Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ja onko maalihalkeama myös heti puntista vasemmalle? Se osui silmään ekana.

    Comment


    • Siinä on ilmeisesti halkeema jonka takia ei mene työtakuuseen. Sen takia lähdin tähän kun tuo peilaa aika prkleesti auringonvalon osuessa. Mun mielestä on väärin.

      Comment


        Kyllähän tuo näyttäisi, että tuosta painauman kohdalta on myös maali himmentynyt vähän jolloin siihen olisi tosiaan joku onnistunu peruuttamaan täysin samaan kohtaan. Vai hämääkö kuva vaan ja kiilto on kuitenkin sama myös tuossa kohtaa?

        Comment


        • Koriperfektionistina (tosin oma auto musta ja täynnä mikronaarmuja) ymmärrän Hallikaista täysin. Se joko on siisti tai sitten siinä on jokin virhe. Ja sehän hatuttaa.

          Comment


          • Aika täydellinen peruuttaja ollut :D kiilto on mun mielestä vähäisempi tuossa kohdassa. Vtuttaa aika paljon, täytyy omaanpiikkiin korjata mahdollisesti :)

            Comment


            • Jos tuon alkuperää haluaa näin jälkikäteen oikeasti selvitellä , niin mikroskoopilla tutkimaan pintaa tai sitten kurkkimaan miltä näyttää sisäpuolelta,

              Mutta kuten jo aikaisemmin totesin: Asiakas on korjauksen hyväksynyt auton luvutuksen yhteydessä, joten aika vaikea osoittaa että vika on korjauksessa. Mitenkäs se sanonta nyt menikään siitä pierun pidättämisestä kun sonnat on jo housuissa...

              Comment


              • Joo, siis tätä selvitellään. Töistä mikroskooppia käteen ja puskuri irti samalla reissulla.
                No asialle ei voi mitään. Ei tyhjin käsin tarvinnu kuitenkaan lopettaa. Vähän sapettaa, mutta 50€ kuponki tulee postissa.

                Comment


                • http://www.sss.fi/2015/08/sudet-tappoivat-13-lammasta/

                  Meillä lampaat laitumella, eikä mahdollisuutta laittaa yöksi sisälle. Matkaa Kirkkojärvelle noin 10 kilometriä. Kyllä tuli aikamoinen huoli, että miten selvitään edes seuraavasta yöstä. Viime yönä kuulin ulvontaa Kirkkojärven suunnalta ja jotenkin alkoi kylmäämään se ääni. Että jos se ei olekaan koira, niin kuin ensin automaattisesti ajatteli. Ja sitten päivällä tuo susiuutinen siihen päälle, että alueella on varmuudella ainakin ollut susia. Aikamoisella tohinalla lampaat yksin vaunuun, mikä on tehtävänä lähes mahdoton ja sitten matkaan. Pelastusjoukot ajoivat vastaan ja vaihdettiin kärry toisen auton perään. Lampaat jatkoivat matkaa lampolan suojaan. Jospa nyt saisi nukkua yönsä paremmin miettimättä, että kuka siellä ulvoi tai ulvoo. :/

                  Comment


                    Joo... eipä näköjään ollut viikonlopuksi parempaa tekemistä, kun alkaa keksimään keittiökaapin alle uutta valaisinta, kun nykyinen loisteputkihäkkyrä sanoi sopimuksen irti - kuristin varmaan tiensä päässä.

                    Ei taida samanlaista mistään enää löytyä, joten pakko keksiä jotain täysin uutta tilalle.

                    Comment


                    • Naapurin ylämaan karjasta susi ja pennut tappoi jo toisen vasikan 2500€ kpl huh. Yksi suden poikkeuslupa on myönnetty tänne silloin sudet tappoi lampaita useita... Ikävää että sudet ei syö enää ristaa vaan toisen elinkeinon.

                      Comment


                      • Jättipalsamin lisäksi voisin osallistua toisenlaisiinkin kitkentätalkoisiin. Asia ei ole täysin yksiselitteinen, mutta olisi se paljon helpompaa olla, jos ei tarvitsisi susien hyökkäämistä lammaslaitumelle pelätä. On kuitenkin jo vahva ilveskanta jännitystä tuomassa.

                        Comment


                        • Susien suojeliat voisi itse mennä sinne laitumelle seuraamaan susien käyttäytymistä iltaisin, voisi tulla erimieli jos sattuu selviämään siitä kokemuksesta.

                          Comment


                            En tiedä onko täällä montakin joka kasvattaa lampaita yms. eläimiä ihan elannokseen, mutta hullun hommaa se on. Niitä pitää olla paljon, jotta saa edes jotain vaivan palkkaa. Karitsa maksaa about 70-80€ kpl ja sitä pitää kasvattaa jokunen vuosi että alkaa tuloja kertymään. Lihasta ei makseta juurikaan ja katetta ei kerry jos ei ole omaa tilamyyntiä jne. Villaa pitää olla tonnitolkulla että saa edes jotain roposia. Mä laskisin tuon ns. harrastukseksi jos noita on vain muutamia kymmeniä. Enemmän menee rahaa kuin noista saa. Valtio maksaa korvauksia noista seuraavasti:

                            Siitoskilit 183
                            Lypsykutut 312,50
                            Siitospukit 375
                            Teuraslampaat 105
                            Siitoskaritsat 350
                            Siitosuuhet 431
                            Siitospässit 556

                            Korvauksien saaminen susivahinkojen ym. osalta on "hivenen" hankalaa todistustaakan vuoksi ja pitkän käsittelyajan, mutta olen kuullut joidenkin sanovan että helpommin korvauksilla tekee tilin. Onhan se ikävää, että petoeläimet harventaa omia eläimiä jne. mutta ainakin omasta mielestä se on aina kuulunut ns. "asiaan" alkuajoista lähtien. En siis kuulu joukkoon joka haluaa kaikki Sudet, Karhut, Ahmat, Kotkat yms. petoeläimet sukupuuttoon suomessa vaikka ne nyt harventavatkin tuota omaa omaisuutta.

                            Comment


                              Tää nyt ei juurikaan liity aiheeseen, mutta ilves olis hienoa nähdä joskus luonnossa,

                              Comment


                                Entä jos anoisi riistakeskukselta petoaitaa, jos pelottaa omien elukoiden puolesta?

                                Comment


                                  Vielä muutama vuosi sitten oli helpompi nähdä Ilves kuin Susi kotikonnuilla. Ilveksen mellasteluista ei myöskään pahemmin kirjoitella, koska se on pienempää ja harvoin tekee isoa tuhoa. Ilveksen ääni on hieno.

                                  Comment


                                  • Petoaita on hyvä ehdotus ja asiaa aletaan selvittämään. Voi olla, että tavalliset kuolevaiset joutuvat aitansa itse hankkimaan ja valtio kustantaa petoaidan vain aidoille farmareille, mutta selvitetään asia. Nyt on ollut 100 cm tolpilla ja neljällä langalla aita. Ylihän ne pedot sellaisesta menevät. Alunperin se tehtiinkin vain sitä ajatellen, että ei kulkisi lampaat ali, eikä läpi. Ilveksiä varten hankittiin äskettäin jytkympi paimen.

                                    Comment


                                    • Ilves on hieno otus livenä. Muutaman kerran nähnyt Etelä-Karjalassa.

                                      Comment


                                      • Ei vuokraa tarvikkeita valtio petoaitaa varten. Halvemmaksi tulee kuulemma maksella muutama lammas. Meille tuli aika kallis aita, kun 10 päivää kerkesi olla uusittu aita käytössä ja nyt pitäisi käytännössä tehdä kokonaan uusiksi lähes puolet korkeammilla tolpilla. On muovitolppiakin, mutta kymmeniä puutolppia myös ja jokainen on käsin kaivettuun kuoppaan pystytetty ja ämpärissä paikalle kannetuilla kivillä varmistettu. Ihan vitunmoinen homma oli pelkkä tolppien pystytys.

                                        Comment


                                          Oikeilla työkaluilla tuommoisen metrin syvän kuopan kaivaa viidessä minuutissa. Huonompaan maahan kymmenessä.
                                          Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1440763482035.jpg
Views:	1
Size:	447,8 Kt
ID:	1628131

                                          Comment


                                          • Näin vasta myöhemmin kuvan tuollaisesta lapiosta. On varmasti tavallista lapiota paljon kätevämpi tolppakuoppien kaivuussa.
                                            On siinä oma hommansa, kun ensin tolpat haettiin metsästä, kuorittiin, kuivattiin ja teroitettiin. Sitten kaivetaan kuopat ja etsitään satojenkin metrien päästä kiviä kuoppiin, niin ei se hetkessä käy. 50 puutolppaa tehtiin yhdellä kertaa. En tiedä paljonko niitä on yhteen. Homma ei ollut 50 x 5 min. Täytyy jonkin aikaa pohtia mitä tehdään tulevaisuudessa. Ehkä fiksuinta rakentaa pedon kestävä lampola laitumelle, että saa lampaat yöksi suojaan. Ja lisäksi tietysti korottaa aitaa.

                                            Comment


                                              Kasvattaa hiukan tolpan vahvuutta, niin riittää harvempi tolppaväli. Ja syvälle kaivettuna ei ole tarvetta täytekiville.
                                              Niin ja sähköpylväitä en luovuta ;)

                                              Comment


                                              • Tuonne päätyyn, suohon, uppoaisi vaikka täysmittainen sähköpylväs. Sähköpylväät olisivat kyllä ikuisia ja ei tulisi enää ilveksetkään yli, jos saisi sen reilu kaksi metriä korkeutta aidalle. :) Harmi kun ei ole enää sitä pylväskasaa tuolla muuntajan luona, minkä "pylväiden määrää ei ole laskettu".

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja To87 Näytä viesti
                                                  Susien suojeliat voisi itse mennä sinne laitumelle seuraamaan susien käyttäytymistä iltaisin, voisi tulla erimieli jos sattuu selviämään siitä kokemuksesta.
                                                  Eihän se ole mitenkään ihmeellistä, että sudet saalistaa tuollaisella laitumella, kun sehän on, kuin katettu buffet pöytä niille, eli helppoa saalista...

                                                  Ja itse aiheeseen, niin ottaa vähän päähän jomotuksen muodossa, kun ei ehtinyt töissä juomaan kahvia tänään, mutta nyt kotiuduttuani voin kaikessa rauhassa korjata tilanteen.

                                                  Comment


                                                    Kävinpä viemässä verstaalle kuormaliinoja ja pois lähtiessä kuultin kaverin kanssa rasahdus metsästä. Sanoin leikilläni, että mahtoi polttoainevarkaat olla taas asialla ja samaan aikaan kaveri huomasi kuorma-auton vieressä letkun ja kanisterin. No välittömästi soittoa häkeen ja menin tekemään tiesulkua poliiseiden saapumiseen asti. Olivat lähettäneet oikein koirapartion paikalle ja koira löysi heti jäljen. Harmillisesti jälki loppui 45min jahdin jälkeen eikä apinoita päästy kurmuuttamaan vieläkään :/

                                                    Comment


                                                      No onse nyt perkele kumma. Sun pitää jusa perustaa joku kenneli siihen tontille. ;)

                                                      Comment


                                                        Olkapäät paloi eilen, kun tuli 2h pulikoitua uima-altaassa. Kovin ikävän tuntuista.

                                                        Comment


                                                          Pitää varmaan järkätä vahtivuorot, kunnes päästään katkomaan käsiä. Tais siis kunnes jäävät kiinni.
                                                          Eilinen oli harmittavan lähellä ja jälkeenpäin ajateltuna olisi ollut hyvät mahdollisuudet löytää ukot, jos olisi pelannut omat kortit hiukan eri tavalla.

                                                          Comment


                                                            Perkeleen verovaroin kustannetut palvelut. Tyttö on innostunut lukemaan kirjoja nyt kun viimeisen puolen vuoden aikana sen homman oppi ja kirjastosta piti jotain käydä lainaamassa ja luettuja palauttamassa. Ei käyty koska kirjasto on viikonloppuisin sulki. Mistä minä niitä veroja oikein maksan? Arkisin on töissä ettei pääse mihinkään ja viikonloppuisin on mestat kiinni. Joku hampaaton mielenterveyskuntoutuja siellä saatana lorvailee minun verorahoillani.

                                                            Yksityistää pitäis vaan kaikki. Aivan sama jos haluat opiskella koulussa, maksa. Jos sairastat ja menet lääkäriin, maksa. Jos haluat kirjastoon, maksa. Näin toimittaessa voisi tuloveroprosentti olla kaikille vaikka joku nimellinen 1% jolla katettaisiin palkka-armeija ja uskottava maanpuolustus. Kaiken muun saisi myydä jollekin multikansalliselle monialayritykselle.

                                                            Comment


                                                            • Tuli vedettyä mopo sitten parin voltin kera ympäri... Kunto sen mukainen, luut ehjät
                                                              Attached Files

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X