Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Foorumin parannusehdotukset (lue ohjeet ensimmäisestä viestistä)

Collapse
Tämä on kiinnitetty aihe.
X
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Yhdyn kahteen edelliseen mielipiteeseen.

  Comment


   https://www.matkapuhelinfoorumi.fi/ on myös Xenforolla. TechBBS istuu omaan silmään parhaiten, tummalla teemalla. Sinne on kyllä jonkin verran tehty muutoksia vrt. ihan tavalliseen Xenforoon.

   Onhan tämä Audifinns vähän 90-lukua, selkeä käyttää toki ja toimiva, enkä nyt välitöntä muutostarvetta nää, mutta kannattaahan sitä joskus miettiä vaihtoa.

   Audifinns menee ainakin mun 4,7" puhelimen näytöllä selaimella käytettynä vähän turhan pieneksi niin, että linkkeihin on vaikea osua ilman zoomaamista. TechBBS:ssää pidän kyllä siinä parempana.

   Comment


   • Tuleeko Kuplasta parempi kun siihen pistää Ferrarin replica korisarjan? Ei tule. Se on edelleen Kupla, joka vain näyttää Ferrarilta, eikä ole enää Kupla eikä Ferrari. Kupla on sellaisenaan paras.

    Comment


    • Foorumeitahan päivitellään yleensä vain pakosta (softa vanhenee / tuki loppuu / muuten vain teknisesti huono), nykyisessä ei taida näitä ongelmia olla. Päivitys on muutenkin "vaarallista", viesteistä saattaa muotoilu kadota tai pahimmassa tapauksessa koko viesti.

     Murobbs:stä kovin ilkeä lukea viestejä jotka ovat kymmenkertaisella fontilla ja sekaisilla vanhoilla signatureilla, nämä päivityksen takia (tosin siellä on käynyt toisenlainenkin viestikato kun tuli io-tech tilalle..). Tämäkin foorumi täynnä hyvää tietoa niin olisi harmillista jos ne menisi pilalle tai katoaisi kokonaan.
     Viimeksi muokannut bindi; 27.3.2018, 20:06.

     Comment


      Ei tämä ihan äänestys tainnut olla, mutta en minäkään keikuttaisi venettä. Muutamalla foorumilla tulee käytyä säännöllisesti, ja kaikki käyttäytyy hiukan eri tavalla, omine plussine ja miinuksineen. Tää on ihan hyvä.

      Comment


       https://www.dropbox.com/s/wzlzyn599z...re002.PNG?dl=0
       Kyllä Xenforosta saa ihan tutun näköisenkin jos haluaa :)

       Mulla on semmonen muistikuva että noi foorumit olis vaihtanu Xenforoon lähinnä tuen ja foorumin koon vuoksi, vbulletin meni ainakin notebookreviewissä kuperkeikkaa turhan usein ennen vaihtoa. Audifinns on sen verran pieni ettei taida olla pelkoa moisesta.

       Comment


        Saisiko noita ylimääräisiä rivinvaihtoja millään pois yksityisviesteistä? Kun painaa kappaleen välissä kerran enteriä niin lopullisessa viestissä on aina kaksi rivinvaihtoa.

        Niin ja uusin FF käytössä.

        Comment


         Kannatan välkky:n ehdostusta. Mutta tätä tapahtuu minulle kun kirjoitan ihan normaaleja viestejä.

         Jokaisen kappaleen väliin tulee kaksi rivinvaihtoa.

         Onko tässäkin? edit: No eipä nyt ole. Kumma

         Comment


          Tarkemmin kun mietin niin ylimääräisiä rivinvaihtoja tullut kun vastaa lainaamalla.

          Testataan miten käy.

          E. Eipä tullut tähänkään mitään ylimääräistä.
          Viimeksi muokannut välkky; 6.12.2018, 22:27. Perustelu: Poistin lainauksen

          Comment


           Ei näytä tulevan.

           Comment


           • Selaimet herjaa (syystäkin) salauksen puutteesta, eli foorumi toimii salaamattomana (HTTP) kun pitäisi olla HTTPS. Jos pakotan HTTPS, on käytössä epämääräinen self-signed certti. HTTP mahdollistaa esim. avoimissa WLAN verkoissa käyttäjätunnuksen ja salasanan (helpon) varastamisen. Eli parannusehdotus: Virallinen HTTPS certti käyttöön, ei maksa paljoa. Kaikkien http-pyyntöjen redirect -> https

            Ekan sivun uservoice on muuten expiroitunut.

            Comment


             Minulla on eräällä toisella kerhosaitilla käytössä Let's Encrypt. On toiminut automaagisesti jo pitkään, voin suositella. Käytössä on "getssl" scripti. https://github.com/srvrco/getssl             Mitä uservoice on?

             edit: Nyt tuli ylimääräinen rivinvaihto ^
             Viimeksi muokannut haraldh; 7.12.2018, 10:58.

             Comment


              Toive myös salauksesta foorumille.

              Comment


               Toiveet on välitetty eteenpäin. Itse olen samaa mieltä että se pitäisi saada käyttöön.

               Comment


                Näköjään myyntifoorumilla otsikkoa ei pysty muuttamaan. Olis toki ihan kätevää jos pystyis..

                Comment


                • Saman huomasin myös, ilmeisesti tuossa estetään ilmoituksen näkyvä "päivittäminen" ennen kuukauden määräaikaa, mutta aika epäkäytännöllinen käytännössä.

                 Comment


                 • Uusi topicci siirretään jo olemassaolevan ketjun viimeiseksi viestiksi, voisiko linkki viedä suoraan tähän viestiin eikä koko ketjun alkuun kuten nyt?

                  Comment


                   Eikö idea on just se että ratkaisu mahdolliseen kysymykseen löytyy jo olemassa olevasta ketjusta? Siirtolinkki on voimassa yleensä vuorokauden.

                   Pääongelma on se että harvoin käytetään hakua ja moni käyttäjä aloittaa uuden topiccin vaikkapa muutaman viikoin välein samasta ongelmasta.

                   Comment


                    Liekö mahdollista tähän softaan saada mutta käyttäjän merkitseminen (tägäys) viestiin olisi joissain tilanteissa erinomainen ominaisuus.

                    Esimerkkinä tilanne elävästä elämästä, olen kirjoittanut 8 vuotta sitten viestin ketjuun, ja nyt joku siihen viestiin liittyen kysyi minulta asiasta. Ihan sattumalta lukaisin ketjun ja huomasin tuon kysymyksen, mutta todennäköisempää olisi ollut että se olisi jäänyt huomaamatta kun ei kuitenkaan kaikkian ketjuja tule selailtua muuten vaan.

                    Jos käyttäjän merkitseminen olisi ollut mahdollista, olisi kysyjä voinut tägätä minut viestiinsä josta olisin saanut ilmoituksen.

                    Vaihtoehtoisesti tai lisäksi hyvä ominaisuus olisi myös ilmoitus jos omaa viestiäni lainataan.

                    Nämä ominaisuudet toki siten, että on käyttäjän itsensä päätettävissä haluaako ilmoituksia näistä.

                    Comment


                     Asetuksista löytyy ainakin seurattavat aiheet kohta.

                     http://www.audiclub.fi/audifinns/subscription.php

                     Comment


                      Jep, se ei vain oikein ole käyttökelpoinen tässä tapauksessa, kukaan tuskin haluaa seurata kaikkia aiheita joihin on joskus vastannut.

                      Comment


                      • Viittaus tähän kirjoittamaani viestiin, jota foorumin moderaattori muokkasi niin, että viestin [ img ] -kuvaviittaukset poistettiin. Tämän johdosta IMO viestin luettavuus kärsi huomattavasti.

                       Mitkä ovat foorumin säännöt kuvaviittauksiin? Tässä viestissä niitä käydään läpi, mutta tätä "ohjetta" on päivitetty edellisen kerran vuonna 2010, jonka jälkeen päätelaitteiden resoluutiot, selaimien kyvykkyydet skaalata kuvia sekä nettiyhteyksien nopeudet ovat kaikki parantuneet.

                       Jos [ img ] -viitattavien kuvien resoluutio ja koko on järkevä, niin onko mieltä ryhtyä siivoamaan viestejä? Etenkin, jos viestin luettavuuden kannalta olisi järkevää, että kuvat ovat "tekstin seassa".

                       Ja ei, en ottanut asiasta nokkiini, mutta ainakaan minua eivät ole kertaakaan haitanneet foorumin viesteissä olleet kuvaviittaukset päätelaitteesta/selaimesta/Tapatalkista/nettiyhteydestä/younameit riippumatta - oikeastaan päin vastoin.

                       Comment


                        Kuvat olivat tuplana, eli IMG.nä ja thumbnailina, tämän takia toiset poistettiin.
                        Suositus on se että jäsenet käyttävät foorumin palvelinta ja laittavat kuvat sitten thumbnailina.
                        Näin ollen kuvat jäävät foorumin palvelimelle.

                        Comment


                         Jos nyt oikein tulkitsin, niin villho voi laittaa tekstiin viittaukset kuviin.

                         Comment


                          Viesti on nyt muokattu ja luettavuus paranneltu.
                          Kirjoittaja pystyy kuitenkin itse muokkaamaan viestiä jälkikäteen jos on tarve.

                          Comment


                           Jotain kuvitettua projektikertomusta ku tekee niin on ihan kaikkien etu jos kuvat on tekstin seassa isoina. Jos ne haluaa tallentaa foorumipohjalle niin silloin noi tumbnailit ny vaan taitavat olla välttämätön paha. Vai voisko ne tumbnailit deletoida?

                           Comment


                           • Alkuperäinen kirjoittaja okkim Näytä viesti
                            Toiveet on välitetty eteenpäin. Itse olen samaa mieltä että se pitäisi saada käyttöön.
                            Aika kauan kestää perus tietoturva-asiassa. Täällä on kuitenkin identifoivia henkilötietoja ja jopa kirjautumistiedot menevät salaamattomana. Nykyisenä GDPR -aikakautena aika paha. Jos on tietoliikenne salaamatonta, niin mitenhän on tunnustietojen tallennus palvelimelle? Onko salasanat selkokielisenä?

                            Comment


                             Hei vaan. Tässä on yhdistyksen web-toimintojen puolella tapahtunut ja tapahtumassa muutoksia ja viimeisiä asioita on lyöty lukkoon tammikuun lopussa olleessa kokouksessa. Webmasterin "valtikka" on siis nyt virallisesti allekirjoittaneella. Työn alla on heti muun muassa SSL:n käyttöönotto ja foorumisoftan päivitys uuteen versioon numero 5 (nykyisellään ajellaan versiolla 3.8.7.). Myös taustalla tehdään teknisesti muita isompia asioita.

                             Uusi foorumisoftan versio tuo tullessaan tuntuvasti parempaa käyttäjäkokemusta mobiilin sekä myös desktopin puolelle. Sieltä löytyy ominaisuuksien puolelta myös tuo mm. käyttäjien täggäys ja parempia toimintoja kuvien uppaamiseen ja näyttämiseen. Nuo IMG-tageilla laitettavat kuvat ovat nykyisellään ongelmallisia jos resoluutio on liian iso. Asioita kuitenkin tehdään hyvin paljolti harrastevoimin ja harrasteresursseilla, joten valitettavasti kaikki ei mene aikataulullisesti ihan sormia napsauttamalla.

                             Comment


                              Se kuvahan skaalaa weppiselaimen ikkunan mukaan. Kai iso kuva näyttää isolta jos käyttää selainta kokoruudulla. Kännykän kapealla ruudulla se on jo ihan eri näköinen.

                              https://www.bbcode.org/examples/?id=10
                              Esimerkiksi tuollaisilla saa manuaalisesti laitettua leveyden. Äkkiseltään en muista toimiiko ne täällä, joskus olen tainnut kokeilla eikä silloin ainakaan onnistunut.

                              Spoiler tagikin on kova juttu jota tulee muualla käytettyä usein.

                              Mikäli noita tageja otetaan tulevaisuudessa käytöön niin olis kiva jos sais listan johonkin foorumin nurkkaan. Sieltä voi sitten kurkkia ohjeita ja sinne voi ohjata muut. Esimerkiksi IMG WIDTH=800 lisäys kuvatägiin käsin ei ole hankala temppu kenellekään jos on mahdollisuus lukaista ohjeet toisella välilehdellä.

                              Comment


                               Toivottavasti ei käy ku S2foorumilla jossa toi vbulletin 5 on käytännössä täys susi. Suuri osa vanhemmista käyttäjistä katos sen sileän tien, ja siinä samalla katos valtava määrä tietotaitoa. Käytännössä siis kuvien uppaaminen on täysin luokatonta jos nyt tänne vertaa, mobiililaitteella lähes mahdottomuus upata enempää kuin yksi kuva per viesti, saatikka jos sinne haluaa jotain tekstiä väliin. Bugeja on lähes joka paikassa mm. uusimmat viestit ei päivity vasta kun pitkällä viiveellä, privaviestit ei kulje ja muutenkin koko privaviestipuoli on kuin joku whatsapp keskustelukanava. Haku on täysin luokaton, ei voi millään tietää onko kaikki asetukset kohdallaan niin että voi löytää juuri haluamansa, ihan liikaa siis asetuksia hakupuolla. Muutenkin ulkoasu, otsikot, itse teksti ja tekstilinkit eivät erotu toisistaan mitenkään selvästi. Mobiililaitteella mobiilisivustot muutenkin ovat 99% tapauksista huomattavasti heikompia käyttää kuin ns. normisivustot, äkkiä tuli mieleen esim. ebay ja motonetin sivut, joten ihan hirveästi ei kannata tuhlata resursseja mobiilipuoleen.

                               Tämäkin viesti tuli kirjoitettua puhelimella ilman pienintäkään ongelmaa, ja olisin voinu upata pari kuvaa myös. Miksi rikkoa toimivaa? Ymmärrän toki jos tuo tietoturvapuoli pakottaa siihen, mutta yrittäkää sit säätää kohdalleen niin et muistuttaa tätä versiota mahdollisimman paljon, ja kokeilkaa ensin toimivuutta jossain hiekkalaatikossa ennen virallista päivitystä.

                               Edit. Xenforokin on kyllä hanurista, katsokaa esim. suomen suurinta tietoteniikka foorumia murobbs:ia. Siellä ei vuosien saatossa ole edes kunnollista hakua saatu aikaseksi, ilmeisesti vaikea toteuttaa samalla lailla toimivaksi kun tässä vbulletin 3:ssa..? Facebookit ja twitterit hoitakoon kertakäyttöinformaatiopuolta, käytännössä siis noista on hyvin vaikea löytää juuri sitä hakemaansa joka on vuosien takaista. Ei kannata tämmösestä foorumista tehä samanlaista.
                               Viimeksi muokannut Thuppu; 23.2.2019, 23:21.

                               Comment

                               Working...
                               X