Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Nyt kaikki S4:sta.. (B5 2.7T)

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Nyt kaikki S4:sta.. (B5 2.7T)

  Morjens.

  Uutena tälle foorumille olen tulossa jahka tuosta jatkeesta pääsisi eroon.
  Kovasti harkinnassa ollut tuollainen S4 Avant -98.

  Mielenkiinnolla kuuntelisin kommentteja autosta, mitä mahdollisesti kannattaisi varmistella, ja miten tuollainen sporttiauto käyttäytyy ns. normaaliajossa?

  Yritin searchillakin hakea hieman viestejä kyseisestä aiheesta, mutta paljolti en tähän hätään löytänyt..

 • #2
  Terve terve, alkusarjan biturbokoneissa (ennen faceliftiä syksyllä 1999) on pakosarjaongelmaa, eli sarjat murenevat ja metallinpalaset kulkeutuvat turbiinin läpi. Ahtimien ja pakosarjojen vaihto on kallis työ, osat maksaa ja moottori on irrotettava huoltoa varten. Joten suosittelen lämpimästi facelift version hankkimista, ellei kiikarissa olevassa -98:ssa ole juuri ahtimia ja pakosarjoja vaihdettu.

  Itse ostin tuon -01:n käyttöautoksi marraskuun alussa, mielestäni parempaa kulkinetta päivittäiseen normaalikäyttöön on melko hankala löytää tuosta hintaluokasta. Varustetaso on hyvä, suorituskyky kohtuullinen (vakiollakin pärjää ja lisää saa tarvittaessa helposti), ajettavuus hyvä jne. Talvikelillä pitää kuskin naaman kestovirneessä. ;)

  Comment


   #3
   Tässä pari keskustelua:

   http://www.audiclub.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=5553
   http://www.audiclub.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=6730

   Ja peesaan Heikin kommenttia 100%!

   Comment


    #4
    Normaaliajossa tuo auto on ihan mainio!

    Ja noista pakosarjoista ei kannata niin pelätä, kone lähtee paikaltaan alle neljän tunnin ;)

    Comment


    • #5
     Täältäkin ääni S4:lle. Itsellä tuo jokapäiväisessä ajossa ja kilsoja tulee noin 35tkm vuodessa. Omassa ei ole ilmennyt mitään isompaa vikaa vielä, mutta kunnon huoltaminen kannattaa aina. Mikolla tuo kunnon huoltaminen on sitten jo totalitääristä.

     90tkm huolto on se iso huolto, mutta se on sitä kaikissa VAG vehkeissä eli sitä ei kannata säikähtää.

     Keittoa palaa motorilla (jota pääsääntöisesti ajelen) sellainen 10-11 litraa. Ja leikkiessä sitten tuohon puolet lisää.

     Lastulla saa sopivaan hintaan sopivasti piristystä eli tehon puutteeseenkin löytyy lääkkeet.

     Tärkeintä varmaankin on etsiä hyvin pidetty facelift yksilö niin silloin ei suurempia yllätyksiä pitäisi olla edessä.

     Comment


     • #6
      Osta suoraan RS nelkku! Itse ajelin vuoden Äss nelkulla ja tehonpuute- sekä "tusina" tuote leima iski varsin nopeasti! Vaikka autossa olikin lastu niin eipä sen suorituskyky mitenkään huippuluokkaa ollut. Talvikelillä ihan ok. Itsellä on 14 quattro vuotta takana ja mielestäni äss nelkku oli lievä pettymys. Eipä tuo RiSa nelkkukaan nyt enää niin kummoiselta tunnu, ei enää naama virneessä:o

      Comment


       #7
       Taitaa olla -98 S4 ja ->00 RS4 ihan samassa hintaluokassa? Saa siihen ässäänkin tehoa sen verran ettei pitäisi puute iskeä ihan heti. Suunnilleen saman verran palikkaa menee vaihtoon kuin Risassakin.

       Eikö se muuten kannattaisi ostaa suoraan RS6? Olisi tehokkaampi ja harvinaisempi. Tai joku R8?

       Comment


       • #8
        Kuinkahan Äss nelkusta saa samat tehot samalla vaivalla kuin RiSa nelkusta???? Elämä on......

        Comment


         #9
         Kun aletaan ahtimia vaihtamaan, on vaiva molemmissa sama. Joskus RS:nkin varat loppuvat..

         Comment


          #10
          Moro taas.

          Ja kiitoksia erittäin paljon kaikille vastauksista, kuume senkuin kasvaa edelleen! ;)
          Tosiaankin varmasti se s4 riittää hyvinkin. Aivan mahtavalta peliltä vaikuttaa.

          Faceliftiä olen metsästänyt, tai sitten ainakin tuota pakosarja korjattua versiota, aika monessa 98 99 vuosimalleissa nuokin viat ovat korjattu.. Miten lie sitten noiden turbojen kanssa, onko niissä ollut ongelmia kun on vaihdettu pakosarjat? Entäs kun olen kuullut noista keulan tukivarsi ongelmista, onko niitä?

          Comment


           #11
           Tukivarsiviat taitaa olla ihan samat kuin A4:sissa. Turboissa ei ole mitään ihmeellistä ollut minun tietääkseni, yhden ässän tiedän mistä turbo sanoi sopimuksensa irti. Mutta samoin nekin saa rikki huonolla käytöllä niin kuin muistakin turboautoista.

           Ja täällä on minun rävellyksiä ässän kanssa jos saat vaikka jotain inspiraatioita (jos et ole jo nähnyt...)

           Comment


           • #12
            Vanhassa vara parempi eli pidä se pemari äläkä iske käsiäsi paskaan tai siis Audiin. Mutta jos päätöksesi on vakaa niin tavataan marmoritiskin luona kitkerien kahvien ja isojen laskujen merkeissä.

            Comment


             #13
             Markun kannattaa varmaan kiiruusti vaihtaa merkkiä (ellei jo ole vaihtanutkin) ja samalla foorumia?Onneksi ne varaosat esim. bemuunkin ovat melkeen ilmasia...

             Comment


              #14
              Antti löysää vähän krakaa niin ei ahista niin paljoa :D

              Comment


               #15
               Ei pysty ku joutuu töissä oleen. Oisko hymiö mitään tälläsissä tapauksissa? Mietin vaan, et jos kaveri uutena kyselee asiallisesti merkistä ja joku heittää vitsillä tuon niin hankalahan sitä uuden kaverin on tietää... _Minusta_ on turha yrittää tosikkoa tehdä. ;)

               Comment


               • #16
                Auto on mukava, siitä ei pääse mihinkään. Kannattaa kuitenkin varata hieman pelivaraa pankkitilille, koska veikkaan että ostos ei jää pelkkään autoon. Pian alkaa tarvia talvivarusteita (jos niitä ei jo ole) ja mahdollisesti lisätehoa, joten budjetissa on hyvä olla 2000-> eur varauksia. Jos sattuu käymään niin huono tuuri että turbot paukahtaa, niin sitten hieman enemmän.

                Kaikesta huolimatta mukava peli - etenkin talvella... Tähän on hyvä siteerata tuttua Audin protokuskia: Ei muuta kuin turvallisia Quattro kelejä ;-)

                Comment


                 #17
                 okkim, sivustosi olen jo täältä monesta eri linkistä johtuen katsellut useampaakin otteeseen.
                 mukava seurata projektiasi!

                 ja onhan tuo nyt arvattavissa että uutta pitää aina kiusata, ei siitä pääse mihinkään, ja mitä bemuun tulee niin kyllä on itku ja hampaan kiristys miten paljon tuohonkin p*rkeleeseen on saanut rahaa uppoamaan.. on se vaan niin väärin. Eli jos joku on taas kypsynyt s4 (kunhan edes quattro) audiinsa tarpeeksi ja haluaa 'luotettavan' jatkeen, niin täältä löytyisi yksi ylimääräinen..

                 Ja kiitoksia mukavasta vastaanotosta foorumille!

                 Edit:
                 Eikä tuolla Baijerilla kerkiä mihinkään, aina saa jaloissa pyöriä, varsinkin talvella.

                 Comment


                 • #18
                  [OT]
                  Jos aikoo ostaa vaparin, käsketään ostamaan ässä. Jos aikoo ostaa ässän, käsketään ostamaan risa. :)
                  [/OT]

                  Comment


                  • #19
                   jos tekemistä haluaa, niin kannattaa ostaa risa ässä:D

                   Comment


                    #20
                    Nyt vähän OT.

                    Minkälainen leikkikalu lie s3? Ei taida olla jatkuvaa nelivetoa vai?
                    Miten tehojen kanssa, pärjääkö sillä mitenkään ja entäs jos lastuttaa?

                    Comment


                     #21
                     Jep, Haldexilla toteutettu neliveto. Tästä väittelyä kumpi parempi, http://www.audiclub.fi/audifinns/viewtopic.php?t=11800

                     Ilmeisesti helposti tuosta saapi ulos luokkaa 260-270 ja hyvin varmasti liikkuu silläkin. FFP:n puolella muistelisin nähneeni jostain ratapäiviltä kiihdytysklipin lastutetusta S3:sta, jonka veto näytti oikein näpsäkältä.

                     Toisaalta hintaero ainakin nettiautossa S3 vs. S4 ei ole kovin suuri, joten jos vähääkään on joskus tilantarvetta tai kaipaa varmuuden vuoksi enemmän viripotentiaalia niin ainakin itse kallistuisin nelkun puoleen. Saksan hintatasosta ei ole kyllä hajua.

                     ps. Olisikohan liian radikaali muutos muuttaa nykyisestä kokoluokasta huomattavasti pienempään. Varmasti jos tulee paljon maantieajoa niin sitä bimmeriä voi kaivata helpommin kolmosen ratissa vs. hieman kookkaan aihion ratissa. Itsellä jo letkeään ja kohtalaisen mukavaan kyytiin kutosella tottuneena voisi olla totuttelemista. (niin kyllä oli toisinpäinkin kun edellinen kutonen tuli Boran tilalle ja tuo edellinen lulla oli täysin eriluonteinen vs Bora)

                     Comment


                      #22
                      Entinen auto oli S3 joten tässä meikäpojan vastauksia:

                      Neliveto on Haldex pohjainen eli normaalisti etuvetoinen. Taka-akseli tulee mukaan kun elektroniikka huomaa akseleiden pyörimiseron. Tähän menee 1/16 kierrosta joten tuo kytkeytyminen on niin nopeaa että ihminen ei erota jatkuvanelivedosta mitenkään.

                      S3:nen pitää kyllä mun mielestä lastuttaa, orkkiksella varmaan joku pärjää, joku toinen ei :) Lastutettuna tyypillisesti 250-260 heppaa, orkkis riippuen vuosimallista 210 tai 225 heppaa (sama moottori kuiteski)

                      S3:nen on hauskempi kun S4:nen talvella, lyhyempänä ja kevyempänä sitä on ilo käskeä kylki edellä joten leikkikaluna aivan loistava!

                      Comment


                       #23
                       Voin yhtyä edellisten puhujien mielipiteisiin. Hauska laitehan se tuo S3:nenkin on, tosin lastulla saa kutakuinkin yhtäläisen käytännön suorituskyvyn kuin S4:ssa on vakiona. (testattu on. ;) ) Lastulla siis n.250-265hv. Vakiona aika mitäänsanomaton.

                       Tuota tilakysymystä miettisin sinunakin vakavasti, tuo S3:nen on meinaan oikeesti ahas, kiitos mm. sportti-recaroitten. Ja viittä oveahan noihin ei saa ellei ite modaa. Ja nelkun kutosen äänille ei kyllä tuollanen vajaapyttynen millään vedä vertoja. :) Vaan tyytyväinen olen kyllä ollut tuohon komoseenkin, ja kuten Kalle tuossa edellä totesi, näppärästi saa lastutettuna latikaiseen ihan pintakaasullakin ja ilo on viedä. Mutta sehän ei tietenkään ole se ratkaiseva tekijä auton valinnassa, mutta sitä quattro-herutusta kun täältä muista topiceista luet, niin ymmärtänet että hyvin keskeinen osa nelikkoaudin omistajan elämää se on. ;)

                       Comment


                        #24
                        taitaa risan ja ässän hintaero olla vielä suomessa aika iso? sillä erotussummalla laittaa ihmeellisesti ässää ja saa kaikkea kivaa aikaan.
                        jos tilaa olet etsimässä niin elä puutu 4 koriin, siinä loppuu tilat aika nopeasti...

                        Comment


                         #25
                         huhhuh, olipas nopeita vastauksia!

                         tuskin tilanpuutteesta tulee, 90% ajan yksin tai maksimissaan yksi kyydissä.
                         Ja mitä vähemmän tilaa, sitä vähemmän imuroitavaa..!

                         Yks vaan olis näppärällä kaupalla tiedossa, siis tollanen s3.

                         Haluttaisi ehkä s4, mutta niitä tarjolla aika rajoitetusti, oma pitäisi melkein saada ensin alta pois.
                         Eikä liikkeissä ole mitään mielenkiintoisia että kävis vaihtamassa..harmi.

                         Mutta tosiaankin tuskin kärsin tilaongelmista, tuo s4 kuulostaa vaan niin hyvältä.

                         Pääasia että neliveto ja tehokas.. talveksi varmaan riittäiskin tuo s3, mutta asfaltilla ei ainakaan tuo vakion kiihtyvyys oikein lohduta.

                         Comment


                          #26
                          riippuu siitä aina mihin tyytyy tehoissa. eipä sitä koskaan liikaa ole. suht pienillä muutoksilla saa aikaan paljon, mutta se on taas jokaisen omissa hyppysissä mikä on paljon ja mikä vähän.
                          ota s4 sit jos tilaongelmia ei tule :)

                          Comment


                          • #27
                           Ihan hyvalta autolta on -01 S4 Avant tuntunut, muutaman kuukauden kayttokokemuksen perusteella. Erityisen hyvalta S:ssa tuntuu ohjaustehostuksen toiminta, joka ei ole ylitehostettu. Vakiotehot ovat riittaneet ihan hyvin vaikka laatikko onkin tiptronicilla. Allroad on alkanut vaan tuntumaan vahan laiskalta S:n ostettua, ja onkin saanut lahes pysyvan paikan lampimassa autotallissa.

                           Talviajosta ei ole paljoa sanottavaa, lumet ovat olleet aika vahissa.

                           Comment


                            #28
                            Jos pystyy elämään "vain" lastutetun tai vakio S4:n kanssa, niin mielestäni on turha ostaa RS4:sta -ellei sitten räyhäkkäämmän ulkomuodon vuoksi.

                            Jos haluaa harrastaa koneen irrottelua yms puuhastelua, niin S4 on edukkaampi harrastekärry, voi olla siis parempi valinta kuin RS4. Varsinkin jos haluaa sedanin. Harrastukset kunniaan, kaikki rispekt vaan projektille esim okkim.

                            Mutta jos haluaa nopeampaa farkkua kuin S4:stä lastulla saa, niin sitten yhdyn Jarin mielipiteeseen yllä, parempi lähteä liikkeellä RS4:stä. Siinä on perusteet paremmin kunnossa, ja melko pienellä rahalla (vakioahtimilla) saa bolt-on n 460 hv, jolla ehtii jo kohtuullisesti, ellei vakio tai pelkkä lastu riitä.

                            Tokihan sen tehon tai enemmänkin saa myös S4:stä, mutta menee harrastamiseksi. Äkkiä käy niin, että se n 20k? ero hankintahinnassa on uponnut tuninkiin, mut vieläkään ei S4 ole RiSa, korkeintaan riesa :-) Ja kuten tunnetaan, tuninkirahaa ei saa takaisin myydessä, että se "säästö" voi olla näennäistä.

                            Comment


                             #29
                             Peltopurolla on kyllä erinomainen taito ilmaista asiat aina varsin tyhjentävästi. :) Täysin samaa mieltä.

                             Comment


                              #30
                              Hei onko kellään lastutetun s3 speksejä? Ois mielenkiintoista miten käy kiihtyvyydelle jos tuosta sen 260-270hv saa irti..?

                              En tiedä, on kyllä pirun vaikeata löytää mieleinen. Odottavan aika on pitkä, kunhan ei kerkeis noi lumet sulaa.

                              Juuri kun takaisin syömästä ajelin niin mietin miten ihanaa olisi ässällä näitä Q-kelejä ajella..

                              Edit:
                              Mistä muuten tunnistaa helpoiten faceliftatun s3?

                              Comment

                              Working...
                              X