Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Foorumilaisten autotallit

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Alkuperäinen kirjoittaja okkim Näytä viesti
    Eikös ne laatat halkea helposti?
    Juuri samaa mietin, mutta kun katson noita paria kuvaa ymmärsin että tallin määritelmä on meillä kovin erilainen. Mun tallissa on öljynerotuskaivo, toisella siellä on sohvakalusto.

    Comment


    • Itse miettinyt vähän samaa. Ajatuksena vaikkapa hallitunkin raahaaminen/siirtely tuommoisella laatalla tuntuu oudolta, puhumattakaan työkalujen tms. putoilusta, vaikka se nuo kaikki kestäisikin.

      Comment


      • Minulla on tällä hetkellä omakotitalon kyljessä autokatos, jonka 3 seinää on tehty harkoista. Katoksen päällä on osittain katettu terassi. Terassin lattian ja katoksen välissä on jonkulainen pellitys sekä katoksen katto puuverhoiltu.

        Suunnitelmissa olisi tehdä katoksesta kylmä talli / varasto auton ja työkalujen säilytykseen ja pieneen nikkarointiin. Pohjana katoksessa on sama pihakivetys kuin ajotiellä.

        Voiko tuohon laittaa vaan autotallin oven vai onko välttämätöntä tehdä pohjavalu pihakivetyksen tilalle?

        Mietin lähinnä sitä, että voiko tulla ongelmia kosteuden kanssa tai muita ongelmia? Jonkunlainen ilmavaihto tarvitsee toki väsätä.

        Kokemuksia tällaisesta? Rakennusvalvonnan näkökulmaakin saa kommentoida, mutta enemmän kiinnostaa, että voiko tuollainen toimia jos rakennusvalvonta asian sallii.

        Tarkoitus on mennä keskustelemaan rakennusvalvojan kanssa asiasta. Mietin lähinnä tätä asiaa siltä kantilta, että tarvitsen lähinnä varastotilaa ja näkösuojaa naapureilta ja pelkkä ovi olisi aika kustannustehokas ratkaisu.

        Comment


        • Oon kyllä ollu tosi tyytyväinen omaan ratkaisuun. 10 - 40cm sepeliä routastyroksin päälle, lattia taso heitti hurjasti. Tamppaus kaikilla moottoriajoneuvoilla mitä talosta löyty ja 2 laadun 49x49x5cm betonilaatoista 100 neliön alue sai navetan päätyyn kovan lattian.

          Kovas käytös ollu nyt reipas 3 vuotta ja sen aikana ei ole haljennut lattaakaan. Muutama laatta meni heti samantien halki siinä vaiheessa, kun tuli vielä tampattua joka paikka autolla läpi, että laatat asettuisi tiiviisti. Eli jos laatan alla epätasaisuutta halkeaa helposti. Sinänsä haljennut laatta ei haittaa sielä mitään, mutta jos yöunet menettää niin hakee uuden ja hinta ei päätä huimaa :D. Timanttilaikalla siitiin/katkoin reuna laatat oikean mittaiseksi.

          Joskus on vielä tarkoitus tehdä tallista lämmin, mutta se sitte myöhemmin tulevaisuudessa. Talvisin nyt on menty reippaalla vaatetuksella ja diesel lämmittimellä :-).

          Miksikö päädyin tähän: Tiesin, että lattia tulee routimaan ja tällätavoin ei routiminen aiheuta toimenpiteitä, asiansa ajaa näinkin ja se suurin syy; todella edullinen ratkaisu kokonaisuudessaan.
          Attached Files

          Comment


          • Sopiiko Tanehau kysyä että paljonko tuli neliö hintaa laatoille? Itsellä olisi sama hieman edessä mutta tarkoitus olisi pihalle sati jatkaa, ja hieman etsinyt sopivia laattoja millä saisi tuon 50m2 vedettyä.

            Comment


              Jos tulee autotallin edustalle pihaan niin laittaisin jotain paksumpaa kuin 5cm laattaa. Siinä kun käy vaikka roskis auto kääntyy niin voi olla enemmän kuin 1 laatta halki.

              Comment


              • Pihaan ei mahdu millään A6sta isommalla, roska-auto ottakoon roskat kadun varresta niin kuin tähänkin asti. Lähinnä tuo neliöhinta siksi että se pari tuhatta neliötä mitä laattaa on tullut laitettua niin keskihinta pyörii halvimmillaan 14e ja kalleimmillaan 21e välillä, ja mitä katsoin ja huntturilla heittäsin niin tuossa neliöhinta jää alle tuon ellei jopa reilusti :)

                Pohjat jos tekee huolella tasaiseksi, routaeristys, lätkällä ajo ja asennushiekka/kivituhka tasaisesti niin 5cm kohtalaisen kokoinen laattakin kestää henkilöautoliikenteen. Ei ainakaan vielä ole tutulle tehty piha laatoitus hajonnut vaikka ilmeisesti on muuttokuormakin ajettu kuorma-autolla pihaan... vähän riskiä mutta kesti kuitenkin.

                Yleensä laatan halkeamiset johtuvat kantavasta laatasta, eli jokin reuna korkealla ja keskeltä tyhjänpäällä niin raudoittamaton pihalaatta ei kestä kyseistä alapinnalle syntyvää vetojännitystä.

                Comment


                  No jos täs pitää alkaa henkseleitä paukuttaa niin n.20v on noita pihahommia tehty ja jonkin näköinen kokemus sitä kautta myös takaraivossa.

                  isommat laatat hyvin harvoin myös kaatojen osalta toimii pihassa kun hyvin usein vesiä pitää saada useampaan kuin yhteen paikkaan. Vähän sama kuin tekis kylppärin lattian jollain 30x30 laatalla niin ei se oikein oo hyvä. ;)

                  Comment


                  • Totta, mutta verrattuna kylpyhuoneeseen niin piha on aika paljon isompi ja toleranssi sen myötä.

                    Kohtalaisella laatalla tarkoitan ns. vakiokokoa eli 30x30 joka 50 millisenä kestää jo kevyesti henkilöauto liikenteen ja jos jostain löydät raudoitettua niin sitten jo raskaankin.

                    Kaatojen teko taas on hieman oma taiteenlaji, isollakin laatalla saat kaadot tehtyä jos kaivo on oikean mallinen ja ei tarvitse tehdä muuten kuin yhteen suuntaan. Joka kerta kun tulee kaatojen kanssa yksi suunta lisää pitää laatan kokoa joko pienentää tai aluetta johon kaadot pitää saada suurentaa. Sama pätee kylpyhuoneitten, saunojen ja muiden märkätilojen kanssa.

                    Tämäkin todettu liian monta kertaa että ei se kivi vaan anna periksi...

                    Comment


                      Ex-naapuri laittoi pihaansa noin 30mm paksua betonilaattaa, nykyinen omistaja ajaa päivittäin kuorma-autonsa pihaan eikä laatat näytä olevan millänsäkään.

                      Comment


                      • Osaisiko joku vinkata sopivaa tekijää tallille Pirkanmaalla? Joku melko lailla avaimet käteen -tyyppinen kokonaisurakka olisi kyseessä, ei jaksa heilua montaa kuukautta lautapoikana oman toimen ohella :)

                        Comment


                          Minkälaisia kalusteita olette laittaneet talliin, siis kiintokalusteita? Jenkeissä näkee hienoja alumiinikalusteita, mutta semmoisia ei taida juuri olla kotimaassa tarjolla..

                          Comment


                            Mä suosin tämmösiä kalusteita :)

                            Comment


                            • Vanhoja peltisiä arkistokaappeja kannattaa kyttäillä käytettynä...ovat tukevia, saa tavaraa suojaan pölyltä ja esim. kemikaalit tms. lukkojen taakse. Myös keittiön kaappeja saa usein ihan ilmaiseksi remonttien alta...ne on näppäriä säilytyspaikkoja taas pölyltä suojassa (kannattaa kiinnittää mahdollisimman ylös katonrajaan niin ei vie tilaa sitten leveyssuunnassa auton ympäriltä touhutessa ja niiden alle sitten vaikka kapeampia avonaisia hyllyjä). Ja työpöydän päälle on hyvä rakentaa tukeva parvi, siinä ei tarvitse ns. korkeaa tilaa (toki valaistusta pitää miettiä/lisätä siihen kohtaan sitten).

                              Comment


                              • Miten olette toteuttanut seinän ja lattian nurkan.
                                Seinät kipsilevyä, maallattu Tikkurilan Lujalla mutta lattian ja seinän rajapinta pitäisi saada vesitiiviiksi.

                                Comment


                                  Omaan talliin kanttautin alumiinista L-listan jonka liimasin lattiaan ja lattiaan siksi jos lattia hieman painuukin ajan saatossa niin rako ei tule listan alle.

                                  Sen verran edittiä, etten varsinaisesti pese autoa tallissa joten aivan seinille asti ei vesiroiskeita tule

                                  Comment


                                    Vesieristysmassalla ja kuitukankaalla. Siihen tulikin kyllä laatat päälle koristeeksi...

                                    Comment


                                    • Rst-lista

                                      Comment




                                      • Tämmöinen talli löytyy täältä.

                                        Comment


                                        • Tämmöinen Custom Garage-halli tuli rempattua vuosi sitten

                                          https://i0.wp.com/custom-garage.fi/w...blackedges.jpg
                                          Viimeksi muokannut Killeri; 3.2.2018, 18:15. Perustelu: Jättikuva linkiksi.

                                          Comment


                                            Tällaista tallia rakentamassa.
                                            Projekti on nyt "jäissä" kun ei vaan viitsi talvella palella.
                                            Attached Files

                                            Comment


                                            • Artolla näyttäisi olevan samanlaista tulossa mitä itse olen suunnitellut (haaveillut) jo hetken aikaa omalle tontille. Kahden auton katos ja perään vähintään kahden auton talli. Talliin sisäänajo katoksesta, tontin muodoista johtuen.

                                              Comment


                                              • Näitä kattellessa kaupunkiasuminen alkaa ahdistaa. Kesällä oli muutto ja vahva kriteeri oli kunnon talli, mutta silti joutui taipumaan vuoden etsimisen jälkeen tuommoiseen reiluun 5x5m malliin, jossa kyllä yksi auto mahtuu kivasti, mutta ei mitään muuta :(

                                                Comment


                                                  Alkuperäinen kirjoittaja Tero V. Näytä viesti
                                                  Artolla näyttäisi olevan samanlaista tulossa mitä itse olen suunnitellut (haaveillut) jo hetken aikaa omalle tontille. Kahden auton katos ja perään vähintään kahden auton talli. Talliin sisäänajo katoksesta, tontin muodoista johtuen.
                                                  Tallin kokonaismitta noin 16m, katoksen osuus noin 5,5m.
                                                  Lämmintä tallitilaa 8,2 * 7,0 m. Perällä tilat kahdelle kylmälle varastolle, noin 2,5 * 3,5m.
                                                  Sisäkorkeus kasvoi 3,20m, kun haluan saada traktorin tarvittaessa sisälle.
                                                  Piirustukset voin toimittaa jos tarvitset

                                                  Comment


                                                  • b6tonen talli bongattu Facebookissa Smartia mainoksessa

                                                    Comment


                                                    • Tyyliasioista voi olla montaa mieltä, mutta ihan kohtuullisen siistiksi on saatu merikonteista tehty talli/varasto naamioitua.


                                                      https://photos.app.goo.gl/Sf7MnR6jTYvILYp32

                                                      Comment


                                                        Samalla lailla on pursiseurassa tehty erilaisia ulkohuusseja. Nuo kontit on melkein ilmaisia, ja jos nyt lähtisin rakentamaan jotain niin miettisin kyllä ensi kädessä juuri niitten kanssa puljaamista. Jos vain tilaa on siis.

                                                        http://www.kontti.fi/eshop/categories/51/

                                                        Comment


                                                        • Onpa tätä jo aika kauan meinattu mutta nyt alkoi tapahtua. Edellisviikolla purettiin vanha ratashuone pois, päättyneellä viikolla kaivettiin oheinen kuoppa ja maanantaina jatketaan anturavalujen valmistelulla. Taustalla Cabriolet jo vartoilee talliin pääsyä mutta hetki pitää malttaa.

                                                          Comment


                                                            Tuleeko kevytsoraharkkoperustus? Jos kyllä, millä perusteilla päädyit? Ensi viikolla pitäisi itsekin päättää miten tekee.

                                                            Comment


                                                              Heikki perusta oma ketju autohalleille, tämä on -talliketju ;)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X