Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Audi 100 LS 1972

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  #61
  Alkuperäinen kirjoittaja Jari74 Näytä viesti
  No itse kansi oli hyvässä kunnossa, mutta kaikki!! venttiilinohjurit oli irti, siellä ne helisivät iloisena.
  Tutulta kuulostaa. Omassa C1:ssä oli myös muutama irrallaan. Laitoin jämäkällä laakerilukitteella ne kiinni, mutta en tiedä, pysyivätkö, en avannut konetta enää uudestaan. On tuo sellainen sepelimylly käynniltään, että korvakuulolla ei varmasti erota, vaikka sylinterissä olisi kourallinen M10-muttereita :)

  Comment


   #62
   Oulun Moottorikoneistamolla käytin nyt nuo rojut. Kyseessä kun on ihan normi kunnostus eikä mitään virijuttuja niin en jaksanut lähetellä sen pidemmälle.

   Tuo kone on tosiaan aika helistin verrattuna nykyaikaisiin :-) ei pelkästään kone vaan koko auto. Ihan turha kuvitella kuuntelevansa radiota satasen vauhdissa.

   Purin tänään tuon toisen koneen lohkoa. Pitää sekin käydä nyt läpi ja sitten pistää kasaan.

   Comment


    #63
    Häiritsevästi tuo kannentiiviste tuossa. Laskin ensin sylinterien määrän väärin kännyn näytöllä ja ihmettelin asiaa.
    Mutta hyvä että tälläiset pääsee ikostelun kohteeksi.

    Comment


     #64
     Itsekin katselin tuota kuvaa ja mietin saisko tähän 8:n ängettyä :-) "heitin" tuon putken paikoilleen. Kauhea vääntö saada kohdalleen ja vielä uusilla tiukoilla kumeilla. Muutoin tuo oli plug&play. Outoa kun auto nyt murisee kuin olisi enemmänkin tehoja. Mukava soundi, ei liian äänekäs missään tilanteessa.

     Tuohon aikaan on ollut tyypillistä, että putki tulee kohtuu ulos. Ihan yhtä pitkällä oli orkkis. Vanha on todellakin melkoinen laitos.

     Viimeksi muokannut Killeri; 13.8.2018, 11:04. Perustelu: Kuvien asettelu...

     Comment


      #65
      Tuolla Tapatalkilla kuvat näköjään tulee noin isoina eikä "liitteenä" kuten tietokoneella laitettuna.

      Laittelin nuo uudet ilmanvaihdon ritilät paikoilleen. Vanhat oli lahot/rikki ja ihan hyvä nuo oli käyttää pois sillä aukoissa oli sen verran kaikenlaista lehteä yms. roskaa, että hyvä putsata.

      Tuota kaasaria ym. säädettäessä tuli mieleen, että jos hommaisin analysaattorin jolla pystyisi noita pakokaasupäästöjä seuraamaan. Löysinkin kohtuuhinnalla ehjän joka kaipaa vain hiukan "huoltoa" mm. O2 anturin vaihdon ja tuo proben uusimisen (letku poikki eli vuosi). Ostin uudet (tosin tuota probea jouduin metsästämään melko kauan ja on vielä tulossa). Kuhan tuo saapuu niin pitää tilata mies paikalle joka voi tuon kalibroida. Tuo on 90-luvun tekele, Ruotsalainen Elecra Control. Kyllä kai tuolla omat päästöt mittailee vielä jonkun aikaa. Dieselinkin päästöt tuolla onnistuu (alaosassa oma moduuli sille), mutta sille tuskin tulee käyttöä.
      Attached Files
      Viimeksi muokannut Jari74; 15.8.2018, 07:47. Perustelu: Typoja korjailtu

      Comment


       #66
       Audin käyntiongelmat jatkui/jatkuu. Sytytys tuolla aikaisemmin tutkittiin ja nyt siellä on kaikki uudet palikat. Aloin tutkimaan kaasaria, no se on ns. loppu. Löytyi se syy miksi tuo ei toimi kylmänä hyvin sillä ryypyn kalvo on rikki. Samoin tuo "Idle Cut Off Valve" ei aina toimi eli autossa on joskus jälkikäyntiä. Muutoinkin kun tuota katselin niin ikä on tehnyt tehtävänsä. Auto käy nyt yhdellä hääkeikalla ja sen jälkeen lähetän tuon kaasarin Kokkolaan Kaasutinexperteille jossa se kunnostetaan täysin. Taidan samalla laittaa maalauskuntoon ja talveksi maalarin käsittelyyn (koko auton siis).

       Kyllä tuo nyt kulkee, kuhan ei kauheasti polje (tuntuu kuin se tukehtuisi eli ei jaksa kulkea), ei sentään nyi. Muutoin tuo käy ja kukkuu hienosti. Kohtuudella kun kaasua käyttää niin tuo toimii oikein hyvin (eli normiajossa).

       Kaasutin tuossa on siis Solex 32/35 TDID. Uusiakin saa ~580€ hintaan. Kunnostus on tuosta noin puolet.

       Comment


        #67
        Vanhus on nyt "talviteloilla" ja ehdin jo sitä purkaakin hiukan. Kaasari lähtee Kaasutinexperteille Kokkolaan ja talven aikana olisi tarkoitus kunnostella tuo alkuperäinen kone. Haasteita koneen kanssa on löytää uusi ketkunkiristin ketjuineen ja laahaimineen. Nuo on oikeastaan ainoat osat joita minulla ei vielä ole.

        Muutama napsu kannesta, se on nyt sekoitus Mersua ja audia =) Ohjaimet ja kumit on siis ihan väärästä autosta, mutta Audilta ei tuohon enää osia löytynyt. Nuo ohjurit/kumit on uudet ja koneistajan mukaan 100% varmasti myös pysyvät paikoillaan. Entiset olikin kaikki irti.
        Attached Files

        Comment


        • #68
         Tervehdys. Oisko sulla vasenta etulokasuojaa tiedossa? Takapuskurin tarvis kans ??

         Comment


          #69
          Terve, mulla on molemmat uudet etulokasuojat, mutta en raaski niistä luopua. Sen verran harvinaiset (ja kalliit) osat kyseessä. Noita on ollut aina silloin tällöin myynnissä Saksan ebayssä esim:

          Vasemman puolen:
          https://www.ebay.de/itm/NEU-ORIGINAL...a8N:rk:10:pf:0

          Oikean puolen:
          https://www.ebay.de/itm/Audi-100-C1-...e0HR:rk:1:pf:0

          Täältä kannattaa kysellä myös:

          https://www.audiersatzteile.de

          Comment


          • #70
           Mulla -72, eli toi väärän mallinen. Hukassa tuntuu olevan ja alkuperäinen niin hapero että ei kiinnostas alkaa elvyttään

           Comment


            #71
            Tänään tuli viimeiset puuttuvat osat koneeseen. Tuota pahuksen ketjunkiristintä, ketjua ja liukua sai etsiä oikein tosissaan. Noita myydään käytettyinä Ebayssä jonkin verran, mutta en nyt sellaista tuonne kehtaa laittaa. Melkoisesti eroa noihin vanhoihin, tosin onhan ne sen >40v siellä pyörineet.

            Nyt on siis koneeseen kaikki kuluvat osat uutta.
            Attached Files

            Comment


             #72
             Päivitetään tätäkin. Mainitsin aikaisemmin, että koneen osat on nyt kaikki hankittuna. Edelleen keräilen noita vanhuksen osia varaosaliikkeistä ja kohta on jo toinen setti koneeseen eli saan tuon ns. varakoneen myös tarvittaessa käsiteltyä. Noita C1:n osia alkaa kohta olla ns. tarpeeksi.

             Alakerta on vielä tuolla Oulun Moottorikoneistamolla. En ole nyt soitellut mikä on tilanne, mutta voisi poiketa siellä joku päivä katsomassa. Ei sieltäkään suunnalta ole mitään kuulunut eli ei mitään ihmeempää varmaan ole löytynyt. Yleensä nuo soittaa jos isompia ongelmia ja kysyvät lupaa hiukan isommille (lue kaliimmille) toimenpiteille. Saattaahan tuo olla jo valmiskin ja noutoa vaille. Tuolle siis tehdään ihan peruskunnostus. Vein koneen mukana kaikki uudet laakerit, Mahlen männät ym. eli tuolla ajaa varmaan taas jonkin tovin kuhan on kasassa. Ei tuohon moottoriin jää mitään vanhaa kuluvaa osaa.

             Hiukan houkuttaisi laittaa autoon tuo tuplakaasarisetti joka on Coupessa. Imusarjan vaihdolla tuon saisi helposti, mutta se sotii taas tuota museoauto statusta vastaan. Tuota kun ei ole tainnut saada koskaan Sedan mallissa vaan se oli varattu tuohon Coupeen.

             Niin ja tosiaan tätä kautta löytyi aluvanteetkin autoon (70-luvun vanteet siis eli sopii tyyliin). On hienossa kunnossa, mutta vien ne puhallutettavaksi ja maalattavaksi. Kokeilin noita autoon ja sopii kyllä oikein hyvin.
             Viimeksi muokannut Jari74; 18.1.2019, 09:15.

             Comment


              #73
              Kaasari saapui Kokkolasta. Täysin läpikäyty. Oli kuulemma tosiaan nuo kalvot kaikki muuttuneet muoviksi. Eivät alkuperäiset kalvot kestä tuota viinaa vaikka 98:lla ajelin. Mukava heppu tuo Bo-Erik joka noita korjailee, tuli turistua paljonkin autoista, varsinkin näistä vanhoista.
              Attached Files

              Comment


              • #74
               Hiukan houkuttaisi laittaa autoon tuo tuplakaasarisetti joka on Coupessa. Imusarjan vaihdolla tuon saisi helposti, mutta se sotii taas tuota museoauto statusta vastaan. Tuota kun ei ole tainnut saada koskaan Sedan mallissa vaan se oli varattu tuohon Coupeen
               Kyllä sedanistakin on tuplat löytynyt, GL-mallista, joten ei se ihan täysin museo statusta romuttaisi.
               Viimeksi muokannut Killeri; 16.2.2019, 15:34. Perustelu: Lainaus kuntoon.

               Comment


                #75
                Meni mahdollisuus hukkaan ostaa tuollainen tuplakaasarisetti imusarjoineen kun jahkailin liikaa. Jos jollakulla hyllyssä ylimääräisenä niin saa tarjota.

                Heitin eilen autoon tuon kunnostetun kaasarin kiinni. Käy ja toimii nyt hienosti, lähtee käyntiin kertalaakista niin kylmänä kuin kuumana ja sammuu ilman jälkikäyntiä ja ryyppykin toimii. Ainoa mitä ihmettelin oli tuo rikastuksen toiminta. Tuntui ettei se lähde päältä ollenkaan. Kuumaksi kun auton sai niin kyllä se hellitti. Autoa en päässyt ajamaan, kun keskellä varastoa muiden autojen ympäröimänä ja autossa ei ole edes talvirenkaita alla. Tosin en uskaltaisi niillä edes ajaa sillä taitaa olla alkuperäiset (haperot) sen verran hurjat nastat niissä on, että ei moisilla ole ihan hetkeen saanut laillisesti ajaa tiellä. Menisi täydestä piikkirenkaista.

                Comment


                 #76
                 Ei se ryyppy noissa vanhoissa kokonaan lähdekkään päältä,ennenkuin on käytetty kaasua.Ilman kaasun painallusta se ryyppy jää osittain päälle vaikka maailman tappiin asti.

                 Comment


                  #77
                  Kyllä tuota kaasuttelin ja silti tuo pysyi päällä. Tosin nyt kun olen kokeillut tuota toistamiseen niin tuo toimii hyvin eli kun kaasuläppä on kokonaan auki (ryypyn jousi lämmennyt), rikastus lopettaa toimintansa kun kaasua painaa. Olisiko ollut jotain "alkukankeutta" ensimmäisellä kerralla. Harmittaa, kun ei pääse kokeilemaan tuota tienpäällä. Talvirenkaita en kehtaa yhden reissun takia tuohon laittaa uusia.

                  Comment


                   #78
                   Ei ole C1 sedaneita tehty koskaan kahdella kaasuttimella. Ainoat tuplat oli Coupe´S vuosimalliin 1972 saakka, jolloin siinä oli 115hv 1871cc kone. GL sedan tuli markkinoille 1972 ja samalla coupeenkin vaihtui tuplien tilalle yksi kaksikurkkuinen 32/35TDID Solex, tehojen ollessa 112hv.

                   Comment


                    #79
                    Hyviä ja huonoja uutisia. Koneistamolta tuli tieto, että kampi-akseli on todella hyvässä kunnossa ja siihen passaa hyvin standardi koon laakeri. Huonoja uutisia on, että mulla on hyllyssä ainoastaan alikoon laakereita (020/.5mm) ja noita standardi koon kankien laakereita ei tunnu taaskaan löytyvän mistään =(


                    Pitää vielä hetki etsiä ja jos jos ei muu auta niin pitää vetää tuo kampiakseli alikokoon vaikka ihan turhaa, varsinkin noin paljon. Vanhat laakerit oli kyllä loppu. Etsin kyllä .25mm laakereitakin ja ilmeisesti Saksasta noita voisi vielä löytyä.


                    Ostin tuossa yhden uuden harrasteen eli 100GL:n, vuosimallia 1973, isolohko 1871cc eli 1.9l koneella ja automaattina. Tämä on melko "hurjasti" varusteltu yksilö tuohon 100ls:ään verrattuna. Tästä lisää myöhemmin kuvien kera.

                    Comment


                     #80
                     Kävin tallilla kaivamassa varastoja ja yllätys oli suuri, kun löytyikin hyllystä uusi standardikoon laakerisetti. Samoin löysin nokka-akselin laakerit, nämä olivat erikoiset siitä syystä, että näitä ei ole koneistettu eli viimeinen "silaus" pitää tehdä aina tapauskohtaisesti. Kuulemme ennen vanhaan ollut aivan normaalia, että nuo "raaka laakerit" on työstetty sitten aina tapauskohtaisesti. Nykyään ei moiseen ei kuulemma oikein enää taivuta. Tulee kuulemma melko arvokkaat laakerit jos tuntihinnalla noita aletaan työstämään sopiviksi. Nyt aikoivat tarkastaa vanhat ja muokata noita uusia vain jos tarpeen.


                     Nyt on pari päivää selattu paljon manuaaleja yms. noiden laakereiden takia. Vielä muutama viikko sitten olin siinä luulossa, että Audilla on ollut vain 2 moottorivaihtoehtoa tilavuuden suhteen eli 1760cc ja 1871cc ja tehoerot on tehty imusarjalla/kaasareilla, mutta sisuskalujen variaatioita on julmasti enemmän. 80Hv malliin 1760cc saa muuten vielä aika hyvin osia, mutta 100Hv+ niin ei löydy enää mistään. On soiteltu kaikki paikat Saksassa läpi ym. Varsinkin nuo laakerit on vaikeita tapauksia. Tuo nyt työn alla oleva on moottorikoodiltaan ZZ (1760cc)ja tuossa 100GL:ssä ZJ (1871cc). Eroa on männän halkaisijassa ZZ 81,5mm, ZJ 84mm.

                     Comment


                      #81
                      Kävin hakemassa nuo vanteet huollosta, yhtä jouduttiin oikaisemaan ja toista vannetta hitsailtiin reunasta (saanut osumaa ja halki). Uusi maali pinnassa ja hienolta näyttää. Nyt pitäisi vain löytää keskiöt jostain...
                      Attached Files

                      Comment


                       #82
                       Hankin toisenkin vanhuksen talliin. Tämä on hiukan paremmin varusteltu malli eli 100GL automatic. On niskatuet, takana käsinoja, "laaja" mittaristo, takalasinlämmitin ja erikoisuutena Bahcon:n "webasto" =) auto on kohtuu hyvässä kunnossa johtuen ruostesuojauksesta yms. Tämä ei ole liikkunut vuosiin ja seisonut pitkään. Pääsyynä on ollut tuo automaattilaatikko joka ei vaihda oikein tai ollenkaan. Autossa on alkuperäiset paperit kaikki mukana ja mm. alkuperäinen radio toimii täysin.


                       Autossa on vuosia vanhat bensat sisällä, ei suostu käymään niillä, mutta käy kyllä kun antaa "raikasta" bensaa suoraan. pitää tyhjentää tankki, putsata kaasutin yms. Lisäksi aivan kaikki letkut yms. on aivan haperoa tavaraa eli kaikki menee uusiksi. Vaihdelaatikon "vika" liittyi myös tuohon eli alipaineohjauksen letku oli poikki ja mitä nyt pikaisesti kokeilin niin nyt liikkuu eteen ja taakse. Tosin en tiedä toimiiko kaikki vaihteen ja miten, mutta ei tuo aikaisemmin liikkunut mihinkään.


                       Ruostepaikkoja on jonkinverran, pitää purkaa ja putsata paikkoja ja tehdä nuo peltityöt alta pois. Todella positiivinen tuo muutoin oli kun alta katselin. Onneksi noita on tajuttu suojata joskus...


                       Purkkavirityksiä löytyy myös jonkinverran. Entinen omistaja ei ole korjannut (tai osannut) korjata mitään rikkimenneitä kunnolla mm. pissapojan pumpun rinnalle on laitettu toinen (orkkis ei toimi), tuo automaattinen imuilman vaihto (alipaine) on poistettu (letkut tukittu), laturi on vääränmallinen ja vinossa, tuo Bahco ei ole toiminut muutamaan kymmeneen vuoteen ja paljon muuta pientä, mutta autossa on kaikki alkuperäiset osat mukana. Huollettukin on silloin kun auto ollut ajossa.                       Onpahan taas puuhasteltavaa (ihan kuin sitä ei olisi ennenkään ollut ihan tarpeeksi =)
                       Attached Files

                       Comment


                        #83
                        Tosi nätti väri. Mikä vuosimalli se on?

                        Comment


                        • #84
                         Tosi siistissä kunnossa, nuo pyöreät valot sopii mielestäni paljon paremmin verrattuna perusmallin "nelikulmaisiin"

                         Comment


                          #85
                          Onhan tuo kohtuu siisti, sisältäkin verhoilut yms. ehjiä ainoastaan törkyisen likaiset. En ole vielä ehtinyt tuota pesemään, taidan purkaa matot yms. niin saa kunnolla jynssättyä...

                          Pitää käyttää nuo penkit verhoilijalla, noissahan on pehmusteena sellaista "heinää" joka ikääntyessään varisee ja murenee pois eli ei enää ihan ryhdissään. Uudemmat materiaalit tekee noista mukavat ja ryhdikkäämmän oloiset.

                          Tuo on vuosimallia 1973, itsekin pidän noista tuplavaloista. Tuossa toisessa on neliskanttiset (kuvassa) ja varsinkin Coupe malliin pyöreät lamput sopii oikein hyvin. Vielä kun löytäisi moisen talliin niin alkaisi olla sarja valmis =)
                          Attached Files

                          Comment


                           #86
                           Ei nyt varsinaisesti mitään kommentoitavaa, mutta kiva lueskella juttua näistä vanhoista autoista. Seurailen mielenkiinnolla.

                           Comment


                            #87
                            Bongasin tuon ax-10 tänään. Hieno väri.

                            Comment


                             #88
                             Kävin Vappuajoissa, keli oli mitä oli. Ihmeen paljon oli porukkaa kuitenkin liikenteessä. Tuollainen jonossa hitaasti ajaminen on myrkkyä noilla vanhoilla autoilla =( Ykkönen on aivan turha vaihde (liian lyhyet välitykset) ja kakkonen on jo sen verran pitkä ettei "ryömiminen" onnistu (jyrisee). Sellainen 30-40km/h olisi oikein soviva, mutta enimmäkseen ajo oli tuollaista kävelyvauhtia ja jatkuvaa pysähtelemistä.

                             Auto kuitenkin toimi erinomaisen hyvin. Kunnostettu kaasari teki autossa aivan erilaisen...jaksaa vetää, ei nyi ja tehojakin tuntuu olevan.

                             No ensi vuonna tuolla automaatilla sitten.
                             Attached Files

                             Comment


                              #89
                              Vähän off-topic, mut joku vuosi tullaan letkan jatkeeksi -72 weltmeister kuplalla tai -86 tölkillä.

                              Comment


                               #90
                               Hieno oli Jarin satku! Kelistä huolimatta oli mukavasti kyllä porukkaa liikenteessä, niin autoja kuin yleisöäkin.

                               Comment

                               Working...
                               X