Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Ikkunoiden kalvotukset/tummennusta lasiin?

Collapse
X
 
 • Suodata
 • Aika
 • Näytä
Clear All
new posts

 • Elä laita etusivuihin kun ei mene leimasta läpi. Tai ainakin sanomista tulee.

  Comment


  • Ite kun käyttäny Audia leimalla 25% kalvot etulaseissa niin kukaa oo sanonu yhtää mitään, yks kysy joskus että onko jotku sävylasit niin sanoin joo on nii leima paperii ja Morjes...

   Toisilla tietysti voi olla huonompaa tuuria..

   Comment


    Vielä viime marraskuuhun saakka ei etusivujen kalvot ole olleet hylkäävä virhe, onko tilanne muuttunut?

    Comment


     Ite oon ymmärtäny, että niistä voi tulla merkintä, että poistettava tiettyyn pvm. mennessä, ja jos poliisia kiinnostaa asia niin voi antaa sakon jos kalvot poistamatta.

     Comment


     • Tom on oikeessa, eli merkintä tulee ja pvm:hän asti aikaa poistaa kalvot, jos ei niin seuraava stoppi poliisin toimesta niin lähtee kilvet kävelee ja sakot päälle..

      Comment


       Joo, korjauskehotus etusivuikkunoiden kalvoista oli 7 vuotta tt:n otteessa, mutta ajatteln olisiko 20.5. voimaan tulleet uudet säännökset muuttaneet tulkintaa tiukemmaksi (kuten tuulilasin halkeamien ja pimeiden polttimoiden osalta). Yllä kun kirjoittaja sanoi että katsastuksesta tulee hylsy.

       Comment


        Itselläni tuli viimeksi kalvoista korjauskehotus ja päätin repiä ne pois, jottei jatkossa tule ongelmia ja seuraavassa katsastuksessa olisivat kiinnittäneet kuitenkin huomiota kun luki otteessa. Nykyäänhän uudella säädöksellä voidaan antaa korjauskehotuksen sijaan suoraan ajokielto, jotta asia tulee heti kuntoon. En tiedä sit koskeeko esim kalvoja, mut vaara on.
        Edellisen auton kanssa olin kerran katsastuksessa ja katsurin kanssa oli puhetta tuulilasin huonosta kestävyydestä, niin hän totesi: "Onneksi sulla on kalvot noissa etusivulaseissa, niin ei mene ne helposti rikki." Tuolloin menin hieman lukkoon kuittauksesta, muttei kirjottanut mitään :) Tästä tosin on varmaan neljä vuotta.

        Comment


         Kalvo sivulasissa ei sitä kestävämmäksi tee, koska sivulasit on karkaistu ja jo sinällään iskunsiedoltaan kestävämpiä kuin esim. tuulilasi. Mutta noin periaatteelisella tasolla kalvo voi vähän estää lasimurusten leviämistä ympäri autoa silloin kun lasi sattuu rikkoontumaan.

         Comment


          Näinhän se on, mutta eniten nauratti tapa miten hän ilmoitti, että on huomannut kalvot laseissa.
          Nyt viimeksi kun sain maininnan otteeseen kaveri ilmoitti sen vain ohimennen, että hän laittoi niistä maininnan otteeseen ja sit siirtyi alustanmuutoskatsastuslappuihin sujuvasti.

          Laki on sinänsä hanurista, kun molemmissa oli itsellä vaaleimmat kalvot ja ulospäin näkemisessä ei ollut mitään ongelmaa milloinkaan. Isoin hyöty näistä oli auringon häikäisyn rajoittaminen. Toki auton ulkonäköön vaikutti aikas paljon ja esti hieman sisällepäin näkemistä.

          Jos ostais toiset sivulasit jotka tummentaisi, niin kuinkahan helppo ne olisi vaihtaa aina enen katsastusta kirkkaisiin ja taas takas :D

          Comment


           Mulla ollut kans korjauskehotus etusivulasien kalvoista pari vuotta enkä oo repinyt pois. Nyt pitäis taas katsastaa parin viikon sisään.

           Vinkkejä otetaan vastaan katsastusasemista Pirkanmaalla, missä osattaisiin suhtautua ymmärtäväisesti auton ulkonäköä parantaviin muutoksiin...

           Comment


            KatsastusPark Turtolassa viimeksi kirjasi huomautuksen ja Hämeen autokatsastuksessa Sarankulmassa kuittailivat (noin 4v sitten).

            Comment


             Oma keissi päättyi onnellisesti. Käytin tänään auton katsastuksessa puntit tutisten, mutta etusivulasien kalvoista ei ollut mitään puhetta ja korjauskehotus katosi mystisesti otteesta. Taas saa olla pari vuotta rauhassa. Mainitsin jo tämän erinomaisen katsastusaseman tuolla katsastusmonologit-ketjussa.

             Comment


             • Onhan noita kalvoja myös etusivulaseihin, jotka eivät tummenna, mutta poistavat uv säteilyä.

              Eniten askarruttaa nuo tuulilasin pienet halkeamat ja kiveniskemät. Tuon kansanauton kun äsken hommasin, niin apparin puolella pieni särö alareunassa.

              Auton mulle myynyt henkilö, kun kysyin tuosta tuulilasista oli katsastanut auton huhtikuussa ja kysynyt asiaa katsurilta niin vastaus oli, että tapauskohtaisesti katsotaan tulevaisuudessa, eli järki säilyy tässäkin asiassa. Toivotaan.

              Comment


               Ihan vain mietteenä, että vähän outoa jos katsastusasema, joka ei tee töitään ja noudata lakia on erinomainen... Mitähän muuta menee ohi...

               Comment


                Tottahan tuokin. Erinomaisuuden kokemus tuli lähinnä asiakaspalvelusta, nopeudesta ja muuten ammattimaisen tuntuisesta otteesta. Mulla noi kalvot ei ole kovin tummat, joten voi olla, että katsastusmies ei huomannut niitä ja aatteli et olen poistanut ne. Tai sitten katsoi asiaa hieman sormien läpi, mene ja tiedä.

                Comment


                • Katsastin oman kuukausi sitten, tuulilasissa noin metrin halkeama. Kysyessäni, meneekö läpi kuukauden päästä, katsuri vastasi myöntävästi. Eli ei vaikuta mitään, jos ei ole näkökentässä tai mene reunasta reunaan.

                 Comment


                  Kyllä vaikuttaa. Vuosi sitten ei mitään mainintaa katsastuksessa, vaikka juttelin siitä katsurin kanssa silloin. Tänä vuonna korjauskehotus, koska hain vikalapun uusien sääntöjen tulluttua jo voimaan (miksi odotin viikonlopun yli...). Sama halkeama joka alkaa peruutuspeilistä kääntyen kuskin puolelle keskelle lasia kuitenkaan tulematta haittaamaan ajamista. Oikealle katsoessa sen huomaa, mutta ei haittaa.

                  Comment


                  • Onko kellään kokemusta minkälaisia tummennuksia uskaltaa laittaa takalasiin, että nuo automaattisesti tummuvat taustapeili ja sivupeilit toimii vielä normaalisti?

                   Comment


                    Sivupeileihin ei vaikuta millään lailla, taustapeili toimii sitä mukaan kun tuo tummennuskalvo päästä takana ajavan valoa lävitse.

                    Comment


                    • Sivupeilit tummenee tosiaan myös ja niiden tunnistin on taustapeilin anturissa samassa. Eli taitaa vaikuttaa myös niihin?

                     Comment


                      Joo kyllä se silloin vaikuttaa, koska anturin saama valo vähenee.

                      Comment


                      • Onko tosiaan kokemusta kellään toimiiko vielä 35% tai 20% kalvoilla nuo tummenevat peilit?

                       Comment


                        Ainakin A4 B6 korisessa toimii. Kalvona SunTek Carbon 20% takaluukun lasissa.

                        Comment


                         Omassa B8.5:ssa on tehdastummat lasit ja himmenevä taustapeili. Toimii myös ihan normaalisti. Tuo tehdastummennus on luokkaa 20%, hyvin lähellä ainakin SunTekin 20% kalvoa.

                         Comment


                         • Kiitos tiedoista. Ehkäpä sitä uskaltaa laittaa nuo 20% kalvot laseihin.

                          Comment

                          Working...
                          X