Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Lisäkaukovalot A4 B7:aan

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Lisäkaukovalot A4 B7:aan

  Onko kukaan laittanut lisäpitkiä A4:n (vm. -06, eli B7 ?) keulalle? Kaipaisin ohjeita hommaan ettei tarvitse niinsanotusti keksiä pyörää uudestaan. Haulla ei löytynyt mitään, ultimatevw:ssä on ohje A6:lle, jota toisaalta voinee soveltaa. Siis miten kiinnitys, mistä herätevirta?

  Toin muutama päivä sitten Ruotsista aanelkun, jossa sekä lyhyet että pitkät on toteutettu xenoneilla, vieressä päivävalot. Täällä pohjoisessa pitää näköjään lähteä mukaan varustelukilpaan eli jos aikoo saada vastaantulijat vaihtamaan ajoissa lyhyille, pitää itselläkin olla lisävalot (edellisessä A4:ssa ei ollut lisäpitkiä). Tuntuu siltä, että moni vastaantulija vaihtaa vasta sitten lyhyille kun toisen vakiopitkät alkavat häikäistä eikä muisteta sitä että itsellä on tehokkaat pöntöt keulalla.

 • #2
  Eihän se kummoinen homma ole. Ostat sellaisen rekisterikilven taakse tulevan lisävalotelineen (motonet), niin ei tarvitse porata reikiä puskuriin. Sitten lisävaloille johtosarja, jos ei tule lisävalojen mukana.

  Selvität mikä johto on pitkien virtajohto, siitä esim. ryöstät virrat releelle, josta sitten lähtee johdot akulle (sulake väliin), maihin ja lisävaloille. Valojen mukana tulee kyllä selkeät kuvat, nou hätä!

  Kabiiniinkaan ei ole pakko katkaisijaa vetää jos ei tahdo. Tällöin on kuitenkin otettava valot pois katsastuksen ajaksi (muistelen näin) varsinkin jos ostaa kohtuulliset valot. Eikä ole kuin 5 min homma kun irroittaa telineen valoineen irti, ja laittaa apikoilla johtojen kiinnitykset että helppo tarvittaessa ottaa irti.

  Comment


  • #3
   Mulla on kolme hellan, olikohan compact lamppua B7 keulalla. Polttimoina on ollon H1 xenon sarjat. Vaihoin maskin niin samalla tein sinne taakse raudat johon heppailin mutterit kiinni. Sitten vain maskiin reikiä ja toiselle puolelle kulmaraudoista joka lampulle oma teline. Kesäksi voi ruuvata lamput pois ja kilpi peittää reiät maskissa. Mulla on kuvia asennuksesta jossain. Pitää kaivaa ne ylös ja laittaa tänne.

   Herätteen varastin pelkääjän puolen lampuille menevistä johdoista. Liitin irti, virta päälle ja valo kynällä kattoon missä on virtaa ku laittaa pitkät päälle.

   Kaupasta saatava lisävalo rauta on aika painava joten saa olla kunnon ruuvvit jos meinaa, että se pysyy matkassa. Tosin riippuu paljon lampun koosta\painosta kuinka tukeva kiinnitys pitää olla.

   Lightforcet on hyviä, kestäviä ja kevyitä lamppuja. Niihin ei taida tarvita ylärautojakaan joten siinä hyvä vaihtoehto. Tosin aika hintavia.

   Edit.
   Tässäpä niitä kuvia jotka varmasti selventää asiaa.

   lamput keulalla

   kulmaraudat

   maski ilman lamppuja \ kiinnitysrautoja

   maskin takaa
   Viimeksi muokannut JouniH; 11.10.2009, 21:34. Perustelu: kuvien lisäys

   Comment


   • #4
    Haparandassa varmaan käytetään kolmelle valolle tuota tukevamman mallin kilpitelinettä, täällä suomessa riittää varmasti kevyehköille valoille semmoinen hiukan ohuempikin kilpiteline, jota saa autotarvikeliikkeistä.

    Varsin isotkin lamput voivat olla tänäpäivänä varsin keveitä, mukavaa kehitystä asennuksen kannalta.

    Comment


    • #5
     Itselläni 2 kpl Hella Rallye 1000ff valoja ilman ylärautoja. Hyvin on kestänyt teline muovipuskurissa ihan 6 kpl peltiruuveilla + 2 kpl rekisterikilven kiinnityksen ruuveja.

     Comment


     • #6
      Voihan niitä telineitä olla erilaisia toki. Tuohon toiseen autoon laitoin viimeviikolla kolme bosch navigator lamppua semmosella tarvike telineelle jonka ostin tornion ojanperältä. Se oli aika paksua tavaraa. En itelle laittais sitä pelkillä ruuveilla. Tein Passattiin samanlaisen läpipultti homman ku a4.

      Ihmettelen jos 1000ff lamput ei tärise ajossa jos niissä ei ole ylätukirautoja? Kaverilla oli tuomoset lamput kilpitelineellä ja pelkillä ruuveilla. Lamput tärisi niin paljon, että oli pakko laittaa ylätuet. Tietenki tuo riippuu puskurista.

      B7 telinehän ei tule puskurin muoviin vaan maskin ohuen ohueen muoviin kiinni.

      Comment


      • #7
       Ei tärise juurikaan, kunhan valot on tiukattu kunnolla telineeseensä. Jos nyt vainoharhaisen tarkka on, niin ehkä niistä voi hieman tärinää havaita jos jononkin rosoihin ajaa, muttei muuten. Hyvät on! Harmittaa vain kun ei kenon polttimo mahdu ihan niihin :s

       Comment


       • #8
        Ja kolmea lamppuahan ei keulalla saa olla vaan parillinen määrä, nykyautoissa siis 2kpl. Tämän opetti minulle pirkanmaan poliisi jokuvuosi takaperin merkiten asian myös rek. otteeseen.

        Comment


         #9
         Mitenkäs muuten nyt kun valosäädökset on muuttumassa, niin saako muutoksen jälkeen laittaa 3 lisäpitkää?

         Comment


         • #10
          Mainitaanpa tähän lisäksi että kun katsastatte autoa, niin tuommoiset telineet pitää irroittaa myös mikäli valotkin irroitetaan. Omia kokemuksia asiasta ja piti ihan uudelleen konttorilla näyttää. No onhan ne sedän selityksen mukaan vaaraksi jalankulkijoille semmoset "piikit" auton keulassa :). Kesäksi siis otin valot pois mutta jätin pultatun telineen paikalleen.

          E: Siis semmoinen kilven taakse asennettava kahden valon teline.

          Comment


          • #11
           vinkkinä, mulla olis myyntiosastolla myynnissä hellan lisäpitkät millä myös näkee.

           Comment


           • #12
            Iltasanomien mukaan valosäännökset muuttuvat piakkoin ja suurin sallittu referenssiluku olisi sen jälkeen 100. Onko kellään mitään parempaa tietoa tästä? Perustuu kuulemma johonkin EU:n yhtenäiseen valosäännöstään. Kerrankin EU:ssa olisi tehty viisaskin yhtenäistäminen :-)

            Comment


            • #13
             http://www.audiclub.fi/audifinns/showthread.php?t=79628

             Yritetäänkö pitää tämä topikki vain niissä b7 lisävaloissa ja keskustellaan toisaalla noista säädöksistä ja saako olla kolmea tai neljää tai viittä lamppua.

             Itseä vain kiinnostaa muiden toteutukset lisävalo asennuksessa juuri b7 malliin.

             Comment


              #14
              Itsellä kävi mielessä jos irroittaisi taas jälleen kerran puskimen ja laittaisi törmäyspalkkiin kiinnikkeet, jotka tulisivat ulos maskin reijistä.

              Näin saisi tehtyä oikein tukevat telineet, vähän isommillekkin tuikuille. Pitää nyt ensin löytää sopivat valot. Josta tuli mieleeni, että en vieläkään ole katsonut ref. lukuja umpioista, että tietäisi kuinka paljon sinne oikein saa laillisesti laittaa.

              Comment


               #15
               Tulihan viimein laitettua lisäpitkät keulalle. taitaa tosin ref. mennä yli 5 pisteellä, joten laittomaksi meni. Ymmärsin että ref 17,5 umpiossa oli H7 kannalle ja ref 27,5 D1S polttimolle. Joten lisäpitkät kun on 25 niin tästä sopastahan sitten syntyy tuo 105.

               Mutta telineenä toimii rekisterikilven alle tuleva rauta, joka on laitettu maskinläpi törmäysrautaan. Luulisi tuon tuolla kestävän.

               Comment


                #16
                Pihalle kun ei viitsi näppejään palelluttaa, niin jäi tuo sähköistys tekemättä. Koitin nopeasti vilkaista mikä noista lampulle tulevista johdoista olisi tämä xenonin solenoidin ohjaus (kuvun noston ohjaus virta), mutta en sitä räpyttelemällä löytänyt. Yksin tietenkin aavistuksen hankalaa.

                Koitin etsiä internetin ihmeellisestä maailmasta, mutta eipä löytynyt sieltäkään. Onko kenelläkään havaintoa? 14 pinninen on tuo liitin, jos oikein muistan.

                Vai onko tuo umpio pistettävä palasiksi?

                Comment


                 #17
                 ---------- Koitin etsiä internetin ihmeellisestä maailmasta, mutta eipä löytynyt sieltäkään. Onko kenelläkään havaintoa? 14 pinninen on tuo liitin, jos oikein muistan.

                 Vai onko tuo umpio pistettävä palasiksi? ----------

                 Minulta löytyy jo yksi valmiiksi räjäytetty, joten ei kannata ;)
                 Jep, 14 pinninen se on. Näyttäisi menevän läpän solenoidille 11 pinniltä ohjaus (+12V?) ja 5 pinniltä (maa). Samaisessa 5 pinnissä ruskea johto xenonin sytyttimelle.
                 Viimeksi muokannut javo; 28.12.2009, 20:01. Perustelu: moottorille -> solenoidille

                 Comment


                  #18
                  Kiitos!

                  Pitääpä mennä heti aamusta väkästämään viimeiset liittimet ja johdotukset paikalleen.

                  Comment


                  • #19
                   Oletteko ihan perus rosvolla ottaneet tuon herätevirran ja maan? Näyttää todella hengettömiltä "langat" jotka menee Xenonien liittimeen!

                   Comment


                    #20
                    Otin pelkän herätteen rosvolla. se kun ei ihmeellistä vaadi. Maan otin sitten ihan rungosta. rele siis tuolla välissä, ei viitsi ihan solenoidilta ottaa virtaa lampuille ;)

                    Comment


                    • #21
                     Mietinkin juuri tuota releelle menevää maata, joka on Hellan asennus ohjeessa otettu lampulle menevästä johdosta (oliko se nyt sitten se pinni 5). Mutta sen voi siis myös huoletta vetää suoraan runkoon?

                     Comment


                      #22
                      Kytkentä menee siis jokseenkin näin:

                      Akulta +12v -> sulake -> rele -> lamput
                      maa (rungosta) -> rele & lamput
                      heräte (johtosarjassa pinnistä 11) -> rele

                      Comment


                      • #23
                       Kiitos! Tuli tänään sitten viimeisetkin piuhat laitettua paikalleen. Huomattava parannus entiseen, mutta koska nälkä kasvaa syödessä niin tuli mieleen, että vois vaihtaa vielä 100w lamput. Onko kellään kokemuksia, miten Hellan ff200:set moiset kestää?

                       Comment


                       • #24
                        Nostetaanpa topikkia uuteen käsittelyyn. Toisessa tuoreessa viestiketjussa käsitellään B6:n lisäkaukovaloja, mutta nyt siis kymysys B7:sta. Itsellä on edelleen lisävalot asentamatta, taas pimeiden tultua on alkanut pännimään vastaantulijoiden valopolitiikka. Ainoastaan tehokkaat pöntöt keulalla taitavat aikaansaada rispektiä vastaantulijoilta.

                        Onko kukaan laittanut B7:aan tätä lisävalokiinnikesarjaa:
                        http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=2568

                        Perinteinen rekkarin alle asennettava asennuslevy on hankittuna, mutta olisko tuo em. kiinnikesarja kätevämpi ja (yhtään) tukevampi?

                        Kokemuksia Bilteman testivoittajavaloista? Siis näistä:
                        http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---M...ukovalo-42362/

                        Tekniikan Maailmahan kehui näitä parhaiksi luokassaan. Arveluttaa tuo muovinen rakenne, iso koko ja pikapesu-yhdistelmä...

                        Comment


                         #25
                         Ajattelin kans hommata lisää valoa keulalle.
                         Mutta voiko nuo kytkennät tehdä ihan vaan ryöstämällä herätteen pitkiltä uudelle releelle vai tarviiko jonkun kunnon relesarjan CAN-väyläselle ajokille? Ne kun maksaa maltaita.

                         Comment


                          #26
                          Heräte pitkiltä. Kannattaa käyttää diodi suojattua relettä, niin silloin ei "vuoda" mitään auton omaan sähköjärjestelmään. Ei vaikuta CAN-väylään mitenkään.

                          Comment


                          • #27
                           Jostain toisesta ketjusta bongasin idean että laittaisi DRL:ien tilalle lisäpitkät. Onko joku toteuttanut ja onko tuo muidenkin mielestä sekä hyvä idea että myös laillinen asennus?

                           Comment


                           • #28
                            Alkuperäinen kirjoittaja Archie Näytä viesti
                            Nostetaanpa topikkia uuteen käsittelyyn. Toisessa tuoreessa viestiketjussa käsitellään B6:n lisäkaukovaloja, mutta nyt siis kymysys B7:sta. Itsellä on edelleen lisävalot asentamatta, taas pimeiden tultua on alkanut pännimään vastaantulijoiden valopolitiikka. Ainoastaan tehokkaat pöntöt keulalla taitavat aikaansaada rispektiä vastaantulijoilta.

                            Onko kukaan laittanut B7:aan tätä lisävalokiinnikesarjaa:
                            http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=2568

                            Perinteinen rekkarin alle asennettava asennuslevy on hankittuna, mutta olisko tuo em. kiinnikesarja kätevämpi ja (yhtään) tukevampi?

                            Kokemuksia Bilteman testivoittajavaloista? Siis näistä:
                            http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---M...ukovalo-42362/

                            Tekniikan Maailmahan kehui näitä parhaiksi luokassaan. Arveluttaa tuo muovinen rakenne, iso koko ja pikapesu-yhdistelmä...
                            Minulla oli edellisessä Passatissa tuollainen nettiosan lisävalokiinnikesarja. Toimi todella hyvin, pysyivät valot tukevasti kiinni, eikä tarvinnut porailla reikiä mihinkään. Ainut miinus tuli kun huollossa joutuivat irrottamaan maskin ja laittoivat nuo ulos tulevat raudat väärästä kolosta maskia läpi --> taivutti alinta lamellia ikävästi alaspäin...

                            Comment


                            • #29
                             Enpäs ole muistanut kommentoida tätä asiaa. Asennukseen kului useampikin tunti, mutta tulos oli sen väärti: kummasti vastaantulijoiden pitkät vaihtuivat lähivaloille ja ajoissa! Oinosen asennussarja on hyvä, mutta aika hankala asentaa, puskurin runko kun on reunoilta joka suuntaan vino. Sen lisäksi hankin sähköpuolen asennussarjan. Asennukseen olisi mennyt ainakin pari tuntia vähemmän, jos olisin heti tajunnut teipata matkustamon kytkimelle menevän johtimen kiinni sisälämppärin panssarikaapeliin ja vetää sen avulla johtimen sisälle. Aluksi yritin turhaan etsiä sopivaa läpivientireikää konehuoneen ja matkustamon väliltä. Tämä iso työ meni tavallaan "hukkaan" kun vaihdoin B7-Audin uudempaan muutama päivä sitten...

                             Comment


                             • #30
                              Heräte pitkiltä. Kannattaa käyttää diodi suojattua relettä, niin silloin ei "vuoda" mitään auton omaan sähköjärjestelmään. Ei vaikuta CAN-väylään mitenkään.

                              olisko se diodi reletuollainen? näyttäs valmiit sarjat olevan halpumaan päin, ei enää kovin hintava.

                              Comment

                              Working...
                              X