Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Foorumilaisten autotallit

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Täältä kanssa ääni vanerilevylle ja nauloille.
  Halvinta vanerilevyä rautakaupasta, taisi olla 12€ levy. Laatikko nauloja ei hirveitä maksa. Rouva vielä maalasi levyt "GWS:n" sinisellä.
  Joku kun vielä siivoaisi turhat romut pois niin hyvä olisi.
  Attached Files

  Comment


   Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
   Reikälevyt hiluineen on kamalan hintaisia jos uudesta ostaa. On siinä toki se muunneltavuus vaan jos ei niitä työkalujen paikkoja tarvi siirrellä ni budejettiratkaisuna neliön palaan tukevaa vaneria saa jo aika monta naulaa/pulttia/tankoa ja ihan portaattomasti sellaisiin kohtii kuin haluaa. Mulla on kaikki seinällä olevat työkalutellingit omavalmistetta, ei oo maksanu varmaan kymmentä euroa yhteensä.
   Niitä GWS/Sovella/Treston ja yhteensopivia reikälevyjä kyllä on jatkuvasti jossain Tori.fi ja vastaavissa myynnissä, jos viitsii vähänn selailla ja seurata. Eikä ne jostain AJ-tuotteelta nyt hirmu pahan hintaisia ole.

   Comment


    Clas Ohlsonin työkaluseinät on mielestäni hyviä ja halpoja! Niillä on oman tallin seinät vuorattu.

    Comment


     Kivasti tullut kommentteja, kiitos. Toria jonkun aikaa kyllä seuraillut, mutta ei ole sattunut nyt tässä lähistöllä oikein olemaan noita GWS:iä kaupan, niin siksi oikeastaan kyselin noista halvemmista. Toki vaneriakin voisi vaihtoehtona miettiä.

     Comment


      Mulla on pari noita isoja Bilteman reikälevyjä erilaisilla koukuilla ja telineillä, eikä moitittavaa. Toimii käyttötarkoituksessaan hyvin. Tälläisessä pyöreäreikäisessä johon ruuveilla laitetaan koukut kiinni on se hyvä, että voi laittaa sarjaan kuulumattomiakin telineitä suht helposti. Esim. mulla pari ruuvaritelinettä, johon porattu reiät oikeaan kohtaan ja sitten vain kiinni levyyn.

      Comment


       Tuo meidän työkaluseinä on ihan vaneeri jossa on päällä sinkittypelti. Pelti on vähän kipinäsuojana jos sattuu jotain tulitöitä tuossa pöydällä tuusaamaan ja tarttuupahan magneetit kiinni. Piikkeinä on ihan puuruuveja ja tokmannilta sai sellaisia harjan pidikkeitä 5kpl/5.99€. Niihin on tökitty esim nuo räikät ja ison räikän jatkot.

       Comment


        Mulla on yks semmonen puuilon setti, eli 3 levyä ja nippu niitä koukkuja. Kyllähän nuo asiansa ajaa.

        Comment


         Näissä on GWS jako:

         https://www.puuilo.fi/epages/puuilo....ducts/10066984

         Euron / pala, mun mielestä on jo riittävän halpoja. Mulla on näitä suurin osa Pajalla.

         Comment


         • Tuommonen reilu parinkymmenen neliön lämmin talli omakotitalon kyljessä, talokaupat tehtiin vajaa kuukausi sitten. Jahka itse talossa pintaremppa alkaa näyttää edes joltain, niin sitten pitää levittää koko talli ja möbleerata uudelleen. Oikealla puolella syvennys, johon ajattelin siirtää nuo peltihyllyt. Hyllypiikkejä ja varastokoukkuja lisää ja muutenkin epäolennaiset rojut pois. Nyt on muuton jäljiltä vielä täynnä roinaa.
          Koko tila lämpeää kaukolämmön lämmönvaihtimen hukkalämmöllä, lämmintä ulkoilmasta riippuen 10-15 astetta.

          https://img.aijaa.com/b/00891/14679797.jpg
          Näitä piikkejä ja levyjä täytyisi vaan jostain metsästää lisää.
          Viimeksi muokannut mstr; 22.3.2019, 09:57.

          Comment


           Alkuperäinen kirjoittaja Lipponen Näytä viesti
           Järjesteltiin vähän työpöytää ja työkaluja.

           (aikaisemmim tuo oli kaatopaikka)
           Ja tänään loppuun tuo homma. Nythän tuonne talliin mahtuis vaikka joku projekti
           Attached Files

           Comment


           • Miten olette hoitaneet autotallin katon kipsilevysaumat? Seinän levyt ajattelin ottaa reunaohennettuina ja kitata, mutta laittaako kattoon reunaohennettua vai tasareunaista. Katon kittaaminen ei oikein kiinnostaisi. Pitäisi kuitenkin jotenkin saada hoidettua se ettei katon levysaumoista pääse kipinä läpi. Massaa mahdollisiin nauraviin levysaumoihin?

            Comment


             Itse laitoin reunaohennettua seinät ja katot. Ruuvinkannat kittasin ja saumaan akryylimassa. Mielestäni talliin aivan riittävän siisti. Etuna myös että myöhemmin näkee missä koolaukset on, jos tulee tarve kiinnittää jotain seinään.

             Comment


              Eipä tuo katon tasoittaminenkaan mikään paha homma ole, vaikka etukäteen voi siltä tuntua. Kunnollinen siirrettävä teline ja pitkävartinen hiontatuki helpottaa.

              Comment


               Itse jätän saumat kittaamatta. Korkeintaan seiniin akryylimassa ja valkoinen maali.
               Lattialistan virkaan ajattelin laittaa pokatun aluumiinisen kyynellevyn jollain konstilla.

               Comment


               • Tosta lähettii ja tähän päädyttiin, pikku laittoa vielä ennenku on ihan valmis. Vai onko noi ikinä valmiita? ;)
                täytyy yks sanoo et jos nyt pitäs alottaa alusta nii saattaisi jäädä tekemättä..

                ovien verhouslaudat samaan mittaan ja rännit ainaki nyt seuraavaks ja pihavalot..

                Comment


                • Aikaisempaan katon kipsilevyihmettelyyn tuli omalta osaltani päätös, ostin reunaohentamatonta täysin tasaista kipsilevyä. Neliöhinta levyllä oli suurin piirtein sama kuin reunaohennetullakin, mutta eivät olleet rautakaupan "varastotavaraa" josta koitui 100 euron toimitusmaksulisä. Levyt on pihassa, ei ole vielä asennettu. Kaveri vinkkasi että saumoihin voisi viskata erittäin ohuesti tasoitetta jolloin siitä saisi riittävän siistin autotallin kattokäyttöön.

                 Jatketaan tyhmien kysymysten linjalla. Onko kertynyt kokemuksia tallin sisämaalauksesta ja tarkemmin ottaen värivalinnasta. Tyypillisesti näkee (tässäkin ketjussa) kahta vaihtoehtoa: koko talli on vedetty samalla vaaleanharmaalla tai sitten niin että alhaalta päin ensimmäinen 1-1,5 metriä on vedetty tummemmalla ja loput on tuota vaaleanharmaata. Onko tällä jälkimmäisellä mallilla tarkoitus peittää työskentelykorkeudella tulevat liat vai onko ihan täysin dekoratiivinen juttu? Tässä IG:stä kaivettu random kuva: https://www.instagram.com/p/BdQeTp_nYck/

                 Tekisi mieli laittaa joku repäisevämpi maalaus (vaikkapa https://i1.wp.com/gripelements.com/w...ge-800x532.jpg), mutta siinä on aina jonkun sortin mahdollisuudet että tulee paskan näköinen :) Todennäköisempää on nyt kuitenkin se, että vedän jollain perus vaalealla koko tallin.
                 Viimeksi muokannut peiponen; 28.7.2019, 18:19.

                 Comment


                 • Riippuen hieman valaisimien tyypistä ja sijoittelusta, voi vaaleammista katto- ja seinäpinnoista saada valoa leviämään hieman tasaisemmin normaalisti pimeähköiksi jääviin paikkoihin. Jos lattiaan tekee sirotepintauksen, niin tekisin siitä ihan uhalla tosi vaalean, ei siitä kannata tehdä tummaa ainakaan likaantumisen pelossa.
                  Tehosteväri vois sitten olla piristeenä seinässä ja työkaluseinissä ym. ettei kokonaisuus ole vaalea kuin ikean kuvaston mallimakuuhuone.

                  Comment


                   Kaupat hierottu pieniä muuttujia lukuunottamatta talosta ja autotallista.
                   Autotalli perus 58neliöinen kahden auton talli ja kiinnostaisi nähdä muiden toteutuksia!
                   Hallilämmitin pitäisi hankkia, mutta mistä, halvin, hyvä? Aikaisempaa kokemusta masterin löpölämmittimestä :)

                   Comment

                   Working...
                   X