Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Pyykinpesukone hakusessa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Vanhat Husqvarnan koneet olivat myös kestäviä, siis siinä mielessä, että itse korjaamalla vuosikymmeniä pärjäsi samalla koneella. Lopulta osia oli niin vaikea/mahdoton saada, että porukat ostivat Mielen. Siihen ovat olleet tyytyväisiä jo vuosia, ei ongelmia. Itsellä on Mielen pölynimuri isoäidin peruja, sekin on varmaan 20+ vuotta vanha ja hyvin pelaa.

  Itse käyn porukoilla pesemässä pyykkiä n. 2-3 viikon välein, ei jaksa tuota tarvetta varten näin poikamiehenä hommata omaa konetta. Astianpesukonekin temppuilee jos sillä ei muutamaan viikkoon pese astioita, varmaan pesukonekin hajoaisi käytön puutteeseen.

  Comment


   Ei se Mielekään mitään laatua enää taakaa. Turkissa noitakin tehdään ja mallistoon mahtuu ihan perus kuraakin sen paremman pään lisäksi. Teki mersukin 80-luvulla autoja, joilla vedeltiin poikkeuksetta yli 500tkm ilman koneremppoja. Se mitä on joskus tehty, ei valitettavasti juuri liity siihen, mitä tavara on tänä päivänä.

   Comment


    Sinänsä tuntuisi, että valmistusmaan ei välttämättä laatuun pitäisi vaikuttaa. Laadunvalvonta, tehtaan standardit ja komponenttien laatu viime kädessä määrää onko tuote tehty kestämään käyttöä ja vuosia. Useammasta suusta olen kyllä kuullut, että Mielenkin laatu on valitettavasti tippunut 2000-luvulla, mikä voi olla enemmän vain seurausta valmistusteknisistä kustannuspaineista. 10-vuotias hinnat alkaen 5 kg Mielen edestätäytettävä kone on vielä Saksassa valmistettu.

    Mielen imureista minulla on hyvät kokemukset, joten ostan kyllä itse saksalaisvalmisteisen pesukoneenkin jahka mummon peruja oleva Candy sanoo sopimuksensa irti...
    Viimeksi muokannut Kraftwerk; 1.10.2019, 19:41.

    Comment


     Oma case eskaloitui, kaikesta huolimatta köyhän piti ajatella, ettei voi halvinta ottaa. Juuri sain tuollaisen AEG 9000 sarjalaisen asennettua paikoilleen. 10 / 6 malli, lämpöpumppu kuivurilla. Itselle taikasana oli tuo erillinen nukkasihti kuivaukselle, ei tarvi aina laappia kumeja puhtaaksi ennen pesua. Ehkä.

     Comment


      Alkuperäinen kirjoittaja Latviss Näytä viesti
      Meillä oli AEG lämpöpumpullinen kuivaava pesukone. Uudesta asti siinä oli vikaa, Electrolux piti meitä koekaniinina ilmeisesti. Vuoti välillä vettä lattialle kuivauksen aikana, en ymmärrä miten tämä oli edes mahdollista koneelle jonka ei pitäisi käyttää vettä kuivaukseen. Eristettiin kylmäaineputkia ja muokattiin pesuainelokeroa uudestaan, lähemmäs 10 korjauskäyntiä. Vuoden päästä saimme rahat takaisin ja ostaa tilalle minkä koneen tahansa Gigantista, koska kyseistä mallia ei ollut enää myynnissä.

      Kuivausohjelmat on myös melko pitkiä, mutta niinhän ne taitaa olla kaikilla yhdistelmäkoneilla. Itse ostin tilalle Mielen tavallisen pesukoneen.
      Meillä täysin sama kokemus AEG 9000 sarja. Vettä vuoti kuivauksen aikana. Sen lisäksi monia softavikoja, puolen vuoden taistelun jälkeen saivat tiedon tehtaalle. Oli paras malli, jossa touchscreen, mutta käyttölogiikka ja tuntuma jostain 80 luvulta. Alussa saattoi ehdottaa pesuajaksi esim tuntia, mutta käytännössä saattoi olla vähintään tuplat. Lämpöpumpun energiatehokkuus ja koneen "älykkäät" anturoinnit ei paljo innosta, jos kokonaisuus on täysi paska.

      Lopulta kyllästyttiin ja purettiin kaupat. Boschin kuivaava tuli tilalle. Pesuajat pitää paikkansa ja kuivaus on huomattavasti nopeampaa ja hiljaisempaa.

      Comment


      • Alkuperäinen kirjoittaja trallalaalaakso Näytä viesti
       "Yhden hengen talouteen ajattelin päivittää kerta viikkoon käyttöön edullista perusmallia, jossa mitat pääosissa, eli 400 x 600 alkaa olla maksimi. Näinollen:

       http://www.gigantti.fi/product/kodin...ukone-ctl272ls
       Tuo siis kotiinkannettuna 294,-, takuu 2 vuotta.
       Ajatuksia/kokemuksia/vinkkejä, kun budjetti on hyvinkin lähelle kolmisensataa? Kiitos
       EDIT: oisko tuossa tuotteessa ja firmassa jotain mainittavaa: https://www.direct123.fi/t/98382/pyy.../cs41262d3-2-s
       EDIT 2: Otan sokkona tuon direct123 koneen, tingin kuljetuksineen 299,- "
       Tää kosahti just kesken linkouksen. Haisee ns. sähköpalaneelle, mm. näyttö ei toimi. Meilasin asiasta, saapa nähdä miten hoituu.
       EDIT 3: Meilasin myyjäliikkeelle 24.5., joka vastasi seuraavana aamuna kehoittaen soittamaan Candy huoltopalveluun. Soitin 26.5., josta kerrottiin huollon soittavan 29.5. mennessä, "2 vrk arkivaste". Katotaan miten käy.
       EDIT 4: Soitti 29.5. aamupuolysiltä, tulee kattomaa kolmen hujakoilla.
       Tämä saaga alkaa elää ehtoopuoltaan, laakerit tekee kuolemaa vahvasti, rumpu pyörii moitteitta yhä harvemmin. Johan tuo kesti kolme vuotta ja kuunkiertämän päälle, parisen kertaa viikossa käyttöä. Nyt sitten uutta ihmettelemään netin syövereistä, oliko kellään suositella/ajatuksia aiheesta, jossa speksit kuten ennenkin.

       Comment


        Näytti tuolla ekalla sivulla olevan mun postaus josta kävi ilmi, että nykyinen Bosch on ostettu 6.2.2012. Pyörii joka armas paivä ja toimii edelleen.

        Comment


        • Nykyinen Siemensin pyykkäri ja kuivausrumpu on pyörineet enemmän ja vähemmän kesäkuusta 2009 asti. Kerran on pyykkäristä uusittu luukun avausmekanismi, josta täälläkin avauduin, kun ei suostunut luukku aukeamaan kuin väkivallalla. Johan noilla alkaa jo ikää ja pesukertoja olemaan, joten henkisesti olen valmistautunut noiden uusimiseen lähiaikoina. Tällä kokemuksella voisi toistekin sijoittaa Siemensiin tai muuhun laatumerkkiin, joka kestäisi sen +10 vuotta. Se mikä tuossa pyykkikoneessa ärsyttää, on se pimputus kun pesuohjelma on valmis. Appivanhemmilla on joku LG:n malli ja siinä on vieläkin hirveämpi pimputus, jota ei saa hiljennettyä kuin koneen sammuttamalla. Jos konetta pistää vaikka illalla ennen lasten nukkumaanmenoa pyörimään, niin mahdollisimman äänetön saisi olla. Onko nykypäivän kaikissa pyykkäreissä tuollainen pimputus pesuohjelman päättyessä ja saako niitä jollain mute-nappulalla hiljennettyä, vaikka konetta käyntiin laittaessa?

         Comment


         • 10+ vuotta vanhat LG:n laitteet, ei mitään ongelmia ole ollut. Kuivurin lämmönvaihtimen tiivisteet sen verran kovettuneet että tuppaa vuotamaan hieman kuivausvesiä lattialle, mutta eipä se ole haitannut kun kyllä se lattia sen veden kestää ja viemäriin ne valuu. Itseäni ei pimputukset häiritse, kuivausrummun käyntiääni on pimputusta kovempi.

          Comment


           Alkuperäiset Siemensin pyykinpesukone ja kuivausrumpu olivat vuodelta 1999. Vuosi sitten uusittiin pyykkäri ja nyt sitten kuivausrumpu, Siemensiä tuli tilalle. Noissa on ohjelman valmistumisilmoituksena piippaus, kuuluu melko vaimeasti kodinhoitohuoneen oven läpi, eli ei siihen kyllä herää mitenkään.

           Comment


           • Askon 4086 tulossa meille. Pääkriteereinä rst allas, 30 asteen ohjelmat, 8kg ja 1600rpm linkous. 900€

            Comment


            • Meillä on ~2006 vuodelta oleva Siemens pyykkikone ja siitä ainakin saa äänet valikosta pois/hiljennettyä. Se oli jotenkin vähän kulman takana, mutta googlettamalla löytyi ohje. Muistaakseni Extrat-valikosta.

             Tuubista löytyi ohjeet huoltotilaan laittamiseen ja vianetsintään.

             Comment


              Näyttäis äänet saavan LG:n pyykkäreistäkin pois: https://washerhouse.com/fi/vklyuchit-zvuk-na-sm-lg/

              E. Siis ainakin joistain malleista

              Comment

              Working...
              X