Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

MIG/MAG-hitsin ostoon suosituksia

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #91
  taitaa laittaa ostohousut jalkaan lähtee 200 kemppi kauboille. Tuosta hitsaamisesta sen verran että pari säiliötä tehnyt ja aina on yhtä ihanaa huomata saumojen vuotavan :)

  Comment


   #92
   Hetken mielenhäiriössä myin vahvavirta Kempomatin tallinaapurille. Ehkä suurimpana syynä sen iso koko verrattuna tarpeeseen (pieniä autopeltipaikkoja muutaman kerran vuodessa).

   Hyviä suosituksia 600-800e tienoille, Co2 pullo löytyy ja jäi lankaakin rullaan? MinarcMig, CaddyMig?

   Comment


    #93
    Caddy200 ollut kyllä oiva hankinta. Kohtuu helppo käyttää ja hintaki järkevä.Yli 180A jos tarvii niin ehkä joku vähä isompi

    Comment


    • #94
     Sain sukulaiselta vanhan Esab Smashweld 180 migin. Poltin on aika heikossa hapessa. Käykö tuohon ihan perus euromuunnin, vai pitääkö olla joku ihmeversio?

     Esim. tämä:
     http://www.hitsikauppa.fi/esabeuro-a...ja-p-1208.html

     Laitoinkin ko. puljuun kyselyä, mutta ilmeisesti ei kaupanteko kiinnosta, kun ei viikossa viitsitä vastata.

     Sent from my ONE A2003 using Tapatalk

     Comment


     • #95
      Eikait siinä muuta kuin että saa sen kaapelin lähdön tuossa adapterissa asettumaan suoraan syöttörullien eteen. Jos etäisyys jää liian pitkäksi, on vaarana että langan palaessa kiinni virtasuuttimeen, tulee syöttörullien eteen syherö.

      Comment


       #96
       329e Motonetissa "tarjous". TELWIN TECHNOMIG 150 DUAL MIG-hitsauskone 150A. Näppäiskö tuolla aina sillointällöin paikkaa helmaan?

       http://www.motonet.fi/fi/tuote/789694/

       Comment


       • #97
        Todennäköisesti juuri autopeltihommiin sopiva. Heittää 0.6mm lankarullan ja co2 suojakaasuksi.

        Comment


        • #98
         Eikö tuolla hinnalla löytyisi jo fiksumpiakin vehkeitä, jäänyt jäätävän huono kuva noista Telwinin hinnat-alkaen malleista...

         Comment


          #99
          Oliskos raadilla heittää arviota tästä. Hinta olisi ainakin paperilla aika jees ominaisuuksiin nähden. Motonetissa tuota pällistelin ja ihan hyvältä se näytti. Vastaa GYS tai IMS onkin jo sitten reilusti yli tonnin pelejä.

          https://www.motonet.fi/fi/tuote/7898...tsauskone-200A

          Comment


          • Mun mielestä tuo on väärä paikka säästää pari sataa euroa.

           Omien kokemuksien mukaan Telwinien heikoin lenkki on aina ollut langansyöttö. Tuossakin mekanismi näyttää ihan samalta kuin 20v vanhoissa malleissa.

           Ainakin niissä vanhoissa siihen on syynsä, että alkuperäinen letku on reilun metrin pituinen nysä. Moottorissa ei yksinkertaisesti riitä vääntö pitämään langan nopeutta tasaisena, jos letku on vähänkin mutkalla saatikka vaihdettu alkuperäistä pitempään. Moottori näyttää ihan päälle päinkin jostakin lasten lelusta otetulta, kun kunnon hitseissä muistuttaa enemmän auton lasinpyyhkimien moottoria.

           e: löytyi kuva moottorista. Se todellakin on ihan samanlainen tuossakin mallissa edelleen.
           https://www.clasohlson.com/fi/Mootto...in/Pr510197000

           e2: Tässä esimerkki miltä näyttää Kempin MinarcMigin moottori
           https://www.eltrex.net.pl/silnik-z-p...vo,id2235.html
           Viimeksi muokannut Wesku79; 11.9.2018, 16:02.

           Comment


            Samaamieltä edellisen kanssa, että aivan väärä paikka säästää. Se harmittaa myöhemmin kun ei tullut kunnon konetta ostettua kerralla. Itselläni on kempin kempomat 2500 "jokapaikankoneena" ja ei ole ollut murheita, kun uutena sen ostin v2011. Naapurilla täysin vastaava kempomat 250 ollut kovassa käytössä kohta 30vuotta ilman murheita. Itse en "pieniä" koneita ole oppinut vielä "arvostamaan", mutta minarc mig evo 170 tai 200 ostaisin ehkä jos nyt konetta tarvitsisin.

            Comment


            • Kolme Telwinin technomig 210 kaveripiirissä, yksi itsellä. Ei mitään pahaa sanottavaa, kaikki on pelannut kuin junan vessa. Työkeikoilla tulee hitsattua muillakin pikkuhitseillä Kemppi/Esab/yms enkä mitään eroa ole huomannut. Telwinillä isolla virralla ei voi hitsata niin kauan yhtä putkeen kuin Kempillä, mutta omassa käytössä se ei tule käytännössä koskaan eteen.

             Itse kun 2-3vuotta sitten hankkisin niin hintaero Kempin Evo 200:seen oli tuplaten, mielestäni se on merkittävä ero jo.

             Comment


              Katos vaan. Paska olikin pakattu nättiin pakettiin. IMS:n tig on palvellut jo yli 10v moitteetta, niin taidan sitten aikanaan kallistua saman merkin miggiin. Hintakin tullut näköjään alaspäin. Euroliitin täytyy olla, että on sitten oma letku alsalle. Tossa on syöttöpuolella ihan kunnon moottori.


              https://www.hitsikauppa.fi/tuote/ims...2-hitsauskone/

              Comment


               Kellään kokemuksia Wallius i1800 invertteri mikistä?

               Comment


                Kävin tänään hakee Kärkkäiseltä Wallius i800 MIG/MAG+puikko koneen. Vähän testailin niin kyllähän se tietysti toimi ja näin noviisille tykkäsin valmiista valinnoista/näppäimistä joilla valitaan mm. suojakaasun tyyppi sekä langan paksuus ja syöttönopeus. CO2:n ja 0.8mm langan avulla pitäisi Ducaton helmaa vähän parsia, siitä sitten lisää kokemuksia.

                Comment


                 Yksi ehkä unohdettu asia voi olla, miten esimerkiksi puikkokone toimii pidemmän jatkojohdon päässä. Halvat tai huonot koneet ottavat itseensä helposti ja paksumpi puikko ei sytykään ja pala kunnolla. Kemppien lisäksi suosittelen myös Froniuksen koneita. Softstart jne ovat mukavia ominaisuuksia.

                 Comment


                  Pitäisi hommata automaattimaski MIG-hitsaukseen. Käyttö on lähinnä puuhastelua omassa tallissa. Onko noissa halvimman pään malleissa jotain heikkouksia?

                  Kiinteä tummuudensäätö varmaan riittäisi, mutta mikä on hyvä tummuusaste? Aika monessa näytti olevan DIN11 vakiona.

                  Entä tummumisnopeus, onko nopeampi aina parempi?

                  Comment


                  • https://www.karkkainen.com/verkkokau...imaski-hitsaus

                   Tuommoisen joskus itse ostin kun automaattimaskia tarvisin. Eikai se ihan huono voi olla, kun näkee vakavemmillakin harrastajilla noita ja itsekin olen ihan tykännyt. Tummuuden säätö voi tulla jossain tilanteissa tarpeeseen, ja yksilöllisiä erojakin tuppaa olemaan mikä tummuusaste kellekin sopii.

                   Tuohon toivoisin vielä kytkintä hiontasäädölle, tosin silloin saisi myös uloin "lasi" olla vaihdettava.

                   Comment


                    Itse oon tykännyt Speedglassin 9100 FX-mallista. Kevyt ja ilma vaihtuu jo ykkösnopeudellakin. Din-asetuksia löytyy jokaisen makuun plus delay ja sensitivity.

                    Comment


                     Mäkin olen noita katsellut, mutta en vaan ole raaskinut sijoittaa, kun esabin perus "euromaski" on ollu niin hyvä, etten ole oikeastaan muuta edes kaivannut. Tarttis varmaan joskus testata tuollaista.

                     Comment


                      Automaattimaskiin sellasia omia huomioita, se tosiaan pitäs olla "luukullinen" malli että sen tummuvan osan saa pois hionnan ajaksi, tokihan sitä voi kypärän ja suojalasien kanssa vaihdella, mutta alkaa jossain vaiheessa tympiä.

                      Omakohtanen reitti meni siten, että ~50e ebäy automaattimaski, kesti 3kk, no nyt pitää ostaa kunnon peli, ~100e automaattimaski, kesti vuoden. Kettuuntuneena ostin kempin beta90 maskin 200e, onkohan kohta ollu 10v, viime vuonna tein 15e remontin ja vaihdoin kaikki lissien suojamuovit, ja taas on kuin uus. Halpa tuli kalliiksi, rahaa kulunut hyvän matkaa ton 9100x veran, toki ei valittamista kempin tuotteesta.

                      Raitisilmamaskin jokupäivä laitan, nyt ollu peittaukseen ja betonityöhön tollanen scott proflow raitisilma-kirkasmaski, oon monta kertaa miettiny miksi en tollasta oo aikasemmin hankkinu.

                      Comment


                      • Mulla on halpa maski säädettävällä tummennuksella. Ollut satunnaisessa käytössä (muutamia päiviä vuodessa) päälle 10v ajan. Ihan huippuhyvin se on pelannut. En keksi mitään moitittavaa. Malli vastaa suunnilleen tätä: https://www.karkkainen.com/verkkokau...i-hitsausmaski

                       Rälläköintiin ei sovellu, mutta en kyllä käyttäisikään, kun tykkään käyttää siinä hommassa kuulosuojaimia ja hitsatessa en.

                       Comment


                       • Pitäisi ostaa mig/mag hitsi vanhan (esab 220v vm1980?) tilalle. Heti huomasin, että tarjolla on monen hintaista konetta, Motonet tarjoaa halpista Telwin 499e, Esab reiluun tonniin ja kotimainen Kemppi pomppaa jo yli 1200e. En vaan tiedä mikä? Harrastuskäyttöön, 220v, mahdollisuus alumiinin hitsaukseen, vaivaton, pieni, jälleenmyyntiarvo. Oma pullo on jo olemassa.

                        Comment


                        • Tuo alumiinin hitsaus ja mig/mag laite hieman nostattaa kulmakarvoja. Käytännössä sellaiset hommat on tig koneilla tehtäviä, kun kalliimmillakin koneilla alumiinin hitsaus langalla on vaativaa hommaa.

                         Noissa muutaman satasen koneissa ärsyttää, kun ihan kaikesta on säästetty. Siitä seuraa yleensä harmia kun pitäs keskittyä hitsaamaan, mutta joudut jotain kohtaa sepittämään.
                         ​​​​​​

                         Comment


                         • Halvat Telwinit on tosiaan huonoimmasta päästä langansyötön osalta. Vaikka kokemusta ei ole, niin uskaltaisin väittää, että samaan hintaan saisi jostain merkittömästä kiinan koneesta enemmän vastinetta rahalle. Kuvien perusteella voivat sisältää yllättävän jämerän näköistä tekniikkaa. Tilauksen teko vain vaatisi vähän taustatyötä, ettei osu kädet paskaan.

                          Comment


                           Itselöä kans jossain vaiheessa ostettava pikku miggi millä pystyy vähän alumiinia hitsaan. Mä olen lukenut että kyllä tolla telwinillä hitsaan alumiinia pystyy kunhan ymmärtää että on halppis vehje, ei mikään kemppi.

                           Comment


                            Voi hitsata paperilla, mut miten se sit onnistuu käytännössä, on eri asia. Kolvin letku pitäisi olla alumiinille tarkoitettu ja siellä ei saa olla jäämiä vanhasta rautalangasta. Valmiiksi huono langan syöttö joutuu koville alulangan kanssa. Menee sykkyrälle tosi helposti. Muuntaja sais ainakin olla digitaalinen, jos on kyse valovirta vehkeestä. Jos budjetilla mennään, kannattaa suosiolla unohtaa aluhommat. Kolvi sais ainakin olla euroliittimellä, että sais vaihdettua letkun materiaalin mukaan.

                            Comment


                            • Tutkin hiukan tarkemmin ja löysin tietoa: Kemppi minarcmig evo 200 (takuu 2v) 1269e tarjoaa jonkun vaihdettavan Teflon johtimen putken sisään alumiinin hitsaukseen, tietysti alulanka myös. Samoin Esab caddymig c200 kykenee alumiinin hitsaukseen (takuu3v) 1099e.

                             Comment


                             • Piti kanssa kirjoitella että eihän nyt koko kolvia/letkua alumiinin takia tarvi vaihtaa vaan pelkän sisäputken vaihto riittää
                              esim. Esab:
                              https://webshop.industriacenter.fi/p...l-pistooleihin

                              -vetorullaakin ja suutinta olis olemassa omaansa alumiinille, tuossa valmis "alumiini paketti":
                              https://webshop.industriacenter.fi/p...tsauskoneeseen

                              Comment


                               Joo, töissä materiaalin vaihtuessa mustasta sanicro 38 ja alloy 825.een on hitsauslankakin vaihdettava Sandvikin 27.31.4.LCUR-umpilankaan, jolloin kolvin lineri vaihdetaan terässpilaarista teflonlineriin. Muuten homma ei ole korrekti. Kolvia ei tarvii vaihtaa. Syöttörullat kylläkin. Tuossa umpilanka kirkashitsauksessa Fronius pesee Kempin, muttei pahasti.

                               Edit: Suojakaasu vaihtuu myös,kuten myös lankasuutinkin ja suojakaasumäärä.
                               Viimeksi muokannut RS2; 21.1.2020, 18:30.

                               Comment

                               Working...
                               X