Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

A4 B6 ohjaustehostin jurisee?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • #61
    Itse itselleni vastaten: pumppu ilmeisesti sökö. Tänään ei tuntunu tehostavan edes kierroksilla ja nesteet oli karannu vaikka 2vko sitten ne tarkastastettiin ja todettiin nestettä olevan. Se vähäinen määrä mitä sitä "nestettä" oli jäljellä, oli enemmänkin sellasta mustaa muhjua.
    Viimeksi muokannut albanzo; 29.12.2009, 18:56.

    Comment


    • #62
      Jatketaas monologia:
      Ohjustehostimen pumppu vaihdettiin tänään uuteen ja samalla vaihdettiin moniurahihna ku vanha oli lillunu tehostimen nesteissä. No, tehostin toimii ja kaikki muuten on, mutta... kun autolla kiihdyttää, kuuluu konehuoneen puolelta vaimeaa vinkunaa, mitä ei aiemmin ole kuulunut. Ääni kovenee kierrosten mukaan ja alkaa sillon ku kierrokset on n. 2000kiepin kohdilla. Vähän samanlainen vinkuna mikä kuuluu joskus jos vahvistimen johdot on laitettu huonosti, ja "kierrokset kuuluu kaiuttimista". Tyhjäkäynnillä ei vinkunaa kuulu. Se ääni tuli ihan pari päivää sitte ja luulinkin et se ois liittyny ton tehostimen toimimattomuuteen, mut ei... Ääni ei myöskään tunnu liittyvän siihen, et kääntääkö rattia vai ei.

      Kellään vinkkejä et mistä lähteä etsimään syytä? Pukkaa piiiiiiiiikku ressiä ku koko ajan tulee jotain ongelmia ton auton kans... :(

      Comment


        #63
        Mulla kuuluu vaimea vinkuna konehuoneesta joka alkaa 2500 ja siitä ylöspäin mutta vain veto päällä -> turbo.

        Comment


        • #64
          No ahdinta mäkin kovasti pelkään... onhan se siellä jo 30tkm ollukin. Silti jotenkin epäilisin et vois liittyy laturiin jollain tapaa, ku on niin vaimea se vinkuna.

          Comment


          • #65
            Tulipa topicin innostamana tarkistettua omasta autosta nuo tehostajan öljyt ja minimissähän ne olivat, pari kk sitten olivat vielä maksimissa, äkikseltään en vuotoja havainnut ja pohjapanssarikin on ollut kuiva. Onko muilla joilla pumput hajonneet tulleet öljyt näkyvästi pihalle, tai onko jotain muuta yleistä paikkaa joka prakaa vai onko uusi pumppu ainut korjaus?

            Comment


            • #66
              Sivuan aihetta..kuinka moni on joutunut uusimaan hammastangon/ohjausvaihteen. Eikös näistä aika paljon mene niitä.

              Comment


                #67
                Liitytään ketjuun iloiseen.

                Itsellä ääntää myös ohjaus, varsinkin jos kääntää hiljaisessa vauhdissa ja antaa hieman kaasua samalla. Ääni ei ole kiljuntaa vaan "uuu"-ujellusta, viittaisiko siltikin tuohon vapaakytkimeen? Öljyä on tarpeeksi ja väriltään melkein kokonaan kirkasta, aivan aavistuksenomainen ruskean vivahde löytyi kun paperiin tikun pyyhkäisin.

                Comment


                • #68
                  Ohjaustehostin huutaa Audissa.

                  Eli kun rattia kääntää kuuluu kova ujellus, ei kuitenkaan mikään hihnasta kuuluva ääni mielestäni. Kun ratti paikallaan ei kuulu mitään. Säiliössä on nestettä mutta voisiko järjestelmässä olla ilmaa? Mistä muusta voisi johtua?

                  Comment


                  • #69
                    Ohjaustehostimen suojakumit rikki, tai jos ehjät, niiden sisältä päässyt liukupinnat kuivamaan. Joskus tekohengitystä tainneet antaa ruiskuttamassa kumin läpi jotain liukastetta sinne.

                    Comment


                    • #70
                      Kiitos nopeasta vastauksesta. Täytyy tutkia asia. Löytyykö mitään muita mielipiteitä? Pahaan aikaan laukesi auto kun 16h päiviä painetaan kolmatta viikkoa ja autolla pitäis kulkee töihin.

                      Comment


                        #71
                        Jos käännät renkaat täysin tappiin ja pidät kevyttä vastetta ratissa niin pääset kuulemaan onko pumpusta kyse. Pitäisi ääntää vain hyvin kevyesti "rasittuneena", mutta ei ulista yms.

                        Comment


                        • #72
                          Pitää kyllä kovaa ääntä renkaat tapissakin. Tehostinneste oli todella vaahtoutunut, onkohan se merkki jostain?

                          Comment


                            #73
                            Saa ilmaa öljyn sekaan, ääni tulee luultavasti pumpun kavitoinnista. Ohjausvaihdetta veikkaisin, tiivisteet vuotavat ja vetää sieltä ilmaa sekaan. Merkkaako paikkansa (tiputtaako ohj.tehostinöljyä maahan)?

                            Comment


                            • #74
                              Joo, äänen alkaessa huomattiin että oli jättänyt kääntäessä raidan maahan. Täytyy yrittää löytää vuotokohta. Onkohan kuinka paha vaihtaa itse niitä tiivisteitä?

                              Comment


                              • #75
                                Lienee sama vika minulla. Aikansa surahteli vain ääriasennossa ja nyt "syö" öljyt nopeasti ja urisee samantien. Tuntuu siltä, että ruikkii oljyt haitaritiivisteiden (raidetangot) sisään kun oljy ei tipu minnenkkään. Onko kokemuksia tai hyviä vinkkejä korjauksesta? Jos ja kun menee koko hammastanko vaihtoon..onkos hyvä vinkkejä mistä saa halvalla tai edes edullisesti??

                                Comment


                                  #76
                                  A4 B5-koppaan tai muihin samankaltaisiin ainakaan ei kukaan ole ilmoittanut löytäneensä tiivistesarjoja. Foorumilla kuitenkin jo kohtalaisen paljon juttua noista ohjausvaihteista, ei ole kuitenkaan ihan harvinaisesta viasta kysymys.

                                  Comment


                                    #77
                                    Minun entiseen autoon (A4 B5) repivät jostain tiivistesarjan. Kun ostin sen auton aikoinaan niin vuoti valmiiksi se tehostin kaiken sinne haitaritiivisteiden sisään josta sitten tiputteli sitä milloin halusi. Laakkosella sanoivat että korjaussarjaa ei ole olemassa ja uusi hammastanko n. 1000 euroa. Vein auton ostoliikkeeseen korjattavaksi niin olivat kuulemma löytäneet tiivistesarjan siihen. Kesti ainakin 5 vuotta niillä tiivisteillä jonka jäljeen alkoi ulisemaan taas kun hiljaiseessa vauhissa käänti. Auto lähti kiertoon ennen kuin kerkesin korjata asian.

                                    Comment


                                    • #78
                                      Joo, nyt varmistui ainakin ulinan syy. Eli tosiaan vuotaa jostain ja vetää ilmaa. Meteli loppuu heti kun lisää nestettä. Nyt täytyis löytää vuotokohta. Vuoto on kyllä aika runsasta mielestäni kun maahan jää aina raita kun kääntää. Tästä ajattelinkin, että vuoto voisi olla jossain muualla kuin ohjausvaihteessa?? Vai voiko se vuotaa niin paljon sieltä??

                                      Comment


                                      • #79
                                        Meikäläisellä oli viimetalvena tuossa passatissa vain löyhällä se alkuperäinen puristettu klemmari siinä "jäähdyttimen" (se lenkki putkea keulilla) liitoksessa. Kusi aika lahjakkaasti öljyä mutta loppui kun kirin hohtimilla sen klemmarin. öljyä oli olevinaan kun auto oli sammuksissa ja sen tarkasti, mutta kun auton laittoi käyntiin öljy katosi järjestelmän syövereihin ja jäljelle jäi vähän vaahtoa. Auto käydessä kun täytteli ja tarkasti öljyn niin liikaahan sitä auto sammuksissa oli mutta ei huutanut (huono homma pumpulle kun kavitoi) enää ennen kun kerkesin rassaamaan auton kuntoon.

                                        Comment


                                        • #80
                                          Ahdashan se tt:n konehuone on, mutta kättä väliin, kun kone on kylmä ja tutkimaan, mistä löytyy kostea kohta? Arvailemalla aika vaikea sanoa tarkkaan, mistä vuotaa. Pohjamuovin poistamalla toki näkee sitä kautta enemmän, kun tunkkaa auton ylös ja varmistaa esim. talvirenkaalla, että myös kestää ylhäällä, sitten vain alle tutkimaan.

                                          Comment


                                          • #81
                                            Täytyy alkaa tutkimaan. Duunia painetaan vaan niin paljon ettei meinaa nukkua ehtimään. No, ei kai se uni autoa tärkeämpi ole, heh.

                                            Comment


                                            • #82
                                              Itselläni on Coupessa todennäköisesti ohjaustehostin tien päässä. Erikoiseksi tässä tapauksessa tekee se, että ulina kuuluu kun painaa kaasua, eli kun kierrokset nousee. Ei niinkään rattia käännettäessä. Mistähän tälläinen mahtaisi johtua?

                                              Comment


                                              • #83
                                                Mullakin meteli nousi kun kierrokset nousi. Eiköhän se pumppu nopeemmin sillon pyöri ja tästä johtuen ulina kovenee. Mutua siis tämä.

                                                Comment


                                                • #84
                                                  Mistähän tollaiseen typ89 Coupeen sitten saisi ohjaustehostimen? Kun auto ei kuitenkaan enään ole mitään uusinta uutta ja motonetistä ei löydy mitään ohjaustehostimiin :/

                                                  Comment


                                                  • #85
                                                    Jos tehostin vain ujeltaa eikä vuotoja tai mitään muuta varsinaista vikaa ole niin RVS-käsittely saattaa auttaa.

                                                    Youtube: Steering pump RVS treatment
                                                    part 1
                                                    part 2

                                                    Comment


                                                    • #86
                                                      Jos lainaan vähän topikkia, itselläni ei mitään kiljuntaa kuulu eikä ohjauksessa ole vikaa mutta tyhjäkäynnillä kuuluu minun mielestä kuskinpuolelta edestä ihme resonointia, joka ei edes kuulu aina ja häviää kun nostaa kierroksia. Ääni ei tule moottorista eikä kuulu konehuoneessa yhtään, kuuluu ainoastaan kun sulkee radion, puhaltimen hiljaselle ja sulkee auton ovet. Todella ärsyttävä kun ei osaa paikallistaa ääntä yhtään. Ihan ku joku ottaisi runkoon kiinni välillä, kun pienissä töyssyissä ääni muuttui vaikka kierrokset ei. Ihan kun kylmänä ääni oisi kovempi, sit kun esim. antanut kunnolla kenkää, niin ääntä ei enää yleensä kuulu. Ideoita tai halukasta auttajaa?

                                                      Anteeksi pituus.
                                                      Viimeksi muokannut jarppa^; 3.8.2010, 01:17.

                                                      Comment


                                                      • #87
                                                        Itsellä rupesi myös auto ulisemaan tänä aamuna. Ulina voimistuu rattia käännettäessä ja varveja lisätessä. Tämän ketjun perusteella kyse on siis joko ohjaustehostimen pumpusta tai vapaakytkimestä. Millä keinolla saisin vian paikallistettua varmuudella jompaan kumpaan näistä kun auto on vielä ajossa? Auto on siis A4 B6 1.9tdi ja matkaa tuohon maagiseen 200tkm:n rajapyykkiin on vielä reilu 5tkm:a.

                                                        Edit:
                                                        Näköjään ohjaustehostimen öljy oli lähes kokonaan loppu. Siitä on varmaan ihan hyvä ensimmäisenä lähteä tutkimaan. Liekö sitten pikku hiljaa vajunnut tohon pisteeseen vai nyt ihan hiljattais sylkässyt kaikki ulos. Vaikea sanoa kun ei ole tuota tullut seurattua eikä ole autokaan ollut vielä kovin kauaa omistuksessa. Toivotaan ettei itse pumppu vielä tolla työmatkalla ottanut itseensä.
                                                        Viimeksi muokannut protoni; 11.10.2010, 12:13.

                                                        Comment


                                                          #88
                                                          Katso pomppiiko tyhjäkäynnillä apuhihnan kiristin, ainakin vm. 2003:sen AVF:ssä se on sellainen vivulla varustettu malli.

                                                          Jos pomppii, niin nopeammin kuin ennemmin joko vapaakytkin tai laturi vaihtoon. Sitten kun se kiristimen akselipultti katkeaa tulee vähän enemmän hommaa. Älä kysy mistäkö tiedän.

                                                          Comment


                                                            #89
                                                            Protoni, kuulostaa kovin ohjausvaihdevialta... Koita löytää paikka mistä on vuotanut nesteet pois, kannattaa katsoa myös hammastangon molempien päiden suojakumien alle, sieltä itse löysin öljyt.

                                                            Comment


                                                            • #90
                                                              Omassa hiukan samaa vikaa, osaisiko joku arpoa mikä vikana?

                                                              Aihio siis 90 tkm ajettu a6 c6 3.0tdi quattro, juurikin kylmänä kuuluu vähän kuin kumit hankaisivat vastakkain jossain, aluksi luulin että tulee renkaista hallissa käännellessä ja ääni tosiaan kuuluu vain pienessä nopeudessa kääntäessä. Olen huomannut että ohjaus selvästi jäykempi kääntäessä hitaassa nopeudessa kurvissa, en tiedä onko sitten ominaisuus vai onko ohjaustehostimalla tunnit täynnä?

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X