Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tulliposti - laillistettu ryöstö?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    Näin sittenkin kävi että posti palautti aihettomasti maksetut rahat, ja hyvä näin.

    Comment


      Postilta tuli ohjeistusta käytännöistä 1.7.2021 alkaen.

      Koko EU:n alueella astuu voimaan verkkokaupan arvonlisäverouudistus 1.7.2021. Jatkossa myös alle 22 euron arvoisista tavaralähetyksistä on maksettava arvonlisävero ja tehtävä tullaus. Muutos koskee myös EU:n ulkopuolelta lähetettyjä lehtiä. Posti on varautunut arvonlisäverouudistukseen ja tullaustapoja 1.7. alkaen on kolme:

      1. ALV maksetaan verkkokaupassa
      Jos verkkokauppa tarjoaa siihen mahdollisuuden, maksat arvonlisäveron ostoksen yhteydessä. Lähetyksen tiedot välittyvät Postille suoraan verkkokaupasta ja Posti toimittaa tulli-ilmoituksen Tullille. Kustannus on 0 € ja sinun ei tarvitse tehdä toimenpiteitä.

      2. Digitaalinen tullaus
      Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € + ALV.

      3. Tullaus Tullin sivuilla ja Postin käsittelymaksu Postin sivuilla
      Saat saapumisilmoituksen lähetyksen saavuttua Suomeen, väliaikaiseen varastoon. Tee tullaus ja maksa ALV Tullin verkkosivuilla ja maksa Postin käsittelymaksu 2,90 € Postin sivuilla.
      Voit valita tämän tullausvaihtoehdon aina, jos haluat tehdä tullauksen itse. Tämä vaihtoehto tulee valita, kun lähetyksen arvo on yli 150 € tai lähetyksen tiedoissa on puutteita.

      Jotta tullausprosessi on sujuva, verkkokaupassa on tärkeää antaa oikea matkapuhelinnumero sekä sähköpostiosoite.

      Postin maksuton ALV-neuvontapuhelin palvelee tullaukseen liittyvissä asioissa numerossa 0100 2215 ma-pe klo 8-18, la klo 9-16.
      Lisätietoa muutoksesta löydät osoitteesta posti.fi/alv-muutos

      Ystävällisin terveisin,
      Postin väki

      Comment


      • Käytännössä jatkossa homma menee helpoiten niin, että tilaa firmoista, jotka hoitavat paperiasiat kuntoon puolestasi. Esim. wiggle.co.uk ym. Eli hinta on se mikä ostoskorissa on, ja tuotteet tulee suoraan ilman, että tarvitsee itse tehdä muuta kuin odottaa maksun jälkeen. Ellei ole ihan pakko tilata sitten muualta. Tuo tullin kanssa säätö on varsin rasittavaa omasta mielestäni.

        Comment


          Tullin kanssa säätö on helpottonut jonkin verran, nyt ei tarvita enää kuin saapumistunnus tullausta varten, edes rahtifirmojen kanssa pelatessa. Ei tarvitse enää kysellä monen rivin tietoja erikseen tullausta varten. Tullinimikkeen joutuu etsimään itse, mutta siihenkään ei montaa minuuttia mene. Sitten on vielä rehelliseen yrittäjyyteen perustuvat yritykset kuten Aliexpress, joka on alkanut kiertää tulleja uusilla tavoilla. Euroopan varastoista lähettäminen on vanha juttu, mutta nyt ovat alkaneet kierrättää suoraan kiinasta tulevia lähetyksiä tullausystävällisempien maiden kautta. Tarkoittaa sitä, että paketit tulevat EU:n sisälle esimerkiksi viron kautta ja siirtyvät sieltä EU:n sisäisenä postina suomeen perille. Saa nähdä miten sen kanavan toimitukset muuttuvat heinäkuun vaihteen jälkeen vai muuttuvatko ollenkaan.

          Comment


            Alkuperäinen kirjoittaja TeroPee Näytä viesti
            Postilta tuli ohjeistusta käytännöistä 1.7.2021 alkaen.

            2. Digitaalinen tullaus
            Digitaalinen tullaus toimii OmaPostissa, jota voit käyttää sovelluksena tai selaimessa osoitteessa posti.fi/omaposti. Saat ilmoituksen, kun sinulle on saapumassa tullattava lähetys. Voit myös itse lisätä lähetyksen seurantaan syöttämällä lähetyksenseurantakoodin. Seuraa ohjeita ja tee digitaalinen tullaus ennen lähetyksen saapumista Suomeen. Koskee korkeintaan 150 euron arvoisia ostoksia. Kustannus 0,90 € + ALV.
            Olipa tuokin nyt jotenkin hankalaa, OmaPosti (puhelimessa, en kokeillut tietokoneella) ei antanut laittaa pdf-tiedostoa liitteeksi. Lisäksi tullilta tuli "1,15€ Kuljetus- ja muut kulut"-lisämaksu.

            Jotenkin ei nyt motivoi Kiinasta tilata yhtään mitään jos on noin nihkeää joka artikkelin tullaus.

            Tietysti jos haluais helpolla päästä niin toimeksiantais tuon homman Postille tuontitullattavaksi hintaan 25,60€.

            Comment


              Minä tilasin vähän aikaa sitten englannista muutaman AN-nippelin. Kaikki piti tullata erikseen vaikka ne tuli samassa paketissa. Eipä ole ennen tarvinut (muualtakaan EU:n ulkopuolelta), tosi kankeaa.

              Comment


                Ilmeisenä tarkoituksenahan on tuolla ollut karsia hillitöntä kiinankrääsätulvaa. Sijaiskärsijöiksi joutuvat ne, jotka oikeasti tarvitsevat jotain, mitä ei EU-alueelta saa.

                Comment


                  Kesällä tilasin Englannista subuttimeen uuden amp platen. Myyjä toimitti lähetyksen kuriirifirman välityksellä ensin eu-alueelle Alankomaihin, jossa lähetys tullattiin Suomen alvia pienemmällä alvilla, jonka jälkeen samainen kuriiri toimitti sen suoraan kotiovelle.

                  Comment


                    Tilasin pikku paketin Kiinasta jossa kolme samanlaista tuotetta. Oma posti sovellusten tunnusten teko ym. säätäminen Postin palvelun kanssa otti 25min ja lopulta en saanut valmista kun piti lähteä muihin hommiin. Ei muuten kannata yrittää puhelimen kanssa tehdä tuota tullausta, on hiukka haastavaa noiden liitetiedostojen ja niiden oikeiden muotojen kanssa. Periaatteessa ihan helppo homma mutta nopeammin saa kun tekee tullauksen itse ja ilmoittaa vaan postille että tullaus on tehty. Ensikertalaiselle suosittelen varaamaan tunnin aikaa jos on multipakettilähetys. Voin hyvin kuvitella että ihan pikkusäästön takia ei kannata tuohon rumbaan lähteä ja tilaa ennemmin Euroopasta, sehän tässä oli vissiin tarkoituksenakin.

                    Comment


                      Se on ihan kamalaa paskaa. Plus että kahdesti nyt käynyt niin että postin järjestelmään lisätty tullin päätös on hävinnyt "bittiavaruuteen" (suora lainaus postin aspan käsittelijän viestistä). Ei ole maailma ihan valmis vielä postin päässä.

                      Comment


                        Noh, nyt on saatu tullattua paketti. Se on paljon helpompi tehdä niin päin et ensin menee tullin sivuille ja hoitaa tullauksen siellä jonka jälkeen linkin kautta postin sivuille.Tulli oli maksettu jo myyjän toimesta mutta kyllä tuohon silti 20min hurahti aikaa tietokoneella.

                        Comment


                        • Nykyisin Ebay perii automaattisesti Suomen alvin (VAT) kun ostaa EU:n ulkopuolelta Kiinasta.
                          Onko joku ratkaissut, miten tupla alvin maksusta voi helposti välttyä ja saada oikean tullaushinnan?


                          https://www.posti.fi/fi/asiakastuki/.../tuontitullaus

                          Suomessa tullausvaihtoehdot:
                          1. Dikitaalinen tullaus

                          Jolloin ALV:n joutuu maksamaan automatic toiseen kertaan... tai tullaus jää tekemättä. (sivusto ei anna vaihtoehtoa maksetun alvin vähentämiseen)
                          + Palvelumaksu 0,9e ja alvillisena 1,22e

                          2. Manuaalinen tullaus tullin sivuilla ja lisämaksu postille 2,9e ja alvillisena 3,60e.
                          Tässäkin vaihtoehdossa Suomen alvi taitaa tulla automatic tullaushintaan lisää? (muistelen että tulee)

                          Tässä vaihtoehdossa miinuksena on, että pitää odottaa paketti Suomeen ja saada tullausnumerot itse tullaamista varten.
                          (Pari vuotta sitten, numerot tulivat kirjeenä, jos tulivat... ja paketti oli jo ehditty lähettää takaisin. Jolloin palautus ja uudelleen tilaus vei 3kk)



                          Vastaus reklamaatioon kahden alvin maksusta:

                          "Tulli.fi-sivulta löytyy tähän vastauksia. Jos olet maksanut verkkokauppatilauksen yhteydessä ALV ja vielä uudestaan Tullille niin haet veronpalautusta myyjältä."


                          Mielestäni virhe on OmaPostin ja Tullin.
                          Eikä myyjä osaa edes oikeaa summaa laskea, kun nyt maksetaan verosta veroa toiseen kertaan.

                          Comment


                            Just viime viikolla hoidin tullauksen eikä tarvittu kaksi kertaa maksaa alvia, Tullauksen yhteydessä ilmoitin että alv maksettu ja piti IOS number ilmoittaa, se löytyy tax invoicesta. Order details, other actions/view tax invoice.

                            Maksoin tullauksen jälkeen 2.90 euroa postille ja paketti vapautettiin saman tien.

                            Comment


                              Ei ole minunkaan tarvinut maksaa tuplana. Kerran piti maksaa se postin kiristysmaksu että sain paketin nopeammin etenemään, vaikka tulli oli jo maksettu. Posti palautti sen pitkän ajan päästä kun tein valituksen. Piti tehdä kaksi kertaa vielä :(

                              Comment


                              • Hyvä kun on onnistunut.

                                Eli jos ostohetkellä on maksanut ALV:n (VAT), niin nyt ei kannata käyttää digitullausta. (koska maksettua alvia ei saa vähennettyä)
                                On vain odoteltava, että saa saapumisilmoituksen ja sillä tehtävä itsetullaus. Tarvitsee vain olla tarkkana, ettei paketti ehdi lähteä takaisin.
                                Mutta jos ei ole vielä maksanut alvia oston yhteydessä, niin digitullaus on nopeampi ja pikkaisen halvempi.

                                Kuitissa on näin:
                                Kuljetus- ja muut kulut, ALV (24%) 0.22 €
                                Postin palvelumaksu 0.90 €

                                Samalla kaavalla itsetullauksestakin olisi pitänyt alvi mennä..? Hyvä kun ei ole mennyt.

                                Taidan kanssa tehdä valituksen, kun on 30 päivän valitusaika...

                                Comment


                                • Jos vaikka Ebaystä ostaa ja siinä on maksanut alvin niin tullauksessahan ilmoitetaan IOSS numero jolloin ei alvia enää peritä.

                                  Comment

                                  Working...
                                  X