Kuulutus

Collapse

Foorumi päivitetty uuteen versioon

Audifinns -keskustelufoorumi on päivitetty uuteen versioon 26.5.2019. Seuraa keskustelua ja raportoi mahdollisia bugeja täällä. Kiitos! Tapatalk on toistaiseksi huoltokatkolla 30.5.2019 alkaen ja toiveessa palauttaa mahd. pian.
Juho Komulainen / Webmaster
Näytä lisää
See less

E85 käyttökokemuksia

Collapse
X
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

  Olen tämän huomannut itse kun S4:sta talvet seisottanut. Sylinteri putkien alaosiin, mihin männän helma ei tavoita, on muodostunut ohut ruskea huntu ja muutama ruoste täppäkin. Mitkä kyllä kadonneet taas muutaman viikon jälkeen kun autolla ajettu ja öljy päässyt töihin.

  Hyvä kikka voisi olla lorauttaa ennen talviseisonta aikaa redlinen tai amsoil:n sinkkilisäainetta öljyn sekaan joka muodostaa aika hyvän korroosion kestävän kalvon osien pinnalle.

  Comment


  • Laittaisin talvisäilytykseen 98E5 bensat tankkiin. Jos enemmän haluaa suojella niin pienkonebensat ja/tai stabolointiaine mukaan.

   En säilyttelisi E85 kanssa kun imee itseensä kosteutta ja erottuu ajanmittaan. Eli voi bensapumppu ja bensamittari uida joltain osaltaan pelkässä vedessä.

   Tuo sinkkilisäaineetkin on ihan hyvä.

   Comment


    Susikasista sitten tulee muuta mähnää sinne tankkiin, minkä sitten 85 liuottaa kivasti pois, ja sitä kautta kulkeutuu suuttimiin. Ja sen mähnän poistelu ruutista ei ole kivaa hommaa pitemmän päälle

    Comment


     Eli voi bensapumppu ja bensamittari uida joltain osaltaan pelkässä vedessä.
     Tästä lueskelin jostain netin syövereistä, että olis enemmän urbaanilegendaa. Sitä vaaleanpunaista mähmää tulee kyllä, mutta se katoaa äkkiä, jos joskus viitsii ajella bensalla. Jos miettii sitäkin, että pumppu ryykäsee ainakin sen 300L/h läpi putkista, niin ei siellä vedet kyllä kauaa oo erillään, jos edes joskus talven aikana viitsii autoaan käyttää. Mun porsas seiso reilun vuoden viinat tankissa, ja kyllä se niillä samoilla viinoilla ihan nätisti kävi.

     Comment


     • Sekoittuuhan se hetkessä pumpun käydessä. Mutta jos sitä vettä joukkoon sattuu pääsemään erottuminen sattuu aika nopeastikin. Se miten sitä vettä pääsis kuin tankkausvaiheessa nyky tankkeihin jotka ei vapaasti hengitä. Eli varmuuden maksimointia. Eikä toi flexfueleissä aiheuta vaivaakaan tankata bensalla säilöön.

      Comment


       Alkuperäinen kirjoittaja Jonde Näytä viesti
       Helsingissä vähäpäästöinen auto on alle 100g milloin saa pysäköinnin puoleen hintaankin.
       Mutta mitä tuossa katsastuksessa piti nyt osoittaa tehdyksi ja mitä piti todistella tuon merkinnän saamiseksi.
       Noihin vähäpäästöisyyksiin liittyen, ei muuta kuin vanhaa ässäkasia vähäpäästöparkkiin. Tuossa autossa ei ole tiedossa päästöt rekkarissa iän takia ja Suomessa on käytössä syyttömyysolettama, joten kun numeroita ei löydy, niin sitten ei muuta kuin autoa ruutuun =)

       Comment


       • Onko kellään kokemusta miten ulkomailla suhtautuvat näihin suomimuutoksiin. Eli minkä värisen päästötarran saa tuulilasiin E85 muunnettu.

        Comment


         Aika harvinaista tuo viinalla ajelu on ruotsin alapuolella, niin tuskin vaikuttaa mitään. Päästöluku ei nyt muutenkaan voi siitä muuttua, kun sitä ei ole millään standardoidulla tavalla mitattu muutoksen jälkeen.

         Comment


          Enempi se taitaa olla ongelma löytää E85:sta etelämmästä. Ymmärsin saksan reissaajilta ettei enää löydy kovin monta asemaa missä sitä myydään?

          Comment


           Ei sitä tosiaan enää Saksasta saa. Tai ei ainakaan sieltä missä me ollaan pyöritty. Onnetonta :(

           Comment


            Käsittämättömiä ja melkeimpä rajattomia ovat tiettyjen tahojen vaikutusvalta autoteollisuuden ympärillä :/

            Päättänyt kans tuon UrS6 V8 kipon nyt viimein laittaa kunnolla / turvallisesti E85 käypäseksi.
            Ja jos sieltä vähän iloakin sitten yrittäis irrottaa enemmän.
            50/50 (E85/95) tai väh 1/3 suhteen seoksilla on tullu ajeltua pidempäänkin jo, lambda säädön rajoissa.
            Hyvin on toiminu, ei mitään ongelmia sen puolesta.

            Suutin puolta alan nyt selvitteleen tarkemmin ja testailemaan, että mikä olis soppeli. (muutamia vaihtoehtoja on jo hyllyssä)
            Softapuolesta pitäis sitten vähän ennakkoja nipistellä, ettei mene pelkän litkun kasvattamiseksi vain.

            Vai onko jollain jo vastaavista projekteista kokemusta?
            (UrS6 V8:n vakio suuttimien oikeat rajat kiinnostaa, pumppu tuolla muistaakseni olikin jo vaihdettu....pitää tosin vielä tarkistaa)
            Viimeksi muokannut VilkkuS; 2.4.2019, 22:31.

            Comment


             Jostain internetseistä joskus löysin sellaisen boschin taulukon josta näki suuttimen osanumerolla (bosch) suoraan tuoton ja maksimi duty cyclet, viuhkan muodon ynnä muut speksit. Löytyis varmaan vieläkin. Arvelen että ne vakiot on jotain 230cc luokkaa tjms yhtä onnetonta.

             Mulla olis kyllä purkuautossa yksi ylimääräinen S8 40v AQH patti kunhan suulin oven edestä lumet sulaa sen verran että saa sen ajettua pihalle. On purkuässässä vielä kiinni. Siinä olis jo vakiona sen verran mitä urssin V8:sta saa kamalan virittämisen jälkeen ;)

             Comment


             • Mikä on E85 tulevaisuus jos isot maat sen hylkää ja ovat jo hylänneet? Itse olen syyskuusta ajellut E85 kanssa (peugeot foorumilla enemmän aiheesta) ja kyllä se käynnistyminen talvella on huono, ei siitä mihinkään pääse. Muutoin ei ole valittamista, ihan hyvin toimii.

              Comment


               9v on E85:ta ollut itsellä käytössä, ja aika monessa kipossa, kylmäkäynnistyksetkin on saatu yleensä onnistumaan, mutta on niissä kyllä ollut hieromistakin. Lohkolämmitys toki jeesaa helkkaristi, jos on ollu pakko repiä se "sinnepäin" säädetty E85 kylmäkäynnistys motti tulille.

               Hopsis: Saahan sinne laittaa vaikka turbonkin, jos oikeen alkaa vipattamaan :D Ei se S8 verran nyt vielä sitä "kamalaa" virittämistä ole. Ja tässä nyt vaan vähän nyperrellään, ei vielä viritetä.....kunnes lähtee tietty käsistä.

               Comment


                V8:n suuttimet todennäköisesti eivät aivan riitä tai sitten ehkä 32-tappisessa juuri ja juuri riittävät.

                Sunnuntaina meni yksi 40v 300hv v8 juuri viinalle ja siinä suuttimet eivät oikein hyvin riitä. Koitetaan ilmeisesti 5bar säätimellä, jos saataisiin se puuttuva osuus täydennettyä.

                Alkuperäinen kirjoittaja Hoth Näytä viesti
                Mikä on E85 tulevaisuus jos isot maat sen hylkää ja ovat jo hylänneet? Itse olen syyskuusta ajellut E85 kanssa (peugeot foorumilla enemmän aiheesta) ja kyllä se käynnistyminen talvella on huono, ei siitä mihinkään pääse. Muutoin ei ole valittamista, ihan hyvin toimii.
                Pääsee siitä. Oikein tehtynä softamuutoksella auto lähtee kyllä ongelmitta käyntiin isommallakin pakkasella. Eniten haastetta omasta säätäjän näkökulmastani on siinä mitä tapahtuu sen jälkeen. Pakkaskelillä viinaa pitäisi syöttää kylmäkäynnissä jotain tolkuttoman ja järjettömän välimaastosta, mikä aiheuttaa sitten sen, että ainetta menee paljon mäntien ohi öljyn sekaan. Jos ajetaan paljon pätkäajoa, tuosta muodostuu jopa voiteluongelma. Itse ruokin kylmää konetta tuosta syystä mielummin vähän liian vähän kuin varmasti tarpeeksi. Haittapuolena voi olla se, että pitää vähän lämmitellä ennen kuin kestää ajokuormitusta.

                Comment


                 Kutakuinkin noin on mullakin (Carlssonin softa), kuin Porkkis kertoi. Ainut, että mulla taitaa olla tuota "bensahuuhtelu" kylmärikastuksella, ainakin mitä on kulutusmittariin uskominen, sen verran rajusti ranget tippuu kylmällä kelillä alkutaipaleella. Ja jos softa on tehty kunnolla, niin ei pitäisi tosiaankaan olla mitään ongelmia pakkasella käynnistymisessä. Oma henk.koht. ennätys "hätästarttauksessa" taitaa olla -20 astetta lasissa ja laakista käyntiin.

                 Comment


                  Itse en ole omaa audia porkkis-softalla testannut edes pakkasilla, mutta huomaa jo tuossa 5c tienoilla hyvin viinan hajun, mutta aina laakista käymään. Vielä kun saisi bensasoftan omalle koneelle, niin helpottaisi ulkomaan matkailua, kun nuo etelän hedelmät ei ymmärrä hyvän päälle.

                  Comment


                   Marraskuun alussa porkkiksen tuotteella tehdystä BFB-moottorin viinaistamisesta kokemusta nyt tankkauslogin mukaan hieman yli 15 tkm matkalta. Oma kylmin raakakäynnistys oli 15 asteen pakkaslukemissa. Alku tosiaan hieman tahmea, mutta kun vähän aikaa varovasti kaasua heruttelee niin kyllä sillä liikkeelle pääsee ja matka alkaa taittua. Esimerkiksi -5C kylmäkäynnistyksissä ei kyllä huomaa muusta kuin hajusta.

                   Minulla on pelkkä säteilylämmitin tuossa omassa jatkeena ja tosiaan roikan nokasta lähtee kyllä käyntiin ihan normaaliin malliin. Ei tuottaneet nuo tammikuun 30 asteen pakkasetkaan ongelmaa. Kaasua tosin joutuu ensimmäisessä lähdössä annostelemaan hieman enemmän. Pääsääntöisesti lähdöt tapahtuu kuitenkin (onneksi) lämpimästä tallista.

                   Comment


                   • 2.6 V6 ABC moottori on haaveissa muuttaa RE85:lle vaihtamalla moottorinohjaus KDFI:ksi. Samalla vaihtuu lambda nykyaikaisempaan ja mukaan settiin tulee polttoainelinjaan etanolitunnistin. Syöpymistä ja liukenemisia en nyt pelkää, mutta riittääköhän ABC-moottorin vakiosuuttimet miten pitkälle? Tehonlisäys ei ole ajatuksena, koska audo on automaattivaihteistolla ja se sanelee rajat moottorin suorituskyvylle. Käsittäisin myös, että ABC-moottorilla on mahdollista tehdä sytytysennakon säätäminen moottorinohjauksella. Olenko ymmärtänyt oikein?

                    Comment


                    • Oma kokemus rajoittuu tuohon Peugeot 307, johon asensin Step One Techin etanolimurikan. Muuten toimii hyvin, mutta pelkällä E85 ajaessa talvella kylmäkäynnistys on vaikea. Lähtee, mutta saattaa sammua useamman kerran. Oma "kylmäkäyntistarttiennätys" taitaa olla karkeasti -10. Ei ole vielä -20 sahausta osunut kohdalle vaikka paras mittarilukema oli kai -31 (jota oli hieman vaikea tulkita auton näytöstä). Siinäkin unohtui sisälämppäri pois päältä. Oli kohtuu kova penkki. Käyntiin kyllä lähti hämmästyttävän hyvin. Muutoin ei ole mitään valittamista. Kulutus on varmaan karkeasti sen +30%.

                     Comment


                     • Saab on kolmosautona jäänyt aika vähälle ajolle, vuodessa tullut joku 5tkm mittariin. Jokatapauksessa talven kokemukset seuraavaa: parin kuukauden seisotus etanolia tankki täynnä ei aiheuttanut mitään ongelmaa. Häiriintyneempää oli käynti kun erehdyin tankkaamaan ysikasia suurimman osan. Hörähtää nätisti tulille pelkällä etanolillakin vielä 30 pakkasella ilman esilämmitystä. Itseasiassa tuossa ei lohkista ole koskaan ollutkaan. Jotain mujua on hieman öljyn sekaan irronnut tuollakin ajolla, kun öljyt vaihtui.

                      Comment


                       2.6 V6 ABC moottori on haaveissa muuttaa RE85:lle vaihtamalla moottorinohjaus KDFI:ksi. Samalla vaihtuu lambda nykyaikaisempaan ja mukaan settiin tulee polttoainelinjaan etanolitunnistin.

                       BTCF:n puolelta lueskellut aika paljon juttua tuosta KDFI:stä ja sen kuulemma sysipaskata WBO kontrollerista. Itse ehkä harkitsisin vielä jotain muuta vaihtoehtoa.

                       Comment
                       • KDFI nyt sattuisi olemaan sopivasti tuttu hovihuoltajalle. Mitenkähän nykyaikaisen moottorinohjauksen saisi kättelemään audon alkuperäisen ajotietokoneen kanssa? Lienee mahdotonta?
                        Viimeksi muokannut Killeri; 29.5.2019, 20:20. Perustelu: Tarpeeton lainaus poistettu.

                        Comment


                         Jaa-a, sitä en osaa sanoa. Analogisia ulostuloja noissa on, että ehkä niillä pystyisi tekemään jotain. Jos esimerkiksi tarjoaisi nopeuden ja suuttimien pulssitiedon mittaristolle, niin ainakin kulutuksen lasku pitäisi onnistua. Mä en oo syöttänyt mittaristolle muuta, kuin veden lämmön signaalin. Seuraava on vain netistä luettua, mutta sen perusteella jätin itse pois tuon laskuista. KDFI:n VR-signaalia käsittelevä piiri ei ole kovin hyvä (häiriöherkkä), sytkäkivet eivät kestä isompia virtoja ja tuo WBO-kontrolleri ei ole ilmeiseseti kovin hyvä. Lisäksi on valiteltu huonosta laadusta kasauksessa. Rahaa tuostakin joutuu kuitenkin antamaan ja toimivia ecuja löytyy 500-750e haarukassa jo ihan silleen, että voi valita. Omasta Ecumasterista ei ole suuremmiin valitettavaa ja on noita muitakin pitkä liuta.

                         Comment

                         Working...
                         X