Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi A6 (C7) ostoa harkitsemassa

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • Sama juttu täällä samalla koneella. Joskus kuuluu puolen sekunnin ajan lyhyt rallatus, mutta ilmeisesti öljynpaine kiristää ketjunkiristimet samantien, kuten kuuluukin. En ole päätäni tuolla rassannut.

    Comment


      Olen ilmeisesti sitten ajanut rikkinäisellä jakopäällä nyt 77tkm...156tkm välin (CDUD). Sama hetken rallatus tuosta on aina kuulunut kun kone tietyn lämpöinen - ilmeisesti auto vaan paaliin tai kone vaihtoon ;)
      Ehkä sitä ei nyt ihan vielä kannata paalata :)

      3.0 koneiden nokkaketjut ja niiden kiristimet on asia joka herättää paljon keskusteluja. Joissakin koneissa ne rasahtelevat käynnistyksen yhteydessä ja toisissa koneissa eivät. Se on sitten asia erikseen aiheuttaako käynnistyksen yhteydessä tapahtuva heti vaimeneva rilahdus ongelmia. Yleensä ei. Enempikin ominaisuus kuin vika. Mutta, koska on koneita joissa jakopää ei ääntele niin minusta tämä rilahdus on vika vaikka se ei muuta aiheutaisi, kuin harmituksen asiasta. Toki tämän voi tulkita ominaisuudeksi, jos niin haluaa.

      Comment


        Mulla oli 3.0 TFSI viitisen vuotta. Aina piti ääntä käynnistyessä, mutta ei sitä korjata tarvinnut. Eli varmaan ei kannata lyhyestä rätinästä stressata. Jos se käynnistettäessä tuleva ääni häiritsee, niin suosittelen sähköautoa :D

        Comment


          Kovin on Suomessa huono tarjonta näissä 2015 malleista eteenpäin, taitaa Saka ja Kamuxi tuoda Ruotsin kaikki kax litraset diisselit suomeen jotka ilman mitään varusteita..ei auta kuin Saksasta ruveta katteleen tällästä, Jos haluaa edes navigaattorilla, jollain muulla kuin kangas penkeillaä yms..

          Comment


          • Autona 3.0tdi -12, ja kysymyksenä että saako näistä mitenkään esp:tä kokonaan pois? Nappia painamalla poistuu vain ilmeisesti sutimisenesto.

            Comment


            • Harkinnassa auton vaihto otsikon mukaiseen.
              Ajettu n170tkm.
              Huollot tehty huoltokirjan mukaan 30tkm välein. Vaihteistoöljyt vaihdettu 60tkm välein.
              Onko kokemuksia miten kestää, ja mitä on odotettavissa kun kilometrejä tulee noin 30-40tkm vuodessa lisää.
              Ei tietoa esim iskari tai jarruremonteista.
              Mihin kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota kun autoa menee katsomaan?

              Edit: siirtyikin tänne joten oma otsikko poistui.
              Auto siis Audi a6 quattro 3.0tdi 150kw S Tronic
              Käyttöönotto 7/2012


              Viimeksi muokannut audi80tq; 5.11.2019, 10:35.

              Comment


              • Harkinnassa täälläkin C7 korimalli, joko perus 3.0tdi tai sitten BiT jos pelimerkit riittää. Osaisko joku avata mulle onko noissa pre-faceliftissä ja faceliftissä teknisesti millaisia eroja? Kosmeettisesti vaikuttaa ainakin hyvin pieniltä muutoksilta, mutta onko tekniikassa jotain sellaista mikä ehdottomasti puoltaisi faceliftin ostamista?

                Comment


                  Kerro nyt vähän enemmän autosta mitä olet menossa katsomaan. Millä koneella on, mikä vetotapa, mikä laatikko, vuosimalli yms.

                  Comment


                  • Viesti siirtyi tähän ketjuun joten tuosta tuli puutteellinen. Eli auto on 2012 Audi A6 quattro 3.0tdi 150kw S Tronic ja käyttöön otettu 7/2012
                    Viimeksi muokannut Killeri; 5.11.2019, 15:53. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                    Comment


                      Osaisko joku avata mulle onko noissa pre-faceliftissä ja faceliftissä teknisesti millaisia eroja? Kosmeettisesti vaikuttaa ainakin hyvin pieniltä muutoksilta, mutta onko tekniikassa jotain sellaista mikä ehdottomasti puoltaisi faceliftin ostamista?
                      Faceliftiin tuli ainakin uuden sukukupolven V6-dieselit. Ovat siis Euro 6 normitettuja AdBlue koneita. C02-päästöt on pienempiä sekä tietysti sitä kautta verot ja ehkä kulutuskin aavistuksen vähäisempi mitä vastaavissa Pre-Facelifteissa. Tuo oma 3.0TDi AR kuluttaa normiajossa jotain 0,2l/100km enempi mitä exA5 3.0TDi 2007 manuaali eli kait siinä tekniikassa on jotain kehitystä tapahtunut. Muuta erityisempää teknistä eroa en tiedä faceliftissä olevan.

                      Comment


                        Huollot tehty huoltokirjan mukaan 30tkm välein. Vaihteistoöljyt vaihdettu 60tkm välein.
                        Onko kokemuksia miten kestää, ja mitä on odotettavissa kun kilometrejä tulee noin 30-40tkm vuodessa lisää.
                        Ei tietoa esim iskari tai jarruremonteista.
                        Mihin kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota kun autoa menee katsomaan?

                        Edit: siirtyikin tänne joten oma otsikko poistui.
                        Auto siis Audi a6 quattro 3.0tdi 150kw S Tronic
                        Käyttöönotto 7/2012
                        Käyt auton lävitse, kuten muutkin tuon ikäiset eli onko kopassa maalivaurioita tai muuta damagea ja onko yleisolemus siisti. Ei kait näissä sen kummempia. Normi V6 viat, kun käyt läpi. Äänteleekö nokkaketju startissa, toimiiko S-Tronic jouhevasti ja onko vikakoodeja. Kun kilometrejä tulee se 40tkm vuodessa niin yleensä +200tkm ajetuissa autoissa alkaa alusta olemaan paikoitellen vähän väljä. Pientä tukivarsijumppaa varmasti tiedossa jossain vaiheessa ja jarrutkin kaipaavat normihuolenpitoa (levyjen/palojen vaihtoa) jossain vaiheessa.

                        Comment


                        • Koskeeko tämä ketjunkiristinongelma myös CRTD (272 hp) versiota? Olis tarkoitus tuoda Saksasta A6 Avant c7 facelift tällä koneella.

                          EDIT: nopealla googlauksella koskee. Nämä ei taida mennä tehtaan piikkiin ellei ole takuuta.

                          Comment


                          • Nyt olis yksilö katsottuna Saksasta. Harmikseni ei ole enää Audin takuuta eikä Audi Plus ohjelman alla. 120tkm ajettu 2015 272hp versio. Koitan vielä selvittää Audilta onko tähän yksilöön tehty ketjun kiristin ja nokka-akseli.

                            Koskee nämä kaksi ongelmaa siis kaikkia 2015 yksilöitä? Myyjä sanoo että ei kuulu sivuääniä ja on ihan normaali (tietysti). Toki kolmas osapuoli käy auton tarkastamassa ennen mahdollista ostoa vielä.

                            Comment


                              Pyydä katsomaan myös milloin öljyt vaihdettu viimeksi. Meinaan sillä sitä, että mulla kuului ketjun ääni käynnistäessä vanhoilla öljyillä (20tkm ajetuilla), mutta kun uudet vaihtoi niin ääni katosi. Kaikista varmin tapaushan on että kiristin olisi vaihdettu, mutta uskon että jos öljyt vaihdellaan tiuhempaan, kiristimen vaihtoa ei tarvitse tehdä kovin vähillä kilsoilla. Mutta eihän nämä uskon asioita ole.
                              Viimeksi muokannut oopee; 29.12.2019, 00:34.

                              Comment


                              • Kiitos. Audin mukaan on vaihdettu kiristin sekä nokka-akseli vuosi sitten. Vaihteiston ja moottorin öljyt vaihdettu myös 2000km sitten.

                                Kai tuo nokka-akselin ongelma voi uusiutua vaikka vaihdettu. Mitä noita saksafoorumeita lukee (ja täältä myös) niin vielä on uusimmissa CRT* koneissa samaa vikaa eli vaihdettu osa ei ole parempi.

                                Comment


                                • Tohtiiko näissä käyttää X-1R:ää tai onko sillä mitään vaikutusta mihinkään...

                                  Comment


                                  • Terve,

                                    Saako suomeen rekisteriin A6 C7 3.0TFSI autoa jossa ZF 8-speed eikä DSG 7-speed? Jenkeissä on myyty 3.0TFSI jossa ZF, olisi selvästi luotettavamman oloinen valinta verrattuna tähän DSGn mitä on Suomessa saanut. Mutta saako sellaista autoa rekisteriin Suomessa? Ei paljon lämmitä et olisi luotettavampi vaihteisto jos sitä ei saa rekisteröintikatsastettua.

                                    Comment


                                    • Onko kenelläkään kokemusta 2.0tdi/s-tronic/quattro kombosta C7 korissa? B9 A4 vastaavalla koeajettu, ja ihmetystä aiheutti vaihteiston väkinäinen jyryyttäminen liian pienillä kierroksilla.

                                      Comment


                                        Ei ole C7:sta kokemusta tuolla voimalinjalla, mutta tuo Stronicin jyrinä on kautta linjan nelisylinteristen, erityisesti dieseleiden, vitsaus kun ajetaan pienillä kierroksilla koska laatikko niin haluaa. Tähän on tehokkain lääke päivittää Stronicin softa. Näitä nykyisin on saatavilla useimmista ohjelmavirityksiä tarjoavista yrityksistä.

                                        Comment


                                        • 2012 a6 2.0 tdi multitronic ajettu vähän alle 200tkm., audi, -multitronic -ja riisseli ovat itselleni uusia tuttavuuksia,
                                          mitä kokeneemmat sanovat moottorista, vaihteistosta ym. mukavan kyydin antoi koeajoauto:)

                                          Comment


                                          • Hiljasta on Audi osastolla.

                                            Comment


                                              Tuppaa kerholaisilla olemaan aika vähän kokemusta etuvetoisista Audeista pienellä koneella. Siksi ehkä hiljaista.

                                              Comment


                                                Alkuperäinen kirjoittaja Ananias Näytä viesti
                                                Onko kenelläkään kokemusta 2.0tdi/s-tronic/quattro kombosta C7 korissa? B9 A4 vastaavalla koeajettu, ja ihmetystä aiheutti vaihteiston väkinäinen jyryyttäminen liian pienillä kierroksilla.
                                                Mulla oli 2016 mallinen tuolla kombolla ja muuten oli hyvä kyyti, mutta juuri tuo liian pienillä kierroksilla meneminen sai ihmetystä aikaan. Korostui varsinkin silloin kun oli kärry perässä ja väkisellä piti laatikon tarjota 7 vaihdetta. Ei ole kaduttanut päivääkään 245 heppaiseen 3.0tdiq + s-tronic komboon vaihtaminen, menee todella kevyesti kärrynkin kanssa.

                                                Comment


                                                  Clubin kymiring pisti kaiken sekaisin ja ostohousut korviin asti. Ennen tuota en harkinnutkaan että seuraava olisi c7 koria vaan q7 kokoinen mörkö, kunnes Kymiring ?

                                                  Edellisen kanssa harjoteltiin stronicin korjaus, toiv tässä seuraavassa ei tarvi laatikkoon koskee...

                                                  Comment


                                                  • Harkinnassa olisi hieman c7 fl joko 3.0tfsi, tai 3.0bidi. Jälkimmäisessä tippi ja bensakoneisessa dsg nähtävästi aina.
                                                    Onko mitään, mitä pitäisi osata pelätä näissä? Onko tuo tuoreempi 3.0tfsi yhtään pihimpi bensalle, kuin c6:ssa, tai ensimmäisen sukupolven s5:ssä olevat? Molemmat oli aikanaan talossa ja kulutusta lukuunottamatta aiheuttivat omistamisen ja ajamisen halua.
                                                    Kiinnostaisi myös kulutusten erot noiden koneiden välillä, voisi laskeskella omilla ajoilla hieman kustannusta(20+tkm, eli diesel on halvempi, mutta minkä verran)? Merkin sivut vihjaisi 1,4 litran eroon, mutta onko se käytännössä noin vähän. Ajo on viikolla sitä 15km edestakaista taajamaa, mutta muulloin sitten kertyy niitä matkakilometrejäkin..
                                                    Yleensä ottaen saa myös sanoa suosituksia ja ehdotuksia. Webasto, kuokku ja navi on oltava, sekä sportti/comfortpenkit :)

                                                    Comment


                                                      Kiinnostaisi myös kulutusten erot noiden koneiden välillä, voisi laskeskella omilla ajoilla hieman kustannusta(20+tkm, eli diesel on halvempi, mutta minkä verran)? Merkin sivut vihjaisi 1,4 litran eroon, mutta onko se käytännössä noin vähän. Ajo on viikolla sitä 15km edestakaista taajamaa, mutta muulloin sitten kertyy niitä matkakilometrejäkin..
                                                      Yleensä ottaen saa myös sanoa suosituksia ja ehdotuksia. Webasto, kuokku ja navi on oltava, sekä sportti/comfortpenkit :)
                                                      En millään jaksa uskoa kulutuseron olevan 3.0TFSI vs 3.0BiTDi vain 1,4l luokkaa. Normikulutukset nyt on mitä on. Valistunut arvaus on todellisen kulutuseron olevan (erityisesti taajama-ajossa) tuplaten tuohon verrattuna.

                                                      Mainitsemaasi pakolliseen varustukseen, kun vielä lisäät ilmajousituksen niin peruspaketti alkaa olla kasassa.
                                                      Viimeksi muokannut Ilkka L; 2.9.2020, 12:17.

                                                      Comment


                                                        Itsellä prefl bitdi. Täysnahkajakkarat, s-line sisä- & ulkopaketti, panorama-katto, ACC, parkkitutkat, yms yms.
                                                        Itse olen tykästynyt dieselin vääntöön ja 8hp:n vaivattomuuteen. Eli vahva ääni bitdi:lle.

                                                        Comment


                                                          Fuellysta vakoiltuna oma 2012 (220kw) 3.0TFSI keskikulutus 10tkm suoritteella 11,3l/100km, eli ei lähelläkään, mitä valmistaja ilmoittaa. Ok, paljon on kaupunkiajoa, mutta kyllä tuolla aika tiukassa 10l/100km on maantieajossakin kahdella Espoo-Kuopio-Espoo otannalla. Taitaa paras tankillinen olla 9,4l/100km ja se on juuri jompi kumpi noista edellä mainituista reissuista. Kesällä 21” ja talvella 20”, että joku vaikutus lienee noilla ja ajotapakin on semidynaaminen. :)

                                                          Mahtava auto kuitenkin ja mitä enemmän leluja, sitä parempi. Mitä itseltä puuttuu ja kaipaisin ovat 360 kamerat, tuuletetut penkit ja webasto. LED ajovalot on, mutta ei tainnut vielä tuolloin olla matrixit saatavilla.

                                                          Comment


                                                            Mulla on 240kW FL BiTDI:ssä 20tkm keskikulutus 7,9l/100km. Sisältää myös esilämmitykset Eberillä. Auto ollut ajossa joulukuun alusta lähtien, koronasta johtuen nurkka-ajoa ollut tässä otannassa itsellä selvästi enemmän kuin normaalisti. Matka-ajossa pääsee sen kummemmin säästelemättä ~6,5l/100km kulutuksiin. Jos malttaa olla ohittelematta, niin menee tuon allekin. Vastavuoroisesti talvikelissä kun ajaa tankillisen vaan nurkka-ajoa esim. Tampereen ympäristössä, niin saa palamaan 10l/100km. Pakkanen, eberöinti, lyhyet ajomatkat, auton massa ja turbiiniautomaatti nostaa kulutuksen siis varsin äkkiä. Ns. kesäkelissä nurkka-ajo 8-9l/100km välissä. Pienin koko tankillinen on tähän mennessä ollut 6,6l/100km.

                                                            Otannan autossa 20" kesä- ja 19" talvivanteet, toistaiseksi auto aivan vakio ja päästöpäivitetty Saksassa edellisen omistajan aikaan. Kulutuslukemat on tankkauksista laskettuja lukemia. Ainakin oman auton Nintendo valehteli kulutuksen aika lailla 5% todellisuutta pienemmäksi. Sopeutettuna sekin on näyttänyt olevan varsin luotettavasti linjassa tankkauksista laskettujen lukemien kanssa.

                                                            Olen samaa mieltä edellisten kanssa, mahtava auto oli sitten voimalinja kumpi vaan. En tiedä minkälaisiin varusteisiin olet Ugemi tottunut aiemmissa laitteissa, mutta enempi on parempi. Esimerkiksi jos kessyn makuun on päässyt ja sitä pitää ns. pakollisena, niin on hyvä huomoida ettei se ole 4G:ssä vakiona. Napista lähtee käyntiin juu, mutta lukot ei aukea kun kauko-ohjaimesta vakiona. Noin muuten on aiemmat kommentoijat aika hyvin jo listanneetkin ns. tarpeellisia varusteita. Competition-mallit on lähtöjään jo varsin hyvillä varusteilla, mutta ei pidä olettaa, että niissä on kaikkia ns. pakollisia varusteita. Esimerkiksi ilmajouset on aina lisävaruste.

                                                            Laatikkoasiaan sen verran, että kyllähän 8HP on hieno ja mukava laatikko, ja ainakin maine tuntuu olevan kestävämpi kun DL501 Stronicilla. Aika näyttää oliko näin myös käytännössä. En kuitenkaan täysin tyrmäisi Stronicia. Vaikka turbiiniaskin nimeen noin yleisesti vannotaan, on Stronicissakin ehdottomasti omat hyvät puolensa. Välillä Stronicin nopeutta on hieman kaivannut, kun sellaisia tilanteita tulee liikenteessä, missä se DL501 olisi reagoinut selvästi nopeammin. Toki olen hieman jäävi tässä, kun vajaa 130tkm (147-275tkm) tuli moisella DL501:lla ongelmitta ajeltua.

                                                            Comment


                                                            • Täsmennetään tähän, että aiemmin on ollut 180kW diesel c7prefl, 3.0tfsi c6 korissa ja 3.0tfsi prefl s5, eli koneet on sinällään tuttuja. Noissa molemmissa a6:ssa oli ilma-alusta, webasto(ns. pakollinen omasta mielestä), nahkat, navi yms.
                                                              Tällä hetkellä miellän pakolliseksi tuon koukun ja webaston. Esim. kessy on mielestäni täysin turha, eniten tykkäsin s5:n konseptista, missä avain tökättiin kuitenkin virtalukkoon, vaikkei itse avaimen kärkeä tarvinnutkaan avata. Oli avain aina tallessa. Nyt se pyörii passatissa milloin missäkin takin taskussa, joka on heitetty kesken matkan konttiin, kun sitä ei tartte mihinkään... Navi on aika jees ja lasten kanssa nahkasisusta pysyy siistimpänä. Tuo 180kW oli tippi ja sen jälkeen on ollut kolme s-troniccia, eli molempiin olen tottunut..

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X