Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Robottiruohonleikkuri - kokemuksia?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #31
  Noista edellä mainitsemistani toimista suoritin jälkimmäisen.

  Äsken kone mönki reilun pari tuntia eikä jäänyt kuin kerran jumiin.
  ​Aikaisemmin 5min ja jumissa.
  Vaikuttaa siis onnistuneelta.

  Päivitys

  Possi on mönkinyt eilisestä klo 18:00 tähän aamuun klo 05:10 omatoimisesti ja itseään välillä latailen. Ei ole jäänyt jumiin yön aikana. Eli eiköhän remppa oikeastikin onnistunut.
  Viimeksi muokannut Lipponen; 27.5.2020, 04:11.

  Comment


  • #32
   Meillä liikkuu nyt kolmatta kesää Husqvarna 315X, eli "Hjördis". Tänä aikana on tainnut tulla 5-6 kertaa tilanne, että leikkuun aikana laite on jumittunut - Murphyn mukaisesti useimmiten silloin, kun ollaan oltu jossain reissussa. Jos reissu on ollut aluillaan, niin naapuri on käynyt lykkäämässä leikkurin taas liikkeelle.

   Paras tilanne tuli ensimmäisenä syksynä, kun yön aikana oli maahan tullut kuuraa ja leikkuri aamun ensimmäisellä ajolla keräsi pyöriinsä kerros kerrokselta jäätä, kunnes lopulta jäi takarenkaiden sutiessa tyhjää jumiin ja kännykkään tuli virheilmo "Ei vetoa". Silloin mietti, että quattrohan se pitäisi olla, mutta tuon vuoksi ei ole vaihtamista voinut perustella, vaikka nyt onkin tullut nelivetoja saataville.

   Toisen kesän loppupuolella tuli joitain kertoja virheilmoja "törmäystunnistinviasta", mutta nuo korjautuivat sillä, että putsasin leikkurin ulkokorin alle jämähtäneestä leikkuujämistä. Akun kestosta ei ole tietoa, mutta Youtubesta löytyi ohjevideo vaihtamiseen ja näyttäisi siltä, että akku koostuu tässä mallissa 5 kappaleesta 18650-kennoja, joten sitten joskus kun akku alkaa olla vaihtokunnossa, niin ajattelin kokeilla akun kennottamista uudelleen joillain laadukkailla LG:n tai Sanyon kennoilla.

   Ei tulisi mieleenkään vaihtaa takaisin siihen, että itse työntelisi leikkuria. Etuna meillä, että leikattava alue on suhteellisen selväpiirteinen, eikä siihen pääse juurikaan tippumaan käpyjä, oksia tai lehtiä. Jälkikasvu tai lemmikitkään eivät nurmikolle roudaa mitään, koska kumpiakaan ei ole.

   Comment


   • #33
    Meillä 310 tekee tuota vikailmoitusta kun ilman lämpötila menee yli 25 (eli ei tapahdu liian usein). Taitaa pehmetä se korin kumityyny niin veltoksi, että luulee törmäilevänsä pikkuisista heilahduksista.

    Kyllähän se tuntuu luksukselta lähteä vaikkapa mopoileen niinä harvoina hyvinä kesäpäivinä, kun naapuri päristää sillä aikaa stigalla peltorit päässä.


    Viimeksi muokannut Killeri; 27.5.2020, 20:16. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

    Comment


    • #34
     Viitisen vuotta kesti Worksin akku, ei mielestäni huono tulos kun lataussyklejä on tuhansia takana. Uudet kennot akkuun sisälle ja taas toimii. Ei onneksi ollut akun älykortissa itsetuhoa, kuten monessa muussa laitteessa nykypäivänä.

     Comment


      #35
      Hussen 310 ollut nyt vuoden ja ei paluuta vanhaan täälläkään. Ei ongelmia ollut, muutamana pakkasyönä oli jäänyt jonnekin jumiin, kerran/pari tapellut trampoliinin tikkaiden kanssa verisesti jääden niiden irrottua jumiin.

      Kätevä sohvalta säätää äpillä Bluetooth:n kautta asetukset ja ajastinta, tässä mallissa ei ollut vielä wifiä.

      Comment


      • #36
       Alkuperäinen kirjoittaja mikaj Näytä viesti
       Ei onneksi ollut akun älykortissa itsetuhoa, kuten monessa muussa laitteessa nykypäivänä.
       Hyvä, jos noita ei ole joka paikkaan vielä työnnetty. Olen ymmärtänyt, että esim. Boschin sähköfillarien akuissa on juurikin tuollainen itsetuho: jos BMS:ltä häviää sähköt, niin se on 'hei hei' sille kokonaan. Spessun sähkömaasturiin olen rakentanut 250 Wh lisäakun ja mikäli pyörä minulla on vielä siinä vaiheessa, kun varsinaisen akun kapasiteetti laskee turhan alas, ajattelin kyllä kokeilla uudelleen kennotusta siihenkin. Tänä päivänä taidetaan heittää laitteita turhan usein kierrätykseen ihan vain sen vuoksi, että niiden akut ovat päässeet kuolemaan. Juuri pari viikkoa sitten "korjasin" hiustenleikkuukoneen, jonka kaksi NIMH-akkua olivat menneet huonoksi: vanhojen irroitus piirilevyltä ja uusien Eneloopien juottaminen takaisin ja taas surisee.

       Comment


        #37
        Tuli myös tilattua nyt myrobotcenteristä Landroid L2000 malli ACS'llä. Siinä on hieman enemmän kapasiteettia versus L1500 ja hintaero oli 170e.
        Tossa L2000 mallissa on 70m enemmän rajapiuhaa myös. Tosin tosta on eri infoa, jotkut sanoon 200/250m mutta worxin sivu sanoon 270/340m.

        Ero tosin taitaa olla akun koossa ja piuhan/kiinnikkeiden paketissa. L1500 on 4ah akku ja L2000 on 5ah.

        Comment


         #38
         Tuo ACS on ihan kiva, mutta ei se täydellisesti toimi. Voikukanvarsia se väistelee, mutta ei mua jos seison edessä. Koiran päällekkin se olisi ajanut, jollen olis puuttunu tilanteeseen. Koirat on ainakin saanut näin alustavasti uuden lenkittäjän, kun molemmat kävelee sen perässä.

         Comment


          #39
          Nyt en saa linkkiä kopioitua, mutta Kuluttaja-lehden testin voitti halvin, AL-KO Robolinho 500E. 700€ laite pesi pisteellä 1100€ Huskun.

          Comment


           #40
           Tuo worxi nyt useamman viikon tuossa huristanut menemään. Piha on haastava, on puiden juuria ja kolme erillistä aluetta, sekä paljon monttuja. Nurmi on kyllä pysynyt jo hyvänä, ei voi valittaa. Välillä joutuu käymään käynnistämään tuon uudelleen, kun kaivanut itsensä jumiin tjsp. Enempää ei pihaa lapion kanssa jaksa tasata, joten tällä mennään.
           Ainoa mikä pitäisi vielä ratkaista, on tuo kolmen eri alueen rajaaminen. Nyt tehty ohjeen mukaan, mutta välillä karkailee alueelta toiselle kesken leikkuun. Saisi paremmin nuo aluekohtaiset ajoajat pysymään suunnitelluissa.
           Kaiken kaikkiaan mukava laite, ehdottomasti suosittelen!

           Rajakaapelia meni hieman vajaa 400m ja ankkureita noin 600 kpl.

           Comment


            #41
            Täälläkin "Possi" on alkanut toimia jo sinne päin kuten tuollaisen kuuluukin.

            Pari vakio paikkaa on johon jää sutimaan ja jumittuu. Pitäis käydä noita kohtia lapioitsemassa.

            Meillä pihassa on tavallaan kaksi osiota. Tämä enemmän näkösällä oleva on leikattu oikein hyvin. Tuo vähän taustalle jäävä on jostain syystä vähemmällä leikkuulla. Siellä on muutama ruohotupsu pystyssä kohdissa, joihin ei ajolinjat osu oikein millään kierroksella. En ole jaksanut välittää.

            Trimmerin käyttö on robon myötä lisääntynyt. Nyt kun ruoho on kohtuu siisti koko ajan niin tulee nuo kukkapenkin reunatkin leikelty useammin. Ja samalla vetää sen alueen jossa robo ei käy. 30-45min ottaa kun vetää täyden kierroksen trimmerin kanssa. Työnnettävä on varalla mutta sitä ei ole tälle vuotta tullut nypättyä käyntiin ja tuskin tuleekaan.

            Comment


             #42
             Ihan kiva vehje juu, mutta tosiaan ACS:ään ja törmäyssuojaan ei kannata luottaa nimimerkillä yksi leikattu koiran häntä. Ok, omistajan vika. Vois koirakin tosin vähä edes väistää.
             Meidän pihassa saa leikkuri leikata 12h päivässä, ettei jää laiskoja paikkoja

             Comment


              #43
              Robo taas kaivettu töihin. Parista kohtaa joutui langan jatkamaan, toisen katkon sain itse tehtyä kolan kanssa talvella, toisen katkon oli routa hoitanut.
              Liitteessä vähän dataa, miten viime kesänä kone ehti rullata.
              Attached Files

              Comment


               #44
               Husqvarnalla on taas vaihtokamppis päällä automovereihin. Sellainen tarkennus on tullut kuitenkin tälle keväälle, että vaihtokamppeen tulee olla toimiva.

               Comment


                #45
                Meillä on robomow rs615U kaks kesää (kolmas alkaa) ja tyytyväinen leikkuriin. Terät on jämerät eikä ole solmussa heti pikku turpeesta. Miinuksena akku vikoja ollu ja puhelin sovellus ei ole paras mutta pärjää kyllä.

                Comment


                • #46
                 Olisi mielenkiintoista tietää, minkälaiset latausbufferit näiden leikkureiden akuissa on, jotta ne saadaan kestämään. Meillä lähtee nyt öööö... neljäs kesä Husqvarnan kanssa ja ainakin vielä leikkuuaika on niin pitkä, että akun vaihtamista ei tarvitse suunnitella. Nimellisiä lataussyklejä tulee jo yhdenkin viikon aikana satoja ja akkua ladataan auringonpaisteessa, joten lämmöt ovat varmasti korkealla. Akun eliniän kannalta siis kaukana ideaalisista olosuhteista.

                 Comment


                  #47
                  Hussen leikkuri ollut pari vuotta, ei mitään vikaa. Teriä olen välillä teroittanut ja välillä uusinut. Ajaa aina öisin koko kesän ja joka päivä, akussa ei ole ainakaan vielä mitään sanomista, piuhatkin pysyneet maassa jne.

                  Comment


                   #48
                   Possiin tuli vikaa. Törmäys sensorista lähti piirilevyltä yks lutikka irti. Nyt luulee törmäävänsä koko ajan itään ja kiertää paikallaan.

                   Kaks kertaa jouduin työnnettävällä ajamaan ruohon ja tänään haettiin Gardenan silenon life 1000. Ainakin pirun paljon hiljaisempi tuo on. Muutaman päivän päästä näkee miten alkaa leikkuu luonnistua. Ainakin Gardenalla eli "Kallella" on paljon flipperin pallo tyylisempi ote. Possi kierteli samoja rinkejä ja höyläs aina jonkun pläntin edes takaisin sahaamalla.

                   Mutta katsotaan miltä alkaa näyttää. Mulle on aivan sama miten hommansa tekee kunhan tekee.

                   Comment

                   Working...
                   X