enemmän päähän vai ilonen asia. Kaks vuotta sitten 30v työterveystarkastuksessa löytyi/kuului sydämmeltä sivuääni (tämä samana päivänä kun isä kuoli sydänkohtaukseen). Mitraaliläppä siis vuotaa takaisin päin ja tätä seurattu kaksi vuotta. Tähän liittyen huomenna pitäisi mennä leikattavaksi kun vuoto on kasvanut merkittäväksi alkuperäisestä pienestä vuodosta. Ainakin 4kk sairaslomaa ja mitään ei normaalistikkaan voi tehdä käsillä tai ainakaan mitään fyysistä.

                                Comment


                                  Verottaja! Oli mökin kiinteistöveron 2 erä palautettu tuntemattomasta syystä. No mitä tekee verottaja: lähettää karhukirjeen 2011 kuolleen isoäitini nimissä, 2017 kuolleen äitini osoitteeseen. Siellä se on laatikossa vieläkin. No sitten ulosottovirasto lähettää karhun Tädilleni jolla ei ole eikä ikinä ole ollut mitään tekemistä ko kiintestön kanssa. Perunkirjoitus toimitettu verottajalla, kuolinpesien osoitteenmuutokset tehty verottajalle, lainhuuto omistusmuutoksille haettu ja saatu, verottajalle toimitettu kirjallisesti tiedot kiinteistön omistajista ja heidän yhteystiedot, soitettu verottajalle asiasta ( vuonna 2019) jne jne. Maallikko luulisi että olisi viranomaiselle helppoa saada kiinteistönomistajan tiedot tarkastettua kiinteistörekisteristä, tai lähettää kiinteistöverolappu samaan osoitteeseen kuin esitäytetyt veroilmoitukset, verotuspäätökset ja ennakkoverolaput. HYVIN VEDETTY SIELLÄ VEROVIRASTOSSA!

                                  Comment


                                    Suomessa verottaja on aina oikeassa. Voi se olla väärässäkin, mutta se ei mitään auta, jos maksulappu tulee, se on maksettava. Sen jälkeen haetaan muutosta jossa täytyy itse todistaa olevansa oikeassa ja vasta sen jälkeen verottaja voi maksaa virheellisesti perityn veron takaisin. Kyllä olis Karpolle töitä vieläkin.

                                    Comment


                                      Hain Saksasta pikkuvikaisen Audin ja se verotettiin joulukuussa 2005. Erehdyin korjaamaan auton ennen kuin sain veropäätöksen. Veropäätöksessä ei ollut mitään kuntoalennuksia, koska tullin täti ei ollut käynyt pihalla kuvaamassa huonokuntoiseksi ilmoittamaani autoa. Minun olisi kuulemma pitänyt osata vaatia, että auto käydään kuvaamassa. Tulliin etukäteen soittaessani oli kyllä pyydetty, että jos mahdollista, niin tulisin sillä autolla paikalle. En ymmärtänyt, että minun tehtäväni on vahtia, että tullin täti tekee työnsä ja tarkastaa auton kunnon.

                                      Valitin autoverosta Tulli -> HAO -> KHO. Voitin KHO:ssa Tullin. KHO palautti asian takaisin Tullille. Tulli teki uuden veropäätöksen. Vaadin Tullin veropäätökseen oikeisua verottajalta (autoverotus siirtyi Tullilta verottajalle). Verottaja vastasi, että eivät käsittele oikaisupyyntöäni, koska KHO on jo päättänyt asian!!! KHO siis päätti palauttaa verotuksen takaisin verottajalle, mutta verottajahan ei tätä päätöstä ollut näköjään lukenut. Onko kohtuutonta vaatia, että verottaja perehtyisi niihin KHO:n päätöksiin?

                                      No... mitäs sitten? Valitin (tietenkin) verottajan päätöksestä HAOon noin vuosi sitten. Vasta reilu 15 vuotta kulunut, enkä vieläkään tiedä paljonko autoni maksaa... Joku fiksumpi olisi jo luovuttanut, mutta ikävä kyllä periaatteisiini kuuluu ihmisten oikeudenmukainen kohtelu molempiin suuntiin.

                                      Kukahan juristi jaksaisi viedä asian ihmisoikeustuomioistuimeen? Sinne ei käsittääkseni maallikolla ole asiaa, vaan pitäisi palkata juristi. Tähän asti olen pärjännyt ihan omatoimisesti asioista marisemalla.

                                      Comment


                                      • Kaiken maailman tekniikat vituttaa. Kyllä ei pitäisi tallentaa mitään tärkeää muuta kun ruutuviihkoon.

                                        Comment


                                        • Verkkokauppojen paska reklamaatioiden hoito. Tilasin Staypro nettikaupasta metsurinkypärään Hellberg bluetooth kuulosuojaimet. Muutaman käyttökerran jälkeen toinen sanka katkesi. Ensimmäiseen palautteeseen vastattiin 8 päivän päästä ja nyt on kolme viikkoa kulunut siitä kun lähetin ne takaisin. Mitään ei ole kuulunut eikä lisäkyselyyn ole vastattu. En suosiittele.

                                          Comment


                                            Peltor ja vahva suositus, kovalla käytöllä n. 4v. ei ongelmia.

                                            Comment


                                            • Kyllä ei ole mistään kotoisin nämä nykypuhelinten kalenteri ilmoitukset. Pieni piippaus kuuluu ja siinä kaikki. Toista oli vanhan Nokian aikaan kun kalenteri huusi niin pitkään että sen sammutti.

                                              Comment


                                                Kannattaa hankkia sitten Nokia. Esim. 8.3:ssa hälytykset on minimivolyymillakin niin äänekkäät, että kyllä niihin herää vaikka nukkuisi sikeämminkin.

                                                Comment


                                                  Pitänee luopua hyvin palvelleesta Nokia E75 luurista, kun Nokia PC Suite ei juttele 64-bittisen Outlookin kanssa. Muutenkin uuden läppärin asentaminen on aina viikon homma :(

                                                  Comment


                                                    Että mitenkä oli? E75 vieläkin päivittäisessä käytössä? Se luuri oli jo 10v sitten ylivoimaisesti huonoimpia luureja mitä on itellä ikinä ollu käytössä. Hattu päästä, jos sellaista on pystynyt edelleen sietämään. :D

                                                    Comment


                                                      Eihän E75 kovin huono ollu? Yks niitä parempia symppareita ja ylipäätään viimeisiä Nokialaisia missä oli enää mitään laadun tuntua. Kuvaavaa varmaan että 10 vuotta vanha puhelin toimii edelleen, samaa en uskalla luvata vaikka tänä vuonna ostetusta uudesta iPhonesta tai Samsungista.

                                                      Comment


                                                      • No joo, heivasin syksyllä kierrätykseen Nokia 6100:n jonka ostin uutena kesällä 2004. Pelasi koko ajan virheettömästi ja alkuperäisellä akulla. Se oli sitä aikaa kun pienempi puhelin oli hienompi.

                                                        Comment


                                                          Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                                          Eihän E75 kovin huono ollu? Yks niitä parempia symppareita ja ylipäätään viimeisiä Nokialaisia missä oli enää mitään laadun tuntua. Kuvaavaa varmaan että 10 vuotta vanha puhelin toimii edelleen, samaa en uskalla luvata vaikka tänä vuonna ostetusta uudesta iPhonesta tai Samsungista.
                                                          Viimesimmät softaversiot oli jossain määrin siedettäviä, mutta mitään muuta luuria ei oo tarvinnu nii moneen kertaan kiikuttaa huoltoon ku sitä. Eniten kaduin E75:n kohdalla sitä, etten valinnu E71:n sen sijaan.

                                                          Comment


                                                            Minulla oli E71 ja se oli hyvä puhelin. Omaa pöljyyttäni se meni rikki, muuten se kai olisi vieläkin minulla.

                                                            Ei ota varsinaisesti päähän, mutta jos Postin logistiikan järkevyyttä on joskus epäilty, niin ei ole asiat paremmin Saksassakaan. Tilasin tavaran joka lähti Hampurista, meni sieltä Baijeriin ja sieltä sitten kohti Suomea. Semmonen reilu 700km ylimääräistä rahtaamista ei liene taloudellista, mutta isossa kuvassa voi olla järkevää rahdata kaikki ulkomaanpaketit samaan paikkaan, josta ne sitten poistuvat maasta.

                                                            Comment


                                                              Posti hautoo Kiinasta tulevia kirjeitä/paketteja. Onko tämä vain minun huonoa tuuriani, että Kusti ei polje?

                                                              Tracking datasta voisi kuvitella, että pääkaupunkiseudulta Tampereelle on pidempi matka kuin Kiinasta Suomeen. Tässä muutama esimerkki kuinka nopeasti paketti on tullut Suomeen ja jäänyt jumiin HELSINKIin:

                                                              Jan 7, 2021 11:06 SpeedPAK Package received Dongguan, China
                                                              Feb 1, 2021 2:57 PM Arrived in country, HELSINKI, Finland

                                                              Jan 2, 2021 09:00 SunYou Logistics Pre-Shipment Info Sent to Finland
                                                              Jan 19, 2021 8:56 AM Arrived at destination country airport, Finland

                                                              Dec 30, 2020 16:02 YANWEN Logistics Yanwen Pickup scan
                                                              Jan 19, 2021 12:11 AM FI Arrived at HELSINKI airport on 19/01/2021 12:11AM

                                                              Jan 2, 2021 07:32 SunYou Logistics Pre-Shipment Info Sent to Finland
                                                              Jan 17, 2021 2:38 PM Arrived at destination country airport, Finland

                                                              Dec 29, 2020 00:09 SunYou Logistics Pre-Shipment Info Sent to Finland
                                                              Jan 16, 2021 1:19 PM Arrived at destination country airport, Finland

                                                              Dec 28, 2020 23:08 SunYou Logistics Pre-Shipment Info Sent to Finland
                                                              Jan 11, 2021 7:40 AM Arrived at destination country airport, Finland

                                                              EDIT: Iloisia asioita: Tällä viikolla (10. ja 11.3.2021) tuli näistä 2 vanhinta pakettia. Eihän viimeiseen alle 200 kilometrin matkaan mennytkään kuin 2 kuukautta, kun toi pidempi alkutaival taittui 2 viikossa..
                                                              Viimeksi muokannut pta; 12.3.2021, 19:56.

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X