Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pyykinpesukone hakusessa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Vanhat Husqvarnan koneet olivat myös kestäviä, siis siinä mielessä, että itse korjaamalla vuosikymmeniä pärjäsi samalla koneella. Lopulta osia oli niin vaikea/mahdoton saada, että porukat ostivat Mielen. Siihen ovat olleet tyytyväisiä jo vuosia, ei ongelmia. Itsellä on Mielen pölynimuri isoäidin peruja, sekin on varmaan 20+ vuotta vanha ja hyvin pelaa.

    Itse käyn porukoilla pesemässä pyykkiä n. 2-3 viikon välein, ei jaksa tuota tarvetta varten näin poikamiehenä hommata omaa konetta. Astianpesukonekin temppuilee jos sillä ei muutamaan viikkoon pese astioita, varmaan pesukonekin hajoaisi käytön puutteeseen.

    Comment


      Ei se Mielekään mitään laatua enää taakaa. Turkissa noitakin tehdään ja mallistoon mahtuu ihan perus kuraakin sen paremman pään lisäksi. Teki mersukin 80-luvulla autoja, joilla vedeltiin poikkeuksetta yli 500tkm ilman koneremppoja. Se mitä on joskus tehty, ei valitettavasti juuri liity siihen, mitä tavara on tänä päivänä.

      Comment


      • Sinänsä tuntuisi, että valmistusmaan ei välttämättä laatuun pitäisi vaikuttaa. Laadunvalvonta, tehtaan standardit ja komponenttien laatu viime kädessä määrää onko tuote tehty kestämään käyttöä ja vuosia. Useammasta suusta olen kyllä kuullut, että Mielenkin laatu on valitettavasti tippunut 2000-luvulla, mikä voi olla enemmän vain seurausta valmistusteknisistä kustannuspaineista. 10-vuotias hinnat alkaen 5 kg Mielen edestätäytettävä kone on vielä Saksassa valmistettu.

        Mielen imureista minulla on hyvät kokemukset, joten ostan kyllä itse saksalaisvalmisteisen pesukoneenkin jahka mummon peruja oleva Candy sanoo sopimuksensa irti...
        Viimeksi muokannut Kraftwerk; 1.10.2019, 19:41.

        Comment


        • Oma case eskaloitui, kaikesta huolimatta köyhän piti ajatella, ettei voi halvinta ottaa. Juuri sain tuollaisen AEG 9000 sarjalaisen asennettua paikoilleen. 10 / 6 malli, lämpöpumppu kuivurilla. Itselle taikasana oli tuo erillinen nukkasihti kuivaukselle, ei tarvi aina laappia kumeja puhtaaksi ennen pesua. Ehkä.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja Latviss Näytä viesti
            Meillä oli AEG lämpöpumpullinen kuivaava pesukone. Uudesta asti siinä oli vikaa, Electrolux piti meitä koekaniinina ilmeisesti. Vuoti välillä vettä lattialle kuivauksen aikana, en ymmärrä miten tämä oli edes mahdollista koneelle jonka ei pitäisi käyttää vettä kuivaukseen. Eristettiin kylmäaineputkia ja muokattiin pesuainelokeroa uudestaan, lähemmäs 10 korjauskäyntiä. Vuoden päästä saimme rahat takaisin ja ostaa tilalle minkä koneen tahansa Gigantista, koska kyseistä mallia ei ollut enää myynnissä.

            Kuivausohjelmat on myös melko pitkiä, mutta niinhän ne taitaa olla kaikilla yhdistelmäkoneilla. Itse ostin tilalle Mielen tavallisen pesukoneen.
            Meillä täysin sama kokemus AEG 9000 sarja. Vettä vuoti kuivauksen aikana. Sen lisäksi monia softavikoja, puolen vuoden taistelun jälkeen saivat tiedon tehtaalle. Oli paras malli, jossa touchscreen, mutta käyttölogiikka ja tuntuma jostain 80 luvulta. Alussa saattoi ehdottaa pesuajaksi esim tuntia, mutta käytännössä saattoi olla vähintään tuplat. Lämpöpumpun energiatehokkuus ja koneen "älykkäät" anturoinnit ei paljo innosta, jos kokonaisuus on täysi paska.

            Lopulta kyllästyttiin ja purettiin kaupat. Boschin kuivaava tuli tilalle. Pesuajat pitää paikkansa ja kuivaus on huomattavasti nopeampaa ja hiljaisempaa.

            Comment


            • Alkuperäinen kirjoittaja trallalaalaakso Näytä viesti
              "Yhden hengen talouteen ajattelin päivittää kerta viikkoon käyttöön edullista perusmallia, jossa mitat pääosissa, eli 400 x 600 alkaa olla maksimi. Näinollen:

              http://www.gigantti.fi/product/kodin...ukone-ctl272ls
              Tuo siis kotiinkannettuna 294,-, takuu 2 vuotta.
              Ajatuksia/kokemuksia/vinkkejä, kun budjetti on hyvinkin lähelle kolmisensataa? Kiitos
              EDIT: oisko tuossa tuotteessa ja firmassa jotain mainittavaa: https://www.direct123.fi/t/98382/pyy.../cs41262d3-2-s
              EDIT 2: Otan sokkona tuon direct123 koneen, tingin kuljetuksineen 299,- "
              Tää kosahti just kesken linkouksen. Haisee ns. sähköpalaneelle, mm. näyttö ei toimi. Meilasin asiasta, saapa nähdä miten hoituu.
              EDIT 3: Meilasin myyjäliikkeelle 24.5., joka vastasi seuraavana aamuna kehoittaen soittamaan Candy huoltopalveluun. Soitin 26.5., josta kerrottiin huollon soittavan 29.5. mennessä, "2 vrk arkivaste". Katotaan miten käy.
              EDIT 4: Soitti 29.5. aamupuolysiltä, tulee kattomaa kolmen hujakoilla.
              Tämä saaga alkaa elää ehtoopuoltaan, laakerit tekee kuolemaa vahvasti, rumpu pyörii moitteitta yhä harvemmin. Johan tuo kesti kolme vuotta ja kuunkiertämän päälle, parisen kertaa viikossa käyttöä. Nyt sitten uutta ihmettelemään netin syövereistä, oliko kellään suositella/ajatuksia aiheesta, jossa speksit kuten ennenkin.

              Comment


                Näytti tuolla ekalla sivulla olevan mun postaus josta kävi ilmi, että nykyinen Bosch on ostettu 6.2.2012. Pyörii joka armas paivä ja toimii edelleen.

                Edit:
                Eipäs se ihan ongelmitta oo toiminut, unohdin että paikkasin luukun mansetin fillarin renkaankorjauspaikalla pari vuotta sitten. Siinä oli pieni halkeama ja uitti muutaman tipan sieltä vettä lattialle.
                Viimeksi muokannut JM; 24.11.2020, 19:13.

                Comment


                • Nykyinen Siemensin pyykkäri ja kuivausrumpu on pyörineet enemmän ja vähemmän kesäkuusta 2009 asti. Kerran on pyykkäristä uusittu luukun avausmekanismi, josta täälläkin avauduin, kun ei suostunut luukku aukeamaan kuin väkivallalla. Johan noilla alkaa jo ikää ja pesukertoja olemaan, joten henkisesti olen valmistautunut noiden uusimiseen lähiaikoina. Tällä kokemuksella voisi toistekin sijoittaa Siemensiin tai muuhun laatumerkkiin, joka kestäisi sen +10 vuotta. Se mikä tuossa pyykkikoneessa ärsyttää, on se pimputus kun pesuohjelma on valmis. Appivanhemmilla on joku LG:n malli ja siinä on vieläkin hirveämpi pimputus, jota ei saa hiljennettyä kuin koneen sammuttamalla. Jos konetta pistää vaikka illalla ennen lasten nukkumaanmenoa pyörimään, niin mahdollisimman äänetön saisi olla. Onko nykypäivän kaikissa pyykkäreissä tuollainen pimputus pesuohjelman päättyessä ja saako niitä jollain mute-nappulalla hiljennettyä, vaikka konetta käyntiin laittaessa?

                  Comment


                  • 10+ vuotta vanhat LG:n laitteet, ei mitään ongelmia ole ollut. Kuivurin lämmönvaihtimen tiivisteet sen verran kovettuneet että tuppaa vuotamaan hieman kuivausvesiä lattialle, mutta eipä se ole haitannut kun kyllä se lattia sen veden kestää ja viemäriin ne valuu. Itseäni ei pimputukset häiritse, kuivausrummun käyntiääni on pimputusta kovempi.

                    Comment


                      Alkuperäiset Siemensin pyykinpesukone ja kuivausrumpu olivat vuodelta 1999. Vuosi sitten uusittiin pyykkäri ja nyt sitten kuivausrumpu, Siemensiä tuli tilalle. Noissa on ohjelman valmistumisilmoituksena piippaus, kuuluu melko vaimeasti kodinhoitohuoneen oven läpi, eli ei siihen kyllä herää mitenkään.

                      Comment


                      • Askon 4086 tulossa meille. Pääkriteereinä rst allas, 30 asteen ohjelmat, 8kg ja 1600rpm linkous. 900€

                        Comment


                        • Meillä on ~2006 vuodelta oleva Siemens pyykkikone ja siitä ainakin saa äänet valikosta pois/hiljennettyä. Se oli jotenkin vähän kulman takana, mutta googlettamalla löytyi ohje. Muistaakseni Extrat-valikosta.

                          Tuubista löytyi ohjeet huoltotilaan laittamiseen ja vianetsintään.

                          Comment


                            Näyttäis äänet saavan LG:n pyykkäreistäkin pois: https://washerhouse.com/fi/vklyuchit-zvuk-na-sm-lg/

                            E. Siis ainakin joistain malleista

                            Comment


                              Meillä on v. 2000 tammikuussa ostettu Miele. Toimii, kuin uusi edelleen...

                              Comment


                                Tää laitteiden piippaus on mulle ihan uus ongelma. Ei oo koskaan häirinnyt ja tuntuu jotenkin uuden maailman triviaaleilta ongelmilta. Boschin tiskari ja pyykkäri kyllä vinkuu, mutta en oo siihen kiinnittänyt ikinä mitäään sen suurempaa huomiota. En mä oo koskaan edes herännyt tiskarin piippaamiseen, vaikka se meilä sen usein yöllä tekeekin. Mä nukun yöllä, enkä vahdi konetta :D

                                Comment


                                  Vanha Samsungi veti huikeet 90-luvun Nokia tyyliset serenadit. Uusi Samsungi soittelee vielä pidempään, ehkä puolisen minuuttia. Tutkin hieman tuota äänien vaientamista kunnes totesin että uudessa koneessa nuo näppäinyhdistelmät on printattu näppäinpaneeliin.

                                  Comment


                                    Jaahas, Bosch leipas kiinni eilen. Kauhee kolina lingotessa ja raikas sähkön tuoksu perään. Tais mennä laakeri moottorista. Gigantissa oli sopivasti Bosch serie 6 konetta tyrkyllä ja semmonen tarttui haaviin 499 hintaan. Ei vanhaa huonoksi silti voi moittia, se on käynyt koko elinkaarensa (9 vuotta) ajan päivittäin. Reenikamppeet käy kuutena päivänä viikossa pesussa ja kaikki muu 4-henkisen perheen vaatetus siihen päälle. Nyt on oikein pesuaineen annostelu painon mukaan ja 1,3L vetää pesuainetta sisälle.

                                    https://www.bosch-home.fi/tuotelista...eet/WAU28PEHSN

                                    Comment


                                      Alkuperäinen kirjoittaja TeroPee Näytä viesti
                                      Hyvä laite toimiessaan. Meiltä meni jotain rikki kuivauspuolelta ja pyykit ei kuivuneet. Saatiin uusi kone kun Tauno Korhonen ei osannut korjata konetta. Oli muuten laitimmainen kerta kun Korhosta vaivataan meidän asioilla. Aivan ala-arvoista toimintaa.

                                      Uusi kone on joku päivitetty versio. Tässä on nyt 3kg/3h ohjelma, jolla saa likaiset pyykit puhtaaksi ja kuivaksi.
                                      Tämä uusi kone muuten lopetti kuivaamisen samalla tavalla kuin entinen. Korjaaja paikalle, eri firmasta, ja tällä kaverilla oli enemmän kokemusta kyseisestä laitteesta. Tottuneesti yläkansi auki, putki irti ja putkesta tuppo kosteaa nukkaa pois. Kasaus käänteisessä järjestyksessä.

                                      Suodattimet ei siis ole täysin nukanpitävät vaan ilmaputkistoon päätyy nukkaa joka sitten jämähtää putkistoon ja tukkii ilmankierron. Helppo homma nyt kun sen osaa ja kertaalleen olen sen tehnyt itsekin.

                                      Comment


                                      • Osaatko Tero valaista hieman tuosta avauksesta? Kannen takana varmaan ruuvit ja pelkän kannen saa irti? Vai lähteekö kyljet mukana pois? Varmaan samaa ongelmaa nyt omassa vastaavassa koneessa. Huoltoliike kävi jo ihmettelemässä, mitään vikaa ei löytänyt. Niiden käynnin jälkeen oli vain yskäissyt kovan nukkaklöntin sinne sihtikotelon päähän kiinni, eli jostain oli sellaisen saanut irtoamaan. Tuon jälkeen toimi taas hetken aikaa, nyt jälleen jää hieman nihkeäksi pyykit.

                                        Comment


                                          Pelkkä yläkansi tarvitsee ottaa pois ja on muistaakseni ihan ruuveilla kiinni. Se putki, joka tukkeutu, on edestä katsottuna vasemmassa takakulmassa, kaartuu alas. Sellainen lähes käsivarren paksuinen. Taitaa olla klemmareilla kiinni alun perin, meillä nyt nippareilla. Kaikenkaikkiaan aika yksinkertainen homma jossa pienistä käsistä on hyötyä.

                                          Comment


                                          • Meillä Miele soinut jo 26 vuotta. Ainoastaan kerran on tarvittu korjausta.
                                            Moottorin hiilet oli lopussa.

                                            Comment


                                            • Jep, putki oli osittain tukkeessa. Yritin sitä jo imurilla ja pienellä suulakkeella saada auki, nukkasihdin kotelosta, mutta ei se suulake sinne alaspäin taittunut.
                                              Hankalinta hommassa oli saada se lerppu kumiputki alapäästä takaisin paikoilleen, liian isot kädet :) Mutta taas pyykki kuivuu!

                                              Comment


                                                Hyvä että tuli kuntoon. Pienet kädet tosiaan auttaa siinä hommassa. :D

                                                Comment


                                                • Aika tarkkaan 7v vanha Samsungin Eco Bubble pesukone tuli tiensä päähän, kertalaakista pimeni kesken pesun. Huoltomiehen ratkaisu olisi uusi piirilevy/kortti + asennus => n. 400€. Taitaa mennä uuden hankintaa....500€ luulis jo jotain saavan vai saako? Kokemuksia 5-600€ peruskoneista (max 7kg eikä mitään kuivaustoimintoa kun kuivari on erikseen) lähivuosilta?

                                                  Comment


                                                    Tuo hieman ylempänä mainitsemani Bosch on ollut hyvä. Jos vaan kestää, niin en mä tuolta mitään muuta kaipaa.

                                                    Comment

                                                    Working...
                                                    X