Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

MIG/MAG-hitsin ostoon suosituksia

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Mä ajattelin tuota vähän niin kuin harrastelijan näkökulmasta, joka duunailee vähän kaikenlaista kotinurkissa. Kun se kolvi letkuineen ei nyt omaisuuksia maksa, niin olishan se aika kätevää, jos olis kaksi euroliitinkolvia omilla letkuilla. Voihan niitä linereitäkin vaihdella, mut jos tehdään hetki yhdellä ja sitten perään toisella, niin se euroliitin vois olla ihan kätsy. Monesta tonnin koneesta kuitenkin se euroliitin löytyy.

    Comment


    • joo harrastuskäyttöön hitsi tulisi, siksi alumiinin hitsaus olis extrana, ehkä alumiini Busterin paikkausta tai tikkaa jonkun kevyen tuen jne. Jotenkin Kemppi miellyttää..

      Comment


      • Eräällä hitsauskurssilla opettelimme luokkahitsauksen harjoittelun lisäksi tig hitsausta ja mielenkiinnosta harjoittelin alumiinin lankahitsausta migillä. Joku kemppi nelirullasyötöllä se kone oli. Siinä kun pitää langansyöttö olla nopealla, niin sauman veto on enempi nopeata roiskimista kuin terästen hitsauksessa. Saumasta ei myöskään saa niin nättiä ihan pienellä harjoittelulla. On myös haastavaa nähdä metallin sulamista hitsatessa, se aiheutti lukemattomia reikiä kun sula metalli plopsahti pois hitsattavasta kohteesta.
        Tigillä on jotenkin paljon helpompi sulatella saumat yhteen, jos kappale on hyvin valmisteltu ja suojakaasunkin kanssa on helpompaa.

        Tai sitten en vaan osannut hitsata alumiinia migillä ?

        Comment


          Varmaan tota mig hommaa helpottaisi, jos esilämmittelisi kappaletta. Tigillä se koko prosessi on sen verran hitaampaa, että siinä kyllä ehtii nähdä, milloin se alumiini alkaa notkistua liikaa, ennen kuin hulahtaa läpi. Mun mielestä siihen alsaankin tulee semmonen tietynlainen "hehku", kun se pääsee liian kuumaksi. Kolvilla pystyy muutenkin esilämmittämään ja poistamaan kuonaa ennen täytteen käyttöä (sitä kun tuntuu jäävän, vaikka kuinka hinkkailisi hitsattavat kohdat), kun migillä se kaikki tapahtuu vaan omille taidoille ihan liian nopeasti.

          Comment


          • Päädyin kuitenkin Kemppi migatronic 200 evoon. Perustelin itselleni valintaani, tunnettu merkki (vieläpä kotimainen merkki), automaattivalinta kappaleen paksuus/virta sekä käsisäätö, 220V, 10A nopea sulake riittää autotallin seinään, jälleenmyyntiarvo. Toisena olisi ollut ESAB Caddymig c200i, sekin hyvä peli, samat ominaisuudet, halvempi ! Molemmissa hitseissä mahdollisuus ainakin kohtuullisesti hitsata alumiinia.

            Comment


            • Alkuperäinen kirjoittaja RS2 Näytä viesti
              Joo, töissä materiaalin vaihtuessa mustasta sanicro 38 ja alloy 825.een on hitsauslankakin vaihdettava Sandvikin 27.31.4.LCUR-umpilankaan, jolloin kolvin lineri vaihdetaan terässpilaarista teflonlineriin. Muuten homma ei ole korrekti. Kolvia ei tarvii vaihtaa. Syöttörullat kylläkin. Tuossa umpilanka kirkashitsauksessa Fronius pesee Kempin, muttei pahasti.

              Edit: Suojakaasu vaihtuu myös,kuten myös lankasuutinkin ja suojakaasumäärä.
              Meille hankittii pari kpl froniuksen tuplapulssi migiä inconel pinnoite hommiin. Ainakin mitä meidän porukka on puhunu niin hakkaa mennen tullen kempit ewm ja esabit tuossa hommassa. Ite en oo koneeseen vielä tutustunu mutta esabin ja ewm pulssimigeillä oon pinnoitellu kattilan osia. Esabin ja ewm taistelussa ewm vie voiton.

              Comment


                Kempin X8 on ihan valmiin oloinen kone. Vielä pientä hienosäätöä tosin vaatii sanicro-umpilankahitsauksiin. Hitsauskolvi on erinomainen ja käteenkäypä.

                Comment


                  Noniin, vanha migger sano sopimuksen irti. Aikasemmin kesällä hajos pistoolin kaasusuuttimen pidin ja osia ei meinannut löytää mistään. Kaapelit ei ole eurollittimillä ni sitäkauttakaan ei saanu helpotusta. Löydettiin kuiteki osat ja saatiin kuntoon mut nyt tuossa vähän aika sitten siitä meni piirikortti. Yks piirikortti löytyy Suomesta (220€) vanhan kortin korjaus maksaa 50-200€ ja jos todetaan että sitä ei voi korjata maksaa se 20€.
                  Mut asiaan. Päädyttiin sit siihen et sijottaa tuon kortin hinnan uuteen koneeseen mihin saa varaosia suht helposti.
                  MIG/MAG kone se varmaan olis, TIG olis plussaa.
                  Tekeekö noilla halvoilla yhdistelmäkoneilla mitään harrastus käytössä? ESABilta en äkkiseltään alle 1000€ koneita löytänyt missä olis nuo ominaisuudet. Expondolta kattelin noita ja ne olis suht edullisia.
                  Mikä olis hyvä kone harrastuskäyttöön?

                  Comment


                    Tulipahan nyt tilattua wametan hitsuukone, saa nähä millanen laitos on. Kaapeli on euroliittimellä ni saa vaihettua helpommin uuteen.
                    Yhdistelmä kone mut mukana ei tule kuin mig-kaapeli.

                    Comment

                    Working...
                    X