Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

UrS4 Harrastepeli

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

    87 on normi- eli ympärivuotinen termari. Mikä sulla on nyt?

    Comment


      Hmm...muistelisin, että tuo olisi ollut mallia joka aukeaa vasta yli 90 asteessa, saatan olla väärässäkin.

      Aloin tosissaan tutkimaan tuota, että miksi tuo keula on liian alhaalla. Muistelin, että ihmettelin noita jo viime kesänä ja tuolta kuvagelleriasta löysinkin muistille varmistusta:

      Etujouset

      Autohan oli liian matala jo noilla vanhoilla jousilla ja nämä H&R:t on jo alunperin paljon lyhemmät. Tepolta nuo on tilattu ja noiden piti olla -30mm, mutta kyllä tuo keula on lähemmäs 50mm alempana kuin normi. Pitää vain toivoa, että menee läpi katsastuksesta.

      Comment


      • Kai se on sitten maanantaina duunin parkkipaikalla jossain vaiheessa niin että voi käydä vähän kuolaamassa ;) Vai menetkö katsastamaan vasta illemmalla?

        Comment


          OT. Oliko se teijjän duuni paikka siinä entisen shellin vastapäätä?

          Meinasin vaan että onko uudesta parkkiksesta ollut mitään hyötyä kun teillä niitä autoja ainakin piisas kun käytiin viime kesänä liimaamassa reunakivet siihen. ;)
          Viimeksi muokannut quattro20v; 27.8.2011, 16:15.

          Comment


            Auton saa ajaa vain kotoa katsastukseen, joten en kehtaa sitä töihin raahata. Tuskinpa tuota kukaan niin valvoo, mutta ei oteta riskejä...

            Tuossa 51:n varrellahan tuo ruotsalainen verkkofirma on =)

            Comment


              Iltapuhteena kävin läpi tuon vakkarin. Viiksi ihan mykkä joka sinänsä on outoa, sillä testasin tuon aikoinaan. No viiksi auki ja syynä oli piirilevyllä oleva "töhnä", ei tullut kontaktia. Putsaus ja kasauksen jälkeen hyvin rokkaa (siis viiksi). En saa millään testattua tuota vakkaria muuten, kun ajamaan ei pääse. Mietin jo, että mittaan oskilloskoopilla minkälaista sakaraa tuolta nopeudentunnistimelta tulee ja syötän signaaligeneraattorilla vastaavaa tuonne vakkarin boxille, mutta en jaksanut enää moiseen ruveta. Ehtiihän tuon testata ensi viikollakin.

              Comment


              • Letkut polkimien 'asentotunnistimissa' kai oli kiinni sitten?

                Comment


                  Olihan nuo alipaineletkut kiinni vaikka hiukan epäilin, että ne olisivat saattaneet jäädä irti tuossa jarrutehostin hässäkässä. Otinkin ensin nuo alamuovit pois ja oli pieni pettymys, että nuo putket olivat kiinni, joutui hetken aikaa miettimään mistä sitä alkaisi vikaa etsimään seuraavaksi =)
                  Viimeksi muokannut Jari74; 28.8.2011, 15:33.

                  Comment


                    Tänään on sitten "tuomiopäivä" eli katsastus. Kävin auton läpi vielä kertaalleen ja vaikka se teknisesti on kunnossa niin pari syytä saattaa johtaa hylkäykseen eli:

                    - mataluus, se on siinä ja siinä löytyykö 8cm joka paikasta
                    - jarruletkut, ne on teräspunosta, mutta ei hyväksytyt, teetetty mittatilaustyönä
                    - päästöt, autoa ei ole säädetty mitenkään. Tosin tuo melko epätodennäköistä.

                    Katsotaan miten äijän käy =)

                    Comment


                      Turussa akoinaan nostivat / avustivat sillä "rekkaraudalla" mun urssin katsastusaseman nosturille, kun ne U-profiilit siellä auton pohjassa eivät olisi muuten kiivenneet nosturin etureunan yli. Mataluudesta ei tullut silloin huomautusta, vaikka taisi olla _hippasen_ alle sen 8 cm.

                      Comment


                      • Vähän OT, mutta mataluudesta ja katsastusmiesten järjenkäytöstä löytyy eri versioita, mulle huomautettiin Compesta - joka on tehdaskorkeudessaan - että ei näin matalaa(!!) autoa kannata tuoda katsastukseen varoittamatta siitä ensin.
                        maavaraa on sen verran että hallitunkki menee helposti alle, varmasti yli 10cm.

                        Mutta lykkyä katsastukseen!

                        Comment


                          No niin, hylsy tuli ja juuri siitä syystä josta vähiten epäilin eli pomppasi päästöistä. Lukemat

                          CO Tyhjäkäynnillä 1,15 2000rpm 0,82
                          HC Tyhjäkäynnillä 159 2000rpm 67

                          Kuten näkyy menee reilusti yli. Kaikki muu ok, ei huomauttamista. Tässä 1,5km matkalla en saanut autoa lämpimäksi ja tuota yriteltiin lämmitellä myös tuolla hallissa, mutta huonoin tuloksin. Katsastusmies epäili, että tulokset olisivat paremmat, jos nuo katit saisivat hiukan kilometreja, mutta eipä tuolla saa ajaa.

                          No nyt seuraa kysymys, mikä tuohon avuksi? Pitäisikö esim. poistaa nuo RS2 suuttimet ja laittaa vakiot (saisiko kone silloin vähemmän soppaa). Kaikki neuvot tervetulleita.
                          Viimeksi muokannut Jari74; 29.8.2011, 13:01.

                          Comment


                            jos ohjelma ei ole tehty rs2 suuttimille,vakiot tilalle

                            Comment


                              Suuttimet kyllä tavataan vaihtaa vasta just ennen ohjelmointia, eli tee niin kuin kessu tossa totes. Mutta toisaalta jos on tuplakatit niin pitää nekin ehdottomasti saada lämpimiksi ennen mittausta, eikä kaks rinnakkain olevaa kattia lämpene kovin pienestä vielä.

                              Comment


                              • RS2:ssa piti tuplakatteja lämmittää jonkin aikaa hallissa ennen kuin alkoivat toimia, selvästi huomasi jonkinlaisen lämpörajan jonka jälkeen pysyi hyvin alueella. Onneksi oli asiaa ymmärtävä katsastusmies.

                                Comment


                                  Juuh, unohdin nuo suuttimet tuonne, tuli vasta hallilla mieleen (hylsypäätös kädessä), että mulla on tuolla väärät tavarat kiinni.

                                  Käympä vaihtamassa orkkikset tilalle ja katsotaan mitä tuo sanoo.

                                  Comment


                                    Katsastus muutoin oli hermoja raastava. Varsinkin kun heti pihaan ajaessa auton pohja otti nätisti kiinni (tai ne kulumisraudat). Mittasivat kyllä maavaran, mutta oli tarpeeksi. Tuossa vaiheessa (ennen kuin kertoivat tuloksen) olin varma että se oli nyt sitten tässä.

                                    Jarrut olivat erinomaiset, kaikki ottivat kiinni tasaisesti. Iskareiden arvot edessä vas 84% oik 85%, takana vas 81% ja oik 82%

                                    Noita muita päästöarvoja:

                                    O2 0,84/0,57
                                    CO2 14,3/14,6
                                    ja lambda 1,00

                                    Comment


                                      No niin, autossa on jälleen alkuperäiset suuttimet. Hyvin toimii, siis auto käy. Onko tuolle mitään muuta tehtävissä noiden päästöjen osalta? Lambda on uusi, katit on uudet, ajoitus kohdallaan, tulpat uudet. Käsittääkseni tuohon ei muu enää vaikuta kuin Motronic. Siinä on joku mysteerinen lastu, mutta kuuleman/oletuksen mukaan on tuo joskus ainakin katsastettu tuollakin. Tuli vain mieleen, että onko tuo joku heikkolaatuinen chippi joka ei toimi oikein.

                                      Onko täällä pääkaupunkiseudulla jotain paikkaa joka osaisi säätää tuota (jos tarvetta ilmenee?) Saisi leiman paperiin niin saa ajettua sitten ihan kunnolliseen paikkaan. Tokihan pitää ajaa nuo katit kuumiksi ennen seuraavaa yritystä (koetan päästä huomenna). Antakaapa muuten vinkkiä, miten saan katit mahdollisimman kuumaksi mahdollisimman lyhyellä ajomatkalla. Pienellä vaihteella, isoilla kierroksilla vai juuri päinvastoin?

                                      Helppo homma vaihtaa nuo suuttimet, mutta harmittavan sotkuista puuhaa, kun bensalinjassa oli painetta. Sai odotella hyvän tovin ennen kuin uskalsi taas autoa käynnistää, olisi palanut koko peli.

                                      Comment


                                        ST-Motors, Juvanmalmilla, säätää ja penkittää.

                                        Pienillä vaihteilla ja reilusti kierroksia niin saat katit lämpiämään, eikä kai tarvitse ihan lyhintä tietä ajaa leimalle... ;)

                                        Comment


                                          No tästä meiltä on hankala keksiä pidempää reittiä tuonne asemalle, joko suoraan Knummen keskustan läpi (jolloin katteja ei taatusti saa lämpimäksi) tai sitten pitää ajaa Överbyntietä 51:lle ja sitä kautta katsastukseen. Täytyy yrittää löytää pisin mahdollinen reitti jossa saisi hiukan luukuttaakin tuota autoa. Tänään tein sen virheen, että lähdin heti käynnistämisen jälkeen konttorille eli en käyttänyt tuota edes pihalla kuumemmaksi. Tosin olisiko tuosta ollut mitään hyötyä edes, sillä odottelin ~30min omaa vuoroa.

                                          Jos tuo ei nyt mene läpi niin otetaan siirtolupa ja ajetaan Juvanmalmille.

                                          Onko muuten mahdollista, että haen tuon päästölapun joltain korjaamolta? Sovin asian niin, että ajan auton niin kuumaksi kuin sen saa ja heti pihaan ajaessa laitetaan auto mittariin kiinni ja katsotaan arvot, sitten lapun kanssa konttorille? Ainoa vika tuossa on, että tarvitaan taas siirtolupa. Konttorille ajettaessa riittää vain varattu aika.

                                          Comment


                                            Eli pitempää reittiä 51:n kautta. Teboililta tai Jaloselta saat "matkalla" leimalle päästötkin mitattua. Edellä mainittujen korjaamoiden päästölappu kelpaa. Ainakin Jalosen korjaamon pojat ovat olleet kovin avuliaita mittaamaan päästöjä kun on mennyt kysymään suoraan heiltä.

                                            Comment


                                            • Miksi pitäisi ajaa katsastukseen kun mielestäni päästölapun näyttäminen konttorilla riittää, eli voi käydä mittauttamassa jossain ja hyväksyttävät arvot käy näyttämässä konttorilla niin tulostavat uudet paperit. Tuossa on se hyvä puoli että korjaamolla on enemmän halua sekä aikaa lämmitellä ja hakea sopivia arvoja. Näin ainakin pari vuotta sitten kun itsellä oli RS2 päästöt ennen kansiremppaa vielä ongelmana.

                                              Jos tarkkoja ollaan niin mittauspaikan tulee olla viranomaisten hyväksyttyjen korjaamoiden listalla, tuskin siihen kukaan ottaa kantaa jos ei ole joku naapurin Rapen katsastajille tutuksi tullut nyrkkipaja.

                                              Comment


                                                Tänään pajalle hakemaan päästötodistusta. Pitää käydä lapun kanssa konttorilla ja kysymässä josko menisi ihan sillä. Kyllähän tuon pitäisi onnistua, sillä päästöt oli ainoa huomautuksen aihe.

                                                Comment


                                                • Alkuperäinen kirjoittaja hoff4
                                                  Eli pitempää reittiä 51:n kautta. Teboililta tai Jaloselta saat "matkalla" leimalle päästötkin mitattua. Edellä mainittujen korjaamoiden päästölappu kelpaa. Ainakin Jalosen korjaamon pojat ovat olleet kovin avuliaita mittaamaan päästöjä kun on mennyt kysymään suoraan heiltä.
                                                  Se on ihan katsastusmiehestä kiinni kelpaako, jos on voimassa oleva päästölappu niin katsastusmies saa silti mitata - ja hylsyttää auton, MUTTA ei saa laskuttaa pakokaasumittauksesta erikseen.

                                                  Näin kävi itselle - Lauantailta päästölappu, MA aamuna katsastus 08 ja hylsy tuli kun setä yritti kylmällä katilla päästöjä.

                                                  Tosin - jos tervejärkinen katsastusmies niin pitäisi kelvata korjaamosta leimattu lappu, mutta Herttoniemen Autokatsastuksessa siihen ei kannata luottaa..

                                                  Comment


                                                    Auto käy liian rikkaalla, ei voi mitään. Tuota yritettiin luukuttaa ihan tosissaan ja korkeilla kierroksilla päästöt on ok. Tätä ihmeteltiin ja alettiin tutkimaan lambda arvoja. Kun nostaa jalan kaasulta lambda menee sinne 1,01 - 1,03 luokkaa ja päästöt tippuu heti sinne 0,2 - 0,3 asteikolle. Tyhjäkäynnin tasaannuttua lambda taas on pääsääntöisesti aina alle yhden eli 0,98 - 0,99

                                                    Lämpöjen puutteesta ei voi syyttää. EGT näytti arvoja 560 - 710 ja tuota jatkettiin kauan. Ilmeisesti tuo ei ollut vielä koskaan käynyt kuumana vaan alkoi hiukan joka paikasta nousta käry kun rasvat putkistosta/pakosarjasta yms. alkoi palaa.

                                                    Tilasin uuden lambdan, pitäisi tulla vielä tänään eli illalla takaisin pajalle mittaamaan. Jos tuo ei auta niin Motronic käsittelyyn. Oisiko jollakulla lainata hetkeksi vakiota tai edes sellaista joka on todistetusti mennyt läpi katsastuksesta. Jos ei lainaus kiinnosta, niin voin ostaakin.

                                                    Tuli tuossa ajaessa testattua vakkari, hyvin toimii. Samoin päätin, että vaikka tuo auto on jämäkkä ajaa niin tuo alusta joutaa pois. Joka ikinen hidaste/töyssy tiessä osuu pohjaan. Tämä projektin piti olla käyttöauto..ei ratapeli. Mietin vaihtoehtoja ja nyt silmissä siintää ilmajousitus. Ei tietoa saako tuohon edes moista, mutta tuo sopisi minun käyttöön kuin nappi silmään. Mukava, säädettävä maavara ja joka radalla käyttökelpoinen tietyin rajoituksin. Tuolla viittaan tuohon Olion A3:een. Nykyinen alusta on ihan hirveä (normikäytössä), ei pahalla madaltajia kohtaan, mutta en tajua ollenkaan miksi katuauton pitää uida noin matalalla.


                                                    EDIT: Ainakaan täältä ei suoraan löydy pakettia C4 malliin, pitää kuitenkin kysyä saako tilauksesta

                                                    Ilmajouset
                                                    Viimeksi muokannut Jari74; 30.8.2011, 12:22.

                                                    Comment


                                                      Voi olla sama juttu, kuin kynätolppien kanssa. Periaatteessa mahdollista, mutta vaatii nilkan modattavaksi, tai sitten naittaa osat itse.

                                                      Comment


                                                        Oliskohan ensialkuun ihan urssin vakiojouset fixuin vaihtoehto. Vakio etujouset vaikka Punkalle vähän prässättäväksi jos tuntuu keulivan liikaa.
                                                        Omasta mielestä vakiojouset pikkusen prässättynä (etujouset) toimii kaikkein parhaiten normi katukäytössä. Kaikki urssiin tarkoitetut madallusjouset, mitä olen tavannut, tuntuisi olevan liian ohuesta langasta tehtyjä ts. liian pehmeitä.
                                                        Viimeksi muokannut hoff4; 30.8.2011, 13:29.

                                                        Comment


                                                        • Millaisen ajon ecu mahtaa vaatia ennen kuin on saanut adaptaationsa tehtyä, vai vaatiiko lainkaan? Tuli vaan mieleen että ajokilometrejä on varmaan aika vähän alla?

                                                          Comment


                                                            Autohan jää nyt kuukauden sisään seisomaan muutamaksi vuodeksi eli on paljon aikaa miettiä seuraavia siirtoja. Auto saa nyt olla tuolla alustalla siihen asti, kunnes löydän paremman vaihtoehdon. Autohan on tosi jämäkkä ajaa tiellä, kulkee kuin juna ja tottelee ohjausta ilman viiveitä. Voisi siis sanoa, että jonkun toisen mielestä juuri sopiva alusta tuolle, mutta korkeutta saisi olla 20-30mm lisää.

                                                            No kilometrejä mittarissa on 65, tuskinpa tuo sen ihmeempiä sopeutuksia vaatii, vai vaatiiko?

                                                            Comment


                                                              ~Vakio korkeudelle siis halajat tuon. =)

                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X