Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt ottaa päähän!!!

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    200 euroa puhelimen näyttöön. Jäisi kyllä itellä päivä negatiivisen puolelle!

    Comment


    • Linkki videoon

      Taas vastustaa. 8P A3:sen bägin+kuoren ei vissiin pitäis olla tommonen. Taitaa puuttua ehjänä ja toimivana myydystä airbagista ite airbag... Raha kyllä kelpas ihan bägillisen hinnan edestä. Onneks meni paypalin kautta, voi laittaa disputee menemään, jos ei myyjä vastaa viestiin.

      Comment


        Mistä helkkarista nää vehkeet tietää milloin mulla on palkkapäivä tai muutoin rahaa tulosssa?
        Nimimerkillä istun tien varressa odottaen hinausautoa... :/

        Edit: 10 tuntia myöhemmin edelleen samalla työkeikalla mutta kyllähän tää auton juttu hiukan on selvinnyt. Laturi antautui mutta työn alle auto pääsee vasta perjantaina. Onneksi kivat kaverit traktoautossa antoivat vanhan Passatin lainaan halvalla...
        Viimeksi muokannut Toni_; 23.11.2016, 17:06.

        Comment


        • Persake. Sinne jäi cupralippa matkalle aamulla, kun aurasin loskat valtaväylältä.

          Comment


            Eikös sen ilma-alustan pitäis olla tollasissa tilanteissa just kätevä kun saa sen verran korkeelle napista ettei lipat jää matkalle?

            Comment


            • Saishan sen, mutta kuka nyt niin korkeella ajelee. :D

              Comment


              • Heikkopäisiä vaan alkaa huipata ;)

                Comment


                • Samuli, mullakin lippa kolmessa osassa... :/

                  Comment


                  • Olla sunnuntaiaamuna viideltä pystyssä ja lentoon vielä 3h. Odottelu onneksi sujuu Luftwaffen loungessa ettei sentään Frankfurtin kentän käytävillä tarvitse kyttäillä.

                    Comment


                    • Tuliuus Kemppi RA323A kyrvähti heti. Ei se muuten nyt enää potuta mutta ei jaksais roudata edes takas isoo masiinaa.

                      Comment


                      • Mulla kans lippa irti jo :D
                        Pikkujoulut ottaa vähän pääähän, yöllä ei tuntunu edes humalaa. Miksi sunnuntaina tuntuu sitten krapulaa :D

                        Comment


                          Töissä kaadetaan kaikki niskaan ja joutuu tekemään pahimmillaan viiden ihmisen työt (laatuinssi, työnjohtaja, suunnittelija, logistiikkavastaava ja trukkikuski). Toukokuun lopusta tuossa työskennellyt ja tähän mennessä kertynyt 215h ylitöitä, joita ei makseta ylitöinä. Eli tunti-tunnista joustoina eikä työtilanteen takia vapaita juuri saa. Palkkakin melko naurettava työn ja vastuun määrään nähden.

                          Jaksaminen ja terveys jo koetuksella ja parisuhdekin jo kärsii. Viikonloppuisinkin jo stressaa työasioilla.
                          Ei oikein kaikkia hommia ehdi tekemäänkään pienen työporukan takia eikä enää muistakaan ihan jokaista asiaa viimeisenpäälle. Johtaja senkun vaan valittaa, että mikään ei riitä ja virheitä ei saisi sattua. No inhimillisiä virheitähän sattuu varmasti kiireessä ja väsyneenä, niinkuin itsellä oikean käden etusormi murtui työtilanteessa heinäkuussa. Oikein yhden päivän sain pitää sairaslomaa.

                          Aika paljon sitä ihminen jaksaa, mutta kyllä se raja johonkin kohti on vedettävä. Katsotaan mitä liitosta sanovat, kun kerron tilanteen.

                          Pitemmän työttömyyden jälkeen tämän työpaikan saanti tuntui lottovoitolta, nyt se tuntuu vaan raskaalta taakalta joka painaa ihmisen kasaan.

                          Comment


                            Onko työpaikalla TSV:tä tai luottamusmiestä?

                            Comment


                              Henkilöstövastaava, joka minut palkkasi (eri työtehtäviin kuin missä nykyisin, sopimuksessa kohta: "suostun tekemään myös muita työnantajan määräämiä tehtäviä) irtisanoutui äskettäin. Hän oli myös työsuojeluvaltuutettu. Työmäärää yritettiin järkeistää, mutta siihen tarvittaisiin lisää työntekijöitä ja tähän ei tehtaanjohtaja suostunut.
                              Luottamusmies ei ehkä ole aina tilanteen tasalla ja itse kuulun ainoana työntekijänä insinööriliittoon.

                              Alunperin tuossa piti olla kesän ajan tuotantotyöntekijänä, mutta viikon työskentelyn jälkeen minut siirrettiin muutaman viikon perehdytyksellä laatuinsinöörin sijaiseksi. Työnjohtotehtävät tulivat siinä hiljalleen sivussa. Tästä kyllä tehtiin uusi työsopimus, mutta taas kerran vetivät kotiinpäin.
                              Logistiikka/ kunnossapidon vastaava lomautettiin, joten näistä tehtävistä jäi vastuu minulle. Ensi viikon jälkeen ei tosin enää saa tehdä ylitöitä, kun lomautus astuu voimaan, pitänyt siis lomiaan ensin pois. Tämä helpottaa hieman, mutta ei tietenkään vähennä työmäärää.
                              Viimeksi muokannut vV8m5; 27.11.2016, 12:58.

                              Comment


                                Pääsääntöisesti työntekijän onkin suostuttava myös työnantajan määräämin muihin tehtäviin tai ainakin olla kieltäytymättä niistä, mutta niistä ei tule tehdä pääsääntöisiä tai jatkuvia työtehtäviä, vaan ovat enemmänkin silloin tällöin hoidettavia pikkujuttuja. Äkkiä valitsemaan uusi TSV ja luottamusmies, sekä raportoimaan liitolle kurjistuneista (ja syrjivistä) työoloista.

                                Comment


                                  Alkuperäinen kirjoittaja vV8m5 Näytä viesti
                                  Toukokuun lopusta tuossa työskennellyt ja tähän mennessä kertynyt 215h ylitöitä, joita ei makseta ylitöinä. Eli tunti-tunnista joustoina eikä työtilanteen takia vapaita juuri saa.
                                  Työmäärää yritettiin järkeistää, mutta siihen tarvittaisiin lisää työntekijöitä ja tähän ei tehtaanjohtaja suostunut.
                                  Pakkohan tuo joustomäärä olisi jo purkaa rahalla ellei muuten onnistu.

                                  Meillä pikkasen vastaava tilanne, muttei kuitenkaan noin rajuna. Joustoja kertyy jatkuvasti, mutta ylimääräisiä vapaita hankala järjestää, kun tuuraajaa ei väen vähyyden vuoksi meinaa löytyä. Aiemmin oli puhe että pitäisi pitää vapaana, mutta kun päälle tuli vielä rajoitus että max viikon verran saisi olla tunteja sisässä, niin maksuunhan ne väkisin menee...

                                  Comment


                                    Tuleeko ne teillä maksuun tunti tunnista? Omalla kohdalla noista 215:ta tunnista arviolta 90h olisi 50% ja n.125h 100% korvattavia, jos ylityökorvauksina maksettaisiin. Kyseessä olisi siis huomattava rahasumma, josta tosin verottaja nappaisi suuren osan.
                                    Viimeksi muokannut vV8m5; 27.11.2016, 21:15. Perustelu: korjaus tunteihin

                                    Comment


                                    • Ellei muuta ole sovittu kirjallisena, niin eikö myös vapaa anneta korotettuna kyseisillä prosenteilla, ainakin meillä näin tapahtuu, vaikkakin ala onkin eri. Hurja määrä jokatapauksessa tullut ylitystä tuossa. Työnantaja saa teettää ylityötä enintään 138 tuntia neljän kuukauden ajanjakson aikana. Kalenterivuoden aikana ylityötä saa teettää kuitenkin enintään 250 tuntia.

                                      Työnantaja voi sopia työntekijöiden edustajien, henkilöstön taikka henkilöstöryhmän kanssa lisäylityön tekemisestä. Sallittu lisäylityön enimmäismäärä on 80 tuntia kalenterivuodessa. Enimmäisylityömäärä on siten 330 tuntia kalenterivuodessa. Kuitenkaan 138 tunnin enimmäistuntimäärää neljän kuukauden jaksossa ei saa ylittää.

                                      Comment


                                        On se prkl kun kesän alussa jo rupiaa aurauskalustoa ja jäärata-autoa tekemään mutta silti nyt niitä saa hirveällä kiirellä paiskoa kasaan. Ottaa siis päähän oma saamattomuus ilman "pakkoa"

                                        Comment


                                          Prosenttikorotuksilla maksettu saldovapaa on askel oikeampaan suuntaan, mutta silti vielä työnantajaa kohti kallellaan oleva järjestelmä. Eniten oikea tapa lienee maksaa työaikapankkiin rahapalkkaa ylityöt mukaanlukien ja vapaina pidettäessä maksaa taas tuntipalkkaa vastaavaa palkkaa työntekijälle. Näin työntekijä ei häviä KTA:n ja normaalin tuntipalkan erotusta.
                                          Ylityökertymää voi myös kiertää hätätyön verukkeella, joskaan se ei ole aivan yksinkertaista, eikä joka alalla edes mahdollista. Onko se kenenkin mielestä hyvä vai huono asia on päätettävä jokaisen omissa ajatuksissa. Omalla kohdalla olen kerran saanut tuon neljän kuukauden ylityön täyteen lähes kahdessa viikossa :)
                                          Ehkä se oma työpaikka ei olekaan niin huono kuin mitä huonoina päivinä ja maanantaisin aina ajattelee. Sekin on tosin asentajakaartin ansiota, että halutaan työnantajan pitävän tessistä kiinni, eikä kukaan sooloile ja tee "hyviä diilejä" pomon kanssa. Siihen vielä päälle hyvä luottamusmies ja tsv.

                                          Comment


                                          • Pari eri tuntia olen turannut yhtä paineilmaputkiston päätylaippaa. Arvelin että saahan sen magilla nopeasti hitsattua ja toki sen läpän kiinni saa, mutta ilmatiiveys on eri juttu.
                                            Olis pitänyt se hitsausmuuntaja raahata sisälle ja hitsata puikolla...

                                            Comment


                                            • Tänään oli päivä kun olis kannattanu jättää vaan ruokaa laittamatta. Tossa kokatessa jalkapöytään toisen asteen palovamma ja käteen vain onneksi yhden asteen.
                                              Kyllä, en suinkaan kokkaa jaloillani ruokaa, vaan tällä kertaa päätti kastike hyökätä kimppuun.

                                              Comment


                                                Kannattais olla yhtä huono kokki kuin meikäläinen. Jääkaappikylmä ketsuppi kastikkeena ei polttele.. ;)

                                                Comment


                                                • Meillä ei ollu ketsuppia eilen tarjolla kun emäntä vähän siivos jääkaappia ;D

                                                  Comment


                                                    Mitä pahaa teit sille kastikkeelle ansaitaksesi moisen puolustusreaktion?

                                                    Comment


                                                    • Mielenkiintoinen kysymys. Taisin maustaa vähän agressiiivisesti ja tulisuuden hakuisesti ja sitten päätti tulisesti polttaa mun jalkapöydän. :)

                                                      Comment


                                                      • Jotenkin jäi V-tuttamaan tämä oma puhelimen huoltocase. oli siis 10 viikkoa huollossa ja tässä ajassa juttelin jo elisan aspan kanssa, että kun puhelin kerta vaihdetaan kokonaan uuteen kunhan rma-päätös saadaan loppuun niin mitäs jos vaihdan laitteeni toiseen ja varmasti yhtä kalliiseen. Tämä oli aspan virkailijan mielestä mahdollinen vaihtoehto ja hän laittoi jonkun merkinnän tietoihini tästä. Okei. Sitten koitti päivä kun menin hakemaan puhelintani ja esitin asiani elisashopitin myyjälle, Joka oli joku uusi kasvo minulle (ehkä harjoittelija) sanoi, että tämä ei onnistu koska se laitehan on jo minun. Mielestäni viallisen tuotteen voi vaihtaa samanlaiseen tai vastaavaan tälläisessä tapauksessa jossa tuote on ollut selvästi viallinen ja huolto kesti yli 2kk. Ei käynyt tälle myyjälle diili jossa toivoin laitteen päivitystä uudempaan ja pysyisin näin firman asiakkaana. No voi olla että päivitän silti puhelimeni uuteen, mutta eri operaattorilla :) Vähän epäselvästi taas kerrottu, mutta pointtina oli tuo myyjä joka tiesi kaiken eikä ollut halukas neuvottelemaan.

                                                        Comment


                                                        • Pellettikattila alkoi sekoilemaan. Sytytys vaiheessa puhallin pomppii päälle ja pois muutaman sekunnin sykleissä ja ruuvimoottorit pyörii todella hitaasti. No ohjainkortin vaihdoksihan se sitten näyttää menevän. Onneksi näihin on ihan ohjeet valmistajalta miten osat vaihdetaan. Kai se pitää olla tyytyväinen että nyt selvisi vain parilla satkulla, eikä tarvitse alkaa vielä uusimaan koko kattilaa.

                                                          Tuon episodin jälkeen ajattelin että alan säätämään passatin pumppusuuttimen välyksen. No eihän sitä konetta pääse pyörittämään ilman että purkaa keulan, viskon, moniurat ja kampuran hihnapyörän. Eipä sen purkamisen jälkeen enää säätämään jaksanut alkaa.

                                                          Seatin vaijerit jäätyy joka saakelin päivä. Uudet jo hankittu mutta pitää tehdä muualla kun passatti makaa ainoassa tallissa liikuntakyvyttömänä. Ja on siinä kasa pusliakin odottamassa seattiin asennusta. Tää ois ihan siedettävää tämä setti jos olisi kesä. Talvella ei oikein huumori riitä.
                                                          Viimeksi muokannut LauriJT; 1.12.2016, 17:07.

                                                          Comment


                                                            Tuleva rahanmeno ottaa päähän:
                                                            Laskeskelin tänään talouden autoilubudjetin olevan vuonna 2017 noin 16.000€.
                                                            Kilometrejä tullee noin 35tkm ja rahoituskustannuksia ei ole lainkaan, joten kiinteiden kustannusten osuutta pitäisi varmaan karsia.

                                                            Joskus sitä sortuu miettimään, pitäisikö vain tumpata romut suohon, marssia liikkeeseen ja hankkia harrastekelvoton käyttöauto?

                                                            Comment


                                                              Eihän se ole harrastus eikä mikään jos ei siihen mene kaikki aika ja rahat. :)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X