Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Q7 3.0 TDI / 4.2 TDI ostoharkintaa

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • #91
  Soitteliko myyjä renkaiden muutoskatsastuksesta?? oli puhe että leimaus kuuluu hintaan, mut renkaat ja tummennukset pomppas, ens viikolla koittavat muutoskatsastaa. Ääni voi paikoin kuulostaa myös jarrun kirskunnalta mutta en oikein siihenkään usko, kun ei kuulu vasta kun auto on lämmin.. palat oli vaihdettu kun oli anturi ilmottanu kulumisesta. Laitanpa beedro yv itse autosta.

  Comment


  • #92
   Kaappan tämän keskustelun nyt paremman puuttessa (mode saa siirtää). Nämä kolmelitrasten dieselien ketjuongelmat. Jos laajentaa koskemaan kaikkia malleja, onko jotain helppoa tapaa todeta ettei autossa ole tuollasta 'uudenmallista' kolmelitrasta jossa yläpään kiristimet ei voi vaihtaa yläkautta?

   Esim. kiikarissa yksi -11 mallinen -10 rekisteröity Q7 jossa 176kw kone (ehkä CCMA?). Onko tuo siis kumpaa mallia? Ja onko nuo 180kw:t sitten järjestään uudenmallisia?

   Comment


   • #93
    Morjesta pitkästä aikaa! Kysyisin tällästä että minkä laisia kokemuksia on tuosta 4,2tdi v8 moottorista? Tuntuu olevan paljon 3l diiseleitä myynnissä (Harkinnassa Q7)

    Comment


     #94
     Työkaverilla on tuommoinen 4.2 TDI ja valittelee että taajamanopeuksissa/hitaasti madellessa käyttää laatikko korkeita kierroksia. Pyörii kuulemma 2k rpm paikkeilla kun ajaa tasanopeutta. En ole vielä itse kerennyt käydä kokeilemassa, joten sen tarkempaa kuvausta ei tähän hätään ole.

     Ei taida olla normaalia käytöstä?

     Comment


     • #95
      Ei ole ihan normaalia. Taajama-ajossa kierrokset yleensä 1200-1400rpm eli todella matalat. Tuon 2000rpm saa aikaan laittamalla laatikon S-asentoon...

      Comment


       #96
       Huijauskeinoin tehty moottorin viritys voi hyvin aiheuttaa tuollaista huonoa käytöstä vaihteistossa.

       Comment


        #97
        Tuo kävi itsellänikin mielessä. Milläs tuon helpoiten selvittäisi? Torque requestia tms logittamalla?

        Comment


         #98
         Logille rpm, ruiskutusmäärä mg, ruiskutusaika, kiskopaine ja engine torque

         Comment


         • #99
          Onko tietoa vaivaako diesel kasia jakopääketjun kiristin ongelmat? Onkohan ketju kummassa päässä konetta?

          Comment


           Kyllä ja kyllä, eli vaivaa ja on päässä. :)

           Samalla tavalla noista 4.2 v8 tdi-koneistakin napsuu nuo ketjuohjurit ja kiristimet, ovat siis samaa pas..huippulaatua kuin 3.0tdi:ssä. Ulkomaan foorumeilta näistä v8 tdi-koneista löytää enemmän juttua. Ilmeisesti näihin tdi-koneisiinkin saisi vastaavia metallirunkoisia ohjureita ja kestäviä kiristimiä, kuten vaikkapa 4.2 v8-koneeseen?
           Ja ketju tosiaan tilansäästön kannalta yleisesti 'väärässä' päässä konetta eli tulipeltiä vasten.
           Viimeksi muokannut vV8m5; 11.2.2018, 22:22. Perustelu: Lisäys

           Comment


           • Audi q7 kysymys äänentoistosta

            Eli onko 2011 vm q7 mahdollisuus soittaa puhelimesta musiikkia auton omasta stereojärjestelmästä ja miten tämän voi todeta autosta? Olen ostamassa ja tahtoisin tietää tämän

            Comment


             Hansikaslokeron sisällä, yläpinnassa jos on liitin (ami) niin siihen johdon ja bluetooth vastaanottimen liittämällä onnistuu.
             Jos autossa on bluetooth handsfree, sen kautta ei saa musiikia kuulumaan.

             Comment


              Ainakin alkupään Touareg, Q7 ja Cayanne lienee vahvasti samanlaisia autoja (7L). Miksi mua on alkanut kiehtomaan se Cayanne 4.5l koneella, jopa ahdettuna? Millä järkipuheella saan itseni puhuttua ulos tuosta ja lopen nettiauton selailun? Niitä ei ole bensan kulutus, vakuutukset tmv..

              Comment


               Metsäpossua katsellessa kannattaa unohtaa nuo Pre-facelift-autot, jos ei halua moottoria uusia

               Comment


               • Tuttavalla Cayenne, jossa jo kolmas kone menossa. Siis 4.5. Nyt viimeisimmässä ei pitäisi tulla ongelmia, kun putkitettu ja männät vaihdettu ei porschen omiin.

                Comment


                 No siinähän niitä pari argumenttia jo tulikin :)

                 Comment


                 • Ainakin mut sais näillä puheilla vakuutettua kuumeilemaan jostain muusta autosta. Tai sitten pitäis kysyä Teron tuttavalta onko auto myynnissä.

                  Comment


                  • On tainnut mennä sen verran jo tuohon, ettei taida olla heti luopumassa.
                   Tuli muuten Subarun männät tuohon. Oli suoraan käypäset.

                   Comment


                    Osaako joku sanoa mikä ero tekniikassa on 3.0tdi 233hv ja 239hv välillä?

                    Comment


                     Yksi moottorisukupolvi.

                     Comment


                      Jotain rautapuolen eroa luulisi olevan kun isohko ero kulutuksessa ja softapäivityksetkin tarjoaa eri lukemia. Ei liene isot erot kuitenkaan eli ei vaikuttane ostopäätökseen?

                      Comment


                      • Itse kun nettiopiskelin tyyppivikoja mm. noiden kahden koneen välillä, tulin siihen tulokseen että 176 kW vaikuttaisi olevan ketjun kannalta yksi turvallisimpia konetyyppejä.

                       Comment


                        Onko näissä 3,0tdi vehkeissä sitten miten ollut ketjuvikoja 171 kw tai muissa. Mitä tätä foorumia selaisin niin yleinen mielipide tuntui olevan, että ei juuri ketjuvikoja pitäisi olla.

                        Comment


                        • Taitaa noista kiristinvaivoista aika monta säiettä löytyä. Laita vaikka googlen kautta tältä forumilta löytyvät viestiketjut hakuun jossa sanoja 3.0 tdi jakoketju jne. Sen jälkeen tuntuu että kaikkien koneet kolisee etenkin kylmänä. Itselläni on ollut useampikin isolohko eikä ketjuvaivoja missään. Ei tuo hakujen perusteella silti täysin tavaton ongelma ole. Ja vaihtokin on kohtuullisen työläs ja/tai kallis.

                         Kannattaa siis ainakin kylmästartti kuullostella tarkkaan. Ja jos löytyy sopivasti 176 kW niin suosisin sitä.

                         Comment


                          Astinlaudat

                          Onko kellään antaa kokemuksia astinlaudoista? Tarkoitus hommata lähinnä helpottamaan jälkikasvun(kin) kiipeemistä autoon/autosta ja suojaamaan parkkipaikkakolhuja, ulkonäkö on toissijainen seikka. Eli leveämpi malli parempi.
                          Tovi googletusta niin vaihtoehtojahan löytyikin useampi mutta tämä on ainoa malli joka on rungoltaan rosteria
                          https://www.km-parts.fi/epages/kmpar...Astinlaudat%22

                          Loput mallit joita täällä tarjolla reilummin on kaikki rungoltaan alumiiniprofiilia ja muovia/rosterireunuksella, osa 2:lla kannakkeella, osa 3:lla.
                          http://www.ebaystores.co.uk/4x4-styl...ub=1817174017&

                          Comment


                          • Helpot asentaa ja mukavat käyttää jos käyttää. Jos meinaa astua autoon astumatta astinlaudalle, niin joutuu loikkaamaan sisään entistä kauempaa. Saattaa kurakeleillä sotkea housun puntit herkemmin kuin ennen. Ei taida juurikaan suojata parkkipaikkakolhuilta. Naapuriauton oven keskiosa, joka tyypillisesti työntyy pisimmälle ja aiheuttaa kolhut, osuu Q7:n ennen kun astinlauta hänen ovensa alaosaan. Tilanne saattaa olla hieman parempi jos säätää levyt mahdollisimman ulos. Itse tilasin direct4x4.co.uk. Ei valittamista.

                           Comment


                            Onko sulla mikä malli noista direct4x4 valikoimasta? Sitä oon yrittänyt selvitellä onko astinlauta oikeasti riitävän leveä, että voi helposti astua eikä tarvi kengän kärjellä tallata.
                            Toinen mietintä onko nuo alumiiniset versiot riittävän jämäkät.

                            Comment


                            • Mullon nuo raptorit. Ei nuo nyt kovin isoa karjua varmaan kestä jos tasajalkaa hyppää. Normikäytössä ihan ok. Jos oikeasti tulee aktiiviseen kovaan käyttöön, niin ei ole pahitteeksi jos on jytkympää kankea. Jonnin verran on säätövaroja sivusuunnassa. Kyllä siihen jo tossu mahtuu jos ääriasentoon säätää.

                             Comment


                             • Tuossa myös katsellut Q7:aa sillä silmällä ja tuossa 2010-11 tuntuu olevan 176kW kahta versiota joissa samat tehot, mutta toisessa pienemmät päästölukemat eli lienee se Clean Diesel versio jossa päästöjä supistettu muttei muuta eroa?

                              3.0TFSI padalla ei tule usein vastaan ja ruotsissakin näkyi vain yksi myynnissä. Ei olisi varmasti huono mylly tuohon koriin kun ei kilsoja tuli kuin 20tkm suunnilleen.

                              Comment


                               Lastinlaudat tuli ja päädyin lopulta Direct 4x4 raptoriin kun oli levein malli ja sattuu auton väriteemaan. Helpot oli asentaa mutta melkein enemmän teetti töitä silputa niitä helman pohjamuoveja, että sai siististi ja napakasti pysymään.
                               https://imgur.com/a/vohvTuw

                               Miten tuohon kannattaisi asentaa ylläpitolaturi? Ajatuksena oli alkuun johonkin konehuoneen puolelle ja sisäpistokkeella haaroittaa Defan pistoke puskuriin mutta en keksi järkevää paikkaa tuolle.

                               Comment

                               Working...
                               X