Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Tulliposti - laillistettu ryöstö?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Tulliposti - laillistettu ryöstö?

  Noh kävi tässä niin, että emäntä tilasi jenkeistä hajuvesiä noin 50eurolla. Mietiskeltiin siinä, että jos menee tulliin niin käy sieltä hakemassa ja maksaa kiltisti alvit, kun oli niinpaljon halvempi kuitenkin.

  Tänään tuli jostain prkleen tullipostista kirje. Paketti on VANTAALLA ja itse asun Kuopiossa (Samalla huomasin että Kuopiossa EI ole enää tullin toimipistettä). Voin toimittaa heille kuitin ostoksista, jolloin he suorittavat tullauksen puolestani ja lähettävät tuotteet eteenpäin Kuopioon (Miksi ei voi tullata Kuopion postissa, uskomatonta!).

  Tästä palvelusta veloitetaan vain nimellinen 22,60e korvaus! Vaihtoehtoisesti voin käydä veloituksetta hoitamassa tullauksen (maksan vain tullimaksut) HELSINGISSÄ! Siis voi hitto että repeää perse tähän touhuun. Toinen vaihtoehto on pyytää lähettämään tuotteet johonkin toiseen tullipisteeseen, lähin taitaa olla Lappeenrannassa (paljonkohan tämäkin palvelus maksaa????).

  Siis vaihtoehto 1, maksan tuon huolintafirman pyytämän maksun 22,60e ja tullit päälle. 2, Ajan helsinkiin ja käyn hakemassa paketin. 3, Pyydän paketin Lappeenrantaan ja käyn sieltä hakemassa.

  Siis uskomatonta, että ihmistä voidaan pompottaa tällätavalla aivan nimellisten tullimaksujen takia. Joiden maksaminen ei olisi ongelma, kun jäisivät niin pieneksi.


  Onko nyt vaara, että jokainen pieni ledilamppu mitä tilaa jostain dealextremestä niin voi jäädä tuonne tullipostiin. Hintakin on sellainen että vituttaahan se kun jonkun 40e tilauksen tehny sieltä (josta ei peritä maksuja) ja sitten joutuu tämmösiä ylimääräisiä maksuja maksamaan!

  #2
  Vähennämme asiakaspalvelua parantaakseemme asiakaspalvelua [tm]

  Comment


   #3
   Voi jäädä kamat tullipostiin vaikka rajat ei ylitykään, yleensä haluavat että avaat paketin ja näytät mitä sisällä on jonka perusteella päätetään tuleeko maksua vai ei. Johtuu tietenkin siitä että kaikki lähettäjät eivät merkkaa oikein sisältöä/arvoa.

   Comment


   • #4
    Kyllä, mutta miks hemmetissä en voi sitä pakettia avata Kuopiossa. Vaan pitää lähteä savosta ajamaan Helsinkiin jonkun 50e ostoksen takia! Siis aivan idiootti järjestelmä, kukahan on keksinyt? Mitäs tapahtuu jos en hae koko pakettia? Turha varmaan toivoa, että menee takaisin jenkkeihin ja saisin rahat takaisin.

    Comment


     #5
     Näin se on. Monet meidän seudulta huomasivat tullaushommien vaikeutuvan merkittävästi, kun tulli tulli Kuopiosta n. vuosi sitten lopetettiin. Tästä syystä on tilattava sen verran reippaasti, ettei tuo reilu 20e käsittelymaksu muodostu merkittäväksi. Alle 40e tullivapaan arvon tavarat PITÄISI tulla kotiin asti ihan ilman tuota huolintamaksua.

     Se mikä itseä häiritsee tuossa Itellan huolintapalvelussa on palvelun laatu tai sen puute. Jokaikinen kerta on pitänyt soittaa perään, kun paketti ei ole alkanut viikossa sieltä liikkumaan. Aina on ollut paperit milloin faxissa tai sähköpostin lukemattomissa. Kerran selitys menisi läpi, mutta kun se on tapahtunut monta kertaa putkeen, ei mene enää ihan vahingon piikkiin.

     Comment


     • #6
      eikö kuopiossa muka ole tullin toimipistettä josta voi noutaa paketteja?

      Comment


      • #7
       Joku muutos oli taas vuoden vaihteessa tapahtunu, kun lähettivät tullipostista taas kyselyn otatko itellan palvelun vai tullaatko itse ja missä. Olen sen jo kerran aiemminkin ilmoittanut, nyt taas kokeilivat kepillä jäätä. Rastin sai laittaa, että toimitaan jatkossakin nyt antamieni ilmoituksen mukaan.

       Comment


       • #8
        Ei ole enään. Joskus 2009 vuonna panivat lapun luukulle. En kyllä ymmärrä miks, kun aina kun siellä kävin niin oli porukkaa sisällä.

        Comment


         #9
         Itse olen ulkomaanpostissa pakettihommissa töissä ja hommahan on tällä hetkellä niin, että tullaus on tietyissä kaupungeissa lopetettu kokonaan (esim. Kuopio, Porvoo, Naantali, Kemi, yms yms..) koska tulli on siirtymässä niin sanottuun "sähköiseen tullaukseen".

         Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että pikkuhiljaa lopetetaan ulkomailta tulevien pakettien tullaaminen kaikissa Suomen tullin toimipisteissä ja kaikki paketit yksinkertaisesti jäävät tullipostiin ja ne joko tullataan siellä ja lähetetään eteenpäin asiakkaalle, tai ne voi tulla sinne itse tullaamaan.

         Ainakin tämä on suunnitelma joka meille on ulkomaantuotannossa kerrottu (ulkomaantuotanto toimii siis käytännössä samassa rakennuksessa tullipostin kanssa ja paketit kulkevat meidän kautta joko tullipostiin, tullin toimipisteisiin ympäri Suomen tai tullin tarkastuksen kautta tullivapaana asiakkaalle).

         Tullipostiin paketti jää tällä hetkellä jos asiakas yksinkertaisesti asuu niin kaukana lähimmästä tullipaikkakunnasta, että pakettia ei sinne viitsi lähettää, tai postin asiakasrekisteristä ei löydy asiakkaan nimellä tullipaikkakuntaa johon asiakas paketin haluaa tullattavaksi (tietysti paketin arvon täytyy ylittää tullausraja tai voidaan olettaa paketin sisällön olevan arvokkaampaa/jotain muuta kuin pakettikorttiin on kirjoitettu).

         Omasta mielestäni paketin toimitus tullipostista asiakkaan valitsemaan tullin toimipaikkaan on maksutonta ja työtä helpottaa sekä nopeuttaa jos asiakasrekisteriin on ilmoitettu toivottu tullauspaikka jo ennen paketin saapumista Suomeen (paketti voidaan tällöin lähettää suoraan tullin toimipaikkaan ilman tullipostin kautta kierrättämistä).

         Tullipostin/postihuolinnan eräs päätehtävä on siis myös ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja kysyä miten paketti halutaan tullata/mihin tullin toimipisteeseen paketti halutaan tullattavaksi.

         Tarkennan vielä, että en siis ole tullipostissa töissä vaan käsittelen Suomeen saapuvia paketteja ja tulliposti toimii ihan erikseen.

         Mikäli tahdot ulkomailta tulevan paketin johonkin tullin toimipisteeseen tullattavaksi --> Ilmoita toivottu toimipiste postin asiakasrekisteriin. Nopeuttaa paketin kulkua ja helpottaa meidän työtä.

         Korvauksista ja tullipostin toiminnasta en tämän enempää tiedä, enkä edes halua tietää sillä toiminta on myös omasta mielestäni aika p*rseestä.

         Huh tulipas kirjotettua, mutta toivottavasti selvensi asiaa. :)

         Comment


          #10
          Alkuperäinen kirjoittaja valtsu Näytä viesti
          Kyllä, mutta miks hemmetissä en voi sitä pakettia avata Kuopiossa. Vaan pitää lähteä savosta ajamaan Helsinkiin jonkun 50e ostoksen takia! Siis aivan idiootti järjestelmä, kukahan on keksinyt? Mitäs tapahtuu jos en hae koko pakettia? Turha varmaan toivoa, että menee takaisin jenkkeihin ja saisin rahat takaisin.
          Tulliposti/postihuolinta pitää pakettia 14vrk jonka jälkeen paketille tehdään lähettäjän haluamalla tavalla (lähettäessä pakettikorttiin merkataan, että mikäli pakettia ei noudeta 1. hävitetäänkö 2. ohjataanko toiseen osoitteeseen vai 3. palautetaanko lähettäjälle.

          Comment


           #11
           Perseestä ja kankeaa tuo on joka tapauksessa. En ihan käsitä tuon käteistullauksenkaan ideaa. Miksi ihmeessä minun pitää raahata perseeni tulliin avaamaan se paketti ja maksamaan käteisellä alvit ja tullimaksut?

           Mikä siinä on ettei se tullivirkailija voi sitä pakettia avata ja laskea niitä veroja sen pakettikortin hintalapun mukaan? Sit vois normiposti tuoda sen paketin tohon paikalliseen konttoriin. Halvemmaksi tulisi silti kuin reissata pitkin maata ja olla töistä noitten tullireissujen takia pois.

           Tampereen tulli ainakin on ihan kädettömiin aikoihin auki. Pakko olla kolme tuntia töistä pois, meni aamulla tai iltapäivällä.

           Comment


           • #12
            Onhan tuo tullipostin toiminta aika vermeestä vaikka tässä lentokentän tullipostin nurkilla asunkin. Nykyään ei ole sentään enää tarvinnut paketteja repiä auki paikan päällä. Paypalista printattu maksutosite tiskiin ja rahat perään. ALVin lisäksi menettää pari tuntia aikaa, 5 litraa bensaa ja saa paketin 2-3 päivää myöhemmin. Mielummin lähettäisin kyseisen paperin heille etukäteen sähköpostilla ja hakisin kotipostista paketin ALV:tä vastaan.

            Comment


             #13
             En tosiaan tiedä. Kuten sanoin niin omasta mielestäni myös aivan p*rseestä tuo tullin toiminta.
             Viimeksi muokannut voveli; 31.3.2010, 19:21. Perustelu: Tämä siis tosiaan tuohon Mikon viestiin viitaten.

             Comment


             • #14
              Tilasin Jenkeistä osakuorman FedEx:n toimittamana, Vantaalle saapuessa FedEx laittoi mailia että mikä oli kuorman nettohinta ja maksoivat sen mukaan tullit ja toivat paketin kotiovelle, silloin kun minulle parhaiten sopii. Itse luotan laatuun. Saitteko valita toimittajaa vai miten tilaus hoitui?

              Comment


              • #15
               Olethan valtsu laittanut myös tullille palautetta aiheesta?
               Itse samaisesta aiheesta pettyneenä aikoinaan lähetin melkoisen vuodatuksen heille ja reagointia tuli yllättävänkin korkeilta tahoilta tullipiirin johdosta.

               Kannattanee olla asiasta yhteydessä tullin suuntaan, että edes huomaavat ihmisten kaipaavan alas ajettuja "palveluita".

               Comment


               • #16
                Itse olen myös ymmärtänyt, että Tullin tavoite on jatkossa tarjota yksityishenkilöillekin mahdollisuus hoitaa tullausmuodollisuudet suoraan verkosta, ja Itella/kuriiri huolehtisi tämän jälkeen toimituksesta. Toivottavasti saavat palvelun joskus tuotantoonkin. :)

                Comment


                 #17
                 Olis kyllä tosi toivottu palvelu.

                 Comment


                 • #18
                  Kyllä se paketti on maksettu ihan kotiovelle saakka joten erimaksua sen kuljettamisesta tullista kotiin ei saa tulla. Pikkupaketteja(verot < 10eur) ovat kuulemma saaneet liikkeelle mailaamalla tulliin liitteenä esim. paypal kuitti josta voi todeta että tullirajan alle mentiin.

                  Comment


                   #19
                   Itsekään en edes tiennyt tullin häviämisesta kuopiosta ja hieman ihmettelin kun tuli tullista lasku vain postissa. Maksoin sen ja paketti tuli koviovelle. Olivat omatoimisesti avanneet paketin ja tyytyneet sisällä olevan lapun ilmoittamaan hintaan. Eli osaltani tuo toimi jopa paremmin kuin ennen, ei tarttenut käydä tullista hakemassa :)

                   Comment


                    #20
                    TS 12.6.2009
                    Pieniä toimipaikkoja
                    kiinni myös jatkossa
                    Tullikamarien siirtyminen pyörille on osa isompaa tullin organisaatiomuutosta.

                    Tullin on tarkoitus siirtyä vuoden 2010 loppuun mennessä sähköiseen tullausjärjestelmään, jolloin asiakas voi hoitaa asiointinsa tullissa suurelta osin internetin välityksellä.

                    – Sähköiseen järjestelmän myötä toimintoja keskitetään suuriin toimipaikkoihin muun muassa Turkuun, Helsinkiin, Lappeenrantaan ja Tornioon. Tämä työ on jo alkanut, kertoo hallinto-osaston johtaja Hannu Lappi Tullihallituksesta.

                    Toimintojen järkeistämisen myötä tulli on jo lakkauttanut tänä vuonna yhdeksän pienempää toimipaikkaansa Suomessa.

                    – Ensi syksynä valmistuvan selvityksen myötä varmistuu tullin näkemys useiden muidenkin pienten toimipaikkojen kohtalosta Suomessa, Lappi sanoo.

                    – Nykyiselle toimipaikkaverkostolle ei yksinkertaisesti ole tulevaisuudessa käyttöä. Valvonta voidaan hoitaa liikkuvien yksiköiden varassa.
                    Joo joo. Toisin sanoen yksityisten asiakkaiden palvelulla ei oo paskankaan väliä, koska raha tulee yritysten tavaravirroista. Mitä paketin siirtämiseen lähimpään tullitoimipaikkaan tulee, sen pitäisi olla maksutonta.

                    Comment


                    • #21
                     Joo, itsekin huomasin tullin katoamisen Kuopiosta kun tilasin tavaraa USA:sta n. 70$ arvosta(sis. postikulut). Tavaran tullivapaaksi esittämisestä perittiin n. 17 € ja risat.
                     Pikkuostoksissa tuo on kuitenkin prosentuaalisesti aika iso osuus tavaran hinnasta.

                     Olisivat voineet tuon korvaavan sähköisen järjestelmän pistää pystyyn ennen konttoreiden lopettamista. Joku on kuitenkin laskeskellut että nykyisellä toiminta mallilla saadaan kupattua asiakkailta paremmin rahaa valtiolle, kun tulli ja posti ovat kumpikin valtion puljuja.

                     Lisäksi tavaran jääminen tuonne sen sijaan että se olisi tullut Kuopiossa sijainneeseen toimipisteeseen viivästyttin tavaran saamista n. viikolla.

                     Comment


                      #22
                      Alkuperäinen kirjoittaja psiiskonen Näytä viesti
                      Joo, itsekin huomasin tullin katoamisen Kuopiosta kun tilasin tavaraa USA:sta n. 70$ arvosta(sis. postikulut). Tavaran tullivapaaksi esittämisestä perittiin n. 17 € ja risat.
                      Pikkuostoksissa tuo on kuitenkin prosentuaalisesti aika iso osuus tavaran hinnasta.

                      Olisivat voineet tuon korvaavan sähköisen järjestelmän pistää pystyyn ennen konttoreiden lopettamista. Joku on kuitenkin laskeskellut että nykyisellä toiminta mallilla saadaan kupattua asiakkailta paremmin rahaa valtiolle, kun tulli ja posti ovat kumpikin valtion puljuja.

                      Lisäksi tavaran jääminen tuonne sen sijaan että se olisi tullut Kuopiossa sijainneeseen toimipisteeseen viivästyttin tavaran saamista n. viikolla.
                      Siirtyminen tähän sähköiseen tullaamiseen on kuitenkin suhteellisen suuri projekti johon kuuluu myös merkittäviä muutoksia postin kannalta juurikin esim. täällä ulkomaantuotannossa. Eli muutos ei hoidu vaan tullin toimipaikkoja laukkauttamalla ja yhtäkkiä ollaankin uudessa systeemissä.

                      Ainakin täällä tarkotus olisi jo kesän/syksyn aikana siirtyä pääosin tuohon sähköiseen tullaukseen.

                      Comment


                       #23
                       Alkuperäinen kirjoittaja JM Näytä viesti
                       Joo joo. Toisin sanoen yksityisten asiakkaiden palvelulla ei oo paskankaan väliä, koska raha tulee yritysten tavaravirroista. Mitä paketin siirtämiseen lähimpään tullitoimipaikkaan tulee, sen pitäisi olla maksutonta.
                       Ja kuten tuossa aikaisemmin jo mainitsin, mikäli tahdotte pakettinne johonkin tiettyyn/lähimpään tullin toimipisteeseen niin ilmoittakaa se toimipiste tuonne asiakasrekisteriin jolloin teille tuleva paketti ohjataan suoraan tähän kyseiseen toimipisteeseen ILMAISEKSI. :)

                       Comment


                       • #24
                        Ja kuten tuossa aikaisemmin jo mainitsin, mikäli tahdotte pakettinne johonkin tiettyyn/lähimpään tullin toimipisteeseen niin ilmoittakaa se toimipiste tuonne asiakasrekisteriin jolloin teille tuleva paketti ohjataan suoraan tähän kyseiseen toimipisteeseen ILMAISEKSI. :)
                        Tuosta ei ole paljon iloa kun lähin on Jyväskylässä, 150 km matkaa. On varmaan laskettu, että porukka ostaa mieluummin postilta tuon palvelun, kuin lähtee ajelemaan pitkiä matkoja ja valtion kirstuun kilisee käteistä.
                        Tuossa tulee postille varmaan ihan hyvä tili, kun yhden paketin tullaus maksaa 20 € luokkaa ilmeisesti riippuen siitä onko tavara tullivapaa vai pitääkö maksaa tullia.

                        Olisi tietty voinut sen sähköiseen tullaukseen järjestelmän tehdä ennen tullin toimipisteiden lakkauttamista. Joskus kun Kuopiossa vielä oli tulli, niin kyllä siellä asiakkaita oli jonossa, eli ei ne tyypit siellä tyhjän panttina istuskelleet.

                        Comment


                         #25
                         Otsikkoon viitaten, voisi sanoa kaikkea valtion hommia "laillistetuiksi ryöstöiksi". Juuri tämä tulli homma, uusi A4:nen maksaa 29k€ mutta valtio haluaa "ympäristö ystävällistä" 10k€ siihen päälle, jne.. Pitkään olen ollut sitä mieltä että valtion suuntaan kumartaminen repii sulle uuden persaukon....

                         Comment


                          #26
                          Kyllä Mikko et ole tuon mielipiteen kanssa yksin, tasan ihan samaa olen ajatellut mutta en vain ole onnistunut tiivistämään sitä yhteen lauseeseen...

                          Comment


                          • #27
                           On tää vaan ihme maa, olen lähettänyt paketteja ympäri maailmaa, niin en ole törmännyt yksityishenkilöiden ongelmiin kohdemaan tullissa (pois lukien Thaimaa ja Argentiina, varmaan muitakin on), yksinkertaisesti muilla länsimailla ei ole varaa palkata yksityishenkilöiden tullaukseen, koska mahtavatko edes tienata palkkojansa noilla tulli-/alvivirroilla?

                           Comment


                           • #28
                            koska mahtavatko edes tienata palkkojansa noilla tulli-/alvivirroilla?
                            No eivät tietenkään tienaa kuten eivät käytettyjen autojen verotuksellakaan. Kysehän onkin kansalaisten pitämisestä ruodussa. Nöyryyttäminen pitää tapahtua tasaisesti jokaisella hallinnon alalla tai kansalaisissa saattaa tapahtua "herääminen".

                            Comment


                            • #29
                             Itseä ainakin huvitti (ja vitutti) kun tilasin jenkeistä tripleen osia, no lähetysseurannasta katsoin ja amerikasta suomeen kesti 3 päivää, paketti tuli suomeen ja kesti 4 päivää että tullipostilta tuli minulle lappu että mites menetellään, samantien seuraavana aamuna kuitit ja laput täytettynä faxilla meneen ja kesti 6 päivää ennenkuin lähetysseurannasta taas näkyi että paketti on taas liikkeellä. Sainpa taas tuumata että kyllä tämä meidän suomi vaan onkin suuri maa ;).
                             Pakettikin btw meni väärälle paikkakunnalle, 10 points!
                             Tarinan opetus, älä odota liikoja niin kauan kun pakettisi perässä lukee FIN ;)

                             Comment


                             • #30
                              Hommahan on niin, että yksinkertaisesti tulee tilattua EUn ulkopuolelta pääsääntöisesti tavaraa, joka ei ylitä tullausarvoa. Tämä aiheuttaa sitten ongelmia, kun 20e ostoksien päälle lätkäistään 22,60e lisämaksu, jotta voivat todeta että ei tarvitse maksaa tullia.

                              Toisekseen en ymmärrä mistä tämä 22,60e maksu muodostuu. Kun täytät lippulaput ja laitat kuitin liitteeksi, niin tuo ei vaadi kuin pari näpäytystä laskimella katsoa paljonko tullit ja alvit siihen maksaa. Kolmanneksi, jos olen maksanut jo kohdemaassa postimaksut, eli oletan että paketti tulee minulle ihan postilaatikkoon tai lähimpään postitoimistoon.

                              EN taas oleta, että minun täytyy raahata perseeni eteläsuomeen tai Jyväskylään, että voin virkailijan kanssa todeta että tuote on tullausrajojen alapuolella.

                              Comment

                              Working...
                              X