Kuulutus

Collapse
No announcement yet.

Mitä turasit tänään tallissa?

Collapse
X
 
  • Suodata
  • Aika
  • Näytä
Clear All
new posts

  • 3B passat hävitti yllättäen ajovalot ja pitkät. Googlailu asian tiimoilta antoi vahvaksi syypääksi vilkkuviiksen, jonka kautta virta kulkee. Tuli laitettua sparetolle heti uusi viiksi tilaukseen, mutta ajattelin purkaa ratin seutua jo valmiiksi, että näkee mitä siellä on. Samalla katsoin haynesin piirikaavioista johtoja, ja kokeilin suoralla virralla että valot kuitenkin toimivat. Kaavioista näki hyvin, että valokytkimeen saisi tehtyä kivasti pikku hyppylangan, jolla valot saa toimimaan kunnes osa tulee. Noh, hyppylangalla pitkätkin alkoivat toimia, joten ilmeisesti vika olikin sitten siinä valokytkimessä... Mennään siis tuolla virityksellä kunnes saa uuden valokytkimen hommattua.

    Comment


      Eilen tuli vaihettua B7 uus tehostajan pumppu, loppupeleissä ei paha homma, eikä toi ikinä oo noin hiljanen ollukkaan.

      Comment


        Jarrujen ihmettelyä ja vanteiden sovittelua
        Attached Files

        Comment


          Nopeamman näköisen ratin asennus.

          Comment


            Katselin kun bensaa tulvi kojootin määräjakajan kannen välistä...

            Comment


              Eräs Masentaja Arska oli korjannut töötin. Niinhän se kuuluu tehdä, että laitetaan piuhat poikki ja puristetaan abikot päihin, jolloin saadaan yleismallin tosi aneeminen päristin sinne... Ex omistaja kommentoi tuosta, että yksi toimiva torvi riittää katsastukseen.

              Kolvailin siis piuhoihin uuden liittimen ja laitoin molemmille puolille kierrätystorvet.

              Sen verran piti soveltaa, että kuskin puolelle tuli faceliftin repsikan puoleinen, kun niiden liittimet matchasi. Repsikan puolelle tuli sitten vastaavasti kuskin puoleinen pre-faceliftin torvi ja abikojen tilalle pre-faceliftin liitin.
              Nyt noiden äänissä on 100 Hz ero, kun oikeasti pitäisi olla 80 Hz, mutta pystyn elämään tämän tiedon kanssa :D (Syy tähän eri ikäkausien osien sekoittamiseen oli faceliftin torven puute, kun pre-faceliftin torvia oli hyllyssä 4 kpl.)
              Click image for larger version  Name:	230720217846.jpg Views:	0 Size:	254,4 Kt ID:	1922199

              EDIT: Yritin ensin vaihtaa pre-faceliftin torveen faceliftin liittimen, mutta reikäjako oli uudessa kapeampi. Siksi vaihdoin autoon abikojen tilalle vanhan mallin liittimen jälkipolvien ihmeteltäväksi. Olisi ne abokotkin sopineet suoraan siihen pre-facelift torveen, mutta kohtahan se olisi kuitenkin hapettunut rikki.
              Click image for larger version

Name:	240720217851.jpg
Views:	1424
Size:	106,1 Kt
ID:	1922253
              Liitin on kiinni kahdella ruuvilla, joiden kannat on valettu täyteen jotain mömmöä. Se lähtee nätisti irti, kun vähän rapsuttelee.
              Viimeksi muokannut pta; 24.7.2021, 20:58.

              Comment


                Totesin että pitää juoda lisää tilaa jos meinaa autolle mahtua mitään tekeen.
                Attached Files

                Comment


                • Saako olla utelias ja kysyä paljonko tuollainen satsi maksoi?

                  A4B6 1.8T niputettu jakopään rempan, lukuisten huohotusletkujen/putkien, jäähdytykseen liittyvien muovihärpäkkeiden ja termostaatin vaihdon jäljiltä.
                  Pikkuisen piti hifistellä eli lasikuulapuhaltaa imusarja; tuli ihan uuden näköinen. Suuttimien o-renkaat vaihtui samalla ja ne muovikikkareet suuttimien alta. Uusi paisari, törkeä maalaus poistettu moottorin päällä olevasta suojamuovista ym.
                  Kunhan nyt saisi vielä sähkölasit toimimaan niin hyvä olisi; pääsisi koittamaan leimalle. Tuo kulkine ollut useamman vuoden leimaamatta edellis(e/i)llä omistaj(a/i)lla...
                  Viimeksi muokannut Killeri; 24.7.2021, 11:55. Perustelu: Viestit yhdistetty.

                  Comment


                    Tilasin Saksasta 108 kg etanolipohjaisia liuottimia. Rahtikulut olivat 0,611 €/kg. Tuotteet oli pakattu 7 tukevaan laatikkoon. Toimitus tuli noin viikossa kotiovelle. Jakeluauton liikkeitä pystyi seuraamaan ainakin viimeisen tunnin ajan kartalla. Se ei ollut mikään LostNordin kuljetus :D

                    Kun nyt laskeskelin kokonaiskustannuksia, niin 330 ml kielenkannanirrotinta maksoi 0,60 € kotiovelle tuotuna.

                    Ja siis ahdastahan tuonne talliin tuli, kun nämäkin liuottimet sinne vanhojen seuraksi kasasin. Sama positiivinen ongelma kuin Hopsiksella.

                    Comment


                      Eka huikka Cool Grapesta ja et täähän on ihan eri kamaa kun hartwallin harmaa. Kummasti kieli siihenkin tottuu. :)

                      Comment


                        Niinhän ne on. OriGINal tehdään giniin ja miedompi CoolGrape käymisteitse. Se on tää Suomen alkoholilainsäädäntö tällainen...
                        päivittäistavarakauppoihin lanseerattiin aidon lonkeron pikkuveli, Original Cool Grape, jossa on Suomen alkoholilain mukaan käymisteitse valmistettu pohja ja vähemmän alkoholia.
                        Lähde: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201801052200649181

                        Comment


                          Alkuperäinen kirjoittaja peeki Näytä viesti
                          Saako olla utelias ja kysyä paljonko tuollainen satsi maksoi?
                          72 keissiä yhteensä vähän alle 900€ ja rahti 280€.

                          Comment


                          • Kyllä se vaan tuo cool grape on melkosta hiivalitkua verrattuna originaaliin. Maku asioita.

                            Comment


                              Onhan se mutta ei sitä onneksi tarvi ite juoda, minun ainakaan. Vaan on se melko evukastakin, 19,55€ kotiin toimitettuna että saa vähän hiivalta maistuakin sillä hinnalla.

                              Comment


                              • Oli purettuna auton keulalta ilmastoinnin lauhdutin ja jäähdytin. Vaikuttivat toki ihan silmin nähden likaisilta kun nyt 35 vuotta siellä keulilla ovat roikkuneet mutta itse pesutapahtuma vasta paljasti miten käsittämätön määrä töhkää voi mahtua yhden kennon lamellien sekaan. Kyllä varmasti jäähdytystehosta aika paljon hukataan kun ilma ei kunnolla mene läpi ja jos meneekin niin kaikki pinnat on kuorrutettu hyvin lämpöä eristävällä keraamipitoisella (otaksun, että suurin osa on kivipölyä) kerroksella. Kunnia 80-luvun työmoraalille, että putsauksen jälkeen nämä ovat täysin käyttökelpoiset, menee varmaan edelleen pidemmälle kuin uusi halpis tarvikeosa.

                                Comment


                                  K-jetin irroitus ja määräjakajan purku. Tiivisteliimat eivät olleet kestäneet bensiiniä kuin 5-6 vuotta.

                                  Comment


                                    Alkuperäinen kirjoittaja vV8m5 Näytä viesti
                                    No laitetaan nyt tälle puolelle kun onhan harrastaminen mukavaa. Pääsen toteuttamaan pikkukakkosen koneenvaihdon hieman nopeammalla aikataululla.
                                    Click image for larger version Name:	Screenshot_20210717_210941_com.android.gallery3d.jpg Views:	0 Size:	45,7 Kt ID:	1921652 Click image for larger version Name:	Screenshot_20210717_210901_com.android.gallery3d.jpg Views:	0 Size:	70,6 Kt ID:	1921653

                                    Moottorijarrulla oli jo alkanut pitää kalkatusta ja melkoisia hippusiahan tuolta öljyn mukana tulikin. Alemmassa kuvassa näkyy noita isompia.

                                    ​​​​​​Tuli tuota aua:ta purettua vähän enemmän samalla kun napsin vaihtokoneeseen meneviä osia. Tuon koneen tyyppivika ja koneen käyntiäänen syy ainakin kävi selväksi kun männät heiluu sylintereissä kuin hullun m*lkku mielettömän p*rsiessä. Näkyi sylinteissäkin olevan mukavia syöpymiä. Lisäksi oli apulaitekannakke vedetty liian pitkällä pultilla alhaalta kiinni ja saatu tehostettua kampikammion tuuletusta. Kiertokangen laakerit näytti hyviltä, joten alkuperäinen arvioni että runkolaakeri(t) menneet pitänee paikkaansa.

                                    Comment


                                      Tuohon vanhaan shitroeniin jakopään. Meni about viikko sitten apulaitehihna poikki ja siinä kun sisälokaria sun muuta kumminkin pitää purkaa että sen saa vaihdettua ni sama se oli jakopääkin tehdä kun ei enää monen ruuvin takana ole. Sinänsä ihan ajankohtaista kun 68tkm yli vaihtovälin oli jo ajettu mutta toisaalta turhaa hötkyilyä. Vanhat rullat ja hihna kaikin puolin silmämääräisesti ja korvakuulolta aivan hyvässä kunnossa vielä. No, tulipa tehtyä. 520tkm nyt mittarissa, vois vaikka jossain 700tkm kohdalla harkita seuraavan kerran.

                                      Comment


                                        Kaivelin S2:sta lämppärin puhaltimen syyniin. Laakerit loppu, ebay 43€ kotiin tuotuna uusi puhallin. Taas odotellaan...

                                        Comment


                                          Pienen tauon jälkeen vähän taas edistytty. Laatikko, imusarjat, kaasuläppä ym. pesty ja haaroitettu jäähd.letkuja että saa säilytettyä öljynlauhduttimen ja tehokkaan letkulämppärin. Uuden Sachsin kytkinpaketin laitoin (ei oo kyllä hinnalla eikä koolla pilattu) ja nyt sai laatikon paritettua takas koneeseen. Yllättävän paljon pieniä eroavaisuuksia 1.4 vs 1.6 jotka aiheutti paljon pähkäilyä ja osien sovittamista keskenään koneesta toiseen. Huomenna nostais keulalle ja pyöräyttää polttoöljyt koneessa ennen uusia öljyjä.
                                          Click image for larger version

Name:	Screenshot_20210812_193528_com.android.gallery3d_edit_139286786329786.jpg
Views:	990
Size:	705,2 Kt
ID:	1923595

                                          Comment


                                          • Alkuperäinen kirjoittaja hopsis Näytä viesti
                                            Onhan se mutta ei sitä onneksi tarvi ite juoda, minun ainakaan. Vaan on se melko evukastakin, 19,55€ kotiin toimitettuna että saa vähän hiivalta maistuakin sillä hinnalla.
                                            Kannattaako trokausta mainostaa?

                                            Comment


                                              Ei varmaan kannata. Vaan eipä tuo kovin totista trokausta mahda ollakaan jos tarkoitus on juhlavieraille tarjota juotavaksi.

                                              Huonoa bisnestä korkeintaan. Jos jotain, niin verovähennyksiin nuo pitäisi saada :)

                                              Comment


                                              • Näin arvelinkin :)

                                                Comment


                                                  Turannut tallia, autot ja muiden koneiden värkkääminen jäänyt aika vähälle. Vielä muutama räystäslauta ja vesikourut+syöksyt niin prokkis aikalailla valmis.

                                                  Comment


                                                  • A3 laatikon, koneen ja kytkimen vaihto.
                                                    Viimeksi muokannut peeki; 5.4.2022, 23:34.

                                                    Comment


                                                      Kaivoin abs-pumpun pois TTn konehuoneesta. Melkein ahdasta.

                                                      Comment


                                                      • Värkkäilin lohk… säteilylämmittimen ja sisähaaran piuhat valmiiksi KasiVeikkoon, niin tarvii nosturille päästessä laittaa enää vain mainittu säteilylämmitin kiinni.

                                                        Comment


                                                        • Puskureiden hiontaa vanhoista hilseilleistä lakoista. Jos vaikka lauantaina ehtisi maalaamaan hiontavärin niihin.
                                                          Sisälokarit irroitettu ja pesty. Hirveästi saa aikaa menemään kun yrittää virheetöntä tehdä.

                                                          Comment


                                                          • Lähisukulaisen A3 sai tänään uudet moottoriöljyt ja öljynsuodattimen.

                                                            Comment


                                                              Tallissa ja tallissa... noh, jotain autoon liittyvää kuitenkin ?



                                                              Comment

                                                              Working...
                                                              X