Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Kahvinkeittimen valinta, puhdistus ja muuta kahviläpinää

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Ilman annostelijaa. Vaikeampi kokonaisuus putsata. Etenkin jos suodatinkahvia keittelet niin keittiövaa'alla määrän mittaus.

    Comment


      Kahvimylly osoittaa periksiantamisen merkkejä ja käytössä ollut automaattilukollinen MoccaMaster keittelee hailakka, jos ei aja täydelä liekillä. Kaapiss aolisi jemmassa myös manuaalilukolla varustettu Moccis, eli ihan vaan myllyn uusinnallakin pärjäisi, mutta nyt olisi tuhannen taalan paikka.

      Jos noita rupeaa vaihtamaan, ottaisin mieluiten tilalle jauhavan keittimen. En koe ainakaan itse tarvetta pressovehkeille sen kummemin, eli mitään tonnin komboa en ajatellut hankkia. Integroiduissa laitteissa on tietysti aina se integroidun kiro, jok osa hajoaa ja koko kapistus on käyttökelvoton. Nyt on suodatinkeitin, mutteripannu ja mylly kaikki erikseen.

      Suosituksia suuntaan tai toiseen?

      Comment


        Muoks: haetkin integroitua laitetta, niistä ei ole kokemusta. Jätän silti myllyistä mielipiteeni vaikka päätyisitkin hankkimaan mutterin ja myllyn, joilla saa törkeen hyvää mokkaa :)

        Ascaso I- mini, Rancilio Rocky tai Mazzera Super Jolly.

        Kaikista noista kokemusta. Ascaso hyvä jos jauhatuksen ääni ei haittaa, ja kelvolliset kartioterät. Vähän tekee jauhoa/pölyä. Portaaton, vaikkakin hidas säätö.

        Rocky hiljaisempi ja jauhatuskarkeus helpommin säädettävissä, tosin pieninä steppeinä eikä portaaton. Pienehköt levyterät.

        Super Jolly alkaa jo olla kahvilalaatua. Isommat ja hyvät levyterät, pienemmät kierrokset (mikä eduksi), ja portaaton karkeuden säätö. Elinikäinen ja voi jättää perinnöksi.

        Ascaso edukkain, käytettynä about huntti ja uuten kaksi, Mazzera kallein, hiljaisin ja paras jauhatuksen laatu. Kannattaa seurata käytettyjä vaikka täältä http://www.ristretto.fi/foorumi/.

        Itsellä nyt käytettynä ostettu 20 vuotta vanha kahvilan entinen mazzera super jolly johon vaihdoin pari vuotta sittn keraamiset laakerit ja uudet terät. Vaikka taloudessa juodaan kahvia paljon, en pysty kuluttamaan tuota omana elinikänä loppuun.
        Viimeksi muokannut marre; 15.10.2016, 00:47.

        Comment


          Kiitos näistä. Sehän on universaali totuus, ettei köyhällä ole varaa ostaa pas.. huonoa. Tuo kahvifoorumi voi osoittautua vielä kalliiksi. :)

          Kävin nopeasti tarkastelemassa tarjontaa ja aivo meni saman tien solmuun. Alun perin ajatuksissa oli hyvä suodatinkahvin keitin, joka hoitaisi papujen jauhamisenkin. Aikalailla heti pyörii näytöllä espressokoneet, joten käsistähän tämä on lähdössä.

          Espressomahdollisuushan ei olisi sinällään väärin. Samasta koneesta pitäisi saada myös se perus aamukahvikin. Vaikka kahvista pidänkin, en ole ollenkaan perehtynyt näihin espressoasioihin. Onko tuollaista kaiken tekevää jeesusmasiinaa olemassakaan?

          Mainitsin mietteistäni myös talouden naaraalle. Kaikki alkoi siis tuosta leviämisen merkkejä osoittavasta Kruppsin myllystä (aika saman näköinen kuin nykyään OBH Nordicana myytävä) ja hänpä katselee jo kaiken näköisiä keittimiä. Myllyähän niissä ei näytä olevan..

          Comment


            Piipahtakaa joskus kahvilassa maistamassa cafe americano. Espressoon lisätään kuumaa vettä, melkein kuin suodatinkahvia, on siinä kuitenkin eroa.

            Jos tuo maistuu molemmille, niin rupeet ravaamaan tasoa espressokoneelle ja myllylle :).

            Comment


            • Hyvä että näitäkin välillä testailaan.

              http://www.is.fi/ruokala/ajankohtais...005127788.html

              Comment


                Hyvä kyllä että testailaan. Muistetaan vaan että lasikannu maksaa about samanverran toho eluxiin kuin uusi samanlainen keitin. Jos miettii kestävää kehitystä niin moccis on parempi valinta.

                Comment


                  Mutta voi pojat katsokaapa Moccamasterin osien hintoja. Meillä putosi johonkin koneen uumeniin ensin toinen nappi jolla valitaan keittolevyn teho, sitä ei kukaan juuri koskaan edes käyttänyt joten ihmettelin hiukan hajoamista mutta annoin olla kun täydellä teholla se käytännössä aina oli.

                  Seuraavaksi hajosi virtakytkin ja sisuskalut putosi taas sinne koneen sisälle. Purin sen verran pohjasta auki että sai sen virtakytkimen käteen. Ompahan lapsellinen rakenne. Pelkkiä ohuita kovamuovisia klipsuja toisissa ohuissa kovamuovisissa klipsuissa ja sit keskellä tommonen ohut kovamuovinen keinuvipu joka saranoitu ohuella kovamuovisella saranatapilla. Jos yksikin näistä osista pettää niin koko paketti leviää.

                  "No onneksi näihin saa varmaan varaosia" ajattelin kunnes näin niitten kytkinten hinnat. Keittolevyn tehonvalintakytkin noin 25€ ja virtakytkin 37€. On siinä katkaisijalle hinta keksitty kun sisällä on ehkä euron edestä tavaraa ja kiinalainen tekisi eurolla jo sata paria.

                  Taitaa saada paketin 2k-epoksia aika paljon halvemmalla ja korjaan vaan vanhat rikki murtuneet...

                  Hyvä keitin se silti on ja näköjään hyvää bisnestä on jälkimarkkinatkin.

                  Comment


                    Tuttu juttu töistä toi moccamasterin katkaisijan hajoaminen.Toki käyttö on n.1 juhlamokka paketti 24h sisällä mut aika heikkoa tekoa on. Takuuajan se kestää mut ei pajoa pidempää.

                    Comment


                    • Olisiko tuossa saumat 3D tulostimelle? Joku voisi ruveta tehtailemaan noita vaikka puolella alkuperäisen hinnasta.

                      Comment


                      • Mistä hommasitte moccamasterin osia?

                        Comment


                          Töissä tilailtu tuolta: https://piketa.com/

                          Comment


                            Tässä langassa on muutama kokemus Wilfan Svart Precision keittimestä. Näin kahvin suurkuluttajana olen iskenyt silmäni ko. kapistukseen. Vieläkö on vehkeet ehjiä?

                            Onkohan tuosta tuoreemmasta mallista eli SVART Precision WSP-2A -mallista (https://www.wilfa.fi/product/keittio...eitin/wsp-2a/) kellään kokemusta? Netissä on aika paljon hyviä arvioita, mutta myös vastaavasti laatuheittoja tuntuu olevan osassa yksilöitä.

                            Comment


                            • Meillä on toi uudempi, vanhempaa mallia vaihdettiin kolme kertaa uuteen vikojen takia. Viimeisellä vaihtokerralla tuli sit toi uudempi malli. Tähän uuteen ollaan oltu tyytyväisiä, on esim hiljaisempi kuin vanha malli.

                              Comment


                                kaverilla tuollainen Wilfa, useamman vuoden vanha. Takuuseen on korjauttanut myös ainakin 3kertaa. Kuulemma jokakerta tullut uutta keitintä tilalle. että onko se sitten hyvä vai huono, päätelköön jokainen itse :)

                                Comment


                                • Alkuperäinen kirjoittaja Sadsam Näytä viesti
                                  Yksi vehje joka on kanssa hyvä on Aeropress. Suht halpa ja saa kupillisen kuumaa nopiaan.
                                  Pystyt itse vaikuttamaan vedenlämpötilaan, kahvin/veden määrään ja uutto aikaan.

                                  https://www.verkkokauppa.com/fi/prod...valmistuslaite
                                  Jonkun vuoden ollut tämmöinen Aeropress, enkä mitään muuta laitetta enää kahvijuoman valmistukseen edes käytä. Moccamasteri löytyy, mutta käytän vain vierasvaralle, kun pitää saada iso satsi kerrallaan.

                                  Ja kahvipurut tietenkin jauhan pavuista. Tämä on kaikista tärkein asia hyvän kahvin valmistuksessa. Myllynä toimii Nivona Cafe Grano, joka on pelannut moitteettomasti.
                                  Viimeksi muokannut Wesku79; 24.4.2019, 14:53.

                                  Comment


                                    Kahvinkeittimen uusaus tulikin ajan tasalle, kun tiistaiaamuna ei vanha Siemens lähtenyt enää keittämään. Tilasin kuitenkin tuon yllä speksaamani Wilfan ja tänään sain käsiin. Laadukkaan tuntuinen ja tyylikäs laite kaikkinensa. Pitääkin varmaan kohta iltakahvit tirauttaa.

                                    Itsekin suosittelen Aeropressiä kaikille kahvin ystäville. Nyt piti olla muutama päivä vain sen varassa. Kahvin keittäminen on työläämpää, mutta kyllä sen maussakin huomaa. Kahvimylly lähtee itselläkin ostoslistalle. Pitää alkaa speksaamaan.

                                    Comment


                                      Melitta AromaFresh. Tähän olen ollut tyytyväinen. Jauhaa pannullisen pavuista, ajastimella. https://www.gigantti.fi/product/kodi...inkeitin-21731

                                      Comment


                                        Painoin tilaten Melittan. On ollut jauhava keitin hakusessa jo hetken, mutta yli 500€ sijoittaminen tuollaiseen komboon on ollut aina vähän liikaa. Nyt on niin houkuttelevan hintainen, että on kokeiltava.
                                        Vanhassa Mocca Masterissa on ilmeisesti joku vastus pimeänä, kun ei pidä tuotetta lämpöisenä kuin täydellä kaasulla ja kannun kahva on halki. Vanha myllykin on hukannut napin johonkin rungon syövereihin, eli sikäli hyvään saumaan osuu. Edellisillä tekee vielä, mutta alkaa olla jo aika uusia.

                                        Comment


                                          Alkuperäinen kirjoittaja juuhok Näytä viesti
                                          Kahvinkeittimen uusaus tulikin ajan tasalle, kun tiistaiaamuna ei vanha Siemens lähtenyt enää keittämään. Tilasin kuitenkin tuon yllä speksaamani Wilfan ja tänään sain käsiin. Laadukkaan tuntuinen ja tyylikäs laite kaikkinensa. Pitääkin varmaan kohta iltakahvit tirauttaa.

                                          Itsekin suosittelen Aeropressiä kaikille kahvin ystäville. Nyt piti olla muutama päivä vain sen varassa. Kahvin keittäminen on työläämpää, mutta kyllä sen maussakin huomaa. Kahvimylly lähtee itselläkin ostoslistalle. Pitää alkaa speksaamaan.
                                          Joskus kun speksailin meille kahvimyllyä niin olin lukevani että kartioterät olisi the juttu. Siksipä tuli hankittua Bodum Bistro, joka on kohtuuhintainen. Ollaan oltu tyytyväisiä.
                                          https://www.crema.fi/fi/products/bod...o-grinder/1575

                                          Comment


                                            Alkuperäinen kirjoittaja ttenhunen Näytä viesti
                                            Melitta AromaFresh. Tähän olen ollut tyytyväinen. Jauhaa pannullisen pavuista, ajastimella. https://www.gigantti.fi/product/kodi...inkeitin-21731
                                            Ensipurasu otettu tuollaisesta.

                                            Erinomaisen kätevä, kun periaatteessa kaikki voi ladata valmiiksi. Jos ei ole varma seuraavan satsin koosta, vedet voi jättää pois. Pannu on ihan asiallisen oloinen. En ole vielä ihan täyttä keittänyt, mutta ei ainakaan noilla täytöillä liruttele ohi, ainakaan helposti. Kaiken kaikkiaan käyttö on helppoa ja selkeää.

                                            Mylly on ehkä vähän äänekäs, muttei niin äänekäs kuin edellinen, erillinen Krups. Tällä kombolla ei vielä ihan päästä Mocca Masterin makuihin, mutta se tasoittunee, kun pääsee hienosäädössä eteenpäin. Esim jauhatuksen karkeus, suodatuksen voimakkuus ja veden määrä suhteessa valittuun jauhatusmäärään.

                                            Karkeasti, ei mopolla kuuhun, mutta mitä voi odottaa puolentoista sadan keittimeltä, joka sisältää myös myllyn? Hintaansa nähden oikein hyvä esitys. Eiköhän tuon maunkin saa hierottua kohdilleen, kun hetken opettelee.

                                            Comment


                                            • Kolme ja puoli vuotta on juralla kahvia tehty, pari kertaa avattu ja puhdistettu. On ollut todella huoleton keitin ja kahvi on edelleen hyvää. Laskeskelin että n. 7600 kuppia on jo läpi tullut, olemme tyytyväiset laitteeseen.

                                              Comment


                                                Keittiön nurkassa nököttää Racilio Silvia ja sen kaverina Demoka Minimoka. Noilla ikää jo hyvän matkaa toistakymmentä vuotta ja aina vaan toimii, kun napsauttaa vehkeet tulille. Toi on ihan ok keitin, kun tulee lähinnä itselle keiteltyä. Useammalle tarjoiltaessa tulee koneen hitaus yhden boilerin järjestelmän vuoksi eteen, mutta on siitäkin selvitty. Sitä maitoa ei vaan pääse heti vaahdottamaanm, kun kahvi on laskettu kuppiin, kun pitää odotttaa hetki höyryn valmistumista.

                                                Noilla koneilla kahvin hyvyys on enää kiinni lähinnä siitä, miten hyvin käyttäjä osaa hommansa. Mä osaan sen verran, että oon itse tyytyväinen omaan aamu-latteen, mutta enpä mä kyllä juuri keulia voi näillä taidoilla :D Kahvin haen nykyään Turun kahvipaahtimosta. Sieltä saa hyvät pavut ja neuvot vielä kylkeen :)

                                                Comment

                                                Working...
                                                X